Easy TCA hámlasztás – speciális arcfiatalítás a szebb bőrért!

Easy TCA hámlasztás
Az Easy TCA hámlasztás egy kémiai alapú hámlasztási technika, amely hozzájárul a bőr felszínének egyenletesebb megjelenéséhez. Ezzel a technikával a szem és a száj környéki, finomabb ráncok tüntethetők el, illetve általánosságban a bőr egyenlőtlenségei, elszíneződései és akár sebhelyek is kezelhetők. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a TCA hámlasztással a napégés által okozott sérülések és a korral együtt járó bőrhibák is hatásosan kezelhetők. A kémiai hámlasztás elvégezhető nem csak az arcon, de a nyakon, karokon, és szinte minden más bőrfelületünkön.

Mi az a TCA, és hogyan működik?

A TCA a trichloracetic acid, azaz a triklórecetsav, ami egy hatékony, a bőrbe közepes mélységig hatást kifejtő hámlasztást lehetővé tévő anyag. Ezzel a hámlasztási móddal hatékonyan lehet csökkenteni a bőr felszíni egyenletlenségeit, az elszíneződések mértékét, illetve a kiütések, hegek nyomait halványítani.

Az Easy TCA hámlasztás nem igényel altatást vagy érzéstelenítést, és általában 4, hetente elvégzett szekcióból áll, és kettő vagy több kezelésre is szükség lehet a kívánt eredményhez a bőr állapotától függően. Mivel nem műtéti jellegű beavatkozásról beszélünk, így nincs szükség táppénzre vagy szabadságra. 

A kezelés következtében lényegében új bőrfelület alakul ki, a régi pedig lehámlik. Emiatt kiemelten fontos, hogy a kezelést követően (tehát a hámlást követő időszakban) napvédő krémet használjon a vendég a kezelt területen, mivel a friss bőr jóval érzékenyebb az UV-sugárzásra. Speciális esetekben (erősen pattanásos, az átlagnál sötétebb bőr stb.) az orvos a kezelés előtt egy-két hetes előkészítést javasolhat, amely segítségével jelentősen növelhető az Easy TCA hámlasztás hatékonysága.

Hogy zajlik az Easy TCA kezelés?

Egy nagyon egyszerű folyamatról beszélhetünk: a procedúra során egy kémiai anyagot, krémszerű TCA-készítményt alkalmazunk az arc bőrén. Ez az anyag a bőr felső rétegének a leválását, lehámlását okozza. Az ezalatt a réteg alatt lévő új bőr általában simább, feszesebb, kevésbé barázdált, egységesebb színű.

Időbeli lefolyását tekintve egy maximum 30 perces kezelésről beszélhetünk. A bőr megtisztítása után alkalmazásra kerül a TCA készítmény, eltávolításra kerül a bőr, és a kezelés részeként egy hámlás utáni kenőcsöt alkalmaz a sebész, amit másnapig fent kell hagyni.

Egy kezelés mellékhatások nélkül?

Elsősorban nagyon fontos, hogy a sebész tudjon az esetleges érzékenységekről és allergiákról. A mellékhatások nem súlyosak, előfordulhat a bőr kipirosodása, viszketés, szárazság, esetleg duzzanat – ezek főleg allergiás reakcióként jelentkezhetnek. A bőr színének megváltozása a kezeléssel jár, napvédő krémet emiatt mindenképp használni kell. 

Közvetlenül a kezelést követően jelentkezhet:

  • enyhe kipirosodás
  • melegség érzése a kezelt területen
  • alkalmanként viszketés

Az Easy TCA hámlasztás utáni napok

Ennél a kezelésnél egy speciális, legalább négy hétig tartó kezelési időtartamról beszélünk, amely során a kezelést követő két-három napban a következő forgatókönyv szerint zajlanak majd a dolgok:

1. nap: közvetlen a kezelés után felkerül a bőrvédő réteg, amely egy speciális, átlátszó, nem zsíros hatású készítmény. A bőr egy kicsit piros lehet, és a következő reggelig nem szabad piszkálni a bőrt, illetve nem szabad lemosni sem. Kerülni kell az extrém hőhatásokat és az erős napfényt.

2. nap: a bőr már egy kicsit feszesebb lehet. A külön erre a célra kiadott tisztítóhabbal kell lemosni az arcot, majd pedig nappalra és éjszakára alkalmazni kell majd a kezeléshez szükséges krémeket. Érdemes legalább 25 faktoros napvédelmet használni.

3. nap: a bőr elkezdhet már kiszáradni és lehámlani, emiatt a kezeléshez adott krémet minimum napi kétszer alkalmazni kell.

4. nap után: a hámlást nem szabad erőltetni, ne húzzuk le a bőrt, és ne alkalmazzunk szivacsokat, kendőket vagy hasonló eszközöket. Folytatni kell a kezelést a 8. napig, amikor is vissza kell térni a következő kezelési körre a plasztikai sebészhez.

Miért érdemes az Easy TCA kezelést választanom?

Az Easy TCA kémiai hámlasztás egy fájdalommentes, hatékony, általában négy alkalmas kezelés. Ugyanakkor a hatása szemmel látható már az első hét után, és mivel új bőr keletkezik, igen hosszú ideig megmarad az eredmény. Kedvező ára és a kényelmes mivolta előre sorolja az Easy TCA hámlasztás a nem-műtéti arcfiatalító kezelések között.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

További kérdéseid vannak?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.


Kapcsolódó cikkek:

Behelyezhető a mellimplantátum szülés előtt?
A mellimplantátum szülés előtti behelyezése minden gond nélkül elvégezhető beavatkozás. Azonban tudni kell, hogy terhesség alatt, illetve szülés után egy[...]
Hyaluronsavas mellnagyobbítás
A hyaluronsavas mellnagyobbítás ma már egy viszonylag elterjedt, sok nő által preferált beavatkozás, amely során valamennyire – nagyjából egy kosárral[...]
A tubuláris mell és a csőmell oka, korrekciója
A csőmell, vagy a tubuláris mell szindróma egy olyan fejlődési rendellenesség, amelynek alapvető oka legtöbbször születésig vezethető vissza. Emiatt leginkább[...]