Minden, amit a mellplasztikáról tudni érdemes!

amit a mellplasztikáról tudni érdemes
A mellplasztika napjaink egyik legnépszerűbb orvosi beavatkozása, világszerte évi közel 4 millió mellműtétet végeznek el. A plasztikai sebészek mára már a legtöbb helyen szinte olyan rutinnal oldják meg ezeket a műtéteket, mint egy sztetoszkópos vizsgálatot.

A legjobb plasztikai sebészetet keresed?


Ismerd meg az 5+1 szempontot, amit mindenképp érdemes figyelembe venned választás előtt!

Mellplasztika műtétet szeretnél? Válaszd Magyarország egyik legelismertebb klinikáját:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • akár 20% kedvezmény mellplasztikára
 • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
 • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

Kinek való a mellplasztika?

Általában az emberek félnek a különböző plasztikai beavatkozástól, mivel sokan már a "műtét" szó hallatán is összerezzenve a legrosszabbra gondolnak.

Szerencsére megnyugtathatunk, a plasztikai beavatkozásoktól nem kell tartani, nem fájnak és manapság már kifejezetten rutinműtétnek számítanak, illetve nem csak a drasztikus beavatkozások léteznek, amelyek felismerhetetlenségig megváltoztatják az ember külsejét.

Legyen szó megereszkedett mellek felvarrásáról, kisebbítésről, a rendkívül népszerű mellnagyobbításról vagy bármilyen kombinált beavatkozásról, szinte mindenkinek érdemes lehet rajta elgondolkodni, hogy plasztikai sebészhez forduljon-e önbizalma helyreállítása, apróbb nem tetsző testi hibák kijavítása miatt.

A mai mellplasztikai műtétekre tehát inkább gondoljunk úgy, mint egy korrekciós műtétre, amely komfortosabbá teszi az életünket és segít leküzdenünk testi (és ezáltal lelki) hiányosságainkat, problémáinkat. 

A plasztikai műtétek során az orvosok szinte észrevétlenül, a páciens testvonalaihoz igazodva végzik el a szükséges beavatkozásokat, megtartva a természetes vonásokat, de javítva a megjelenést. A mellplasztikai műtétek segítenek kiemelni a nők szépségét és nőiességét, akármilyen okból is szeretnék melleiket megműttetni.

Érdekességek a mellplasztikáról:

 • A páciensek 1 héttel a műtét után már munkába is állhatnak
 • Az implantátumok napjainkban több száz méretben, formában elérhetőek, így szinte bármilyen igényt ki tudnak elégíteni
 • Az igazán profi orvosok képesek növelni a szimmetriát, az alak szépségét a mellplasztikán keresztül

Mellplasztika műtétet szeretnél? Válaszd Magyarország egyik legelismertebb klinikáját:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • akár 20% kedvezmény mellplasztikára
 • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
 • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

Mit kell tudni a mellnagyobbításról?

Ki ne álmodozna tökéletes, feszes, nagy mellekről?! Szinte minden nő álma, hogy olyan nő lehessen, akire a párja és mása mellnagyobbítás népszerű férfiak is felnéznek, testi adottságaik miatt. Sajnos azonban, a legtöbb nőt nem ajándékozza meg a sors gyönyörű idomokkal, ezért a nőiességük szimbólumát mellplasztikai műtéttel szeretnék korrigálni. A mellnagyobbító plasztikai műtéteket 18 év alatt csak rendkívüli esetben szoktak vállalni, hiszen a keblek végleges formája csak ekkor állandósul. Ezt a mellplasztikai típust leggyakrabban a fiatal korosztályú lányok és a közép korosztályú nők választják előszeretettel. A fiatalok a párválasztáshoz szeretnének bomba melleket, az idősebbek pedig a szülés utáni megereszkedett, lapos vagy lógó melleiket szeretnék újra szépnek látni.

Milyen kockázatokkal jár a mellnagyobbító beavatkozás? 

A jó hír, hogy ma már szinte rutin műtétnek számít a mellnagyobbítás és biztonságos technológiával, nagy szakértelemmel végzik a szakemberek a beavatkozásokat.

A mellnagyobbító plasztikai műtéteknek több változatát is alkalmazzák. Az egyik lehetőség a implantátum behelyezéses módszer, míg a másik a saját zsírral feltöltés.

Ez utóbbi módszer azoknak előnyös, akik nem szeretnék, ha idegen anyag kerülne a szervezetükbe. Ezzel a módszerrel a szükséges zsírt más testrészből pótolják. A saját zsírral történő mellnagyobbítás előnye, hogy mindössze néhány milliméteres bemetszésre van szükség a feltöltéshez, viszont hátránya, hogy nem olyan könnyen formálható, mint az implantátum és nem is olyan hatékony, hiszen fogyás esetén a mell mérete is csökkenni fog.

Szeretnék többet megtudni a saját zsíros mellnagyobbításról

Több lehetséges mellnagyobbító műtét is létezik?

Az implantátumos mellnagyobbításnak is több változatát alkalmazzák a szakemberek. A műtét előtt a pácienssel közösen választják ki az ideális méretű és formájú implantátumot, amely kizárólag altatás útján kerülhet a mellekbe, általában az izmok mögé.

A közhiedelemmel ellentétben a mellnagyobbító műtétek nem károsítják a tejcsatornákat és a tejtermelést sem.

Bár terhesség előtt nem ajánlott, terhesség és szoptatás alatt pedig nem végezhető el. A mellnagyobbító műtéteknél az implantátumot a hónalj alatt, a mellek alatt vagy a mellbimbó udvarán keresztül helyezik be. A műtét nyomai 2-3 napon belül eltűnnek és a felszívódó varratok miatt varratszedésre sincs szükség.

Szeretnék többet megtudni az implantátummal történő mellnagyobbításról

Mennyi ideig tart a mellnagyobbítás utáni felépülés?

Sokan félnek, hogy kiesnek a munkából a mellnagyobbítás miatt, ám a lábadozás nem olyan vészes, mint azt sokan gondolnák. A műtét után közvetlenül, egy éjszakát kell a kórházban tölteni, majd másnap, egy vízálló kötést helyeznek el a sebekre, hogy otthon akár zuhanyozni is lehessen.

A műtét után 4 hétig kell egy speciális, kompressziós melltartót viselni és csupán az első 2 hétben kell a fizikai, megterhelő munkáktól óvni testünket.

Három hét után már könnyebb testedzés is végezhető, ám 2 hónapig kerülendő a szauna és a szolárium használata. A mellnagyobbítás eredményességét a 7. és 14. napon, illetve a 6. és a 12. héten is ellenőrzik egy kontrollvizsgálaton. A külső hegek 6 hónap alatt gyógyulnak, a belsők 2 év alatt.

Szeretnék többet megtudni az mellnagyobbítás utáni gyógyulási időről

mellplasztika utáni regeneráció

Mennyibe kerül a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás ára kb. 1.000.000 forint (implantátummal), ami valóban tartós eredményt produkál ellentétben a saját zsírral történő feltöltéssel. Azonban az első konzultáció, tanácsadás és állapotfelmérés az általunk ajánlott klinikán teljesen díjmentes és semmilyen kötelezettséggel nem jár. Érdemes időpontot foglalni rá, hogy bővebben is tájékozódhassunk a mellnagyobbító műtétről!

Szeretnék többet megtudni a mellnagyobbítás árakról

A legjobb plasztikai sebészetet keresed?


Ismerd meg az 5+1 szempontot, amit mindenképp érdemes figyelembe venned választás előtt!

Mellplasztika műtétet szeretnél? Válaszd Magyarország egyik legelismertebb klinikáját:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • akár 20% kedvezmény mellplasztikára
 • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
 • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

Mit kell tudni a mellfelvarrásról

A mellfelvarrás előnye, hogy kiküszöböli a szimmetrikusan vagy aszimmetrikusan megereszkedett melleket. Vannak, akiknek természetes okok miatt ereszkedik meg a mellük, mások valamilyen ráhatás miatt szenvednek tőle, például szülés után. A mellfelvarrásnál - ha szükséges a méretet is növelni - saját zsírt, vagy implantátumot használnak a tökéletes eredmény érdekében. A kicsit megereszkedett mellek esetében és a lógó, jobban megereszkedett emlők esetében is kiváló módszerek léteznek az esztétikus külső visszaállítására.

Szeretnék többet megtudni a mellfelvarró műtétről

A mellfelvarrást ma már nem kezeljük tabuként, hiszen a bőr megereszkedése nem kezelhető semmilyen sporttal, krémmel és diétával sem, itt az egyedüli megoldás a mellfelvarró műtét, amely dekoratív dekoltázst képes varázsolni a gyakran önértékelési problémákkal küzdő nőknek.

