Szemhéjplasztika utáni gyógyulás

Szemhéjplasztika 2018 – Ezt kell tudnod a szemek megfiatalításáról!

A szemek az arc legmeghatározóbb elemei, hiszen amikor beszélünk valakivel, általában a szemébe nézünk, ezért nyilván az első szemkontaktus is nagy befolyással van az épülő kapcsolatakra.

Sajnos az is igaz, hogy az öregedés jelei először ezen a területen jelentkeznek, így nem meglepő, hogy rengeteg megoldást kínálnak a szemek ránctalanítására, azonban érdemes utánajárni, hogy melyik lehet a leghatásosabb, hiszen sajnos sok pénzt költhetsz el fölöslegesen, jelentős változás elérése nélkül.

A bőr meglazulásának, meggyengülésének köszönhetően sajnos a szemhéjon található bőr sok esetben elkezd lógni, ami nem csak esztétikai problémákat okoz, hanem sok esetben együtt járhat a látás romlásával is.

Amennyiben ennek az állapotnak a beállását nem várod meg, akkor az arcod fiatalságát könnyen megtarthatod már a ráncok kialakulásának kezdeti stádiumában, hiszen ahogy már utaltunk rá, itt mutatkoznak először az öregedés jelei.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük neked a szemhéjplasztikával kapcsolatosan a legfontosabb információkat, hogy segítsünk neked eldönteni, hogy szükséged lehet-e erre a beavatkozásra, vagy sem.

Olvashatsz majd a szemhéjplasztikai műtét fajtáiról és előnyeiről, a beavatkozás menetéről, az előkészületekről és a kezelés utáni teendőkről, valamint szó lesz még az esetleges szövődményekről is.  

Tulajdonképpen semmilyen speciális utókezelést nem igényel ez a beavatkozás, és 3-4 nappal utána már akár vissza is állhatsz munkába, amennyiben az nem okoz komoly fizikai megterhelést. A rövid pihenési időtől függetlenül természetesen az érintett területeket pár hétig nem érdemes kitenni semmilyen nagyobb mértékű nyomásnak, így ne hajolj mélyre, vagy emelj nehéz tárgyakat.

Szemhéjplasztika utáni hetek

Az elkövetkezendő hetekben ajánlott óvni a hegeket az erős napsugárzás ellen, valamint szoláriumba sem ajánlott menni. Napszemüveget mindig viselj, ha erősen süt a nap a gyógyulás heteiben, ezzel is védd az érintett területet!

A plasztikai sebész általában azt javasolja, hogy 5-6 napig ne igazán mosd meg az arcod, ezzel is kímélve a sebed, azonban az első hét vége felé már teljesen biztosan meg fogja engedni ezt. Azt is fontos megemlíteni, hogy körülbelül 2 hétig sminkelned sem szabad majd, hogy a műtét során keletkezett hegbe semmiképpen ne kerüljön olyan káros anyag, mely akadályozhatná a hegek gyógyulását.

Amennyiben nem felszívódó varrattal varrták össze a sebed, úgy 6-8 nap után fogják kiszedni a sebészeti fonalat a bőrödből. Ez szinte minden esetben teljesen fájdalommentes.

Komolyabb megerőltetésnek az első 2-3 hétben egyáltalán nem ajánlott kitenned magad, azonban a 4. héten már nyugodt szívvel mehetsz akár intenzívebb testmozgást végezni is.

 Amennyiben az itt leírtakat megtartod, szinte teljesen biztos, hogy semmilyen komplikáció nem fog fellépni a szemhéjplasztika utáni gyógyulásoddal kapcsolatban.

Gondolkozol a szemhéjplasztikán? Nézd meg, kiket ajánlunk ingyenes konzultációra!

Kattints a lenti gombra és válassz kedvedre az általunk leginkább ajánlott orvosok közül. Bármelyiküket is választod, biztosan jól fogsz dönteni, el is magyarázzuk részletesen, miért: