Nyakplasztika 

A nyakplasztika olyan plasztikai műtét, amellyel a nyakon megereszkedett bőr, a nyak ráncai, a lelógó toka és a kedvezőtlen arckontúr eltüntethetők.

Ezt a szépészeti sebészeti beavatkozást az arcplasztikával közel azonos gyakorisággal keresik a hölgyek, hogy az életkor okozta kedvezőtlen nyomok valóban ne látszódjanak a megjelenésen.

A legfontosabb tudnivalók a nyakplasztikával kapcsolatban:

 • Nyakplasztika során zsírleszívás, tokaplasztika és szemhéjplasztika is végezhető a teljes arcmegújulás érdekében. Sőt arcplasztika keretében is végezhető nyakplasztika!
 • A nyakplasztika felvarrással kb 1-1,5 órás a műtét és 950.000 forinttól érhető el. 
 • Nyakplasztika után két hétig tilos a megterhelő fizikai munka, utána fokozatosan lehet visszatérni a mozgáshoz.

Tudj meg többet a nyakplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tartalomjegyzék

Kinek ajánlott a nyakplasztika?

Nyakplasztika annak ajánlott, akinél a műtét nélküli feszesítő, regeneráló megoldások már nem hoznak kielégítő eredményt, és változtatni szeretne az életkorát eláruló megjelenésén, mert

 • a tükörben nem az a kép néz vissza rá, akinek érzi magát, 

 • olyan területen dolgozik, ahol elvárt a kortalan külső, 

 • kifejezetten ez a terület árulkodik a koráról,

 • egészségi szempontból alkalmas a műtétre.

A legjobb klinikát keresed nyakplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

A nyakplasztika fajtái

A nyakplasztika kisebb és nagyobb arcplasztikai beavatkozást jelenthet.

Mini nyakplasztika 

Mini nyakplasztika során - akár helyi érzéstelenítéssel is - megemelhető a még rugalmas bőr kisebb mértékű megereszkedettsége a nyak és állkapocs átmeneténél.

 • Gyorsabb a gyógyulás és kisebb költséggel jár, mint a teljes nyakplasztika.
 • Alkalmas a már korábban jelentkező, kisebb mértékű esztétikai probléma helyrehozására.
 • Annak javasolt, aki már az első jeleket el szeretné tüntetni, így szinte észrevétlen marad az idő múlása.
nyakplasztika

Teljes nyakplasztika

Altatásban végzett, a felesleges bőr kimetszésével és felvarrással, esetleg zsírleszívással, tokakorrekcióval végzett esztétikai műtét.

 • Az idősödés előrehaladottabb állapotában ezzel az eljárással a már jelentősen zavaró esztétikai hiba is eltüntethető, és az eredmény sok évre szól, ezzel hosszú távra megfiatalítja a külsőt.

A legjobb klinikát keresed nyakplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

A nyakplasztika menete

A nyakplasztika menete az alábbi lépésekből áll:

 1. Előzetes konzultáció. Az orvos megvizsgálja a nyak bőrének állapotát, felvázolja a javaslatát, a páciens elmondja az igényeit. Közös megbeszélés alapján egyeztetik a lehetőségeket, időpontokat, és a további teendőket.

 2. Műtét előtti vizsgálatok. Altatásban végzett nyakplasztika előtt teljes labor, EKG, röntgen vizsgálat, valamint konzultáció az altatóorvossal szükséges.

 3. Műtétre reggel éhgyomorral kell érkezni. A szoba elfoglalása és átöltözés után altatásban, az előzetesen egyeztetett műtéti technika szerint történik a beavatkozás. Az orvos a fül mögött, a hajas fejbőrön bemetszi a bőrt, oldalra húzással, kimetszéssel feszesíti (szükség esetén zsírleszívással, tokaplasztikával egybekötve), majd felszívódó varratokkal zárja a sebszéleket, nyomókötést tesz rá, szükség esetén draincsövet helyez a sebbe.

 4. Gyógyulási idő. Műtét után egy éjszakát kell a kórházban tölteni. A fejen és a nyakon rugalmas szorítópánttal lehet másnap távozni, melyet az első hetekben folyamatosan, később a nap minél hosszabb szakaszában ajánlatos viselni legalább két hónapig. A műtét után fájdalom jelentkezhet, de eredményesen csillapítható. Kímélő életmód kevés mozgással három hétig javasolt, fokozatosan, a nyakpántot még viselve lehet visszatérni a megszokott életmódhoz.

Tudj meg többet a nyakplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Nyakplasztika után

Nyakplasztika után azonnal látható az eredmény, ám ez még nem a végleges. Az első hetekben véraláfutás, duzzadás látható a területen, mely fokozatosan visszahúzódik. Hűtés, borogatás gyorsítja a folyamatot. A bőrfelszínen látható hegek hat hónap alatt gyógyulnak be, a belső szövetek két év alatt. Víz egy hétig nem érheti a sebet, szaunázni, szoláriumozni, napozni két hónapig nem javasolt. 

Nyakplasztika után a nyakon kellemetlenkedő bőrredők, ráncok eltűnnek, jelentősen megkönnyítve ezzel az összhangot a jó sminkkel és fiatalos öltözködéssel. Az eredménnyel akár egy évtizedig is elégedett lehet, mert bár a megereszkedés folyamata folytatódik ugyan, de jóval kedvezőbb alaphelyzetből, tehát a későbbi állapot is elfogadhatóbb lesz.

A legjobb klinikát keresed nyakplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Nyakplasztika árak

A nyakplasztika árak 950.000 forinttól érhetők el. Pontos árat minden esetben a plasztikai sebész tud mondani az első, ingyenes konzultáció során.

Műtét típusa

Kedvezményes ár

Listaár

nyakplasztika felvarrással

950.000 Ft

1.100.000 Ft

nyakplasztika felvarrással, tokaplasztikával

1.500.000 Ft

1.700.000 Ft

nyakplasztika arcplasztikával, szemhéjplasztika nélkül

1.600.000 Ft

1.800.000 Ft

nyakplasztika arcplasztikával és alsó vagy felső szemhéjplasztikával

1.950.000 Ft

2.200.000 Ft

nyakplasztika arcplasztikával, alsó és felső szemhéjplasztikával

2.250.000 Ft

2.500.000 Ft


Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
 • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben? Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

A konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.