A mellfelvarrással kapcsolatban azonban számos kérdés foglalkoztatja a lógó, megereszkedett mellű nőket. Általában a legfontosabb kérdések a műtéti kockázatokról, előnyökről és hátrányokról valamint a beavatkozás technikai részleteiről vetődnek fel.

Szeretnék többet megtudni a mellfelvarrás kockázatairól

Milyen mellfelvarró technikák léteznek?

Ha a megereszkedett mellek túl nagyok, akkor egyúttal egy mellkisebbítő műtétet is végrehajtanak az orvosok. A mellfelvarrás ezen típusánál, három fajta bemetszés közül választhatunk:

 1. bimbóudvar környékit, 
 2. függőleges vágásút és a
 3. T alakú metszést.

A bimbó környéki jár a legkevesebb heggel, de csak „cső” alakú formánál lehet vele jó alakot elérni. A függőleges vágású, úgynevezett rövid heg technika előnye a kevés heg, a tartós forma és a kevesebb utóereszkedés. Hátránya, hogy gyakoribb a sebgyógyulási probléma. A fordított T vonal azonban nagyobb melleknél is alkalmazható, vékonyak a hegek és problémamentes a sebgyógyulás ám hátránya, hogy viszonylag hosszabb hegvonal marad a gyógyulás után.

Ismerd meg a legújabb technikát, a belső mellfelvarrás módszerét

Mennyibe kerül a mellfelvarrás?

A mellfelvarró műtéteket minden esetben egy teljesen díjmentes és kötelezettségmentes szakorvosi konzultáció előzi meg. Ekkor a specialista felméri az emlők állapotát és megállapítja a megereszkedés okát. A páciens ekkor egy pontos „kórképet” kap és tájékoztatják, hogy milyen műtéti beavatkozásra van szükség az ő esetében, hogy ismét feszes mellei legyenek. A mellfelvarrás ára 900.000 Ft körül mozog, amennyiben mellnagyobbításra is szükség van, úgy már valamivel több, mint 1 millió forintot kérnek el érte a szakemberek.

Mennyi ideig tart a mellfelvarrás műtét?

A műtétet altatásban végzik és általában 2-2,5 óráig tart. A műtét után egy éjszakát az intézetben kell tölteni, ahol speciális tapaszokkal lezárják a sebet. Ez az otthoni felépülést is problémamentessé teszi. A műtét után kb 7—10 nap otthoni pihenés szükséges és a karok szélesebb mozdulatait kerülni kell. Ezután végezhető csak könnyebb fizikai és szellemi munka. Fájdalom csak az első 3-4 napban érezhető tompán, csökkenő erősségben. A 4-5. napban már viszkető érzést tapasztalhatunk, amely a sebek gyógyulását jelzi. Szükség esetén fájdalomcsillapítók szedhetőek.

Szeretnék többet megtudni a mellfelvarrás utáni fájdalomról

Mit kell tudni a  mellkisebbítésről?

A kismellű nők és a férfiak egy része sem érti, miért okozhat problémát egy túl méretes mell. A nagy keblekkel rendelkező nők azonban igazi átokként élik meg gigantikus kebleiket, hiszen ezek cipelése gerinc és hát problémákat és önbecsülési gondokat is okoz. Az emlő mirigy és zsírszövetének zavaró megnagyobbodása lehet akár genetikai eredetű is, de hormonális betegségek vagy nagy fokú elhízás kísérőjelenségeként is kialakulhat. Ilyen esetekben az egyedüli megoldást, a mellkisebbítő plasztikai műtétek jelentik.


Az óriási – sokszor lógó – mellekkel küzdő nők számára azonban fontos kérdés lehet, hogy a mell kisebbítő műtétek mennyire kockázatosak, mik az előnyeik és hátrányaik, mi történik a műtét alatt és mennyibe kerül a beavatkozás.

Szeretnék többet megtudni a mellkisebbítő műtétről

Mennyibe kerül egy mellkisebbítő műtét?

A mellkisebbítő műtétek előtt minden esetben egy ingyenes szakmai konzultációval kezdődik. Ekkor az orvos felméri az állapotunkat és minden kérdésünket megválaszolja. Egyeztetésre kerülnek a műtét technikai részletei, az ár és az időpont is.


