Zsírleszívás – minden fontos információ egy helyen

Általánosságban elmondható, hogy szinte minden ember teljesen egyedi testalkattal rendelkezik, így mindenki más területekre hajlamosabb hízni az élete során. Ez azt is jelenti, hogy bizonyos személyeknél nagyon kellemetlen helyeken tudnak jelentkezni a zsírpárnák, amik jelentősen megváltoztathatják a velünk kapcsolatos első benyomást, rólunk kialakított képet.

Érdekességek

 • A kompressziós ruha pár héten át tartó viselése biztosítja a tökéletes eredményt
 • A bemetszések általában nagyon aprók, így szabad szemmel egyáltalán nem is vehetők észre
 • Pár nappal a műtét után már vissza is állhatsz munkába
 • Az eredményen véglegesnek tekinthetőek, ha a páciens megtartja a súlyát

Sajnos az is igaz, hogy egyes területekről nagyon nehéz, vagy nagyon hosszadalmas testmozgás és diéta segítségével is fogyni. Ezekben az esetekben nem is feltétlenül a kilók lesznek zavaróak, a súlyfelesleg sokkal inkább a centiméterek, az adott terület kiterjedése miatt lesz kellemetlen.

Amennyiben nem feltétlenül a kilókkal vannak a legnagyobb problémáid, tehát jelentős változást leginkább az alakoddal kapcsolatban szeretnél elérni, úgy tökéletes megoldás lehet számodra a zsírleszívás, hiszen az előbb említett területeket így lehet a leghatékonyabban eltüntetni.

Cikkünkben összegyűjtöttük neked a legfontosabb tudnivalókat a zsírleszívással kapcsolatban, hogy ezek segítségével eldönthesd, megfelelő lehet-e problémáid megoldására ez a típusú plasztikai beavatkozás.

A zsírleszívás előnyei

 • Azonnal látható eredménnyel rendelkezik, a végeredményre körülbelül 4-5 hónapot kell várni.
 • Szinte minden olyan területen alkalmazható, ahol felesleges zsír rakódhat le, így a karon, hason, tokán, csípőn, combon, fenéken, mellen is hatékony kezelési módszernek bizonyulhat.
 • Kevés kockázat és szövődményi lehetőség, viszonylag gyors gyógyulási folyamat
 • Akkor is nagyon apró, szinte egyáltalán nem látható heg marad a bőrön, ha az operációt veszed igénybe.
 • A zsírsejtek száma születésünk után állandó, így a leszívott területen később, a nagyobb mennyiségű zsír lerakódása meg van akadályozva, tehát a műtét eredménye véglegesnek tekinthető.
 • A testalkat megváltoztatásának leghatékonyabb módja.

A zsírleszívás és zsírbontás típusai műtét nélkül

Már az elején szeretnénk leszögezni, hogy itt egyáltalán nem a különböző otthoni praktikákról lesz szó. Otthon annyit tehetsz a nem kívánatos súlyfelesleg eltüntetésének érdekében, hogy diétázol és edzel, azonban ahogy azt már korábban említettük, bizonyos esetekben sajnos ez nem fog jelentős testalkatváltozással járni.


Azt fontos azonban megemlíteni, hogy a modern plasztikai technológiáknak köszönhetően nem a műtéti úton történő zsírleszívás az egyetlen lehetséges út, vannak ennél kevésbé drasztikus beavatkozások is.

Kavitációs zsírbontás, ultrahangos zsírleszívás

Ezt a technológiát már jópár éve használják a különböző plasztikai sebészeteken, és mára már kézzel használható, otthoni alkalmazásra gyártott gépet is találhatunk a piacon, ami ezen az elven működik.

Az ultrahangos zsírbontás lényege az, hogy az ultrahang segítségével meglazulnak a zsírsejtek falai, az így felszabadult zsír pedig természetes úton távozik a szervezetből.

Ez a kezelés az igazán látványos eredmény elérése érdekében általában legalább 4-5 alkalmat igényel és alkalmanként 20-25 percet vesz igénybe, de természetesen a felület méretéhez mérten ez lehet egyaránt több és kevesebb is.


Az otthon használatos gépekkel kapcsolatban azt fontos megjegyeznünk, hogy mivel sajnos jóval kisebb területen tudod csak végezni a kezelést, ezért jóval hosszabb ideig fog tartani, mire látványos változást érsz el azok segítségével.

Injekciós zsírbontás

A modern plasztikai sebészeti tudományban már létezik az injekciós zsírlebontás megoldása is. Ennek annyi a lényege, hogy az általunk választott területre juttatják be a speciális folyadékot, amely elkezdi lebontani a zsírt, mely így később teljesen természetes úton kerül ki a szervezetből.


Nagy pozitívuma ennek a típusú lebontásnak továbbá az is, hogy a jól látható méretváltozáson túl a kötőszövetek is regenerálódnak, így a bőr feszesebbé válik és csökken a narancsbőr mértéke is.


Ez a technológia a mélyebb rétegekben felhalmozódott zsír fellazulását tűzi ki célul, melyet semmilyen gépi fogyasztó módszer nem képes elérni. A beavatkozást egy elég apró tűvel végzik, így az szinte egyáltalán nem fáj, és természetesen semmilyen maradandó nyomot nem hagy a bőrön, így nem kell a hegek miatt aggódnunk a strandon.


A kezelendő területektől függően ez a kezelés körülbelül 30-40 percig tart, ami egyáltalán nem számít hosszú időnek, és rögtön az injekciók beadása után vissza is térhetünk a munkánkhoz, hiszen a beadott speciális anyag nem terheli meg a szervezetet annyira, hogy ne érezzük természetesen magunkat.

A zsírbontás előtt

Mint minden plasztikai műtét előtt, itt is szükség lesz egy előzetes konzultációra, mely alkalmával a beavatkozást végző plasztikai sebész megvizsgálja azt a területet, melyről később le fogja szívni a zsírt.


Ekkor lehet megbeszélni az olyan technikai kérdéseket is, hogy altatásban vagy érzéstelenítésben fogja véghez vinni a folyamatot. Egyes vizsgálatok elvégzésére is szükség lesz, így EKG-re és egyes laborvizsgálatokra, hiszen ezek biztosítják azt, hogy minden a legnagyobb rendben mehessen, semmilyen probléma nem lépjen fel például az altatás során.

Ezeket a vizsgálatokat általában helyben az általad választott klinikán végzik, így nem kell időpontot kérned és feleslegesen várakoznod más rendelőintézetekben.


Néhány klinikán az operáció előtt speciális ultrahangos alakformáló kezeléseket is alkalmaznak, hogy a műtétet még precízebben lehessen elvégezni és a kívánt végeredmény tökéletesen megvalósuljon.

A műtét menete

A plasztikai sebészed a zsírleszívó beavatkozást végezheti altatásban vagy helyi érzéstelenítésben, ez általában előzetes megbeszéléstől függ. Az operáció körülbelül 1-1,5 órát fog igénybe venni, de természetesen ez is változhat a műtött területtől függően.

Mielőtt a sebész a bőrmetszésen keresztül bevezeti a megfelelő nagyságú csöveket a zsírszövetbe, egy olyan oldattal fogja feltölteni az adott területet, amely csökkenteni fogja a vérzést. Ezután fellazítja, felszabadítja az ott található zsírt, és egy műtéti vákuummal leszíva és eltávolítja azt.


A vibrációs zsírleszívás előnye az is, hogy teljesen egyenletes felületet biztosít, valamint a nehezen elérhető területekről is könnyen eltávolíthatóvá válik a zsír. Az is elmondható, hogy közel 30%-kal több zsír kerülhet majd ki a szervezetedből, mint a manuális technikával.

Fontos, hogy az orvosod az adott területet körbevevő vastagsághoz fogja igazítani a zsírszövetek vastagságát. A legújabb technológiák lehetővé teszik, hogy a vibrációs újítások segítségével sokkal kíméletesebb és gyorsabb ez a műtét.


Egy alkalommal körülbelül 2 liter zsírt fognak tudni leszívni a testedről, ezért súlyban annyira nem lesz jelentős a változás, azonban az alakodon rögtön látható lesz, hogy kecsesebbé, formásabbá válik a folyamat hatására.


 Ha további információkat szeretnél megtudni a műtéttel kapcsolatban, akkor fordulj bizalommal az általunk ajánlott klinikák bármelyikéhez, ahol egy ingyenes konzultáció keretében teljesen díjmentesen tehetsz fel bármilyen kérdést, ami esetleg a cikkből nem derül ki számodra!

A zsírleszívás után

A beavatkozás után egy éjszakát a klinikán kell majd töltened, így azt javasoljuk, hogy olyan klinikát válassz, ahol tökéletes kényelemben fogod tölteni ezt az időt.

A következő hetekben a manuálisan károsított zsírsejtek egyébként természetes módon pusztulnak és szívódnak fel, a szövetek közti vérömlenyek oldják is a zsírsejteket.

Az adott területre egy speciális kompressziós kötést fognak helyezni, amely segíti a bőr visszatapadását annak alapjához, ezáltal meggyorsítj a a gyógyulást. Ezt a ruhát általában már a műtét előtt kiválasztod a plasztikai sebészed segítségével, és körülbelül két hétig éjjel-nappal viselned kell, ezután pedig további két-három hétig csak nappal kell rajtad lennie.


Azt is meg kell jegyeznünk ezzel a dresszel kapcsolatban, hogy négy napig egyáltalán nem veheted le, ezután pedig a zuhanyozás idejére – körülbelül fél órára – kerülhet le a testedről.

1-2 hónapig ajánlott, hogy kerüld az igazán intenzív fizikai tevékenységet, különösen azokat a sportokat vagy mozgásokat, amik az érintett területek szélesebb mozdulatait vennék igénybe.

Munkába egyébként 2-3 napos otthoni pihenés után általában visszatérhetsz, kizárólag akkor nem ajánlott így tenned, ha azt az orvosod javasolja.


Mivel egy bizonyos vérveszteséggel mindenképpen számolnod kell, ezért érdemes figyelni arra, hogy mit eszel, hiszen vashiány keletkezhet a szervezetedben. Olyan ételeket érdemes tehát fogyasztanod, melyek vasban gazdagok (bab, lencse, borsó, rozskenyér, vörös húsok), ezáltal természetesen viheted vissza a vasat a testedbe.


3 hét-1 hónap elteltével javasolt a vákuum masszázs és a nyirokmasszázs, mert ezek segítenek visszaállítani a keringést, valamint csökkenthetik az esetleges duzzanatot és a bőrfelszínt is tökéletesen egyenletessé teszik.


 Mivel a hegek nem nagyok (kb. 5mm), ezért azok nagy valószínűséggel maguktól teljes mértékben begyógyulnak, ha azonban mégsem így történne, akkor érdemes hegkezelő krémmel bekenni az adott területet.

Esetleges szövődmények

Zsírleszíváson a világ számtalan részén rengeteg ember esik át mindenféle komplikáció és szövődmény jelentkezése nélkül, hiszen amennyiben igazán profi plasztikai sebész végzi ezt a beavatkozást, úgy egyáltalán nem tartozik a nagy veszéllyel járó plasztikai megoldások közé.

 

A szövődményeket sajnos nem lehet azonban teljesen kizárni, kialakulhatnak kisebb bevérzések vagy fertőzés, létrejöhet kóros hegképződés vagy a heg körül gyulladás, esetleg utóvérzést is tapasztalhatunk.


Nagyon ritkán fordul elő bőrérzés probléma a kezelt területen, és általában ha ez az érzészavar jelentkezik is, 1-2 héten belül teljesen elmúlik magától.


A bőrfelszínen lehet, hogy kisebb egyenlőtlenséget, aszimmetriát vagy bőrszíni elváltozást fogsz tapasztalni, azonban ezek is sok esetben maguktól helyreállnak, ha pedig nem, akkor általában ingyenes korrekciós megoldásokkal javítható ez az állapot is.


Ha betartod az orvosod utasításait, ő pedig a megfelelő műtéti technológiát alkalmazta a lehet legprofibb módon, akkor nagyon kicsi azonban az esélye, hogy a fentiek közül bármelyik szövődmény kialakulásától tartanod kéne.

Zsírleszívás árak - Mennyibe kerül?

A zsírleszívás végső árát több tényező is befolyásolja. Bármelyik beavatkozást, vagy módszert választja, fix árat csak egy személyes konzultáció után fog kapni. Ennek oka, hogy az árat befolyásolja, milyen vizsgálaton, esetleg gyógyszeres kezelésen kell részt vennie az eljárás előtt. Majd az, hogy milyen beavatkozást választ és ahhoz milyen utókezelés tartozik. Ennek függvényében a következő árakkal kell kalkulálnia, ha a fent említett beavatkozások egyikét választja:

 • Zsírleszívás combról - a comb külső, vagy belső részéről - 400.000 és 600.000 forint között.
 • Zsírleszívás hasról, deréki tájékról - 450.000 és 600.000 forint között.
 • Zsírleszívás hasról, derék tájékról és combról - 750.000 és  900.000 forint között.
 • Zsírleszívás mellkasról - 450.000 és 600.000 forint között.

Összefoglalás

Ebben a cikkben megpróbáltuk számodra összegyűjteni a leghasznosabb és legfontosabb információkat a zsírleszívásról. Elsősorban akkor ajánljuk neked ezt a műtétet, ha főleg méretváltozást szeretnél elérni, hiszen mert bár kilók szempontjából nem lesz hatalmas a fejlődés, így is könnyen lehet, hogy ruhatárat kell majd cserélned.


A zsírleszívás legpozitívabb oldala, hogy szinte bármely problémás területen elvégezhető a beavatkozás, így olyan helyekről is hatékonyan tünteti el a zsírpárnákat, ahonnan sportolás és diéta segítségével is szinte lehetetlen lefogyni. Emellett az is nagy előny, hogy a zsírleszívás eredménye véglegesnek tekinthető, hiszen az elhalt zsírsejtek nem képződnek újra.


Megnéztük a zsírleszívás és a zsírbontás különböző típusait is, így szóba került például a kavitációs zsírbontás, az injekciós módszer, vagy a klasszikus operáció is. Utóbbinak megtudhattad a menetét is, valamint azt, hogy mivel kell számolnod a műtét előtt és után, a gyógyulásnak milyen stádiumai vannak.


Reméljük sikerült segítenünk neked abban, hogy eldöntsd, hogy szükséged van-e egy ilyen beavatkozásra, és nem maradtak benned megválaszolatlan kérdések!

 Amennyiben ez mégis így van, vagy egyszerűen csak szeretnél nekivágni a változásnak, önbizalmad visszanyerésének, akkor fordulj bizalommal bármelyik általunk ajánlott klinikához ingyenes konzultációs időpontért!

Nem sikerült dönteni?


Elvesztél az információtengerben?


Semmi probléma! 


Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia