Mellfelvarrás

 

Mellfevarrás

A mellfelvarrás tökéletes megoldást nyújt a megereszkedett mellek megszüntetésére. Sok hölgynek az adottságai révény ereszkednek meg a mellei, de természetesen más dolgok is befolyásolhatják, ilyen lehet például a szülés utáni időszakban bekövetkező változások. Csakúgy, mint bármely más plasztikai eljárásnál itt is többféle módszer létezik a gond orvoslására.

Mikor használnak implantátumot?

A kisebb mértékben megereszkedett melleknél egy behelyezett implantátummal is szép eredményeket lehet elérni. Ilyenkor a mell visszanyeri szinte a korábbi formáját. Sok esetben saját zsír visszatöltésének segítségével történik meg a megereszkedés megszüntetése. Ehhez a test más tájáról vesznek el saját zsírt.

Mikor lehet a felvarrást alkalmazni?

A nagyon erősen megereszkedett mellek esetében ez az eljárás már nem alkalmazható, itt már a bőr mérete is változik, ezért csak a mellfelvarrás jöhet szóba. Ilyen műtétek esetén a mellállományt mindig igyekeznek megtartani és szövetkivétel nem következik be. A mellfelvarrás tulajdonképpen a bőrköpeny kisebbítését jelenti.

Mit tehetünk az erősen lógó, de kicsi mellek szépségének visszanyerése érdekében?

A kicsi, de lógó mellek esetében egy kombinált műtéti eljárással lehet a legszebb eredményeket elérni. Ilyenkor a mellfelvarrás és az implantátum behelyezés is megtörténik. A szilikon implantátum behelyezése mellett a mell felvarrása is megtörténik. A mellek megereszkedése általában a szülést követően, a szoptatási időszak végén vagy túlzott fogyás esetén következik be. A lógó mellek nagyon puhák és szinte teljesen elvesztik régi feszességüket. A megnyúlás tulajdonképpen a mirigyállomány, a bőr és a kötőszövetes tartószerkezet elégtelenségére utal. A megnyúlt mellek régi rugalmasságukat teljesen elvesztik. Tévhit az, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű sportolással a mellek rugalmassága visszanyerhető. Ebben az esetben nem az izomzat tehető felelőssé a károsodás miatt. A műtét során a felesleges bőrt a sebészek eltávolítják és az emlőállományt eredeti helyére helyezik vissza, majd pár öltéssel rögzítik is azt. Műtét közben odafigyelnek arra is, hogy a bőr kellően feszes legyen. Ezeket a műtéteket komplexitásukból adódóan mindig altatásban kell elvégezni.

Mit tehetünk akkor ha a túl nagy mellek ereszkednek meg?

mellfelvarrás előtte utánaIlyen esetekben nem elég a mellfelvarrást elvégezni, hanem egy mellkisebbítést is célszerű beiktatni a műtét során. Háromféle metszési eljárás alkalmazhatóm ezekben az esetekben. Első esetben csak a bimbóudvar környékén végeznek el bemetszést. Második esetben nem csak a bimbóudvar környékén végzik el a bemetszést a sebészek, hanem egy függőleges vágást is ejtenek. Harmadik esetben a kettes eset még kiegészül egy vízszintes bemetszéssel is. Ez az úgynevezett fordított T alakú metszés lesz. A műtét során eltávolításra kerül a felesleges bőr és az emlőállományt varratokkal együtt megadják az emlőnek az új formát. Természetesen műtét során odafigyelnek arra is, hogy a mell vagy a mellek a kívánt magasságban helyezkedjenek el. Minden esetben odafigyel erre a sebész, hiszen csak így érhető el, hogy a mellek és a mellbimbók is szimmetrikusak legyenek. Műtét közben, ha a sebész szükségét érzi és ezt persze előre megbeszélte a pácienssel a bimbóudvar méretét is kisebbre lehet venni.  Létezik egy másik eljárási mód, amelyet nem mindenki alkalmaz, de nálunk ez is elérhető, a rövid heggel járó mellfelvarrás. Ilyenkor úgy lehet a műtétet elvégezni, hogy kevésbé látható heg marad a felgyógyulás után. Csak akkor lehet ezt a típusú műtétet elvégezni, ha kicsi bőrfeleslegről van szó. A metszéseket minden esetben tovafutó, kívülről láthatatlan varratokkal zárják. Ezek később eltávolításra kerülnek, vagy a felszívódó varratok el is tűnnek. A műtét végén speciális tapaszokkal kerül lezárásra a seb, hogy a súly ne tudja a sebet feltépni. A tapasz is segíthet abban, hogy az otthoni felépülés is minél problémamentesebb legyen.

Mellfelvarrás után is fontos az utókezelés

A páciensek számára a műtét után egy éjszakai bent fekvés következik, hogy megfigyelés alatt legyenek. Ha minden rendben talált az orvos másnap, akkor el lehet hagyni a kórházat és otthon folytatni a lábadozást. Ha helyeztek be a műtét alatt drain-t, csövet, akkor az, másnap eltávolításra kerül. A kötözésekre mindig szükséges visszajárni, hiszen ilyenkor a kötéseket kisebbre cserélik és ellenőrzik a sebgyógyulást. Olyan eset is előfordult már, hogy nem volt elég az egy éjszakai megfigyelés és több napot is el kellett töltenie a kórházban a pácienseknek. Ilyenkor tapasztalt személyzet gondoskodik arról, hogy minden rendben legyen és betegeink a legkényelmesebben, szinte otthonosan érezzék magukat. Varratszedésre a műtét utáni 2. vagy 3. héten kerülhet sor.

Mire figyeljünk otthon?

Érdemes hazaérkezés után speciális zuhanytapaszt beszerezni. Ha ez nem áll módunkban, akkor oda kell figyelni, hogy a sebet ne érje víz. Vásároljon olyan melltartót, amely stabilan tartja a műtött melleket, hiszen nagyon fontos, hogy ne feszüljön a seb a súly miatt. Az erős tartást biztosító melltartó nagyon fontos kelléke a felépülésnek. Később már lehet viselni sportmelltartót vagy bármilyen más melltartót, de a gyógyulás ezen is áll vagy bukik. A műtét után tilos hason fekve aludni, meg kell próbálkozni a háton fekvéssel és a megerőltető dolgokat is kerülni kell. Sportolásról a gyógyulás első időszakában szó sem lehet, maximum a műtét utáni 2. hónaptól, de azt is csak könnyedén. A gyógyulás időszakában még az ablakpucolás és a takarítás is a tiltott tevékenységek listáján van.

6 hónap elteltével vámellfelvarrás szülés utánrható az, hogy bekövetkezik a seb teljes gyógyulása. Ez egy különleges időszak minden betegünk számára, hiszen rengeteg türelmet és odafigyelést igényel. Nyári időszakban óvakodjunk az erős napsugárzástól és attól, hogy a seb körül megálljon az izzadság, inkább zuhanyozzunk többször. A mellműtéten átesett páciensek többsége boldogan gondol vissza a műtétre, hiszen akik minden általunk kért szabályt betartanak semmilyen kellemetlenségben nem lesz részük. A folyamatos konzultációk sokat segítenek minden beteg felépülésében. A mellfelvarrást nem kell borzalomként megélni, hiszen mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a páciensek boldogan távozzanak kórházunkból.

Mellfelvarrás ára

A mellfelvarrás már 500 000 Ft-tól elérhető, amelyet altatásban végzünk. A szükséges laborvizsgálatokért az árlista szerint számoljuk fel a díjakat. A műtétek előtt szükséges előleg megfizetése. A szakorvosi kontrollvizsgálatok ára 10 000 Ft/alkalom.