Arcplasztika

Arc​​​​plasztika - minden, amit az arcfiatalításról​ tudnod kell!

Arcfiatalítás

Az öregedést sajnos egy ember sem tudja elkerülni. Az idő előrehaladtával a bőrünk megereszkedik, ez pedig sajnos együtt jár azzal, hogy a fesztelen bőr és a ráncok miatt arcunk kevésbé vonzóvá válik. Ezek az esztétikai problémák sajnos gyakran okozhatnak mentális, pszichés gondokat, negatív énképet is.

Arckezelés akciós ajánlat

Partnerklinikánk akciós ajánlata szerint, ha választasz kettőt az itt látható arckezelések közül, a harmadikat ingyen, ajándékba kapod majd:

 • Frakcionált mikrotűs RF bőrfiatalítás
 • HIFU fókuszált ultrahang kezelés
 • frakcionált CO2 lézeres kezelés

Jelentkezz be ingyenes konzultációra még ma és élj Te is ezzel a páratlan lehetőséggel!

Arcunk fiatalos kontúrjainak eltűnésének számtalan olyan oka van, melyekkel nap- mint-nap mindannyian találkozunk: a vékonyodó bőr, az arc zsírosabb részeinek megereszkedése, a gravitáció, a nap kártékony hatása, a dohányzás és a stressz is az ilyen faktorok közé sorolható.

Szerencsére napjainkra már a plasztikai sebészet annyit fejlődött, hogy ennek a problémának a korrigálása a klinikákon gyorsan és szinte feltűnésmentesen elvégezhető.

Amennyiben te is szeretnéd megfáradtnak tűnő, egyre ráncosodó arcodat újra feszesebbnek, energikusabbnak látni a tükörben, szeretnél ugyanolyan fiatalnak kinézni, mint amilyennek belül érzed magad, nagyon jó helyen jársz! Cikkünkben összefoglaljuk az arcfiatalítással és arcplasztikával kapcsolatban a legfontosabb tényeket, hogy ezek segítségével eldönthesd, szeretnéd-e elvégeztetni a beavatkozást, mely segíthet visszaépíteni egészséges önbizalmad és énképed!

A következőkben olvashatsz a műtét nélküli arcfiatalítás típusairól, az arcplasztika legfontosabb fajtáiról, a műtét folyamatáról, az azutáni gyógyulásról, és az esetleges szövődményekről. Ezen felül ellátunk pár exkluzív tippel is, hogy a műtét hatása minél tartósabb lehessen!

fiatal arc 40 fölött

Arcfeszesítés műtét nélkül, arcfiatalító kezelések

A fiatalabb kinézet elérésének napjainkban elég sok módja van, ezért segítünk egy kicsit eligazodni közöttük, hogy tudd, pontosan mire is van szükséged!

​Érdemes azzal az alapvetéssel indítani, hogy természetesen a műtéttel nem járó módszerek is lehetnek hasznosak!

​Ezen módok közé tartoznak például a különböző ránctalanító krémek, vagy a ráncfeltöltés. Ezek a kezelési formák jó esetben a fiatalos és természetes arc benyomását keltik, azonban vannak hátrányaik is!

​Ránctalanító krémek

A ránctalanító krémek piaca hatalmas, és elég esetleges, hogy az adott termék működni fog-e a mi arcunkon (vagy bárkién), avagy sem, így óvatosan kell bánnunk ezekkel a szerekkel!

ránctalanító krémek

Bizonyos esetben hosszútávon sajnos a pénztárcánkat is jobban megterhelheti ez a módszer, hiszen bár a krémek viszonylag olcsó megoldást jelentenek, azonban ha nem működnek, akkor csak az ablakon dobjuk ki a pénzünket!

Ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés jobb és biztosabb megoldást jelent, mint a különböző ránctalanító krémek használata.

​A feltöltés hátránya, hogy viszonylag rövid távú megoldás, hatása körülbelül fél évtől maximum két évig tarthat, azonban bármikor megismételhető kezelés.

Pozitívumai közé tartozhat még, hogy a ráncfeltöltés általában természetes anyaggal történik, mely akár még a kollagén újratermelődését is segítheti a szervezetben.

Ráncfeltöltés sok tűvel

Lézeres arcfiatalítás

A lézeres arcfiatalítással drasztikus változások az arc feszességében talán nem érhetők el, viszont kétségtelenül nagy pozitívuma az, hogy semmilyen felépülési idővel, érzéstelenítéssel, tűvel nem kell számolnunk, ha ezt a módszert választjuk.

Lézeres arcfiatalítás

A kezelés azoknak lehet a leginkább hasznos, akik apró ráncaiktól, kisebb felületi egyenlőtlenségektől szeretnének megszabadulni. A lézeres fiatalítás ezen felül eltünteti a pigment foltokat, de elősegítheti a kollagéntermelést is, így valamivel hosszabb távú hatást fejthet ki, mint az előbb említett két módszer.

Finomszálas arcfiatalítás

A műtét nélküli kezelések közül a finomszálas arcfiatalítás a legújabb, leginnovatívabb megoldás. A lézeres kezeléshez hasonlóan a kisebb, „fiatalabb” ráncok eltüntetésére alkalmas. Operáció nélkül ezzel a módszerrel érhető el a leghosszabb ideig látványos változás, hiszen közel két évig tart a hatása.

finomszálas arcfiatalítás

A bőr alá behúzott biokompatibilis szál segít beindítani a kollagén termelést, a szövetek mikrokeringését, ezzel elősegítve a bőr feszességét és teltségét.

Arcfelvarrás – műtéti úton történő fiatalítás

​Ezek a megoldások azok számára jelenthetnek igazi megoldást, akik hosszútávú változást szeretnének elérni arcuk feszességében, fiatalos kinézetében.
Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mit is kell tudni erről a két folyamatról.

A műtéttel történő arcfiatalítást általában 40 éves kor fölött ajánlják, eddig a korig legtöbbször elegendőek a természetes módon történő fiatalító megoldások.

Ezt a beavatkozást gyakran végzik nyakplasztikával, vagy szemhéjplasztikával együtt, hogy a hatás még természetesebb, teljeskörűbb és meggyőzőbb legyen. Bizonyos esetekben ezek közül a műtétek közül egy is elég lehet a jelentősen fiatalosabb kinézet eléréséhez, így ezeket is külön fogjuk megvizsgálni!

​Szerencsére napjainkban a korszerűbbnél korszerűbb plasztikai beavatkozások korában már léteznek számodra tökéletes megoldások, ráadásul ezek nagy százaléka (ahogy arra később még kitérünk) széles tömegek számára megfizethető árral rendelkezik!

Érdekességek

 • A legtöbb páciens már 1-2 héttel a műtét után visszatér a munkába
 • A beavatkozás eredményei az idő előrehaladtával is természetes hatásúak lesznek
 • A bemetszések nem látható helyeken helyezkednek el
 • Info Circle
  Az arfelvarrás pácienseinek körülbelül 10%-a férfi

Szemhéjplasztika

Ha a bőr elgyengülésének, fellazulásának következtében a felső szemhéj lógni kezd, az nem csak esztétikai, hanem látási problémákhoz is vezethet. Ezekben az esetekben a leghatékonyabb megoldás a szemhéjplasztika, mely segítségével a bőr a szemhéjon újra feszessé tehető, ezzel élénkebbé, fiatalosabbá téve a szemet.

Az alsó szemhéjaknál gyakori probléma szokott lenni a felhalmozódó zsír, amely erősíti a szem táskásságát, a szemhéjplasztika azonban erre is megoldást jelent.

Gyakran már pusztán egy ilyen beavatkozás segítségével is éveket fiatalodhatsz, anélkül, hogy több helyen bemetszést kéne végezni az arcodon, vagy nagyon sokat költenél műtétekre. 

Érdekességek

 • A felső- és az alsó szemhéj elváltozásain is segíthet a műtét
 • A szemhéjplasztika 2013-tól az 5 legnépszerűbb plasztikai beavatkozás között van férfiak és nők körében egyaránt
 • A legtöbb páciens mindössze 7-10 napot hagy ki a munkából
 • Info Circle
  A hegek teljesen láthatatlanok a gyógyulás után, előtte is csak nagyon éles szemmel vehetők észre

​Nyakplasztika

Nyakplasztika

Az arcon kívül a nyakon is kifejezetten korán meglátszódnak az öregedés jelei. A nyakplasztika azok számára lehet hasznos, akik a nyakuknál kialakult lógó, laza bőrt szeretnék feszesebb állapotában látni a tükörben. A műtéttel gyakran együtt jár a zsírleszívás is, amely segít a szép, éles vonalak kialakításában, lehetővé teszi a bőr tökéletes feszességét a területen. A beavatkozás során kialakított formák és kontúrok tartósnak tekinthetők.

A szemhéjplasztikával ellentétben a nyakplasztika önmagában nem feltétlenül képes jelentős változást mutatni az arc egészét tekintve, így azt leggyakrabban arcfelvarrással együtt végeztetik el.

Arcfelvarrás

Amikor az arcfelvarrásról beszélünk, akkor az arcfiatalítás talán legeredményesebb ágáról ejtünk szót.

​Bár a ráncfeltöltéssel és az infrás kezeléssel is lehet szép eredményeket elérni, a leghosszabb távú fiatalító megoldás ez a műtéti úton történő beavatkozás.

A tapasztalt sebészek művészi szemmel és pontossággal végzik a műtétet, hogy semmilyen komplikáció ne léphessen fel, a végeredmény pedig a páciens egyéni arcához tökéletesen illő, természetes hatású feszes bőrfelület legyen az eredmény.

arcfelvarrás

Nincs minden esetben szükség teljeskörű arcfelvarrásra, léteznek kevésbé komplex, egyszerűbb műtéti megoldások is. Nézzünk is ezekre egy gyakori példát!

Mini arcplasztika

​drasztikus, és ebből fakadóan nem is feltétlenül érhető el vele a legnagyobb változás, azonban 35-55 éves kor között bizonyos esetekben elégségesnek bizonyulhat ez is.

​​A mini arcplasztika az arc középső területeire koncentrálva feszesíti az ezen a területen található meglazult bőrt, így bár kisebb felületet érint, mint a​ teljeskörű arcfelvarrás, de ez a terület az öregedés szempontjából a legkritikusabb.

mini arcplasztika

Előnyei közé tartozik, hogy kisebb heggel, valamint rövidebb gyógyulási idővel kell számolnunk ennek a beavatkozásnak az esetén.

Fontos leszögezni ugyanakkor, hogy ahogy az előbb is említettük minden arc egyedi, így ráncaid is azok! Ha nem vagy benne biztos, hogy melyik megoldásra is lenne szükséged, vagy további kérdésed lenne valamelyik műtéttel kapcsolatban, nyugodtan kérj ingyenes konzultációt az általunk ajánlott klinikák egyikén!

Fa​​​​celift

A műtét folyamata

Előzetes lépések

Minden beavatkozást egy plasztikai konzultáció előz meg, hiszen az orvosnak látnia kell arcfelépítésed, bőröd és ráncaid természetét. Éppen ezért érdemes olyan klinikát választani, aki ingyenes konzultációt kínál. Ha így teszel, még a találkozás után is lehet esélyed meggondolni magad anélkül, hogy bármennyi pénzt költöttél volna!

ingyenes konzultáció

A konzultáció után szűrővizsgálatokra kerül sor, laborvizsgálaton és EKG vizsgálaton fogsz átesni. A legtöbb esetben ezen kívül nincs szükség egyéb mérésekre.

A műtét

 • Orvosod a bemetszéseket többségében egyáltalán nem feltűnő pontokon végzi a beavatkozás során (hajas fejbőr területén, a fül előtt és mögött).
 • A bemetszések után megtörténik a bőr feszesítése, valamint a feleslegessé vált laza, petyhüdt bőr elvávolítása. Az orvos körülbelül 2-3 órán át végzi a műtétet, ezalatt az idő alatt az esetek többségében a páciens altatásban van.
 • A beavatkozás után a sebész a sebeket plasztikai bőrvarrattal zárja.

Műtét utáni gyógyulás

A műtét után egy éjszakát az általad választott klinikán kell töltened, ezért érdemes olyan helyet választanod, ahol biztosítják számodra a tökéletes kényelmet.

Ebből a szempontból nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a Plasztikai Sebészeti Centrumot, ahol lehetőséged nyílik igazi luxuskörülmények között kipihenni a műtét fáradalmait anélkül, hogy többet fizetnél, mint egy átlagos plasztikai sebésznél!

Budapest Plasztikai Intézet

A beavatkozás után rugalmas maszkot és szorítókötést kapsz, mely elősegíti a gyors gyógyulást. A kötést általában 1 hét után távolítja el az orvos, a rugalmas maszk viselése azonban a műtét utáni 1-2 hónapban éjszakánként ajánlott!

Arcod végleges állapotát körülbelül a műtét utáni 6-8. héten éri el!

Kockázatok és szövődmények

Évente több ezren esnek át olyan arcplasztikai műtéteken, amelyeknél semmilyen komplikáció nem jelentkezik, hiszen amennyiben megbízható orvosokra bízod magad, a szövődmények kialakulásának igen kicsi az esélye. Az átmeneti kockázatok közé tartozik a gyulladás, a fertőzés, vagy az utóvérzés, de amennyiben óvatos vagy és vigyázol a műtött területekre, csökkentheted ezek kialakulási esélyeit.

fájdalomcsillapító

A közvetlen a műtét utáni időszakban jelentkezhetnek fájdalmak, de ezek hagyományos fájdalomcsillapítókkal tökéletesen enyhíthetők, és ezeket a gyógyszereket is maximum 2-3 napig kell használod, hiszen ezután általában teljesen elmúlik a fájdalom.

Exkluzív tippek – maxold ki a műtét hatását!

 • Kerüld a napsugárzást és a dohányzást!

Elősegíti a hegek megfelelő gyógyulását, ha ezeket a területeket nem teszed ki extrém körülményeknek!

 • Élj egészségesen!

Arcod fiatalos, energikus kinézetének megőrzésében nagy szerepe lehet az egészséges életmódnak! Ha ehhez tartod magad, késleltetheted a bőr megereszkedését.

 • Kerüld a túlzott fizikai aktivitást!

Ennek fontos szerepe lehet a szövődmények kialakulásának megelőzésében! A túlzott fizikai aktivitás, a rendszeres előrehajolgatás megnövelheti a bevérzés lehetőségét, így erre nagyon figyelj oda!

 • Tartsd be pontosan az orvos utasításait!

A megfelelő gyógyulás és a hatás maximalizálása érdekében mindenképpen figyelj oda arra, amit az orvosod tanácsol, hiszen senki sem ért jobban ehhez a folyamathoz, mint egy képzett plasztikai sebész! Készüljünk fel arra is, hogy orvosunk például életmódváltást tanácsolhat a műtét előtt!

Arcplasztika árak

Ahogy arra cikkünkben többször is rávilágítottunk, mindegyikünk arcformája, arcszerkezete, ebből kifolyóan ráncaink pozíciója és bőrünk megereszkedésének mértéke is más-más lehet. Ebből következik, hogy az arcfelvarrás, vagy az egyéb arcplasztikai beavatkozások ára is egyénenként (és természetesen klinikánként is) változhat.

különböző arcműtétek

​Le kell szögeznünk, hogy az arcplasztika természetesen nem tartozik a legolcsóbb beavatkozások közé, azonban nem műtéti úton végzett kistestvéreivel szemben sokkal hosszabb távú megoldást jelent, ezt figyelembe véve pedig összességében gazdaságosabb is lehet, mint például rengeteg pénzt kidobni hatástalan krémekre.

A kisebb beavatkozások (pl. szemhéjplasztika) ára 300.000 forintnál indul, míg a teljeskörű arcfelvarrás 1.100.000 forinttól kezdődik.

Összefoglalónkban próbáltuk megvizsgálni az arcfiatalítás és arcfeszesítés lehető legtöbb módját annak érdekében, hogy te is megtalálhasd, hogy melyikre lehet szükséged!

A műtét nélküli kezelések hasznosak lehetnek, hiszen a kevésbé öreg és laza bőrt például a ráncfeltöltés, a finomszálas vagy a lézeres arcfiatalító kezelés képes lehet jelentősen javítani ezzel visszaállítva az arc természetes, fiatalosabb kinézetét, azonban ne feledjük, hogy a krémekkel nagyon óvatosan és körültekintően kell bánni!

A műtéttel együttjáró arcfiatalítás drasztikusabb megoldás, de hosszútávon ez a beavatkozás rendelkezik a legkielégítőbb eredménnyel, egy teljeskörű arcfelvarrás akár 10 évvel is megfiatalíthatja a páciens kinézetét! Ezen felül lehetőség van mini arcplasztikára is, amelynek az a fő előnye, hogy az orvos a műtét folyamán csak kisebb bemetszéseket végez, valamint a felépülési idő is valamivel rövidebb.

arcfiatalítás, arcfelvarrás

A tökéletes hatás eléréséhez az arcfelvarrés kiegészíthető olyan műtétekkel, mint a nyak- vagy a szemhéjplasztika, melyek kisebb, rövidebb ideig tartó beavatkozások. Bizonyos esetekben a szemhéjplasztika magában is elegendő lehet egy fiatalosabb arc eléréséhez.

Az arcot érintő műtétek viszonylag kis fájdalommal és kevés kockázattal járnak együtt, azonban ne felejtsük el, hogy az egészséges életmód betartása segítheti a gyógyulást és látványosabbá, hosszabb ideig láthatóvá teheti a műtét eredményét!

Amennyiben te is szeretnéd meglazult arcbőrödet újra feszessé tenni, szeretnéd eltüntetni ráncaidat, hogy kívülről is annyi idősnek tűnj, amennyinek érzed magad, vagy egyszerűen csak lenne még kérdésed az arcot érintő plasztikai beavatkozásokat illetően, tedd meg az első lépést, és kérj ingyenes konzultációs időpontot az általunk ajánlott plasztikai sebészek valamelyikénél!

Megtaláltuk Budapest legjobb plasztikai sebészetét ​

8 döntő szempont szerint összehasonlítottuk Budapest plasztikai sebészeteit. Kíváncsi vagy a szempontokra és az eredményre?