Arcplasztika - Mini lifting - Arcfelvarrás

Arcplasztika során az arcon és a nyakon megnyúlt, lógó bőrt távolítják el sebészi úton. Ez a beavatkozás egy biztonságos és hosszú távon eredményes módszer az arc fiatalosan tartásához. Az alkalmazott műtét lehet teljes arcplasztika vagy mini lifting, ezek szinonimájaként pedig az arcfelvarrás kifejezés terjedt el a köznyelvben. Biztosíthatjuk, hogy a plasztikai sebész mindig az Önnek leginkább megfelelőt fogja javasolni a tökéletes eredmény érdekében. 

Cikkünkből megtudhatja, milyen arcplasztikai műtétel vannak, mit jelent a Mini lifting, a mini és a teljes arcplasztika. Megismerheti a műtét menetét, a műtét utáni gyógyulási fázisokat, valamint az arcplasztika árakat.

Mini lifting és teljes arcplasztika - mi a különbség?

Mini lifting és teljes arcplasztika közötti különbséget az arcon végzett beavatkozás területe adja. Ezt általában a páciens életkora határozza meg, de természetesen Ön és plasztikai sebésze közösen dönt.

Mini lifting

Fiatalabbaknak, ami nagyjából a 35-55 éves korosztályt jelenti, gyakran elegendő a középső arcfél korrekciója. Ezt legtöbbször a MACS-lift technikával (Minimal Access Cranial Suspension) történhet, ami egy kíméletes, kevésbé megterhelő beavatkozási forma. Ezt nevezzük középső arcfélplasztikának, mini arcplasztikának, vagy mini lift beavatkozásnak.

Igény szerint a műtét kiegészülhet szemhéjplasztika beavatkozással is.

Teljes arcplasztika

Az 55 évnél idősebbeknek, illetve azoknál akiknél az öregedés jelei (ráncosodás, lógó bár a nyakon) már sokkal jobban láthatóak, inkább a teljes arcplasztika ajánlott, ami elsősorban a teljes arc és a nyak plasztikai korrekcióját jelent. Azért ennek a korosztálynak javasolt ez a beavatkozás, mert ezzel az eljárással érhető el a leglátványosabb változás, mivel ezzel a bőr feszesítésére, illetve a felesleges bőr eltávolításra is kerül.

Amennyiben szükség van rá, a teljes arcplasztika szemhéjplasztikával és ráncfeltöltéssel kombinálható, így egy műtét keretében megvalósítható a két beavatkozás.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az arcplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

arcplasztika budapest

Az arcfelvarrás menete

A arcfelvarrás műtétet alapos tervezés előzi meg, mely konzultációk és előzetes vizsgálatok (vérvétel, labor, EKG, röntgen) alapján jön létre. Plasztikai sebészével pontosan megbeszélik milyen vizsgálatokra van szüksége műtét előtt, továbbá a műtéti lehetőségeket, az igényeket és a várható eredményeket. Az arcplasztikai műtét fajtájától függően az alábbi menetre lehet számítani:

Mini lifting menete

A Mini lifting műtétet helyi érzéstelenítésben szokás végezni, az érzéstelenítés mellett pedig bódítót kap a páciens. A beavatkozás nagyjából 2 órát vesz igénybe, mely során a bőrön ejtett metszések a fül előtt, valamint a halánték környékén történnek. A korrekció a pozícióját vesztett lágyrészekre és a tartását vesztett mimikai izmokra is vonatkozik. A hegek takarásban lesznek szinte nem lesznek láthatóak.

A beavatkozás után egy éjszakát kell a klinikán tölteni.

Teljes arcplasztika menete

A teljes arcplasztika altatásban történik és nagyjából 3 órás a beavatkozás.  A műtét során a bőrön ejtett metszések a fül előtt, mögött, továbbá a hajas fejbőrön lesznek. Az elernyedt arcizmok helyreigazítása és stabilizálása mellett a felesleges, lógó bőr is eltávolításra kerül. A felszívódó varratoknak köszönhetően nincs szükség varratszedésre. 

A műtét utáni éjszakát a klinikán kell tölteni megfigyelés céljából.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az arcplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Arcplasztika utáni gyógyulás

Arcplasztika műtét után pár nap pihenésre mindenképpen szükség van, kerülni kell az erőlködést és a komoly fizikai munkát.

 • A gyógyulás első egy-két hete tartogathat majd némi kellemetlenséget, többek között duzzanat, némi fájdalom, feszülő érzés léphet fel.
 • Mindkét arcplasztikai beavatkozást követően hét napon keresztül hordania kell egy speciális rögzítő kötést, ami az arcon végzett változtatások "helyén maradását" szolgálja.
 • A Mini lifting kezelés esetében rövidebb a gyógyulás ideje, mivel a bemetszés és a módosítások kisebbek.

Arcplasztika utáni duzzanat

Az egyes műtétek után közvetlenül megjelenő duzzanatok leginkább a teljes arcplasztikára jellemzők. Ezek két-három nap után lelohadnak, általában ártalmatlan folyadékgyülemek. Az arcplasztika utáni duzzanatok kezelésre általában borogatást vagy speciális kenőcsöket ajánlanak a sebészek.

Arcplasztika hegek eltüntetése

Általánosságban elmondható, hogy a felszíni hegek fél év alatt gyógyulnak. Nagyban segíthetjük a regenerációt, ha a hegekre vonatkozó ajánlásokat megtartjuk.

Nincs olyan heg, ami teljesen maradéktalanul elmúlik, de ha odafigyelünk a kezelésre, akkor szinte láthatatlan lesz minden heg, különösen amiatt, hogy a haj vonalában, többé-kevésbé rejtve helyezkednek el.

ingyenes konzultáció

Arcplasztika árak - Mini lifting árak

A teljes arcplasztika árak 1.000.000 forinttól kezdődnek. A Mini lifting árak 770.000 forinttól érhetőek el. Ezek az összegek a teljes műtéti ellátást tartalmazzák, tehát a műtétet, az altatást, a műtétet követő megfigyelés alatti ellátást, és általában a vizsgálatok esetleges díját is.

Pontos árajánlatot a személyes konzultáció után fog adni a plasztikai sebésze, tehát amit most itt látunk, az csak tájékoztató jellegű.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az arcplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Tippek és tanácsok arcplasztika esetén

 • Kerüld a napsugárzást és a dohányzást!

Elősegíti a hegek megfelelő gyógyulását, ha ezeket a területeket nem teszed ki extrém körülményeknek!

 • Élj egészségesen!

Arcod fiatalos, energikus kinézetének megőrzésében nagy szerepe lehet az egészséges életmódnak! Ha ehhez tartod magad, késleltetheted a bőr megereszkedését.

 • Kerüld a túlzott fizikai aktivitást!

Ennek fontos szerepe lehet a szövődmények kialakulásának megelőzésében! A túlzott fizikai aktivitás, a rendszeres előrehajolgatás megnövelheti a bevérzés lehetőségét, így erre nagyon figyelj oda!

 • Tartsd be pontosan az orvos utasításait!

A megfelelő gyógyulás és a hatás maximalizálása érdekében mindenképpen figyelj oda arra, amit az orvosod tanácsol, hiszen senki sem ért jobban ehhez a folyamathoz, mint egy képzett plasztikai sebész! Készüljünk fel arra is, hogy orvosunk például életmódváltást tanácsolhat a műtét előtt!

 • Ha nem szeretnél kés alá feküdni

Amennyiben inkább a műtét nélküli arcfiatalítást részesíted előnyben, nézz körül oldalunkon a linkre kattintva! Itt megtalálod a legmodernebb és leghatékonyabb kezeléseket és módszereket, melyek segítéségével rövid idő alatt akár egy évtizedet is ledobhatsz magadról.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia