Mellkisebbítés – minden, amit a mellkisebbítő műtétről tudnod kell!

a mellkisebbítés előnyei

Nem csak jelen korunkban, de az elmúlt évszázadok során is nagy hangsúlyt kaptak a női keblek, mint a női szépség szimbólumai. A gyönyörű idomok megtestesítették az anyaságot, a nőiességet és mindig is a szexualitás alappillérei voltak.

Nem csoda tehát, hogy a dús idomok nagyban hozzájárulnak egy nő önbizalmához, meghatározzák az önképét. A természet alkotta mellek formája, nagysága és állaga azonban igen eltérő. Sokan küzdenek lógó mellekkel, másokat az aszimmetria vagy a mellbimbók „elvándorlása” kínoz, egyesek a túl kicsi melleik miatt, mások pedig a túl nagy keblek miatt érzik kellemetlenül magukat.

A kis mellű nők nagyobbra vágynak, a nagyon nagy keblekkel rendelkező nők pedig kisebbet szeretnének. A férfiak gyakran tanácstalanul állnak azon nők előtt, akik valamiért a mellkisebbítő műtéten gondolkoznak.Természetesen egy bizonyos fokig valóban kívánatos lehet egy formás, arányosan dús mell, ám egy bizonyos méret felett már inkább hátrány, mint előny a viselőjének.

Az óriási keblek ugyanis nem csak a hétköznapi tevékenységeik során akadályozzák a nőket, de különböző egészségügyi problémákat is jelentenek számukra.

Érdekességek

  • A mellkisebbítésnek köszönhetően melleid kisebbek, formásabbak, esztétikusabbak lesznek
  • Egyes pácienseknél már a zsírleszívás is elégséges eredménnyel bírhat
  • 1-2 héttel a műtét után a páciensek már vissza is térhetnek a munkába
  • A bemetszések teljesen láthatatlan helyen vannak, hiszen a melltartó tökéletesen takarja őket

Mikor érdemes mellkisebbítő műtétre menni?

Általában elmondható, hogy a mellplasztikai műtéteket 18 év felett érdemes csak elvégezni, ugyanis addig még változhat a mellek külleme. A serdülő korban a még fejlődő testen kifejezetten ellenjavallott elvégezni a kialakulás alatt álló mellek plasztikai műtétjét. Ugyanilyen tiltott eset, a terhesség és szoptatás alatti időszak.

Hogy Magyarországon a mellkisebbítés hány éves kortól végezhető, a linkre kattintva megtudhatod.

A szakemberek azt javasolják, hogy a mellplasztikai műtétet a gyerekvállalás utáni időszakban a legalkalmasabb elvégeztetni, hiszen a szoptatás során a legszebb mellek is megereszkedhetnek és elveszíthetik addigi csodás alakjukat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Milyen méretű mell esetén lehetséges kisebbítést végezni?

Általánosságban az mondható el, hogy nincs egy olyan méret, mely fölött, vagy alatt a plasztikai sebészek ne végezhetnék el a beavatkozást. A konzultáció során az orvos felméri a fizikai állapotod, ekkor van lehetősége „megvétózni” a műtétet, azonban ez pusztán a méretek miatt nagyon ritkán fordul elő.

Az orvosi szaktanácsadást követően van tehát lehetőség a mellkisebbítő műtétre abban az esetben, ha a páciens úgy érzi, a túl nagy keblei problémát okoznak a mindennapi életében.

A nagy mellek sok esetben zavarhatnak sportolás közben, megnehezíthetik a munkavégzést és más magánéleti tevékenységeket is. Léteznek ugyan házi megoldások mellkisebbítésre, illetve mellkisebbítő melltartók de ezek nem hatékony módszerek ráadásul kényelmetlenséget is okozhatnak.

Sokan nem is gondolnak bele, hogy a nagy mellek súlya miatt, milyen egészségügyi problémákat kell az azt viselő hölgyeknek elszenvedniük.

A túl nagy keblek ugyanis gerincproblémákat, krónikus fejfájást és akár izomhúzódásokat is okozhatnak. A nagy súly alatt pedig megereszkedhet a mell bőrfelülete, ami nem igazán teszi vonzóvá az itt található bőrt, tehát esztétikai szempontból is célszerű elvégeztetni a beavatkozást.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Felkészülés a mellkisebbítő műtétre

Ha a mellek akár kifejlődésük során, akár hirtelen hízás vagy fogyás útján vagy egyszerűen az öregedés hatására kezdenek megereszkedni, érdemes elgondolkodni a mellplasztikai műtéten.

Ma már a plasztikai sebészeten hozzáértő, képzett szakemberek, korszerű módszerekkel, teljesen biztonságosan képesek orvosolni ezeket a problémákat.

A mellplasztikai műtétek ma már egyszerű orvosi beavatkozásnak számítanak és nem csak az előkelő és híres emberek kiváltsága, hiszen a gyors felépülés mellett egy hétköznapi nő is büszkélkedhet a mellplasztikai műtétek gyönyörű eredményeivel.

Milyen vizsgálatok előzik meg a mellkisebbítő műtétet?

A mellkisebbítő műtét előtt egy teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie a páciensnek, hogy felmérjék, nincs-e valamilyen egészségügyi problémája, ami befolyásolhatná a beavatkozást.

A kivizsgálás során egy laborvizsgálatra lesz szükség és egyes esetekben EKG, röntgen, mell ultrahang és mammográfia vizsgálatokra is sor kerülhet. Az orvosok legtöbbször azt javasolják, hogy a műtétre való felkészülés során már a beavatkozás előtti napokban egészséges életmódra váltsunk.

mellkisebbítés előtt

Ezt az egészséges táplálkozást bőséges vízfogyasztással és vitaminkúrával szokták kiegészíteni. A műtét előtti napokban nem ajánlatos alkoholt fogyasztani és a dohányzásról is le kell mondania a páciensnek.

Sokan nem tudják, de a műtét előtt tilos az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek fogyasztása is.

A mellkisebbítő műtétek során a sebészek arra törekednek, hogy a mell méretét és annak térfogatát csökkentsék. Emellett a megnyúlt bőrt is az új kebelméretre igazítják, hiszen a nagy mellek sajnos bőr megnyúláshoz is vezetnek.

Nem elég tehát egyszerűen a korrekciós műtétet elvégezni, hiszen pár hónap után ugyanúgy megereszkedne a mell, ezért a mellkisebbítő műtétek alkalmával a mellállomány egy részét is eltávolítják az orvosok.

Erre azért van szükség, mert a bőr és a műtét után keletkező heg, csupán meghatározott súlyt képes elviselni, megtartani, ha ezt a súlyhatárt átlépjük, akkor ugyanúgy kialakul a korábban is fennálló probléma: a lógó mell effektus.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Így zajlik a mellkisebbítő műtét

Általában a mellkisebbítő műtétet is – akárcsak más mellplasztikai műtéteket – egy személyes konzultáció előzi meg. Ezen a konzultáción a szakorvos felméri az egyedi jellemzőket és a műtét körülményeit, típusát is meghatározza.

Ekkor a páciens is felteheti kérdéseit és egyéni igényeit is megbeszélheti a kezelőorvosával. Ma már több lehetőség is van arra, hogy hogyan végezzék el a mellkisebbítő műtétet. Az egyik lehetőség, hogy a mellbimbó körüli részeken ejtenek egy bemetszést.

Ezután a mellbimbótól egy függőleges vágást végeznek egészen a mell alatti redőkig. Néhány esetben ezt a vágást még egy vízszintesen is folytatják T alakban.

A vágások helyét mindig a műtét előtt jelöli meg és az orvos, ezeket a vonalakat követi a műtét közben. Ettől a rajzolt mintától soha nem térhetnek el, hiszen a műtét sikeressége és a páciens testi épsége a tét.

A bőrt és a mell alatt elhelyezkedő körvonalat is az új formához és mérethez igazítják, ezáltal a felesleges szövetek is könnyedén eltávolíthatók. A beavatkozások végeztével először a mellet formálják, majd a mellbimbókat igazítják a helyükre.

Legvégül a varratok következnek, melyek a bőr alatti szöveteket és a bőr felületét zárják le. Ezeket a varratokat pár héttel a műtét után eltávolítják a teljes gyógyulás érdekében. A műtét végeztével az orvosok steril tapaszokat helyeznek a varratokra, melyek megóvják a bemetszések helyeit és elősegítik a gyógyulási folyamatot.

A mellkisebbítés hegek kezeléséről ebben a cikkben olvashatsz.

Sokan félnek a mellplasztikai műtétektől, hiszen tartanak attól, hogy esetlegesen a mellek érzékenysége vagy a szoptatásra való hajlam megszűnhet.

Szerencsére, annak ellenére, hogy a mirigyállomány és a tejutak egyes része sérülhet és eltávolításra is kerülhet, a műtét következtében nem fog megszűnni a tejtermelés és a mellbimbók érzékenysége is megmarad.

Azonban az orvosok azt javasolják, hogy amennyiben lehetséges, a műtétet gyerekvállalás után végeztessük el, elkerülve a minimális kockázatát is az esetleges szoptatási nehézségeknek.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Hogyan óvjuk melleinket a műtét után?

mellkisebbítés-előtte-utána

A mellkisebbítő műtét altatásban történik, ezért a beavatkozás után egy éjszakát kötelező a kórházban töltenie a páciensnek, csak másnap hagyhatja el a rendelőintézetet.

 A műtét után 2-3 héttel varratszedésre is vissza kell fáradni, amikor a gyógyulási folyamatot is ellenőrizhetik az orvosok. Kiemelten figyelni kell a sebkezelésre, a kötések cseréjére és hogy a varratszedésig ne érje víz a sebet.

Az orvosok a műtétet követően egy speciális melltartó viselésével teszik biztonságosabbá a felépülési időszakot. A felépülés közben a karok mozgatása is nehézkes lehet és óvatosan kell használni őket.

A fekve alvást egy ideig hanyagolni kell és semmilyen más nagyobb nyomás sem érheti a melleket. A sportot és a házimunkát legalább két hónapig kerülni kell, hiszen a mellek teljes külső gyógyulásához is legalább fél év szükséges.


További fontos információkat a mellkisebbítés utáni időszakról ebben cikkben olvashatsz.

Mikor kell kontrollvizsgálatra menni?

A műtétet követően egy év múlva egy ultrahangos vizsgálatra és mammográfiára is szükség lesz, hogy a szakemberek megvizsgálják a gyógyulás fázisát, a hegek állapotát.

A mellkisebbítő műtétek előnye, hogy az aszimmetrikus mellek is szimmetrikussá válnak a műtét által.

A gyakorlati tapasztalatok alapján, az ilyen műtéteken átesett nők sokkal könnyebben boldogulnak a mindennapjaik során és az egész személyiségük pozitív irányban változik meg. Sokkal határozottabbak, magabiztosabbak lesznek, hiszen a gyönyörű új keblek hatására az önbizalmuk jelentősen megnő.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Mellkisebbítés árak

A mellkisebbítés árak 1.260.000 forinttól indulnak. Az árak attól függően változhatnak, hogy a mellkisebbítő műtét kiegészül-e más beavatkozással.

Mellkisebbítés

1.260.000 Ft

Mellkisebbítés implantátummal

1.600.000 Ft

Mellkisebbítés mellfelvarrással

1.590.000

Kombinált mellplasztika

1.670.000 Ft

A mellkisebbítés ára minden páciens esetében más, aminek a megállapítására csak az első konzultáció után kerül sor. Ilyenkor a páciens és a plasztikai sebész közösen meghatározzák, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség, ami alapján a mellkisebbítés fajtája is kiválasztásra kerül.

Ha csak kisebb műtéti korrekcióra és bevágásra van szükség, alacsonyabb árakra számíthat, ha viszont nagyobb korrekciót és több vágást igényel az eset, nagyobb összeggel kell kalkulálni. Ezen felül a mellkisebbítés gyakran egészül ki mellfelvarrással vagy mellimplantátum behelyezéssel is, ami növeli a végső összeget.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítéssel kapcsolatos kérdésekről!

Mi alapján válasszunk plasztikai sebészetet?

Sokak számára a mellkisebbítő műtét során az ár az egyik legjelentősebb tényező, ami befolyásolja a döntésüket, azt azonban tudnod kell, hogy az ilyen beavatkozások esetén több százezer forintos költséggel kell számolnod.

Semmiféleképpen sem tanácsos a legolcsóbb intézményt választani kizárólag annak árazása alapján, hiszen rengetek befolyásoló tényezőn múlik a műtétek minősége.

Nem biztos, hogy minden esetben a klinika alapján fogsz választani, hiszen a plasztikai sebész kiléte is fontos kérdés lehet. Ha kíváncsi vagy, hogy kik a legjobb plasztikai sebészek hazánkban, elolvashatod összefoglalónkat ide kattintva.

Egyeseknek sokat számít, hogy kényelmesen, luxushotel minőségben lássák el őket a műtétek előtt és után, illetve, hogy a kifizetett összegért kedvességet, odafigyelést és törődést is kapjanak a tökéletes műtéti szolgáltatás mellé.

Ez persze alapkövetelmény kellene, hogy legyen, mégis sok helyen hiányoznak az emberség alapvető elemei is.

Egy minőségi plasztikai sebész intézet és egy neves, tapasztalt, szimpatikus orvos, képes olyan szinten átformálni egy nő életét, hogy az, ezentúl boldogan nézhessen tükörbe, és büszkén viselhesse a mellkisebbítő műtét utáni, gyönyörű kebleit.
luxus magánklinika Budapesten

A másik fontos tényező lehet az orvosok képzettsége, gyakorlati tapasztalta és hozzáállása a páciensekhez. Egy határozott, de barátságos orvos aranyat ér, hiszen fontos, hogy a páciens bátran mutathassa meg számára az egyik legféltettebb intim testrészét, és hogy rá tudja bízni magát, hogy megváltoztathassa életét.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia