Mellplasztika

 

Mellplasztika Budapesten – A tökéletes keblekért

A női testen talál az egyik legkülönlegesebb és legfontosabb terület a mell. Az ősidők óta fontos szerepet tulajdonítanak neki. Elsősorban a nőiesség és a termékenység szimbóluma, később pedig a kívánatosság, a bujaság, csábítás eszköze is lett. Manapság már nem csak a csecsemő táplálása az egyetlen funkciója, hanem a megjelenésünkben, külalakunkban is nagy szerepet játszik. Befolyásolhatja azt pozitív, vagy akár negatív irányba is.


Miért a mellplasztika?

mellplasztika Budapest belvárosában

A mell a jó megjelenés, a kifogástalan külső, a sikeresség egyik legfontosabb alappillére. Ha egy hölgyet megkérdezünk milyen az általa tökéletesnek gondolt külső, általában ezeket az „összetevőket” mondja: karcsú, csinos alak, formás, feszes mellek, szép, harmonikus arc. Vannak, akiknek szerencséjük van és ezek természetesen megadattak nekik. A legtöbb nő azonban nem mondhatja ezt el magáról. Szerencsére ma már nem muszáj megelégednünk a természet adta megjelenéssel. A plasztikai beavatkozások között – méltán – a legnépszerűbbek a mellplasztikai műtétek. Sokan azonban nem tudják, hogy nem csak a mellnagyobbító műtétek tartoznak ebbe a kategóriába. Mellplasztikai műtétnek számít a mellkisebbítés, a mellnagyobbítás, a mellfelvarrás vagy például a mellhelyreállítás is. De ide tartoznak az aszimmetria miatti korrekciós műtétek és a mellbimbót érintő operációk is. A mellkisebbítés a dús, nagymellű nőknek nyújthat megoldást, ha mellméretei zavaróan nagyok, akár annyira, hogy akadályozzák őket hétköznapi életük több területén is. A mellnagyobbító műtétek mindenki által ismertek. Segítségükkel nagyobb és formásabb idomokat érhetünk el. A mellfelvarrás azoknak a nőknek jelenthet megoldást, akiknek méretbeli problémájuk nincs, de a kor előrehaladtával, vagy szoptatás, esetleg jelentős fogyás miatt nagyon megereszkedtek melleik. A mellhelyreállító műtét a betegség, vagy baleset következtében, mellüket elvesztett nőknek jelent megoldást.


Kinek szólnak a műtétek?

Sokan nem tudják, de a mellplasztikai műtétek nem csak és kizárólag a nőknek szólnak. Léteznek kifejezetten a férfi pácienseket megcélzó eljárások. Ilyen lehet például a mellizom implantátummal való megnagyobbítása, vagy pedig a kórosan megnagyobbodott, túlságosan nőies mellek kisebbítése. Ezekre az eljárásokra külön szakosodott orvosok is praktizálnak, akik minden igényt teljesen egyedien kezelnek. Persze mindezek ellenére a mellplasztikai műtéteket sokkal nagyobb százalékban veszi igénybe a gyengébbik nem. Ez annak is köszönhető, hogy a hölgyek testét érik az évek alatt a nagyobb változások.

Ilyen például:

  1. a bőr és a szövetek rugalmasságának romlása
  2. a terhesség, a szülés és a szoptatás testformáló hatásai
  3. valamint a testsúlyingadozások is.

Ezek a leggyakoribb okok, amik miatt a hölgyek plasztikai sebészhez fordulnak. Néhány éve még a mellplasztika hallatán mindenki az óriási, természetellenes mellműtét a fővárosbanméretű és alakú keblekre asszociált. Szerencsére ez mára már teljesen megváltozott. Az igényes szakemberek minden esetben figyelnek a test harmóniájára, az esztétikumra és a természetes hatásra. Ezek érdekében konkrét tanácsokkal segítenek a páciensnek a megfelelő műtéti típus és eljárás kiválasztásában. Érdemes tehát minél előbb felkeresni egy megfelelő szakembert, ha érdeklődünk a mellműtétek iránt, hiszen a személyes konzultáció alkalmával nagyon sok kérdésünkre választ kaphatunk és rengeteg fontos információval lehetünk gazdagabbak. Ezek az alkalmak általában ingyenesek és nem jelentenek semmilyen kötelezettséget. Csupán a páciensek könnyebb döntésében segítenek. Mivel a mellplasztikai műtét nagyban megváltoztathatja külsőnket és ezzel együtt akár személyiségünket is, ezért a plasztikai sebészek is az átgondolt, többször mérlegelt döntéseket támogatják.


Mit lehet elérni egy ilyen plasztikai beavatkozással?

A csinos mell nem csak az ismerkedéskor segít, hanem életünk minden területére kihat, ha magabiztosnak érezzük magunkat és elégedettek vagyunk külsőnkkel. Ezért nem érdemes halogatni a műtétre való bejelentkezést, ha már megfogalmazódott bennünk az igény. Természetesen sokan félnek a fájdalmaktól és a lehetséges komplikációktól. Mint minden operáció, a mellműtétek is fájdalommal járnak. Ez elkerülhetetlen, de megfelelő tanácsokkal és szabályokkal minimálisra csökkenthetőek a kellemetlenségek. A műtétek általában altatás alatt történnek. A következő (minimum) 24 órát szokás a klinikán tölteni. Ezalatt az ellátó személyzet gondoskodik a fájdalomcsillapításról.

Szerencsére a modern plasztikai sebészetek már egyáltalán nem a riasztó, rideg kórházi hangulatot idézik. A klinikák igyekeznek a bent töltött időt a lehető legkellemesebbé tenni, ezért nagyon odafigyelnek a barátságos, otthonos, sőt a legtöbb esetben a luxus berendezésre is. Ugyanilyen fontos szempont az ott dolgozók empatikus, kedves, udvarias és segítőkész viselkedése is. Ezek a tényezők nagyban hozzájárulnak a betegek jó közérzetéhez és szorongásaik oldásához is.


Mi történik a mellműtét után?

Hazaérve az orvos által felírt gyógyszerekkel tarthatjuk kordában a gyógyulást jelző fájdalmakat. Mindenki máshogy reagál a beavatkozásokra. Az átélt fájdalom nagyban függ a páciens testi adottságaitól és állapotától is. Ide tartozik például a beteg kora, szöveteinek regenerálódó képessége, az életmódja, szokásai, táplálkozása, káros szenvedélyei, pihenési lehetőségei, mozgásos szokásai. A műtétet végző orvos egy minden területre kitérő, részletes tájékoztatást ad minden páciensnek, amely azt segíti, hogy a műtét előtt, alatt és után is a lehető legmegfelelőbb állapotban legyen a beteg a tökéletes eredmény érdekében. Bármilyen mellplasztikai műtéten is esünk át, a lábadozási protokoll nagyjából ugyanaz. A hazatérés utáni első egy hétben szigorú pihenés javasolt. Ekkor semmiféleképpen nem szabad dolgozni, autót vezetni, hajat mosni, kádfürdőt venni, emelni, sportolni, a kezünket a magasba emelni. Ezért mindenképpen érdemes már a műtét előtt megkérni egy kedves családtagunkat vagy barátunkat, hogy ebben az intenzív regenerálódási időszakban legyen velünk és segítsen, amiben csak tud. Az első otthontöltött hét után általában kontrollvizsgálat következik, ahol a szakorvos a beteg és sebek állapota alapján tesz javaslatot a további hetekre.

Ha van rá lehetőség, a második hetet is jobb otthon, pihenéssel tölteni, hiszen így biztosak lehetünk benne, hogy mindent megtettünk felépülésünk érdekében. A következő kontrollig, amely a második hét végén van, még sok mindent tehetünk a megfelelő regenerálódásért. Ilyen például a változatos, egészséges táplálkozás, a megfelelő vitaminbevitel, a könnyű, vérkeringést fokozó séták, a sebek ápolása (az orvosi utasításoknak megfelelően), valamint a speciálisan, erre a célra kifejlesztett, rögzítő melltartó viselése.

Ezt általában nem csak közvetlenül a műtét utáni napokban, hanem hosszú hetekig célszerű viselni, hiszen ez segíti a szervezetet a megváltozott idomok megtartásában. A végleges rögzülésre és a teljes gyógyulásra azonban körülbelül 6 hónapot kell várnunk. Nem érdemes azonban lemondani a vágyott keblekről az esetleges kellemetlenségek miatt. A mai, modern technikáknak és orvostudománynak köszönhetően a fájdalmak és a komplikációk lehetősége is minimálisra csökkenthetőek. A mellplasztikai műtétek manapság már rutinműtétnek számítanak. Ez annak is köszönhető, hogy a mellműtétek a plasztikai sebészeten belül a legnépszerűbb beavatkozások.


Hova menjek Budapesten?

Rengeteg ilyen jellegű operációt hajtanak végre a sebészeink, így nagy rutinnal rendelkeznek a végrehajtásukban. Ha megfelelő, igényes klinikát és jó szakembert választunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy a lehető legjobb szolgáltatásban lesz részünk, a műtét előtt, alatt és után is.


Felkeltettük érdeklődését? Jelentkezzen be hozzánk!

Ingyenes konzultáció