Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika a felső szemhéj megereszkedését szünteti meg a felesleges bőr eltávolításával, valamint a szemek alatt megnyúlt bőr és zsírréteg is eltüntethető alsó szemhéj műtét segítségével.

A szemhéjak meglazulásának, meggyengülésének következtében a bőr sok esetben elkezd lógni, ami nem csak esztétikai problémákat okoz, hanem sok esetben együtt járhat a látás romlásával is. Ezért sem meglepő, hogy megoldásként sokan a rendkívül népszerű, hatékony és eredményes szemhéjfelvarrást választják.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a szemhéjplasztikával kapcsolatos legfontosabb információkat. Olvashatsz a szemhéjplasztikai műtét fajtáiról, előnyeiről, a beavatkozás menetéről, az előkészületekről és a kezelés utáni teendőkről, valamint szó lesz még az esetleges szövődményekről és a szemhéjplasztika árakról.

A szemhéjplasztika előnyei

A szemhéjplasztika előnyei az alábbi pontokban foglalhatók össze:

 • Műtét után teljesen természetesnek ható fiatalos tekintet 
 • Kifejezetten rövid gyógyulási idő plasztikai beavatkozáshoz képest
 • Rövid és kíméletes beavatkozás, melynek tartós az eredménye
 • Kevés esély a szövődmények kialakulására, komplikáció fellépésére a műtét közben
 • A hegek a szempilla vonalában helyezkednek el, így szinte teljesen észrevehetetlenek a gyógyulási idő alatt is
 • Azonnal látható eredménnyel rendelkezik, a végeredmény eléréséhez sem kell sokat várnod

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a szemhéjplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Kinek ajánlott a szemhéjfelvarrás?

A szemhéjfelvarrás azoknak ajánlott, akiknek problémája adódik a megereszkedett szemhéjjal, vagy egyszerűen a szeme körülötti ráncos területen szeretné a bőrét újra tökéletesen feszesnek látni.

Általában 35 éves kor fölött szoktak szemhéjplasztikát igénybe venni, hiszen körülbelül ekkora alakul ki a bőr olyan szintű lazasága, mely zavaró lehet esztétikai szempontból. Ha már korábban jelennek meg a ráncok a szemeid körül, vagy szeretnéd korábban feltöltetni a szemed alatti karikákat, megszüntetni a szem alatti táskáidat, akkor a beavatkozást korábban is el lehet végeztetni.


Érdemes azt is megemlítenünk, hogy a szemhéjfelvarrás a plasztikai beavatkozások körében világszerte nagyon stabil eredményeket mutat, vagyis az egyik legsűrűbben igényelt plasztikai szolgáltatások közé tartozik.

szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika fajtái

A szemhéjplasztikának alapvetően két különböző fajtáját különböztethetjük meg.

 1. Felső szemhéjplasztika esetén a sebészek általában a maximális mennyiségű felesleges bőrt távolítják el.
 2. Alsó szemhéjplasztika esetében azonban annak érdekében, hogy ne feszüljön túlzottan a bőr nem távolítanak el nagyon sok bőrt. Ezen a területen inkább a könnyárok kitöltése kap fontosabb szerepet.

Bár ez a két beavatkozás pár dologban különbözik egymástól, mégis sok mindenben hasonlítanak. Mindkettő körülbelül 1 órát vesz igénybe, valamint helyi érzéstelenítéssel végzik. A kezelendő területre apró tűszúrásokkal fogják bevinni az érzéstelenítő szert. Ez a folyamat kisebb szúró fájdalommal jár, de ez elhanyagolható.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a szemhéjplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mire számíthatsz szemhéjplasztika előtt?

A legelső lépcső az, hogy be kell jelentkezned egy előzetes konzultációra, ahol a klinika plasztikai sebésze fel fogja mérni a szemed területének állapotát, és meg fogjátok beszélni a műtét pontos részleteit.

 • Szükség lesz különböző laborvizsgálatokra, így meg fogják vizsgálni a véredet, vizeletedet. Az altatóorvosnak is el kell végezni az altatás biztonságosságát garantáló, ehhez szükséges vizsgálatokat.
 • Igény szerint fényképeket is készíthetnek a műtendő területről, hogy egymás mellé lehessen majd állítani a régi és az új állapotot.
 • Közvetlenül a műtét előtt a sebész egy fertőtlenítő oldattal le fogja mosni az arcod, hogy semmilyen fertőző elem ne kerülhessen a bőröd alá miközben később végzi a beavatkozást.

Az alsó szemhéjplasztika menete

Az alsó szemhéjplasztika eredményei már azonnal látványosak, az eredmény azonban körülbelül csak 2 hónap elteltével lesz teljesen végleges.

A beavatkozás menete

 • Bemetszés

A szempillák alatt 1-2 milliméterre végzi a bemetszést a sebész, ekkor szabadítja fel a lógó bőrt. A többi érintett terület a ráncok és a szemzug határán található.

A tökéletes eredmény érdekében a szemzugra rálógó bőrt is kimetszi. Ahogy azt már korábban is említettük a bemetszés, és így később a heg is szinte teljesen láthatatlan.

 • Szem alatti terület kezelése

Táskás szemek esetén a sebész felszabadítja a zsírpárnákat, majd ezekkel kitölti a szem alatti ráncokat és a könnyárkot. Ekkor lehetőség nyílik ezek elvékonyítására és megkisebbítésére is.

 • Bőr eltávolítása

A plasztikai sebész megállapítja a biztonságosan eltávolítható bőr mennyiségét, és lemetszi azt, így biztosítva a tökéletes feszességet a szem körül.

 • Varrás

A sebész plasztikai varrattal fogja zárni a sebet. Az eltávolított bőr mellett kisebb mennyiségű laza bőrt fog hagyni a szemhéjadon, hogy megelőzze annak túlzott feszülését.

alsó szemhéjplasztika

A felső szemhéjplasztika menete

A beavatkozás ezen típusáról is az mondható el, mint az alsó szemhéjplasztikáról abból a szempontból, hogy végeredménye szintén 7-8 hét alatt válik véglegessé.

Bár az alsó szemhéj környékén jóval egyértelműbben láthatóak az öregedés jelei, bizonyos esetekben pusztán a felső szemhéjplasztika segítségével is jelentős változást érhetünk arcunk fiatalos kinézetének tekintetében.

A beavatkozás menete

 • Bemetszés

A bemetszés a belső szemzugtól a pillasor felett halad a külső szemzug irányába, és a természetes ráncok területét is érinti. A metszés során távolítja el a sebész a lógó bőrt, mely így többet nem fog a szembe lógni és nem zavarja a látást.

 • Vékonyítás és nyíltabb tekintet kialakítása

Ebben a stádiumban a kidülledő zsírpárnákat és a szemet öregebbnek mutató megvastagodott bőrt, izmokat megkisebbíti, megvékonyítja a sebész. Ezután új szemhéjredő is kialakításra kerül.

 • Bevarrás

Ennél a műtétnél is plasztikai varrattal fogja bezárni a sebet sebész, de gyakran lehetőség adódik arra is, hogy felszívódó varrattal történjen a folyamat, így akár varratszedésre sem kell majd feltétlenül visszamenned.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a szemhéjplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Szemhéjplasztika utáni gyógyulás

Miután bevarrták a sebeidet, bőrszínű, vagy áttetsző vékony ragasztócsíkot fog az orvosod a varrat vonalára helyezni, ezeket körülbelül 1 hétig kell majd hordanod. A szemedet nem fogják bekötni, alkalmi látászavarokat sem fogsz észlelni, nincs homályos látás.

A páciens általában a műtét után rögtön hazamehet, bizonyos különleges esetekben az adott klinikán tarthatják kontroll érdekében.

A műtét napján a beavatkozás által érintett felületet mindenképpen pihentetned és hűtened kell majd. Ez azért is fontos, mert a hűtés nem kizárólag az utóvérzés esélyét minimalizálja, de a fájdalmat és az esetleges apróbb duzzanatot is csökkenti.

Tulajdonképpen semmilyen speciális utókezelést nem igényel ez a beavatkozás, és 3-4 nappal utána már akár vissza is állhatsz munkába, amennyiben az nem okoz komoly fizikai megterhelést.

Amennyiben nem felszívódó varrattal varrták össze a sebed, úgy 6-8 nap után fogják kiszedni a sebészeti fonalat a bőrödből. Ez szinte minden esetben teljesen fájdalommentes.

Komolyabb megerőltetésnek az első 2-3 hétben egyáltalán nem ajánlott kitenned magad, azonban a 4. héten már nyugodt szívvel mehetsz akár sportolni is.

szemhéjplasztika előtt

Szemhéjplasztika árak

Az alsó szemhéjplasztika ára 390.000 és 450.000 forint közötti összegbe kerül. A felső szemhéjplasztika 360.000 forinttól indul, míg a kombinált szemhéjplasztika plasztika esetén (alsó+felső) 540.000 forinttal kell számolnod. Az árak helyi érzéstelenítés esetén érvényesek.

A szemhéjplasztikáról elmondható, hogy amíg nem mész el egy személyes konzultációra, addig nagy valószínűséggel csak nagyságrendileg fogod tudni megbecsülni a műtét elvégzéséhez szükséges összeget.

Ettől függetlenül azt leszögezhetjük, hogy ez a plasztikai sebészeti beavatkozás nem tartozik a drágább műtétek közé, inkább a középső árkategóriába sorolhatnánk.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a szemhéjplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Kiegészítő kezelések szemhéjplasztika mellé

Amennyiben szélesebb körű fiatalítást szeretnél végezni arcodon, úgy érdemes lesz megfontolnod, hogy szeretnéd-e bizonyos más műtétekkel kiegészíteni az igénybe vett szolgáltatást. Ezekben az esetekben az egyes műtétek költségei nem összeadódnak, hanem egyéni árajánlatot fogsz kapni a konzultáció során a plasztikai sebésztől.

Gyakori kombináció, hogy a szemhéjplasztikát arcplasztika keretében végzik el. Ezzel időt takaríthatsz meg, továbbá a vágyott, fiatalos forma hamarabb elérhetővé válik.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Mennyibe kerül egy szemhéjplasztika?

Alsó szemhéjplasztika helyi érzéstelenítéssel

390.000-450.000 Ft

Alsó és felső szemhéjplasztika helyi érzéstelenítéssel

540.000 Ft.

A szemhéjplasztika pontos árát személyes konzultáció keretében állapítja meg a plasztika sebész. Ezért feltétlenül szükség van egy ingyenes konzultációra. Jelentkezz be még ma!

Szemhéjplasztika után homályosan fogok látni?

Mivel a szemgolyódat nem érinti a beavatkozás, nem fogsz homályosan látni. Semmilyen módon nincs gátolva a látásod a műtét után.

Tedd fel személyesen kérdéseidet a plasztikai sebésznek egy ingyenes konzultáció keretében!

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 15% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia