Integető izom eltüntetése plasztikai úton

Az integető izom, másik nevén integető háj vagy “konyhásnéni kar” főleg a nők felkarján, a tricepsz izom környékén alakul ki. Lehetséges, hogy ön is azok közé tartozik, akik már sokféle módszert kipróbáltak a természetes eltűntetésére, azonban nem jártak sikerrel.

Míg vannak, akik hajlamosak kifejezetten erre a területre hízni, addig az integető izom kialakulásának okai között a néhány hónapon belüli, nagy fokú súlyváltozás is megtalálható - ám sebészeti úton véglegesen búcsút inthet neki.

Cikkünkben részletesen körüljárjuk, milyen műtéti eljárások keretében lehet megszabadulni az integető izomtól. Megtudhatja, hogy a plasztikai beavatkozásoknak milyen típusai közül választhat, valamint megismerheti a kezelés folyamatát lépésről lépésre, illetve azt, hogy hogyan történik a műtét utáni felépülés

Milyen problémákkal jár az integető háj?

Az integető háj az egyik legnehezebben eltüntethető súlyfelesleg a testen, különösen harmincöt éves kor felett. Meglepő módon a mai ember a felkarját, különösen a tricepsz izomzatot csak ritka esetekben használja erőkifejtésre, emiatt ezen a területen hamar kialakulhatnak makacs zsírraktárok.

Sokszor a leküzdött felesleg után a bőr túlzottan megnyúlt marad, és az edzések ellenére nem tud rugalmasan visszafeszesedni. Kialakulhat szégyenérzet és az érintett inkább nem vesz fel pánt nélküli vagy rövid ujjú felsőket, valamint nem szívesen látogat olyan kikapcsolódást szolgáló helyeket, ahol felhőtlenül és szabad felkarral lehet megjelenni.

Kiknek ajánlott műtét integető izom ellen?

Az integetőizom műtéti eltávolítása azoknak ajánlott, akik hosszú évek óta sikertelenül küzdenek a felkarjuk vékonyításával és feszesítésével vagy karjuk a testükhöz képest aránytalanul vastag.[b13] [D14]  A karplasztika segít végleg orvosolni ezt a problémát, és utána bátran, takargatás nélkül viselheti kedvenc ruhadarabjait bármilyen eseményen.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az integető izom eltüntetésével kapcsolatos kérdésekről!

Milyen műtéti típusok léteznek az integetőizom eltávolítására?

Alapvetően az határozza meg a felkarplasztika műtét típusát, hogy

  • szükség van-e zsírleszívásra,
  • vagy csak a felesleges bőrmennyiséget kell eltávolítani.

A felkarplasztika során jellemzően a két műtéttípus kombinációját javasolják a szakemberek, így tónusos és az érintett alkatához leginkább illő felkart lehet kialakítani.

A felkarplasztika ára

A felkarplasztika ára jellemzően 890.000 forinttól kezdődik, és felső határát a beavatkozás mértékének szükségessége emelheti. Azt, hogy pontosan milyen plasztikai műtétre lesz szükség, elsősorban egy, a plasztikai szakorvos általi díjmentes konzultáció során lehet meghatározni, aki a felmérés mellett készségesen és érthetően tájékoztatja a legfontosabb teendőkről

integető izom eltüntetése

Mik a teendők az integető izom műtét előtt?

A biztonságos műtéti eljárás előtt mindig szükség van arra, hogy orvosa ellenőrizze fizikai és egészségi állapotát. Ehhez jellemzően az alábbi adatokra van szükség:

  • Éhgyomorra elvégzett, teljes vérvételi laborkép,
  • Szívproblémák kizárása miatt EKG eredmény,
  • Mellkasi röntgenkép,
  • Lista a rendszeresen szedett gyógyszerekről és allergiákról, akut vagy krónikus betegségekről.

Amennyiben szükséges, az orvos további kiegészítő vizsgálatokat is kérhet, melyről a személyes konzultációkon tájékoztatja.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az integető izom eltüntetésével kapcsolatos kérdésekről!

Mi történik a műtét során?

A műtét napján a kórházba érkezés során felveszik az adatait és beleegyezési nyilatkozatot kell kitöltenie, majd egy kórterembe kísérik, ahol átöltözhet és nyugodt körülmények között felkészülhet a plasztikai beavatkozásra. Ezalatt meglátogatja egy nővér és a műtétet végző orvos, majd elkísérik a műtőbe.

A sebészeti eljárás jellemzően másfél-két órát vesz igénybe. Ezalatt a páciens altatásban van. A sebész az ön állapota alapján eldönti, hogy a kar belső részén milyen jellegű bemetszést szükséges alkalmaznia. A függőleges vagy vízszintes, babérlevél alakú bemetszéseken túl az L vagy T alakban végzett eljárások szintén gyakoriak. A bőr mellett a kötőszövetet is kimetszhetik, hogy még feszesebbé tegyék a területet. Az eltávolítás után plasztikai varratokkal alakítják ki az új alakot, majd kompressziós kötést húznak fel, ami segíti a terület gyorsabb és szebb gyógyulását.

Ezután egy, legfeljebb két estét a kórházban kell tölteni. Amennyiben a műtét során használtak úgynevezett draineket, hétköznapi nevén kicsi műanyag szívócsöveket a savó elvezetéséhez vagy vérzéscsillapításhoz, ezt a hazaengedés előtt még eltávolítják.

Mire kell figyelni az integető izom műtét után?

A procedúra jellemzően nagy területet érint, ezért fájdalomcsillapító szedése javasolt a műtét utáni napokban, és előfordulhat, hogy a biztonság kedvéért antibiotikumot is előírnak. Érdemes a karokat polcolni alváshoz, emellett kerülni kell minden megerőltető sportot vagy hétköznapi tevékenységet, köztük az autóvezetést is. A kompressziós kötést legalább négy, legfeljebb hat hétig folyamatosan viselni kell. Ez nem jelent azonban teljes ágynyugalmat - az eljárás után pár nappal már érdemes könnyed sétákat tenni, hogy a vérkeringés serkentésével a sebgyógyulás folyamata is hatékonyabb legyen. 

A műtétet követő másfél hónapban az orvos által előírt kontroll időpontokban kell megjelenni, amely során eltávolítják a varratokat és ellenőrzik, hogy az elvárásoknak megfelelően gyógyul a felkar, és megelőzzék az esetleges szövődmények kialakulását. 

Habár a műtéti hegek teljes mértékben sosem fognak eltűnni, a következő 1-3 év alatt halványodnak majd. Fontos, hogy a kar érintett területe közvetlen napsugárzásnak ne legyen kitéve, valamint magas faktorszámú naptejjel és illatmentes testápolóval legyen kezelve.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az integető izom eltüntetésével kapcsolatos kérdésekről!

Az első, díjmentes plasztikai konzultáción a szakorvosok részletes tájékoztatással és emberközpontú odafigyeléssel fogadják. Segítik önt abban, hogy biztonságos és az önnek valóban legideálisabb plasztikai kezelést kaphassa az integetőizom műtéti eltávolításakor, ami után ismét boldog és kiegyensúlyozott lehet. Vegye fel a kapcsolatot és kérjen időpontot az ügyfélszolgálattól hétköznap 8.00 és 20.00 óra között telefonon vagy online

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia