Kötényhas elüntetése műtéti úton

A kötényhas eltüntetése műtéti úton történik, mely a hason - szülés vagy nagy mértékű fogyás után kialakult - kötényként lógó bőrrész kimetszését jelenti. A beavatkozás teljes mértékben biztonságos és hatásos, a gyógyulási idő után bátran felveheti kedvenc fürdőruháját is.

A következőkben arról olvashat, hogy miért alakul ki és hogyan távolítható el a kötényhas, olvashat a kötényhas eltüntetésére szolgáló beavatkozás menetéről, valamint információt kaphat a gyógyulás folyamatáról és az árakról egyaránt.

Kötényhas kialakulásának okai

Kötényhas szülés és császármetszés után

Mivel a nagyobb babák vagy ikrek után, illetve a császározást követően a bőr és az izmok egyaránt sérülhetnek, a megnyúlt bőr nem húzódik vissza olyan könnyen minden esetben. Emiatt kialakulhat a kötényhas, ami az édesanya fizikai és lelki állapotára egyaránt negatív hatással lehet. 

Kötényhas fogyás után

A viszonylag rövid időszakon belüli, nagy mértékű fogyás során a zsírsejtek lecsökkennek, de a bőr – különösen 30 éves kor felett – már nem tudja rugalmasan felvenni a ritmust ezzel az ütemmel, így az renyhén megereszkedik, kialakítva a kötényhasat. Ez nehézségeket okozhat a mozgásban, amellett esztétikailag előnytelen lehet, megfosztva a fogyás feletti örömtől az érintett férfit vagy nőt. 

Ha a kötényhas mellett a hasfal izomzata is petyhüdt, vagy az alba linea nem tud feszes tartást biztosítani, akkor különösen fontos a terület mielőbbi műtéti kezelése.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kötényhas eltávolítás műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A kötényhas eltávolítás menete

A kötényhas műtét egy ingyenes konzultációval kezdődik, ahol megbeszélésre kerülnek a részletek a plasztikai sebésszel. Ekkor közösen átbeszélik a szükséges kezeléseket: például zsírleszívásra vagy az izomzat feszesítő felvarrására (hasplasztika) lesz-e szükség a beavatkozás során. A konzultációt követően az orvos az alábbi vizsgálatok elvégzését írhatja elő.

 • EKG, hasi ultrahang és mellkasi röntgenkép eredmények,
 • Vérvételi és vizeleti laborkép, valamint az ön vércsoport típusa,
 • Korábbi műtétei és kezelései,
 • Akut és krónikus betegségei, az azokra szedett gyógyszerek,
 • Bármilyen allergiáról vagy érzékenységről tájékoztatás.
kötányhas eltávolítás
 1. A kötényhas eltávolító műtétre, mely 2-3 órát vesz igénybe - ennek hosszát jellemzően a komplexitás határozza meg.
 2. A kötényhas eltüntetése során a plasztikai sebész aprócska bemetszést ejt a két csípőtövis között, eltávolítja a felesleges bőrt, majd feszessé teszi a hasat.
 3. Előfordulhat az is, hogy a műtét során a gyermeket szült anyáknál a hasizmokat is egyesíteni kell, illetve szükséges lehet a köldök helyzetének korrekciója. Ez utóbbi még egy aprócska bemetszéssel jár a beavatkozás során.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kötényhas eltávolítás műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mi történik a kötényhas eltüntetése után?

A plasztikai műtét után két teljes napot a klinikán kell töltenünk annak érdekében, hogy biztosítani lehessen a megfelelő orvosi kontrollt és a gyógyulás hatékonyságát. Arra számítsunk, hogy a hazatérésünk után is 3-4 héten keresztül nagyon kíméletes életet kell élnünk, nem sportolhatunk és a fizikai megterhelésektől is tartózkodnunk kell, sőt, javasolt egy rugalmas ruha viselése ebben a három-négy hétben, sőt akár tovább is.

Kötényhas eltávolítás árak

A kötényhas műtét ára alapesetben 1.090.000 forint és 1.390.000 forint között mozog. Az árat befolyásolja az is, hogy mire van szükség a műtét folyamán, tehát kell-e korrigálni a hasizmokat vagy éppen zsírleszívás is történik a beavatkozás során. Pontos árat a plasztikai sebész fog majd mondani az ingyenes konzultáción.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kötényhas eltávolítás műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Hogy lehet hozzákezdeni egy kötényhas műtéthez?

A kötényhas műtét első lépése mindenképpen az, hogy felvesszük a kapcsolatot a klinikával és egyeztetünk egy időpontot egy most ingyenes elérhető, kötöttségek nélküli konzultációra. Minden további lépést, kérdést és akár már időpontot és árat ezen a konzultáción tudunk tisztázni a plasztikai sebésszel.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia