Mellimplantátumok

 

A mellimplantátumok

Ahogy fejlődik a plasztikai sebészet, úgy bővül a mellimplantátumok kínálata is. Mivel egy dinamikus bővülésről van szó, ezért igen gyakran tudunk új implantátumok segítségével korrekciós műtéteket végezni. Számunkra igen fontos, hogy a páciensek mindig a legújabb és legjobb implantátumok közül választhassanak. A nálunk elérhető mellimplantátumok szigorú ellenőrzési eljáráson esnek át, mielőtt a műtétek során alkalmaznánk őket. Az implantátumok gyártása ma már nagyon korszerű megoldásokon alapszik. Az elvárt forma és méret megbeszélése a műtétet végző plasztikai sebésszel elengedhetetlen, hiszen csak így lehet a megfelelő implantátumot kiválasztani. Sokan a PIP-implantátumok miatt bajba kerültek, erről a sajtó is bőven írt, de nem kell aggódniuk, hiszen klinikánkon ezt a fajta implantátumot nem alkalmazzuk a műtétek során.  Segíteni viszont tudunk azoknak, akiknek sajnálatos módon ezt a fajta implantátumot ültették be. Nagyon sok fajtájú és formájú, valamint méretű implantátum létezik.

A kohezív szilikon-gél alapú implantátumok

mellimplantátum típusokEzek az implantátumok kiváló minőségűek és természetes hatást eredményeznek, amellett rendkívül formatartók. Eddig mintegy 30 millió nő élt a lehetőséggel és kérte ezt az implantátumot. A páciens igényeihez úgy tudjuk igazítani az implantátumot, hogy egy úgynevezett 3D képalkotás és tervezés történik meg a kiválasztás során. A problémák így feltárásra kerülnek és a megoldás is sokkal kézenfekvőbb lesz mindegyik páciensünk számára. Ezt az eljárást alkalmazzuk a mellnagyobbító műtétek mellett más mellplasztikai eljárásoknál és a zsírszívásnál is. A mellnagyobbító műtét előtt a mellnagyobbítás így modelezzük a pácienseknek, ennek segítségével teljesen jól átgondolt döntést lehet hozni. Az általunk használt implantátumok már az új generációs implantátumok közé tartoznak, ezért bátran kijelenthetjük, hogy műtét után egy teljesen természetes és nagyobb mellet tudunk pácienseinknek felkínálni. A beültetés után semmilyen idegentest érzetük nem lesz a megműtött pácienseknek. A kohezív szilikon-gél implantátum olyannyira biztonságos, hogy egy esetleges baleset esetén sem történhet meg az, hogy a töltőanyag kifolyjon a testben. Ezek az implantátumok kiemelkedő minőséget képviselnek. A teljesen modern implantátumoknak köszönhetően a kötőszöveti gyulladások sem fordulnak elő olyan gyakran, hiszen ezek az implantátumok optimálisan kötődnek a saját testszövetekhez. Nálunk csak olyan implantátum kerülhet beültetésre, amelyet a világ legjobb gyártói szállítanak számunkra.

Milyen garanciák léteznek a mellimplantátumokra?

FDA a világon az egyik legszigorúbb minőségbiztosítási rendszer és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól származik. A CE az EU Ellenőrzi Hatóság által kiállított tanúsítvány. Ezekben az esetekben élettartamra is képesek vagyunk garanciát biztosítani. A gyártó cégek a következő esetekre vállalnak garanciát:

  • tok zsugorodása és az emiatt kialakuló sérülésekre
  • implantátum deformálódása (ha egy implantátum deformálódik, akkor is mind a kettő implantátumot cseréljük)
  • csere esetén a gyártó bármelyik terméke rendelkezésünkre áll és szabadon választható

Olyan esetek is előfordulhatnak, amelyre nem érvényes a garancia:

  • ha az implantátum műtét közben sérül
  • a beültetést követően különféle esztétikai problémák alakulnak ki
  • kapszula hatás kialakulása esetén, illetve ha kapszula műtétre kerül sor és az implantátum tokja sérül meg.
  • a garancia a csere során bekövetkező műtéti költségeket nem fedezi

Az implantátumok formája

csepp alakú mellimplantátumLehet csepp vagy kerek alakú. A csepp alakú implantátumok sokkal jobban képesek a mell természetes formáját utánozni, de természetesen attól is függ a végeredmény, hogy mekkora mértékű mellnagyobbításról van éppen szó. A csepp alakú implantátumok elmozdulása esetén számítani kell arra, hogy a mell alakja egyenetlenné válhat. Kerek implantátumoknál ilyen baleset nem fordulhat elő. Az implantátumok közül a csepp formájúak sokkal drágábbak, mint kerek formájú társaik.

Milyen profillal vásárolhatók meg az implantátumok?

A profil magának az implantátumnak a magasságát illetve a vastagságát jelölik. Létezik magas, alacsony és közepes profil. A betegnek és a páciensnek közösen kell meghatározni azt, hogy melyik implantátum nyújthatja a legoptimálisabb megoldást. Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy a konzultáció során olyan implantátum mellett tehessük le a voksunkat, amely természetes megoldást nyújt a kívánt forma elérésére, teljesen jól igazodik a meglévő mell nagyságához és a bőr minőségéhez is. Fontos eldönteni azt is, hogy maga az implantátum az izom alá vagy fölé kerüljön elhelyezésre.

Mellimplantátum márkák

FDA minősítéssel rendelkező márkák: Mentor (USA), Allergan (USA), Silimed (Brazília). A Mentor texturált felületű és sima szilikont, valamint sóoldatos mellimplantátumokat kínál. Elérhető formák a Mentor kínálatában: kerek és csepp. Az Allergan által kínált Natrelle sóoldatos szilikonok texturált és sima kivitelben érhetők el. A Silimed Brazil cég texturált és pure polyuretán felületű szilikonokat kínál. Ezek kerek és anatómiai szilikonokat kínálnak. Az anatómiai csepp formájú és széles vagy hosszú anatómiai. A Silimednél már a kúp formájú szilikonok is elérhetők.

Pár fontos gondolat a műtét utáni időszakra

Az implantátumok beültetése után nagyon fontos a mammographiás vizsgálat elvégzése megtörténjen. Ezt orvosaink minden esetben javasolni fogják. Az időben elvégzett vizsgálat segíthet a mellrák korai felismerésében, hiszen az implantátum a szövetek egy részét el fogja takarni, ezért a hagyományos szűrések nem alkalmazhatók ezekben az esetekben. Nálunk a CT-lézer-mammográfiás vizsgálatot végezzük el, amelynek segítségével a rákos elváltozásra azonnal fény derül, hiszen a vizsgálat a fokozódó érképződést láthatóvá teszi számunkra. Azoknak a hölgyeknek, akik még gyermekvállalás előtt állnak, minden esetben a mirigyállományt nem érintő műtéteket fogjuk javasolni. Természetesen a páciens saját döntése az, hogy ezzel a lehetőséggel kíván-e élni. Ez azért fontos, mert ez a technika lehetővé teszi azt, hogy a későbbiekben is minden további nélkül bekövetkezhessen az anyatejképződés és a szoptatás.

elérhető mellimplantátumok plasztikai műtéthez