Zsírleszívás

A zsírleszívás olyan sebészeti eljárás, amely szívási technikát alkalmaz a zsír eltávolítására a test bizonyos területeiről, például a hasról, a csípőről, a combról, a fenékről, a karokról vagy a nyakról. A zsírleszívás nevezhető alakformálásnak is, mert a test kontúrjait formálja, kiemeli.

Zsírleszívás során a bőr alatt lerakódott zsírszöveteket egy kanül segítségével távolítják el, így megszüntethetők a kellemetlen zsírpárnák. A zsírleszívás azért népszerű beavatkozás, mert a zsírsejtek egy bizonyos hányada ténylegesen eltávozik a testből és nem tud újra elszaporodni.

A zsírleszívás előnyei

A zsírleszívás előnyei az alábbi hét pontban foglalhatók össze:

 • Szinte minden olyan területen alkalmazható, ahol felesleges zsír rakódhat le, így a karon, hason, tokán, csípőn, combon, fenéken, mellen is hatékony kezelési módszernek bizonyulhat.
 • Azonnal látható az eredmény, a végső formára körülbelül 4-5 hónapot kell várni.
 • Minimális kockázat és szövődményi lehetőség, viszonylag gyors gyógyulási folyamat
 • Apró, szinte egyáltalán nem látható heg marad a bőrön.
 • A zsírsejtek száma a leszívás után jelentősen csökken, tehát a műtét eredménye véglegesnek tekinthető.
 • A testalkat megváltoztatásának leghatékonyabb módja.
 • A zsírleszívás jól kombinálható más, egyidőben elvégzett plasztikai beavatkozással is például hasplasztika műtéttel

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a zsírleszívással kapcsolatos kérdésekről!

zsírleszívás

Zsírleszívás előtt

Zsírleszívás előtt szükség van egy előzetes konzultációra, mely alkalmával a beavatkozást végző plasztikai sebész megvizsgálja azt a területet, melyről később le fogja szívni a zsírt. Ekkor lehet megbeszélni az olyan technikai kérdéseket is, hogy altatásban vagy érzéstelenítésben fogja véghez vinni a folyamatot.

Laborvizsgálat mellet szükség lehet EKG-re és röntgenre, hiszen ezek biztosítják azt, hogy minden a legnagyobb rendben mehessen, semmilyen probléma ne lépjen fel például az altatás során.

Ezeket a vizsgálatokat általában helyben, a klinikán végzik, így nem kell időpontot kérned és feleslegesen várakoznod más rendelőintézetekben.

A zsírleszívás menete

A zsírleszívás menete a következőképp foglalható össze:

 1. A plasztikai sebészed a zsírleszívó beavatkozást végezheti altatásban vagy helyi érzéstelenítésben, ez általában előzetes megbeszéléstől függ.
 2. Az operáció körülbelül 1-1,5 órát fog igénybe venni, de természetesen ez is változhat a műtött területtől függően.
 3. Mielőtt a sebész a bőrmetszésen keresztül bevezeti a megfelelő nagyságú csöveket a zsírszövetbe, egy olyan oldattal fogja feltölteni az adott területet, amely csökkenteni fogja a vérzést.
 4. Ezután fellazítja, felszabadítja az ott található zsírt, és egy műtéti vákuummal leszíva és eltávolítja azt.

Zsírleszívás PAL technológiával

A klinikán a legkorszerűbb vibrációs zsírleszívás technikát alkalmazzák, ami teljesen egyenletes felületet biztosít, valamint a nehezen elérhető területekről is könnyen eltávolíthatóvá válik a zsír. A PAL technika, azaz Power-Assisted Liposuction hatékonysága abban rejlik, hogy a zsírszívó kanülök vibrációja három irányú, így rendkívüli alapos munka végezhető, ráadásul a felépülést is meggyorsítja.

Az is elmondható, hogy közel 30%-kal több zsír kerülhet majd ki a szervezetedből ezzel a módszerrel, mint a hagyományos technikával. A PAL technológiának hála sokkal kíméletesebb, eredményesebb és gyorsabb lett a zsírleszívás.

Egy alkalommal körülbelül 2 liter zsírt fognak tudni leszívni a testedről, ezért súlyban annyira nem lesz jelentős a változás, azonban az alakodon rögtön látható lesz, hogy kecsesebbé, formásabbá válik a folyamat hatására.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a zsírleszívással kapcsolatos kérdésekről!

Hasi zsírleszívás

A hasi zsírleszívás a legnépszerűbb a zsírleszívás területei közül. Ezzel az eljárással a hastájéki zsírsejtek nagy részét, nagyjából a 80%-át el tudják távolítani, így nagyon látványos eredmények érhetőek el vele. 

A hasi zsírleszíváshoz elegendő néhány kicsi metszést ejteni a has megfelelő pontjain, amin keresztül az orvos egy kanül segítségével távolítja el a felesleges zsírt. 

A műtét általában altatásban történik és egy éjszakát megfigyelés alatt kell tölteni a klinikán. A szép eredményhez elengedhetetlen a műtét utáni hetekben folyamatosan viselni a speciális kompressziós ruhát, ami segíti a bőr visszatapadását a szövetekhez.

A hasi zsírleszívás után néhány nap pihenést követően a páciens visszaállhat a munkába. A zsírleszívás egyik legnagyobb előnye, hogy az eredmény nagyon tartós, hiszen a leszívott zsírsejtek már nem tudnak tovább szaporodni.

Hasi zsírleszívás ára

A hasi zsírleszívás ára 680 000 Ft és 750 000 Ft között mozog. Pontos árat személyes konzultáció keretében tud adni plasztikai sebészed függően a szükséges beavatkozástól.

Toka zsírleszívás

Toka zsírleszívás az a plasztikai beavatkozás, amivel az arc alsó feléről és a nyaki területekről lehet eltávolítani a felesleges zsírsejteket. Az eljárás rutinbeavatkozás, de nagy szakértelmet igényel, hiszen a nyak erekkel és idegekkel sűrűn behálózott terület.

A műtét során a kezelőorvos néhány pici vágást ejt a bőrön, ahol bevezeti a vékony és rugalmas kanülöket, amikkel leszívja a zsírsejteket. A műtét után speciális szorító kötést kell viselni két hétig. A tokaleszívás eredménye látványos és tartós már egy beavatkozás után is.

A zsírleszívás ára a toka területéről 480.000 forinttól érhető el, személyre szabott árat személyes konzultáció során tud adni plasztikai sebészed.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a zsírleszívással kapcsolatos kérdésekről!

A zsírleszívás után

zsírleszívás után

Zsírleszívás után egy éjszakát a klinikán kell majd töltened. A következő hetekben a manuálisan károsított zsírsejtek egyébként természetes módon pusztulnak és szívódnak fel, a szövetek közti vérömlenyek oldják is a zsírsejteket.

 • Egy-két hónapig ajánlott, hogy kerüld az intenzív fizikai tevékenységet, különösen azokat a sportokat vagy mozgásokat, amik az érintett területek szélesebb mozdulatait vennék igénybe.
 • Munkába egyébként 2-3 napos otthoni pihenés után általában visszatérhetsz, kizárólag akkor nem ajánlott így tenned, ha azt az orvosod javasolja.
 • Mivel egy bizonyos vérveszteséggel mindenképpen számolnod kell, ezért érdemes figyelni arra, hogy mit eszel, hiszen vashiány keletkezhet a szervezetedben. Olyan ételeket érdemes tehát fogyasztanod, melyek vasban gazdagok (bab, lencse, borsó, rozskenyér, vörös húsok), ezáltal természetesen viheted vissza a vasat a testedbe.
 • Három-négy hét elteltével javasolt a vákuum masszázs és a nyirokmasszázs, mert ezek segítenek visszaállítani a keringést, valamint csökkenthetik az esetleges duzzanatot és a bőrfelszínt is tökéletesen egyenletessé teszik.
 • Mivel a hegek nem nagyok (kb. 3mm), ezért azok nagy valószínűséggel maguktól teljes mértékben begyógyulnak, ha azonban mégsem így történne, akkor érdemes hegkezelő krémmel bekenni az adott területet.

Minderről plasztikai sebészed pontos és személyre szabott információt fog adni!

Zsírleszívás utáni kompressziós ruha

Az adott területre egy speciális kompressziós kötést fognak helyezni, amely segíti a bőr visszatapadását annak alapjához, ezáltal meggyorsítja a gyógyulást. Ezt a ruhát általában már a műtét előtt kiválasztod a plasztikai sebészed segítségével és nyolc héten át viselned kell, továbbá a műtött területet hét napig nem érheti víz.


Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a zsírleszívással kapcsolatos kérdésekről!

A zsírleszívás veszélyei

Zsírleszíváson veszélyei nem jelentősek. A világ számtalan részén rengeteg ember esik át mindenféle komplikáció és szövődmény jelentkezése nélkül, hiszen amennyiben igazán profi plasztikai sebész végzi ezt a beavatkozást, úgy egyáltalán nem tartozik a veszéllyel járó plasztikai megoldások közé.

 

 • A szövődményeket sajnos nem lehet azonban teljesen kizárni, kialakulhatnak kisebb bevérzések vagy fertőzés, létrejöhet kóros hegképződés vagy a heg körül gyulladás, esetleg utóvérzést is tapasztalhatunk.
 • Nagyon ritkán fordul elő bőrérzés probléma a kezelt területen, és általában ha ez az érzészavar jelentkezik is, 1-2 héten belül teljesen elmúlik magától.
 • A bőrfelszínen lehet, hogy kisebb egyenlőtlenséget, aszimmetriát vagy bőrszíni elváltozást fogsz tapasztalni, azonban ezek is sok esetben maguktól helyreállnak.

Ha betartod az orvosod utasításait, ő pedig a megfelelő műtéti technológiát alkalmazta a lehető legprofibb módon, akkor nagyon kicsi azonban az esélye, hogy a fentiek közül bármelyik szövődmény kialakulásától tartanod kéne.

Zsírleszívás ár

Mennyibe kerül a zsírleszívás területenként?

Zsírleszívás (helyi érzéstelenítéssel, pl toka zsírleszívás ár)
480.000-540.000 Ft
Zsírleszívás combról
680.000-750.000 Ft
Zsírleszívás hasról, derékról
680.000-750.000 Ft
Zsírleszívás has-deréktáj-comb
1.050.000-1.150.000 Ft
Zsírleszívás mellről
650.000-740.000 Ft
Zsírleszívás karról
650.000-690.000 Ft

A zsírleszívás végső árát több tényező is befolyásolja. Bármelyik beavatkozást, vagy módszert választod, fix árat csak egy személyes konzultáció után fogsz kapni.

Ennek oka, hogy az árat befolyásolja a zsírleszívást érintő felületek száma és azok nagysága.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a zsírleszívással kapcsolatos kérdésekről!

Összefoglalás

 • A kompressziós ruha pár héten át tartó viselése biztosítja a tökéletes eredményt
 • A bemetszések általában nagyon aprók, így szabad szemmel egyáltalán nem is vehetők észre
 • Pár nappal a műtét után már vissza is állhatsz munkába
 • Az eredményen véglegesnek tekinthetőek, ha a páciens megtartja a súlyát

Nem sikerült dönteni?


Elvesztél az információtengerben?


Semmi probléma! 


Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia