Arcplasztika - Mini lifting - Arcfelvarrás

Az arcplasztika célja az arc bőrének fiatalítása a ráncok eltávolításával. Ez a beavatkozás egy biztonságos és hosszú távon eredményes módszer az arc fiatalosan tartásához. 

A legfontosabb tudnivalók az arcplasztikával kapcsolatban:

 • Az arcplasztika során az arcon és a nyakon megnyúlt, lógó bőrt eltávolítják, majd feszesítéssel simára, kevésbé ráncossá alakítják.
 • Az arcplasztika jól kombinálható szemhéjplasztikával és orrplasztikával, így egy műtét során két beavatkozás is elvégezhető.
 • Az arcplasztika ára 1.600.000 forinttól érhető el, függően a beavatkozástól: mini, midi vagy teljes arcplasztika
 •  A teljes arcplasztika altatásban történik és hozzávetőlegesen 3 órás a műtét.
 • Mini lifting esetén a gyógyulás néhány nap, teljes arcplasztika esetén 7-10 nap után már vissza lehet térni a munkába.

Tudj meg többet az arcplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tartalomjegyzék

Az arcplasztika fajtái

Az arcplasztika fajtái az alkalmazott műtét szerint különböztethetők meg:

 • lehet teljes arcplasztika vagy
 •  mini lifting, ezek szinonimájaként pedig
 • az arcfelvarrás kifejezés terjedt el a köznyelvben.

A mini lifting és a teljes arcplasztika közötti különbséget az arcon végzett beavatkozás területe adja. Ezt általában a páciens életkora határozza meg, de természetesen Te és plasztikai sebészed közösen dönt.

Mini lifting

Fiatalabbaknak, ami nagyjából a 35-55 éves korosztályt jelenti, gyakran elegendő a középső arcfél korrekciója. Ezt legtöbbször a MACS-lift technikával (Minimal Access Cranial Suspension) történhet, ami egy kíméletes, kevésbé megterhelő beavatkozási forma. Ezt nevezzük középső arcfélplasztikának, mini arcplasztikának, vagy mini lifting beavatkozásnak.

Igény szerint a műtét kiegészülhet szemhéjplasztika beavatkozással is.

Teljes arcplasztika

Az 55 évnél idősebbeknek, illetve azoknál akiknél az öregedés jelei (ráncosodás, lógó bőr a nyakon) már sokkal jobban láthatóak, inkább a teljes arcplasztika ajánlott, ami elsősorban a teljes arc, valamint tokaplasztika és nyakplasztika műtétet jelent. Azért ennek a korosztálynak javasolt ez a beavatkozás, mert ezzel az eljárással érhető el a leglátványosabb változás, mivel ezzel a bőr feszesítésére, illetve a felesleges bőr eltávolításra is kerül.

Amennyiben szükség van rá, a teljes arcplasztika szemhéjplasztikával, fülplasztikával és ráncfeltöltéssel kombinálható, így egy műtét keretében megvalósítható a beavatkozás.

A legjobb klinikát keresed arcplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

arcplasztika budapest

Az arcfelvarrás menete

A arcfelvarrás műtétet alapos tervezés előzi meg, mely konzultációk és előzetes vizsgálatok (vérvétel, labor, EKG, röntgen) alapján jön létre. A plasztikai sebészeten pontosan megbeszélitek, hogy milyen vizsgálatokra van szükséged műtét előtt, továbbá a műtéti lehetőségeket, az igényeket és a várható eredményeket. Az arcplasztikai műtét fajtájától függően az alábbi menetre lehet számítani:

Mini lifting menete

A mini lifting műtétet helyi érzéstelenítésben szokás végezni, az érzéstelenítés mellett pedig bódítót kap a páciens. A beavatkozás nagyjából 2 órát vesz igénybe, mely során a bőrön ejtett metszések a fül előtt, valamint a halánték környékén történnek. A korrekció a pozícióját vesztett lágyrészekre és a tartását vesztett mimikai izmokra is vonatkozik. A hegek takarásban lesznek szinte nem lesznek láthatóak.

A beavatkozás után egy éjszakát kell a klinikán tölteni.

Teljes arcplasztika menete

A teljes arcplasztika altatásban történik és nagyjából 3 órás a beavatkozás.  A műtét során a bőrön ejtett metszések a fül előtt, mögött, továbbá a hajas fejbőrön lesznek. Az elernyedt arcizmok helyreigazítása és stabilizálása mellett a felesleges, lógó bőr is eltávolításra kerül. A felszívódó varratoknak köszönhetően nincs szükség varratszedésre. 

A műtét utáni éjszakát a klinikán kell tölteni megfigyelés céljából.

Tudj meg többet az arcplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Arcplasztika utáni gyógyulás

Arcplasztika után pár nap pihenésre mindenképpen szükség van, kerülni kell az erőlködést és a komoly fizikai munkát.

 • A gyógyulás első egy-két hete tartogathat majd némi kellemetlenséget, többek között duzzanat, némi fájdalom, feszülő érzés léphet fel.
 • Mindkét arcplasztikai beavatkozást követően hét napon keresztül hordanod kell egy speciális rögzítő kötést, ami az arcon végzett változtatások "helyén maradását" szolgálja.
 • A mini lifting kezelés esetében rövidebb a gyógyulás ideje, mivel a bemetszés és a módosítások kisebbek. 

Arcplasztika utáni duzzanat

Az egyes műtétek után közvetlenül megjelenő duzzanatok leginkább a teljes arcplasztikára jellemzők. Ezek két-három nap után lelohadnak, általában ártalmatlan folyadékgyülemek. Az arcplasztika utáni duzzanatok kezelésre általában borogatást vagy speciális kenőcsöket ajánlanak a sebészek.

Arcplasztika hegek eltüntetése

Általánosságban elmondható, hogy a felszíni hegek fél év alatt gyógyulnak. Nagyban segíthetjük a regenerációt, ha a hegekre vonatkozó ajánlásokat megtartjuk.

Nincs olyan heg, ami teljesen maradéktalanul elmúlik, de ha odafigyelünk a kezelésre, akkor szinte láthatatlan lesz minden heg, különösen amiatt, hogy a haj vonalában, többé-kevésbé rejtve helyezkednek el.

A legjobb klinikát keresed arcplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Arcplasztika árak - Mini lifting árak

A teljes arcplasztika árak 1.600.000 forinttól kezdődnek. Az alábbi összegek a teljes műtéti ellátást tartalmazzák, tehát a műtétet, az altatást, a műtétet követő megfigyelés alatti ellátást, és általában a vizsgálatok esetleges díját is.

Mini arcplasztika (nyakplasztikával, szemhéjplasztika nélkül)

1.600.000 Ft 1.800.000 Ft helyett

Midi arcplasztika (nyakplasztika, alsó vagy felső szemhéjplasztika)

1.950.000 Ft 2.200.000 Ft helyett

Teljes arcplasztika (nyakplasztika, alsó és felső szemhéjplasztika)

2.250.000 Ft 2.500.000 Ft helyett

Nyakplasztika felvarrással

950.000 Ft 1.100.000 Ft helyett

Tokaplasztika

950.000 Ft 1.100.000 Ft helyett

Pontos árajánlatot a személyes konzultáció után fog adni a plasztikai sebészed, az itt látható árak tájékoztató jellegűek.

Tudj meg többet az arcplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tippek és tanácsok arcplasztika esetén

 • Kerüld a napsugárzást és a dohányzást!

Elősegíti a hegek megfelelő gyógyulását, ha ezeket a területeket nem teszed ki extrém körülményeknek!

 • Élj egészségesen!

Arcod fiatalos, energikus kinézetének megőrzésében nagy szerepe lehet az egészséges életmódnak! Ha ehhez tartod magad, késleltetheted a bőr megereszkedését.

 • Kerüld a túlzott fizikai aktivitást!

Ennek fontos szerepe lehet a szövődmények kialakulásának megelőzésében! A túlzott fizikai aktivitás, a rendszeres előrehajolgatás megnövelheti a bevérzés lehetőségét, így erre nagyon figyelj oda!

 • Tartsd be pontosan az orvos utasításait!

A megfelelő gyógyulás és a hatás maximalizálása érdekében mindenképpen figyelj oda arra, amit az orvosod tanácsol, hiszen senki sem ért jobban ehhez a folyamathoz, mint egy képzett plasztikai sebész! Készüljünk fel arra is, hogy orvosunk például életmódváltást tanácsolhat a műtét előtt!

 • Ha nem szeretnél kés alá feküdni

Amennyiben inkább a műtét nélküli arcfiatalítást részesíted előnyben, nézz körül oldalunkon a linkre kattintva! Itt megtalálod a legmodernebb és leghatékonyabb kezeléseket és módszereket, melyek segítéségével rövid idő alatt akár egy évtizedet is ledobhatsz magadról.

A legjobb klinikát keresed arcplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!


Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
 • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben? Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.