A mellkisebbítő műtétek 1.000.000 forint körüli áron érhetőek el és amennyiben szükséges, mellfelvarrással kombinálják, amelynek díja további 500.000 Forint körül mozog.

ingyenes konzultációA pontos technológiai részletektől függ a végleges ár meghatározása, amelyre az első, ingyenes, állapotfelmérő konzultáción kerül sor. A műtét alkalmával a korrekciós műtéten túl, a mellállomány egy része is eltávolításra kerül. A mellek méretének csökkentésére ma már többféle eljárás is létezik,és mindegyiknek a mellbimbó körüli bemetszés az alapja. A különböző bemetszéseket úgy alakítják ki, hogy tökéletes eredményt érhessenek el a legkisebb hegesedéssel.

Az új forma egyedileg kerül méretre igazításra és a műtét végén a mell formálására és a mellbimbók helyreigazítására is sor kerül.

Mennyi ideig tart egy mellkisebbítő műtét?

A mellkisebbítő műtét átlagos időtartama 3 óra és mindig altatásban történik. Jelentős méretű mellkisebbítésnél a sebből vékony műanyag csövecskével vezetik ki a sebváladékot, a szövődmények elkerülése érdekében. Ezeket a műtét másnapján eltávolítják, még ott a kórházban, ugyanis egy éjszakát kötelezően ott kell töltenünk. 

A műtét után a sebészek, steril tapaszokkal zárják el a sebszéleket, a gyógyulási folyamat stabilitása érdekében.

Szeretnék többet megtudni a mellkisebbítés utáni időszakról

A mellkisebbítő műtét kockázatos gyermekvállalás előtt, mivel fennáll a szoptatásra való alkalmasság csökkenése.

 A mellkisebbítő műtét eredménye 2-3 hét múlva, az eltávolított varratok után már tökéletesen érzékelhető, de egy év után kötelezően egy ultrahangos és akár mammográfiás vizsgálat is szükséges, amely véglegesíti a sikeres műtét státuszát.


A páciensek már 10 nap után munkába is állhatnak és könnyebb fizikai és szellemi munkát is végezhetnek. Azonban a műtét után több hónapig nem ajánlatos az aktív, kemény sportolás és a megerőltető fizikai munka. Fontos, hogy a szexuális életben is néhány hétig óvatosságra intenek az orvosok.

munka mellplasztika után

Akárcsak más mellplasztikai műtétek esetében, a mellkisebbítés után is nagyobb önbizalmat kapunk az esztétikai változásokkal. A határozottabb egyéniség pedig számtalan pozitív életviteli változásokat hozhat a gyönyörű keblekkel rendelkező páciens számára. Érdemes tehát minél előbb időpontot foglalni egy ingyenes konzultációra, hogy bővebb, személyre szabott felvilágosítást kaphassunk.

A legjobb plasztikai sebészetet keresed?


Ismerd meg az 5+1 szempontot, amit mindenképp érdemes figyelembe venned választás előtt!

Mellplasztika műtétet szeretnél? Válaszd Magyarország egyik legelismertebb klinikáját:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • akár 20% kedvezmény mellplasztikára
 • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
 • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

Néhány gondolat a mellimplantátumokról

Ma már számtalan biztonságos mellimplantátum létezik, amelyek jól bírják a gyűrődést és a különböző ráhatásokat, így biztonságos és jól formázható lehetőséget biztosítanak a szakorvosoknak. A szigorú ellenőrzések alá esett mellimplantátumok több alapban és alakban érhetőek el. A legnépszerűbb mell implantátumok a kohezív szilikon-gél alapú implantátumok, amelyek nem csak kiváló minőséget, de természetes hatást is kínálnak. Drasztikusan hangzik, de idáig közel 30 millió nő használta már ezeket a mellimplantátumokat elégedetten. Ennek a sikernek az egyik oka, hogy a behelyezés előtt egy 3D képalkotási technológiának köszönhetően a páciensek már tudják,hogy mit várhatnak a műtéttől az implantátum segítségével.

Szeretnék többet megtudni a mellimplantátumok biztonságáról

mellnagyobbitas-mellfelvarrás

A mell implantátumok minőségét nemzetközi szabályozás garantálja. A formáit tekintve léteznek csepp alakú és kerek mellimplantátumok melyeket általában mellnagyobbító és kisebb mellfelvarró műtéteknél használnak előszeretettel. Az implantátumok típusát, méretét és fajtáját a páciensek még a műtét előtti konzultáción fixálják doktoraikkal. A legnépszerűbb mellimplantátum márkák hazánkban:

Mentor

Allergan

Silimed

mentor implantátum
allergan implantátum
silimed implantátum

A texturált felületű és sima szilikonos illetve sóoldatos mell implantátumok kerek és csepp formában is elérhetőek. A Silimed viszont még kúp formájú szilikon implantátumokat is gyárt.

Szeretnék többet megtudni a mellimplantátumokról

A mellplasztika menete az elejétől a végéig

Ha már megszületett az elgondolás, hogy szeretnénk végre úgy kinézni, mint a lányok a címlap fotókon és nem szeretnénk többé szégyenkezni problémás melleink miatt, akkor érdemes egy plasztikai sebészettől időpontot foglalni konzultációra. Ezek a konzultációk általában teljesen díjmentesek és kötelezettségmentesek.

A szakorvosok ilyenkor felmérik az állapotunkat és tanácsokkal, illetve műtéti tervvel látnak el bennünket, hogy a lehető legmegfelelőbb módon tudjanak kezelni.

Az orvosi tanácsokat és utasításokat tartsuk be, illetve a szükséges előzetes vizsgálatokra okvetlenül menjünk el.

Szeretnék többet megtudni a mellplasztika előtti vizsgálatokról

Ha sikerült a konkrét műtétet kiválasztani és szükség esetén még egy ideális mell implantátumot is kiválasztottunk, akkor már csak a testi-lelki felkészülés van hátra a műtétig.

 

A mellplasztikai műtétek előtt javasolt a bőséges folyadék fogyasztás és az egészséges táplálkozás, valamint tilos a dohányzás, mert lassítja a regenerációs folyamatot. Célszerű C-vitamint, szelént és cinket fogyasztani és kerülni kell az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek fogyasztását.


A műtét után egy éjszakát az intézetben kell tölteni, de ezután is gondosan be kell tartani az utasításokat, amit a doktorok és az ápolók javasolnak. Általában a műtétek után több héten át speciális melltartót kell viselniük a pácienseknek és tilos megerőltető fizikai munkát végezni. Ezenkívül a hason fekvés ellen javasolt. Könnyebb testmozgás is csak több hét elteltével javasolt.

A külső hegek gyógyulási ideje fél év, de a belső hegek, közel 2 év után gyógyulnak majd be csak teljesen.

Szeretnék többet megtudni a mellplasztika utáni időszakról

 

A mellplasztikai műtétek után a nőket általában rendkívüli nagy elégedettség önti el és szinte mindenki beszámol a pozitív életszemlélet váltásról. A pozitív változások sok elkeseredett nőnek adták vissza a hitet és egy sokkal magabiztosabb, határozottabb nővé változtatta őket. Aki tehát nincs megelégedve a melleivel, az biztosan megtalálja a boldogságot, ha felkeres egy hozzá illő plasztikai sebészt!


Gyakran ismételt kérdések

Melyik plasztikai sebészet ad 20% kedvezményt a mellplasztik műtét árából?

A Plasztikai Sebészeti Centrum 20% kedvezményt ad a műtétei árából! Ez az elegáns, budapesti klinika egy kivételes akció keretében elengedi a plasztikai beavatkozások díjának egyharmadát!

Fontos leszögezni, hogy pontos árat csak konzultáció keretében tud adni a plasztikai sebész. A honlapon található árak tájékoztató jellegűek, a részletekről az orvosok és munkatársaik tudnak további információt adni.  Érdekel a 20%-os árkedvezmény!


Van olyan klinika, ahol ingyenes a konzultáció?

Igen, a Plasztikai Sebészeti Centrum ingyenes konzultációt kínál minden érdeklődőnek! Ez a konzultáció teljes mértékben díjtalan és mindenféle kötelezettségtől mentes. Egy kötetlen beszélgetés, ahol felteheti kérdéseit, elmondhatja aggályait egyenesen a plasztikai sebésznek. Ezzel a lehetőséggel Ön csak nyerhet, hiszen első kézből kaphat pontos és hiteles információkat. Érdekel az ingyenes konzultáció!


Melyik plasztikai sebészetnek, klinikának van a legjobb hírneve Budapesten?

Véleményünk szerint a Plasztikai Sebészeti Centrum Budapest legjobb hírű és nevű plasztikai sebészete. Az elhelyezkedése páratlan, a berendezések luxus minőségűek, az ellátó személyzet

pedig nemzetközileg is elismert orvosokból, sebészekből, ápolókból áll. 

Megnézem az ajánlott klinikát!

Nem sikerült dönteni?


Elvesztél az információtengerben?


Semmi probléma!


Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Mellplasztika műtétet szeretnél? Válaszd Magyarország egyik legelismertebb klinikáját:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • akár 20% kedvezmény mellplasztikára
 • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
 • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia