Szemöldökemelés a szebb tekintetért

A szemöldökemelés sok olyan nőnek nyújt megoldást, akiknek komor, zárt tekintetük van az alul ülő vagy megereszkedett szemöldökük miatt. Ez egy roppant népszerű sebészeti beavatkozás, amellyel nyílt és sugárzó tekintet lehet elérni. A beavatkozás után újra fiatalos tekintet köszön vissza ránk a tükörből.

Cikkünkben beszélünk arról, hogy mi az a szemöldökemelés, milyen fajtái vannak, mitől ereszkedik meg a szemöldök és kiknek ajánlott a szemöldök emelés. Ezen kívül szót ejtünk a beavatkozás menetéről és annak árazásáról, illetve a szemöldökemelés eredményeiről is beszámolunk.

Mi az a szemöldökemelés?

A szemöldökemelés egy esztétikai beavatkozás, amely során a szemöldök megemelése történik sebészeti úton. A szemöldökemelést gyakran homlokemelés néven emlegetik, hiszen az arcfiatalító eljárás során a szemöldök megemelésével nem csak a szem körüli, hanem a homlokon található ráncok is kisimulnak.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a szemöldökemeléssel kapcsolatos kérdésekről!

A szemöldökemelés fajtái

Többféle technikával történhet a szemöldök megemelése:

 • Endoszkópos szemöldökemelés: hajvonalon történő bemetszésen keresztül behelyezett műszer segítségével a sebész felemeli a homlokszöveteket, és rögzíti őket a helyükre.
 • Koronális szemöldökemelés: A plasztikai sebész bemetszést végez a hajvonalon a fej tetején, jellemzően fültől fülig, majd pedig felemeli a homlokot. Ezután a felesleges fejbőrt eltávolítják, és a fennmaradó fejbőrt összevarrják.
 • Hajvonalas szemöldökemelés: az orvos bemetszést végez a homloka teteje és a hajvonal eleje között, majd pedig egy kisebb mennyiségű bőrt és szövetet eltávolít a homlokról.
szemöldökemelés

Mitől ereszkedik meg a szemöldök?

A szemhéj jellemzően az idő előre haladtával ereszkedik meg. Ahogyan öregszünk, bőrünk úgy veszít feszességéből, rugalmasságából, így kevésbé lesz feszes, megereszkedik. Az, hogy kinek milyen mértékben, mennyire látványosan ereszkedik meg a szemöldöke, pusztán genetika kérdése, nem függ össze egészségügyi tényezővel.

A fiatalabb generációnál is előfordulhat, hogy a természet adta külsőhöz alul ülő szemöldök tartozik. Ez zavarhatja a pácienst, hiszen a nyílt, sugárzó tekintet helyett zárt, komor tekintet kölcsönöznek a szemöldökök. Ebben az esetben is megoldást kínál a szemöldökplasztika.

Kinek ajánlott a szemöldökemelés?

A szemöldökemelés azoknak a nőknek kínál megoldást, akiknek a szemöldökük megereszkedett és ezen változtatni szeretnének. Az alul ülő szemöldök több ok miatt jelenthet problémát a páciensnek:

 • tekintete fáradt, aggódó vagy éppen mérges a szemöldök helyzete miatt,
 • az évek alatt a két szemöldök aszimmetrikussá vált, nem nyújt esztétikus látványt,
 • sminkeléskor nehézséget okoz, hiszen nem lehet szépen kiemelni a tekintetet.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a szemöldökemeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Hogyan zajlik a műtét?

Műtét előtt

A műtét előtt részt kell venned egy konzultáción, ahol a plasztikai sebész megvizsgálja az arcod és kiválasztja a megfelelő sebészeti eljárást. Érdemes jobban odafigyelni az étkezésre, a vitaminbevitelre, hiszen ezek elősegítik a gyorsabb regenerálódást. Aki dohányzik, annak a műtét előtti hetekben ajánlott félretenni a cigarettát, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatot.

Műtét alatt

Minden páciens más, más problémákkal érkezik a klinikára, így ennek megfelelően a műtéti eljárás is személyre szabott. A beavatkozás technikájáról a konzultáció során fogtok dönteni. Attól függően, hogy milyen technikával emelik meg a szemöldök, lehet helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban elvégezni a beavatkozást.

 • Ha helyi érzéstelenítőt használ a plasztikai sebész, akkor a műtét után elhagyhatod a klinikát.
 • Ha altatásban történik a beavatkozás, akkor egy éjszakát a klinikán kell tölteni.

Műtét után

 • A műtét után 1-2 napig nem érheti víz a műtött területet, azt követően óvatosan lehet tisztálkodni.
 • 1 hétig szorító fejpántot kell viselned a megfelelő gyógyulás érdekében, azt követően – szükség esetén – levehető fejpántot fog javasolni a plasztikai sebész.
 • A plasztikai sebész különböző szemöldökgyakorlatokat fog mutatni, amelyet otthon kell gyakorolnod a műtét utáni hetekben.
 • Amíg nem gyógyulnak be megfelelően a hegek, addig ún. ’álcázó sminket’ tudsz viselni, erről szintén a plasztikai sebész fog részletesebb tájékoztatást nyújtani.

Mennyire kockázatos a szemöldökemelés?

A szemöldökemelés egészségügyi szempontból nem kockázatos, azonban különböző mellékhatások előfordulhatnak. Például a homlok és a szem megduzzadhat, amelyet fájdalom kísér, azonban ezek a mellékhatások jellemzően maguktól elmúlnak 2 héten belül.

Milyen eredményeket lehet elérni a szemöldökemeléssel?

A szemöldökemelés:

 • csökkenti a homlokon található vízszintes ráncok mélységét,
 • összehúzza a ráncokat a két szemöldök között,
 • megemeli a megereszkedett szemöldököt,
 • fiatalosabb megjelenést biztosít,
 • nyílt, esztétikus tekintet kölcsönöz.

Az eredmény már a beavatkozás után szemmel látható, viszont az arc a végleges formáját csupán pár hónap elteltével, a sebgyógyulást követően nyeri el, 2-3 hónap után. A szemöldök emelés egy egyszeri beavatkozás, eredménye egy életen át látványos marad, viszont az öregedés folyamatát nem lassítja le. Elképzelhető, hogy 10-15 év elteltével a szemöldök újra megereszkedik, ekkor szükséges a műtét megismétlése.

Mennyibe kerül a szemöldökemelés?

A szemöldökemelés nagyjából 250.000 Ft-nál kezdődik, az árat befolyásolhatja a beavatkozás technikája, illetve az is, hogy altatásban vagy érzéstelenítéssel történik a műtét. A szemöldökemelés után nemcsak esztétikus, fiatalos tekintet kapsz, visszanyered a magabiztosságod is. Ahogy a mondás tartja, „a szem a lélek tükre”, így minden szituációban előnyödre válhat egy kedves tekintet, legyen szó magánéletről vagy éppen üzletről.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a szemöldökemeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Van még kérdésed?

Ha szeretnél többet tudni a szemöldökemelésről, akkor kérj időpontot egy ingyenes konzultációra, ahol a te egyéni adottságaidnak megfelelő tanácsot fogsz kapni egy szakembertől.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia