Mellplasztika - Amit tudni érdemes

A mellplasztika napjaink egyik legnépszerűbb orvosi beavatkozása, világszerte évi közel 4 millió mellműtétet végeznek el. Mellplasztika mellimplantátummal, saját zsírral, felvarrással vagy kisebbítéssel végezhető, melyet a plasztikai sebészek nagy szakértelemmel oldanak meg.

Milyen mellplasztikai beavatkozások vannak?

A mellplasztikai beavatkozások közé tartozik a mellnagyobbítás, a mellfelvarrás, és a mellkisebbítés. A három közkedvelt beavatkozásról és a mellimplantátumokról lejjebb görgetve olvashatsz bővebben!

mellplasztika - amit tudni érdemes

Mellplasztika műtétet szeretnél? Válaszd Magyarország egyik legelismertebb klinikáját:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • akár 20% kedvezmény mellplasztikára
 • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
 • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

Kinek való a mellplasztika?

Mellplasztika azoknak való, akik szeretnének mellük méretén, alakján, formáján és elhelyezkedésén mellnagyobbítással, mellfelvarrással vagy mellkisebbítéssel változtatni. Tehát mindazoknak érdemes plasztikai sebészhez fordulni, akik testi adottságaik miatti gátlásaikat szeretnék levetkőzni.

Érdemes megjegyezni, hogy a plasztikai műtéteket nem kizárólag esztétikai célok motiválhatják. Sokszor egészségügyi problémák elhárításában is komoly szerepet játszanak a plasztikai sebészeti beavatkozások.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen mellplasztikai beavatkozások léteznek, azokról mit érdemes tudni és mennyibe kerül. Végül a mellimplantátumokat is bemutatjuk, hogy tiszta képet kapj a mellplasztikáról.

Mellplasztika árak - Mennyibe kerül?

A mellplasztika árak 900.000 forinttól indulnak. Mivel sokféle mellplasztikai beavatkozás van, mi alapvetően a 3 legnépszerűbbet vettük górcső alá: a mellnagyobbítást, mellkisebbítést és mellfelvarrást.

Megvizsgáltuk Budapest vezető plasztikai sebészeteinek árait és a következő táblázatban összefoglaltuk Neked, hogy átlagosan milyen ártartományokra számíthatsz:

 • Mellnagyobbítás: 1.100.000 - 1.360.000
 • Mellfelvarrás: 900.000 - 1.000.000
 • Mellkisebbítés: 1.000.000 - 1.100.000
 • Műtét neve

  Alsó határ

  Felső határ

  Mellnagyobbítás

  1.100.000 Ft

  1.360.000 Ft

  Mellkisebbítés

  1.000.000 Ft

  1.100.000 Ft

  Mellfelvarrás

  900.000 Ft

  1.000.000 Ft

  Egyedi igények, egyedi árak

  Ahogy láthatod, ezek az árak egy bizonyos tartományt jelölnek csupán. Ez azért van, mert egy mellplasztika műtét – a páciens egyedi adottságai és céljai miatt – minden esetben teljesen egyedi, így egyedileg alakul ki az ár is. 

  Elképzelhető, hogy a Te genetikai és testi adottságaidnak egy bizonyos típusú beavatkozás vagy műtéti technika felel meg jobban, míg egy másik páciens számára egy eltérő megoldás hozza meg a várt eredményt.

  Pontos mellplasztika ár csak konzultáció után adható

  Fontos hangsúlyozni, hogy ha a fenti ártartományoknál vagy az "attól függ"-nél pontosabb számot szeretnél hallani, mindenképp azt tanácsoljuk, hogy menj el egy személyes konzultációra, hogy egy szakember alaposan felmérhesse ezeket az egyedi adottságaidat.

  A plasztikai sebészed csak egy ilyen konzultációt követően fogja tudni megmondani, hogy milyen megoldást javasol és az pontosan mennyibe fog kerülni.

  Az ingyenes konzultáció másik nagy előnye, hogy itt átbeszélhetsz mindent elképzeléseidről, céljaidról és gátlások nélkül felteheted azokat a kérdéseidet is, amikre esetleg már hetek óta nem találsz választ a neten.

  Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

  A mellplasztika menete az elejétől a végéig

  A mellplasztika menete személyes konzultációval kezdődik. Ekkor a szakorvosok felmérik az állapotunkat és tanácsokkal, illetve műtéti tervvel látnak el bennünket, hogy a lehető legmegfelelőbb módon tudjanak kezelni. A műtét előtt néhány vizsgálatot el kell végezni a beavatkozás sikeressége érdekében.

  Ezekről a vizsgálatokról itt olvashatsz bővebben: mellplasztika előtti vizsgálatok.

  Műtét előtt

  • A mellplasztikai műtétek előtt javasolt a bőséges folyadék fogyasztás és az egészséges táplálkozás.
  • Ajánlott elhagyni a dohányzást és az alkoholfogyasztást, mert azok lassítják a regenerációt.
  • Célszerű C-vitamint, szelént és cinket fogyasztani.
  • Kerülni kell az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek fogyasztását.

  Műtét alatt

  • A műtétek altatásban történnek.
  • A beavatkozás típusától függően 1,5–2,5 órás a időtartammal kell számolni.
  • A plasztikai sebész mindent a korábbiakban megbeszéltek szerint végez.

  Műtét után

  • A műtét után egy éjszakát az intézetben kell tölteni.
  • A megbeszélt műtét utáni teendők betartása az beavatkozás sikerességét növelik.
  • Általában a műtétek után több héten át speciális, kompressziós melltartót kell viselni.
  • Tilos megerőltető fizikai munkát végezni. Könnyebb testmozgás is csak több hét elteltével javasolt.
  • A hason fekvés nem javasolt.
  • A külső hegek gyógyulási ideje fél év, de a belső hegek, közel 2 év után gyógyulnak be teljesen.

  További információk a mellplasztika utáni időszakról.

  Vannak-e veszélyei a mellplasztikának?

  A mellplasztikai beavatkozásoktól nem kell tartani, manapság már kifejezetten rutinműtétnek számítanak, illetve nem csak a drasztikus beavatkozások léteznek, amelyek felismerhetetlenségig megváltoztatják az ember külsejét. Napjaink mell-alakító műtéteire gondoljunk úgy, mint egy korrekciós műtétre, amely komfortosabbá teszi az életünket és segít leküzdenünk testi (és ezáltal lelki) hiányosságainkat, problémáinkat.

  Azok számára, akik már hallottak, olvastak különböző rémhíreket a mellplasztikával kapcsolatban, mutatunk néhány cikket, melyek magyarázatként szolgálnak egyes mellplasztika utáni jelenségekre

  Mellplasztika, mint korrekciós műtét

  A mellplasztikai műtétek sok esetben testi deformitást, rendellenes fejlődést korrigálnak. Ebben az esetben elsősorban egészségügyi okokból hajtják végre a beavatkozást. Ezen típusokról az alábbi cikkekben olvashat bővebben

  Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

  munka mellplasztika után

  Mit kell tudni a mellnagyobbításról?

  A mellnagyobbító plasztikai műtéteknek több változatát is alkalmazzák. Az egyik lehetőség az implantátum behelyezéses módszer, a másik a saját zsírral feltöltés, a harmadik pedig a hialuronsavas mellfeltöltés.

  1. Az implantátumos mellnagyobbítás a leghatékonyabb módja a mellek méretének növelésére. A behelyezett kohezív szilikon gél mellimplantátum hosszútávú, biztos eredményt garantál, ami közhiedelemmel ellentétben nem okoz betegséget, nem károsítja a tejcsatornákat és a tejtermelést sem.

   Szeretnék többet megtudni az implantátummal történő mellnagyobbításról.

  2. A saját zsírral történő mellnagyobbítás azoknak előnyös, akik nem szeretnék, ha idegen anyag kerülne a szervezetükbe. A módszer lényege, hogy a  nagyobbításhoz szükséges zsírt más testrészből először leszívják, majd tisztítás után a mellbe juttatják. A saját zsírral történő mellnagyobbítás előnye, hogy mindössze néhány milliméteres bemetszésre van szükség a feltöltéshez. Hátránya, hogy nem olyan könnyen formálható, mint az implantátum és nem is olyan hatékony, hiszen fogyás esetén a mell mérete is csökkenni fog.

   Több infó itt: A saját zsíros mellnagyobbítás.

  3.  A hialuronsavas mellnagyobbítás egy egyszerű, legfeljebb 1 órás, helyi érzéstelenítésben végzett beavatkozás. Egy speciális fecskendőből kerül a mellbe az emberi szervezetben természetes módon is előforduló hyaluronsav.

   Hatékonyságáról ebben a cikkben olvashatsz: Hialuronsavas mellnagyobbítás
  4. A mellnagyobbítás kiegészülhet mellfelvarrással is egy műtéten belül. Ez rendkívül idő és költséghatékony megoldás, hiszen két műtétet végeznek el egy altatásban, a végeredmény pedig nagyon látványos.

   Részletesen ezen az oldalon tájékozódhatsz: Kombinált mellplasztika

  Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

  Kinek ajánlott a mellnagyobbítás?

  Mellnagyobbítást leggyakrabban a húszas-harmincas korosztályú hölgyek és a középkorú nők választják előszeretettel. A fiatalok formás idomokat szeretnének, az idősebbek pedig a szülés utáni megereszkedett, lapos vagy lógó melleiket szeretnék széppé alakíttatni.


  A mellnagyobbító plasztikai műtéteket 18 év alatt csak rendkívüli esetben szoktak vállalni, hiszen a keblek végleges formája csak a serdülő kor után véglegesedik.

  Mennyibe kerül a mellnagyobbítás?

  A mellnagyobbítás ára 1.100.000 forint, függően a beavatkozás típusától. Pontos árat az első konzultáción, tanácsadás és állapotfelmérés után tudnak adni a plasztikai sebészek. Az általunk ajánlott klinikán az első konzultáció teljesen díjmentes és semmilyen kötelezettséggel nem jár.

  Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

  Mellplasztika műtétet szeretnél? Válaszd Magyarország egyik legelismertebb klinikáját:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • akár 20% kedvezmény mellplasztikára
  • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
  • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

  Mit kell tudni a mellfelvarrásról?

  A mellfelvarrás kiküszöböli a szimmetrikusan vagy aszimmetrikusan megereszkedett melleket. Vannak, akiknek természetes okból (az idő múlása) ereszkedik meg a mellük, mások valamilyen ráhatás miatt szenvednek tőle, például szülés, szoptatás után.

  Mivel a bőr megereszkedése nem kezelhető semmilyen sporttal, krémmel és diétával sem, itt az egyedüli megoldás a mellfelvarró műtét, amely dekoratív dekoltázst képes varázsolni a gyakran önértékelési problémákkal küzdő nőknek.

  Szeretném megismerni a mellfelvarrás lehetőségeit.

  Milyen mellfelvarró technikák léteznek?

  A mellfelvarrás ezen típusánál, három fajta bemetszés közül választhatunk:

  1. bimbóudvar környékit, 
  2. függőleges vágásút és a
  3. T alakú metszést.
  4. Mellfelvarrás  nagyobbítással
  • A bimbó környéki jár a legkevesebb heggel, de csak „cső” alakú formánál lehet vele jó alakot elérni.
  • A függőleges vágású, úgynevezett rövid heg technika előnye a kevés heg, a tartós forma és a kevesebb utóereszkedés. Hátránya, hogy gyakoribb a sebgyógyulási probléma.
  • A fordított T vonal azonban nagyobb melleknél is alkalmazható, vékonyak a hegek és problémamentes a sebgyógyulás ám hátránya, hogy viszonylag hosszabb hegvonal marad a gyógyulás után.
  mellnagyobbitas-mellfelvarrás

  Mennyibe kerül a mellfelvarrás?

  A mellfelvarrás ára 900.000 forint. Az összeg növekedhet a szükséges technika és - amennyiben szükséges - a kiegészítő beavatkozások (pl implantátum behelyezése) mértékétől függően.

  Pontos árat a mellfelvarró műtétet megelőző teljesen díj- és kötelezettségmentes szakorvosi konzultáción tud adni a plasztikai sebész. Ekkor méri fel a mellek állapotát és tájékoztat a szükséges műtéti beavatkozás típusáról és annak módjáról.

  Mellplasztika műtétet szeretnél? Válaszd Magyarország egyik legelismertebb klinikáját:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • akár 20% kedvezmény mellplasztikára
  • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
  • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

  Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

  Mit kell tudni a mellkisebbítésről?

  Mellkisebbítés a mellek mirigyállományának és zsírszövetének zavaró megnagyobbodása esetén lehet szükséges. Az aránytalanul nagy mell lehet genetikai eredetű, de hormonális betegségek vagy nagy fokú elhízás kísérőjelenségeként is kialakulhat.

  Az érintettek sokszor komoly nehézségként élik meg, hiszen a nagy mellek cipelése gerinc és hát problémákat is okozhatnak. Ilyen esetekben az egyedüli megoldást, a mellkisebbítő plasztikai műtét jelenti.

  A mellkisebbítő technikák

  A műtét alkalmával a korrekciós műtéten túl, a mellállomány egy része is eltávolításra kerül. A mellek méretének csökkentésére ma már többféle eljárás is létezik és mindegyiknek a mellbimbó körüli bemetszés az alapja. A különböző bemetszéseket úgy alakítják ki, hogy tökéletes eredményt érhessenek el a legkisebb hegesedéssel. Az új forma egyedileg kerül méretre igazításra és a műtét végén a mell formálására és a mellbimbók helyreigazítására is sor kerül.

  Szeretnék többet megtudni a mellkisebbítő műtétről

  Mennyibe kerül a mellkisebbítés?

  A mellkisebbítő műtét 1.000.000 forint áron érhető el. Az ár tartalmazza a szövettant és kiegészülhet egyéb beavatkozással is, ebben az esetben az összeg növekedhet. Konzultáció keretében kaphatunk az árakról részletes tájékoztatást.

  Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

  Mellplasztika műtétet szeretnél? Válaszd Magyarország egyik legelismertebb klinikáját:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • akár 20% kedvezmény mellplasztikára
  • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
  • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

  Mit kell tudni a mellimplantátumokról?

  A mellimplantátumok legfontosabb tudnivalóit az alábbi néhány pontba szedtük össze:

  • A kohezív szilikon gél tartalmú mellimplantátumok biztonságosak és a mellnagyobbítás leghatékonyabb eszköze.
  • Speciális bevonatuknak köszönhetően természetes hatást keltenek, jól bírják a gyűrődést és a különböző ráhatásokat, valamint ellenállnak az idő múlásának is.
  • A formáját tekintve léteznek csepp alakú (anatómiai) és kerek mellimplantátumok.
  • A mellimplantátumokat szigorú ellenőrzéseknek vetik alá, így kaphatják meg a legmagasabb minőséget jelző FDA minősítést.

  Szeretnék többet megtudni a mellimplantátumokról.


  Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

  Mellplasztika - összegzés a leírtakról

  Ebben a cikkben megismerhetted a mellplasztika menetét, árát és fajtáit. A mellplasztikai beavatkozások közé tartozik - többek között - a mellnagyobbítás, a mellfelvarrás és a mellkisebbítés. 

  Mindegyik műtétről megtudhattad a legfontosabb információkat, mint például, hogy kinek és mikor ajánlott elvégezni, milyen módszerekkel végzik az adott beavatkozást, valamint, hogy mennyibe kerülnek ezek a plasztikai műtétek.

  Személyes tanácsunk az, hogy amennyiben bármilyen kérdésed van a műtétekkel kapcsolatban, jelentkezz be egy ingyenes konzultációra, ahol profi szakember legjobb tudása szerint fog válaszolni.

  Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

  Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

  Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

  Gyakran ismételt kérdések

  Mellplasztika mennyire fáj?

  Implantátummal végzett mellnagyobbítás esetén a műtét napján és az azt követő 3-4 napban feszülő érzés jelentkezhet. Az érintettek elmondása alapján az első nap erősebb fájdalmai után rohamosan csökken a kellemetlenség és a beavatkozás utáni 7. napon az orvosi vizsgálaton már fájdalom nélkül jelennek meg.

  Mellfelvarrás esetén még ennyi kényelmetlenség sincs, ott csupán a heg környékén jelentkező érzékenységről szoktak beszámolni. Feszülő érzés és fájdalom nincs.

  További információk: Mellplasztika után

  Mellplasztika után mikor lehet dolgozni?

  Ülőmunkát és egyéb, fizikailag nem megterhelő munkát végzők esetében a műtétet követő héten vissza lehet térni dolgozni. Amennyiben fizikai jellegű munkát végzel egy hónap kihagyással kell számolni. 

  Pontos tájékoztatást plasztikai sebészed fog adni, a gyógyulásod folyamatát figyelembe véve!

  Mellplasztika mennyibe kerül?

  A mellplasztika ára a beavatkozás típusától függ, ezért tartományokat érdemes megadni.

  Mellnagyobbítás: 900.000 - 1.360.000 Ft

  Mellfelvarrás: 900.000 - 1.000.000 Ft

  Mellkisebbítés: 800.000 - 1.100.000 Ft

  A fenti árak minden felmerülő költséget (altatás, teljes ellátás, kompressziós melltartó stb) magukban foglalnak!

  Nézd meg ajánlott plasztikai sebészetünket!

  Hány éves kortól lehet mellplasztika műtétet végeztetni?

  Magyarországon 18 éves kor alatt még szülői beleegyezéssel sem végezhető esztétikai célú mellplasztika.

  Kivételt a helyreállító műtétek jelenthetnek, amikor bizonyos fejlődési rendellenesség korrigálására van szükség. Erre is alapos kivizsgálás és a mellek végleges méretének elérése után kerülhet sor.

  Szoptatás után mikor lehet mellplasztika?

  A szoptatás befejezés után leghamarabb hat hónappal végezhető bármilyen mellplasztikai műtét. Ez az idő szükséges a mellek regenerációjára és a kötőszövetek stabilizálására.

  A szoptatás elhagyása után a melleknek idő kell, mire felveszik új helyzetüket a megváltozott körülmények között.

  Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia