Arcplasztika - MACS lifting, Mini, Teljes | Árak

arcplasztika budapest

A fiatalos, feszesebb arcbőr elérése nők és férfiak számára is egy olyan kívánság, ami bizonyos kor után óhatatlanul felmerül. Természetesen mindenki maga tudja, hogy elégedett-e arca állapotával, de ha esetleg nem, akkor számos lehetőség közül kettő olyan van, amit érdemes megfontolni:

 1. A “hagyományos”, szikével végrehajtott arcplasztika, pl, teljes arcplasztika vagy MACS lift
 2. Műtét nélküli arcplasztika, bőrfiatalítás különböző kezelési módokkal

Ezek az általánosan elfogadottnak tekintett fő kategóriák, amelyek közül a saját belátásunk szerint választhatunk, természetesen a plasztikai sebész javaslatait is figyelembe véve.

Minden plasztikai sebészeti eljárást megelőznek konzultációk, sok-sok gondolkodás, és ez egy olyan folyamat, amit nem szabad félvállról venni. Az, hogy a plasztikai sebész végül melyik eljárást fogja javasolni, egy összetett folyamat része, és határozottságot igényel: Ön adja az elképzelést, a sebész a szakértelmet. Így születhet meg a tökéletes eredmény!

Mini és teljes arcplasztika - mi a különbség?

Hagyományos arcplasztikának azt nevezhetjük, amelyet szikével, műtétként végeznek, altatásban. Az arcplasztika talán az egyik legrégibb plasztikai beavatkozás, és az arc egyes részeinek plasztikájától a teljes arcplasztikáig terjed a választék. Ezek egytől egyig olyan plasztikai sebészeti beavatkozások, amelyeket nagyobb műtétnek lehet tekinteni, mivel többségében altatásban végzik ezeket; helyi érzéstelenítésben többnyire csak a szűkebb területeket érintőket szokták végrehajtani.

Amikor az a kérdés merül fel, hogy kinek melyik nagyobb arcplasztikai beavatkozás lenne a legmegfelelőbb, akkor inkább a kortól függ, hogy melyiket ajánljuk:

 • fiatalabbaknak, ami nagyjából a 35-55 éves korosztályt jelenti, gyakran elegendő a középső arcfél korrekciója. Ezt legtöbbször a MACS-lift technikával, a Minimal Access Cranial Suspension technikával történhet, ami egy kíméletes, kevésbé megterhelő beavatkozási forma. Ezt nevezzük mini arcplasztikának, vagy mini lift esetleg mini lifitng beavatkozásnak.
 • az 55 évnél idősebbeknek, illetve azoknál akiknél a ráncosodás már sokkal jobban látható, inkább a teljes arcplasztika (elsősorban a teljes arc és a nyak plasztikai korrekcióját jelenti) ajánlott. Ennek nagyon egyszerű oka van: ezzel az eljárással érhető el a leglátványosabb változás, mivel ezzel a bőr feszesítésre-, illetve a felesleges bőr eltávolításra kerül. Ez tehát a teljes arcplasztika.

Egyéb arcplasztikai beavatkozások

Természetesen nem szükséges egyből a legnagyobb beavatkozásokhoz ugorni, hiszen több olyan terület is van, amelyek kisebb-nagyobb korrekciójával tartós, látványos eredmény érhető el. Az legtöbb budapesti plasztikai sebészeten ezeket az arcplasztikai beavatkozásokat is meg lehet oldani:

fiatal arc 40 fölött
 • Fülplasztika: a fülplasztika műtét során a túl nagy, elálló, vagy más módon zavaró (túl hosszú, lógó fülcimpa), nem esztétikus fül korrekciójára van lehetőség. Egy ilyen beavatkozás során az elváltozástól függően számos dolog történhet, mint például fülkagyló “levarrása”, feszesítés a felesleges bőr eltávolításával, vagy éppen a fül újraalakítása a fülkagyló egy-egy darabjának eltávolításával.

A fülplasztikáról ide kattintva olvashat bővebben


 • Orrplasztika: az arcbőrt érintő plasztikai beavatkozások mellett ez az egyik leggyakoribb arcplasztikai procedúra. A görbe, a ferde, a tömpe, a széles, a hegyes és szinte minden más, az adott személy számára nem elfogadható orrforma- és orrméret megváltoztatására is van lehetőség. Az orrplasztika bonyolult, de kivitelezhető és örök életre tartó eredményeket biztosító beavatkozás. 

Az orrplasztikáról ide kattintva olvashat bővebben


 • Szemhéjplasztika: a szemhéjplasztika az alsó és a felső szemhéj igazítását takarja.

A szemhéjplasztikáról ide kattintva olvashat bővebben


 • Nyakplasztika: a nyakplasztika az a típusú beavatkozás, amely során a nyak bőrét teszik feszesebbé a fölösleges bőr eltávolításával, és a bőr különböző pontokon történő rögzítésével, felvarrásával.
 • Saját zsírral való arcfeltöltés: a saját zsíros feltöltések mindig legalább két lépéssel hosszabbak, mint a tartós, hagyományos plasztikai beavatkozások. A saját zsíros arcfeltöltés ránctalanításhoz, illetve formáláshoz is használt technika, amellyel a ráncok eltüntethetők, illetve akár az arc- és állél is megváltoztatható.

Arcfiatalító kezelések műtét nélkül

A hagyományos arcplasztikai beavatkozások mellett számos olyan kezelési mód is létezik, amelyek elsősorban arra valók, hogy az arc fiatalosabb legyen. Ellentétben a szikével, műtéti technika segítségével végzett beavatkozásokkal, az arcfiatalító kezelések eredményei nem olyan tartósak, a változás nem tekinthető véglegesnek. Ezeknek a kezeléseknek a tartóssága  egy-másfél évig terjednek.

Mivel ezek sokkal egyszerűbb, a test számára kevésbé megterhelő eljárások, ezért a gyógyulási idő is rövidebb, illetve számos egyéb előny mellett talán a kedvezőbb ár is növeli vonzerejüket.

Elmondható, hogy szinte minden plasztikai sebészet más-más felhozatalt kínál az arcfiatalító kezelések területén, így nincs két egyforma ajánlat. Emiatt érdemes lehet megnézi, hogy hol mit végeznek, illetve, hogy melyik milyen hatásfokkal és milyen távon biztosítja a hatást! Az általunk javasolt négy legjobb arcfiatalító kezelések ezek:

 • Easy TCA hámlasztás: a kémiai hámlasztással a pattanásos, barázdált arcbőr tehető simábbá, vonzóbbá. Fájdalommentes eljárás, amellyel azonnal hatás érhető el.

Tudjon meg többet!

 • HIFU fókuszált ultrahang kezelés: Ezzel az ultrahangos kezeléssel a toka, a szemöldök és a nyak feszesítése érhető el, illetve úgy általában az arc feszesebbé tétele valósítható meg. 

Tudjon meg többet!

 • Frakcionált CO2 lézeres kezelés: A lézeres kezelés az egyik legmodernebb megoldás, amellyel viszonylag sokáig tartó eredmény érhető el. Elsősorban a kisebb ráncok eltávolítására alkalmazható, a nyakon, arcon, dekoltázsban, kézfejen és a szemkörnyéken.

Tudjon meg többet!

 • Frakcionált mikrotűs RF kezelés: a rádiófrekvenciás és mikrotűs kezelések kombinációjával az RF kezelés egy gyors, hatékony lehetőséget biztosít, elsősorban az arc bőrének feszesebbé tételére.

Tudjon meg többet!

Egyéb arcfiatalító kezelések

Az arcbőr plasztikai korrekcióján kívül pedig még két olyan lehetőség van, amellyel javítható arcunk általános képe:

 • Ajakfeltöltés: az ajakfeltöltés egy egyszerűbb beavatkozási forma. A hyaluronsavas feltöltés lényegében pár tűszúrás, a hatás azonnali, és majdnem másfél évig kitart.

Az ajakfeltöltésről itt olvashat bővebben


 • Ráncfeltöltés: a ráncfeltöltés részben arcplasztikának tekinthető, de ez nem fiatalító kezelés vagy műtét, hanem igazából egy feszesítő eljárás, amely során a kialakult ráncokat simítják ki különböző módszerekkel.

A ráncfeltöltésről itt olvashat bővebben

A fiatalabb kinézet elérésének napjainkban elég sok módja van, ezért segítünk egy kicsit eligazodni közöttük, hogy tudd, pontosan mire is van szükséged!

ingyenes konzultáció

Melyik kezelési mód a legjobb választás?

Nézzünk egy gyors összehasonlítást, ami segíthet abban, hogy kicsit közelebb kerüljünk a döntéshez, hogy melyik eljárás lehet a legjobb számunkra! A döntés meghozatala előtt érdemes figyelembe venni a legfontosabb tulajdonságokat: tartósság, technika, műtéti időtartam, gyógyulási idő, ár, kockázatok.

 • Tartósság: ha a tartósságot nézzük, akkor a hagyományos arcplasztika mondható győztesnek, mivel egy face-lift akár évtized-hosszan megőrzi az arc feszességét, sőt később akár a nem-műtéti arcfiatalító kezelések ugyanúgy elvégezhetők rajta!
 • Technika: sokan ódzkodnak attól, hogy altatásnak, lényegében egy nagyobb műtétnek tegyék ki magukat. Ebben a tekintetben az arcfiatalító kezelésekre eshet sokak választása. Az altatáson túl pedig maga a tény, hogy szikével végzik a műtétet megint csak egy olyan tényező, ami miatt az ideiglenes, de kevésbé invazív kezelésekre eshet a választás.
 • Műtét időtartam: ha a beavatkozás időtartamát nézzük, egyértelmű, hogy a fiatalító kezelések állnak a dobogó tetejére. A legtöbb ilyen kezelés ambulánsan, jobbára egy óra alatt elvégezhető. Ma már külön kategóriát jelentenek a lunchtime arcfiatalító kezelések, amelyek mindennel együtt alig egy órát vesznek igénybe. Természetesen a hosszabb hagyományos műtétek tartóssága sokszorosa a fiatalító kezelésekének.
 • Gyógyulási idő: a hagyományos plasztikai műtétek hosszabb gyógyulással járnak, miközben az arcfiatalító kezelések főleg abban jeleskednek, hogy némi pirosságon, esetleg 1-2 napig megmaradó duzzanaton kívül nincs olyan tulajdonságuk, amely miatt hosszabb táppénzt vagy lábadozást igényelnének.
 • Ár: hosszabb távon érdemes nézni a költségeket, és akkor egy elég kiegyenlített versenyt látunk. Ha mondjuk egy évtizedre nézzük a kezeléseket, akkor azt láthatjuk, hogy egy gyorsabb, de mondjuk 12 hónapos hatást adó arcfiatalítás árban majdnem ugyanannyira jön ki a tíz év során, mint egy teljes arcplasztika, amit csak egyszer kell elvégeztetni, és utána egy évtizedre, vagy még hosszabb időre tartós hatást biztosít.
 • Kockázatok: minél nagyobb egy műtét, annál kockázatosabb. Ma már a plasztikai beavatkozások nem olyan megterhelőek. Egy MACS-lift kisebb megterhelést jelent, és valamivel kevesebb kockázattal jár, mint mondjuk egy teljes arcplasztika. Ha ezt a szempontot vesszük figyelembe, akkor a főleg csak a bőr alatti vagy felületi kezelést nyújtó arcfiatalító kezelések nyújtják a legnagyobb biztonságot.

Amint az látható, nincs olyan, hogy “a legjobb arcplasztika”. Minden esetben egyedileg, saját igényeket és lehetőségeket felmérve lehet döntést hozni arról, hogy melyik beavatkozási formát választják. Szerencsére minden esetben ott van a plasztikai sebész is, aki segít az elhatározásban, és abban, hogy reálisan mérjük fel a lehetőségeket.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Az arcplasztikai műtétek menete

A hagyományos plasztikai műtéteket megelőző időszak nagyjából ugyanaz: jelentkezünk konzultációra a klinikán, és megbeszélésre kerülnek a szükséges vizsgálatok és megelőző felmérések. 

Az arcplasztika esetében el kell dönteni, hogy vállaljuk-e a helyi érzéstelenítést, vagy esetleg inkább az altatás felé hajlunk. Ezt az előzetes vizsgálatok miatt fontos eldönteni, mivel az altatás előtt akkor EKG vizsgálatra is szükség lehet, illetőleg a teljes altatás miatt valószínűleg pár órával többet kell a klinikán tölteni, és kell keresni valakit, aki hazavisz a műtét után. A következőkben vessünk egy pillantást a két legnépszerűbb arcplasztikai műtét menetére:

Az MACS-lifting műtét menete

Az MACS-lift egy olyan procedúra, amely jóval kisebb mértékű beavatkozás, ami után a gyógyulási idő is rövidebb mint a hagyományos face-lift után. A bemetszés ebben az esetben a fül fölött, a hajvonalban lesz. A felemelésre, módosításra kerülő terület kisebb mint a normál face-liftnél. Mivel kisebb a terhelés, ezért az arcbőr vérellátása is jobb marad, így jelentősen alacsonyabb a bőrproblémák esélye. 

AZ MACS műtétet helyi érzéstelenítésben szokás végezni, az érzéstelenítés mellett pedig nyugtatót kap a vendég. Emiatt lehetséges, hogy egy éjszakát bent kell tölteni a klinikán. Önmagában az előkészített MACS-lift nagyjából 2 órát vesz igénybe.

A teljes arcplasztika menete

Amikor teljes arcplasztikáról beszélünk, akkor igazából az arcszobrászat csúcsáról beszélünk, mivel itt nem csak egyes részek, hanem a középső arcfél, a nyak és a szemhéjak korrekciójáról is.

Mivel sokkal összetettebb a folyamat, mint egy arcfiatalító kezelés vagy MACS-lift esetében, ezért általában az altatást javasolják a sebészek: így Ön biztos nem érez semmit, a sebész pedig zavartalanul végezheti a dolgát. Az arcfelvarrás menete az altatást követően igen szimplán leírható: a sebész a tervezett helyen elvégzi a bemetszéseket, eltávolítja az esetleges felesleges bőrt, illetve új helyén rögzíti a feszesített arcbőrt, és a korrigált nyaki bőrt.

finomszálas arcfiatalítás

Az arcplasztika utáni gyógyulás

Egy arcplasztikai műtét után pár nap pihenésre mindenképpen szükség van. Erre az időszakra vonatkozóan minden segítséget megadnak a plasztikai sebészek, így ha bármilyen komplikáció lépne fel, biztos, hogy lesz megnyugtató megoldás. 

A gyógyulás első egy-két hete tartogathat majd némi kellemetlenséget, többek között duzzanat, némi fájdalom, feszülő érzés léphet fel. A MACS kezelés esetében rövidebb a gyógyulás ideje, mivel a bemetszés és a módosítások kisebbek. Egy, csak a középső arcfelet érintő MACS műtét után az elsődleges feladat az, hogy az egyébként rejtett helyen (a hajvonalban) lévő hegeket úgy kezeljük, hogy azok maradéktalanul eltűnjenek. Erre számtalan megoldás van, a sebésze biztosan fog ajánlani valamit.

Az egyes műtétek után közvetlenül megjelenő duzzanatok leginkább a teljes arcplasztikára jellemzők. Ezek két-három nap után lelohadnak, általában ártalmatlan folyadékgyülemek. Az arcplasztika utáni duzzanatok kezelésre általában borogatást vagy speciális kenőcsöket ajánlanak a sebészek.

A hegekre vonatkozó ajánlásokat érdemes megtartani. Nincs olyan heg, ami teljesen maradéktalanul elmúlik, de ha odafigyelünk a kezelésre, akkor szinte láthatatlan lesz minden heg, különösen amiatt, hogy a haj vonalában, többé-kevésbé rejtve helyezkednek el.

Az arcplasztika árak - mibe kerül a hosszan tartó változás?

A teljes arcplasztika árak Budapesten változók, de a teljes műtéti ellátást tartalmazzák, ez pedig azt jelenti, hogy jól körbehatárolható, hogy mennyibe is kerül pontosan. Az árban benne foglalt szolgáltatások tartalmazzák a műtétet, az altatást, a műtétet követő megfigyelés alatti ellátást, és általában a konzultációk és vizsgálatok esetleges díját is.

A következő árkategóriákban érdemes számolni:

 1. Teljes arcplasztika (arc, nyak és alsó-felső szemhéjak) 1.050.000 - 1.150.000 Forint
 2. Alsó arcplasztika (szemhéjak nélküli): 850-900 ezer forint
 3. Középső arcfél plasztikája (MACS-lift és alsó szemhéj): 750-800 ezer forint

Ezek az árak nincsenek kőbe vésve, tehát amit most itt látunk, az csak tájékoztató jellegű! Mivel minden arc más, és mindenkinek más-más igénye van, ezért szinte biztos, hogy ettől eltérő ajánlatot fog kapni!

Mi a következő lépés arcfelvarrás előtt?

Valószínűleg nem lesz nagy meglepetés az, hogy mit javasolunk: jelentkezzen be a konzultációra,  ha arcplasztikán vagy fiatalító kezelésen gondolkodik. És hogy miért? Mert az első konzultáció ingyenes, kötelezettséggel nem jár, de legalább a kérdéseire választ kaphat, sőt akár továbblépve a tervezési fázisba, belátható időn belül akár még meg is történhet a műtét!

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Exkluzív tippek – maxold ki a műtét hatását!

 • Kerüld a napsugárzást és a dohányzást!

Elősegíti a hegek megfelelő gyógyulását, ha ezeket a területeket nem teszed ki extrém körülményeknek!

 • Élj egészségesen!

Arcod fiatalos, energikus kinézetének megőrzésében nagy szerepe lehet az egészséges életmódnak! Ha ehhez tartod magad, késleltetheted a bőr megereszkedését.

 • Kerüld a túlzott fizikai aktivitást!

Ennek fontos szerepe lehet a szövődmények kialakulásának megelőzésében! A túlzott fizikai aktivitás, a rendszeres előrehajolgatás megnövelheti a bevérzés lehetőségét, így erre nagyon figyelj oda!

 • Tartsd be pontosan az orvos utasításait!

A megfelelő gyógyulás és a hatás maximalizálása érdekében mindenképpen figyelj oda arra, amit az orvosod tanácsol, hiszen senki sem ért jobban ehhez a folyamathoz, mint egy képzett plasztikai sebész! Készüljünk fel arra is, hogy orvosunk például életmódváltást tanácsolhat a műtét előtt!

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia