Mellkisebbítés

Minden, amit a mellkisebbítésről 2018-ban tudni érdemes

a mellkisebbítés előnyei
Nem csak jelen korunkban, de az elmúlt évszázadok során is nagy hangsúlyt kaptak a női keblek, mint a női szépség szimbólumai. A gyönyörű idomok megtestesítették az anyaságot, a nőiességet és mindig is a szexualitás egyik alappillére volt. Nem csoda tehát, hogy nagyban hozzájárulnak a dús idomok egy nő önbizalmához. A természet alkotta mellek formája, nagysága és állaga azonban igen eltérő. Sokan küzdenek lógó mellekkel, másokat az aszimmetria vagy a mellbimbók „elvándorlása” kínoz, egyesek a túl kicsi melleik miatt, mások pedig a túl nagy keblek miatt érzik kellemetlenül magukat.


A kis mellű nők nagyobbra vágynak, az óriás emlőkkel rendelkező nők pedig kisebbet szeretnének. A férfiak pedig tanácstalanul állnak azon nők előtt, akik valamiért a mellkisebbítő műtéten gondolkoznak. Sokan ugyanis úgy vélik, minél nagyon valakinek a keble, annál „jobb nő”. Természetesen egy bizonyos fokig valóban kívánatos lehet egy formás, arányosan dús mell, ám egy bizonyos méret felett már inkább hátrány, mint előny a viselőjének. Az óriási emlők ugyanis nem csak a hétköznapi tevékenységeik során akadályozzák a nőket, de különböző egészségügyi problémákat is jelentenek számukra.

Mikor érdemes mellkisebbítő műtétre menni?

Általában elmondható, hogy a mellplasztikai műtéteket 18 év felett érdemes csak elvégezni, ugyanis addig még változhat a mellek külleme. Miután az érett nő keblei már nem változnak meg, azonnal elvégezhetők ezek a beavatkozások. Egyes esetekben, szülői engedéllyel, már 16 éves kortól is lehetséges a mellplasztikai műtét elvégzése, amennyiben a hölgy testi érettségi foka elérte a kívánt határt. A serdülő korban, a még fejlődő testen azonban tilos elvégezni a kialakulás alatt álló mellek plasztikai műtétjét. Ugyanilyen tiltott eset, a terhesség és szoptatás alatti időszak. 


​A szakemberek azt javasolják, hogy a mellplasztikai műtétekre a gyerekvállalás utáni időszakban a legalkalmasabb ellátogatni, hiszen a szoptatás során a legszebb mellek is megereszkedhetnek és elveszíthetik addigi csodás jellemzőiket.

Milyen méretű mell esetén lehetséges kisebbítést végezni?

A mellkisebbítő műtétekre nincs definiált mellméret, amely alatt esetleg nem lehetne ezt a műtéti eljárást választani, azonban a szakorvosok egy előzetes konzultáción felmérik a páciensek testi és lelki állapotát, hogy megállapítsák a műtét szükségességét. Az orvosi szaktanácsadást követően van lehetőség a mellkisebbítő műtétekre, abban az esetben, ha a páciens úgy érzi, az óriás keblei problémát okoznak a mindennapi életében. A nagy mellek zavarják a sportolást, a munkavégzést és más magánéleti tevékenységeket is. Sokan nem is gondolnak bele, hogy a nagy mellek súlya miatt, milyen egészségügyi problémákat kell az azt viselő hölgyeknek elszenvedniük. A gigászi mellek ugyanis gerincproblémákat, krónikus fejfájást és akár izomhúzódásokat is okozhatnak. A nagy súly alatt pedig megereszkedhet a mell bőrfelülete, így esztétikai szempontokból is célszerű elvégeztetni a beavatkozást.

nagy mell kisebbítése

Felkészülés a mellkisebbítő műtétre

Ha a mellek akár kifejlődésük során, akár hirtelen hízás vagy fogyás útján vagy egyszerűen az öregedés hatására kezdenek megereszkedni, érdemes elgondolkodni a mellplasztikai műtéten. Ma már a plasztikai sebészeten hozzáértő, képzett szakemberek, korszerű módszerekkel képesek orvosolni ezeket a problémákat. A mellplasztikai műtétek ma már egyszerű orvosi beavatkozásnak számítanak és nem csak az előkelő és híres emberek kiváltsága, hiszen a gyors felépülés mellett egy hétköznapi nő is büszkélkedhet a mellplasztikai műtétek gyönyörű eredményeivel.

Milyen vizsgálatok előzik meg a mellkisebbítő műtétet?

​A mellkisebbítő műtét előtt egy teljes körű kivizsgáláson kell részt vennie a páciensnek, hogy felmérjék, nincs-e valamilyen egészségügyi problémája, ami befolyásolhatná a beavatkozást. A kivizsgálás során egy laborvizsgálatra lesz szükség és egyes esetekben EKG, röntgen, mell ultrahang és mammográfia vizsgálatokra is sor kerülhet. Az orvosok legtöbbször azt javasolják, hogy a műtétre való felkészülés során már a beavatkozás előtti napokban egészségesmellvizsgálat műtét előtt életmódra váltsunk. ​Ezért az egészséges táplálkozást bőséges vízfogyasztással és vitaminkúrával szokták kiegészíteni. A műtét előtti napokban nem ajánlatos sem alkoholt, sem más kábítószert sem fogyasztani és a dohányzásról is le kell mondania a páciensnek. Sokan nem tudják, de a műtét előtt tilos az aszpirin, a ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szerek fogyasztása is.

A mellkisebbítő műtétek során a sebészek arra törekednek, hogy a mell méretét és annak térfogatát csökkentsék. Emellett a megnyúlt bőrt is az új kebelméretre igazítják, hiszen a nagy mellek sajnos bőr megnyúláshoz is vezetnek és nem elég egyszerűen a korrekciós műtétet elvégezni, hiszen pár hónap után ugyanúgy megereszkedne a mell, ezért a mellkisebbítő műtétek alkalmával a mellállomány egy részét is eltávolítják az orvosok. Erre azért van szükség, mert a bőr és a műtét után keletkező heg, csupán meghatározott súlyt képes elviselni, megtartani, ha ezt a súlyhatárt átlépjük, akkor ugyanúgy kialakul a korábban is fennálló probléma: a lógó mell effektus.

Így zajlik a mellkisebbítő műtét

Általában a mellkisebbítő műtétet is – akárcsak más mellplasztikai műtéteket – egy személyes konzultáció előzi meg. Ezen a konzultáción a szakorvos felméri az egyedi jellemzőket és a műtét körülményeit, típusát is meghatározza. Ekkor a páciens is felteheti kérdéseit és egyéni igényeit is megbeszélheti a kezelő orvosával. Ma már több lehetőség is van, hogyan végezzék el a mellkisebbítő műtétet. Az egyik lehetőség, hogy a mellbimbó körüli részeken ejtenek egy bemetszést. Ezután a mellbimbótól egy függőleges vágást végeznek egészen a mell alatti redőkig. Néhány esetben ezt a vágást még egy vízszintesen is folytatják T alakban.


A vágásokat mindig a műtét előtt már bejelöli és az orvos, a vonalakat követik a műtét közben. Ettől a rajzolt mintától soha nem térhetnek el, hiszen a műtét sikeressége és a páciens testi épsége a tét. A bőrt és a mell alatt elhelyezkedő körvonalat is az új formához és mérethez igazítják, ezáltal a felesleges szövetek is könnyedén eltávolíthatók. A beavatkozások végeztével először a mellet formálják, majd a mellbimbókat igazítják a helyükre. Legvégül a varratok következnek, melyek a bőr alatti szöveteket és a bőr felületét zárják le. Ezeket a varratokat pár héttel a műtét után eltávolítják a teljes gyógyulás érdekében. A műtét végeztével az orvosok steril tapaszokat helyeznek a varratokra. A tapaszok megóvják a bemetszéseket és elősegítik a gyógyulási folyamatot. mellkisebbítés előtti jelölés a bőrön

Sokan félnek a mellplasztikai műtétektől, hiszen tartanak attól, hogy esetlegesen a mellek érzékenysége vagy a szoptatásra való hajlam megszűnhet.


Szerencsére, annak ellenére, hogy a mirigyállomány és a tejutak egyes része sérülhet és eltávolításra is kerülhet, a műtét következtében nem fog megszűnni a tejtermelés és a mellbimbók érzékenysége is megmarad.

Azonban az orvosok azt javasolják, hogy amennyiben lehetséges, a műtétet gyerekvállalás után végeztessük el, elkerülve a minimális kockázatát is az esetleges szoptatási nehézségeknek.

Hogyan óvjuk melleinket a műtét után?

A mellkisebbítő műtét altatásban történik, ezért a beavatkozás után egy éjszakát kötelező a kórházban töltenie a páciensnek, csak másnap hagyhatja el a rendelőintézetet. A műtét után 2-3 héttel varratszedésre is vissza kell fáradni, amikor a gyógyulási folyamatot is ellenőrizhetik az orvosok. Kiemelten figyelni kell a sebkezelésre, a kötések cseréjére és hogy a varratszedésig ne érje víz a sebet. Azmellkisebbítés-előtte-utána orvosok a műtétet követően egy speciális melltartó viselésével teszik biztonságosabbá a felépülési időszakot. A felépülés közben a karok mozgatása is nehézkes és óvatosan kell használni őket. A fekve alvást egy ideig hanyagolni kell és semmilyen más nyomás sem érheti a melleket. A sportot és a házimunkát legalább két hónapig kerülni kell, hiszen a mellek teljes külső gyógyulásához is legalább fél év szükséges.

Mikor kell kontrollvizsgálatra menni?

A műtétet követően egy év múlva egy ultrahangos vizsgálatra és mammográfiára is szükség lesz, hogy kívül-belül láthassák a gyógyulás állapotát a szakemberek. A mellkisebbítő műtétek előnye, hogy az aszimmetrikus mellek is szimmetrikussá válnak a műtét által. A gyakorlati tapasztalatok alapján, az ilyen műtéteken átesett nők sokkal könnyebben boldogulnak a mindennapjaik során és az egész személyiségük pozitív irányban változott meg. Sokkal határozottabbak, magabiztosabbak lettek, hiszen a gyönyörű új keblek hatására az önbizalmuk jelentősen megnőtt.

Mi alapján válasszunk plasztikai sebészetet?

Sokak számára a mellkisebbítő műtét során az ár az egyik legbefolyásolóbb tényező. Azonban azt tudni kell, hogy az ilyen beavatkozások több százezer forintos költséget is felemésztenek.


Nem tanácsos feltétlenül a legolcsóbb intézményt választani, kizárólag annak árazása alapján, hiszen rengetek befolyásoló tényezőn múlik a műtétek minősége.

​Egyeseknek sokat számít, hogy kényelmesen, luxushotel minőségben lássák el a műtétek előtt és után, illetve, hogy a kifizetett összegért, kedvességet, odafigyelést és törődést is kapjanak.luxus magánklinika Budapesten

Ez persze alapkövetelmény kellene, hogy legyen, mégis sok helyen hiányoznak az emberiség alapvető követelményei is. A másik fontos tényező lehet az orvosok képzettsége, gyakorlati tapasztalta és hozzáállása a páciensekhez. Egy határozott, de barátságos orvos aranyat ér, hiszen fontos, hogy a páciens bátran mutathassa meg számára az egyik legféltettebb intim testrészét, és hogy rá tudja bízni magát, hogy megváltoztathassa életét.

Egy minőségi plasztikai sebész intézet és egy neves, tapasztalt, szimpatikus orvos, képes olyan szinten átalakítani egy nő életét, hogy az, ezentúl boldogan nézhessen tükörbe, és büszkén viselhesse a mellkisebbítő műtét utáni, gyönyörű kebleit.

Plasztikai sebészt keresel? Nézd meg, kiket ajánlunk!

Kattints a lenti gombra és válassz kedvedre az általunk leginkább ajánlott orvosok közül. Bármelyiküket is választod, biztosan jól fogsz dönteni, el is magyarázzuk részletesen, miért: