Szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika, más néven blefaroplasztika vagy szemfelvarrás, egy plasztikai sebészeti eljárás, amely a szemhéjak és a szem körüli bőr módosításával javítja a szem működését és fiatalítja annak megjelenését.

szemhéjplasztika eredmény

Látványos, akár életre szóló eredmény. 

A beavatkozásnak esztétikai és orvosi okai is lehetnek. Az életkor előrehaladtával a szemhéj bőre megnyúlik, ami megereszkedett szemöldökhöz, lógó szemhéjhoz és szem alatti táskákhoz vezethet.  A szem körüli bőrfelesleg már önmagában is zavarhatja a látásunkat, ám szemünk az öregedés során hajlamos zsírt raktározni, mely csökkentheti a szemünk méretét és így fokozatosan elveszíthetjük a 180 fokos látásunkat is.


A szemhéjplasztika során a plasztikai sebész eltávolítja a felesleges bőrt, zsírt és izmot a szemhéjakról és a szem körül, hogy javítsa a szemkörnyék kontúrját, alakját és kezelje az öregedés jeleit.


A szemhéjplasztika egyszerű beavatkozás, amelynek felépülési ideje rövid, viszont tartós és látványos eredmény érhető el vele. Évente több mint 200 000 ilyen műtétet végeznek el csak az Egyesült Államokban, amely világszerte az egyik legnépszerűbb plasztikai sebészeti eljárásnak számít [1].

Tudj meg többet a TE szemhéjplasztika műtétedről egy vezető plasztikai sebésztől!

Foglalj INGYENES, személyre szabott konzultációt, ahol a Te egyedi igényeidre szabott kezelési tervet és pontos árajánlatot kaphatsz. Megismerheted a beeavatkozás folyamatát és várható eredményét, felteheted kérdéseidet.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tartalomjegyzék

Kinek ajánlott a szemhéjplasztika?

A szemhéjplasztika azoknak ajánlott, akiknek problémája adódik a megereszkedett szemhéjjal, vagy egyszerűen a szeme körülötti ráncos területen szeretné a bőrét újra tökéletesen feszesnek látni.

Ahogy öregszünk, a szemünk hajlamos zsírt raktározni, ami csökkentheti a szemünk méretét, és fokozatosan elveszíthetjük a 180 fokos látásunkat. Az eljárással eltávolítható a felesleges bőr és szövet a szemhéjakról, amelyek akadályozhatják a látást és korlátozhatják a páciens látóterét.

Általában 35 éves kor fölött szoktak szemhéjplasztikát igénybe venni, hiszen körülbelül ekkora alakul ki a bőr olyan szintű lazasága, mely zavaró lehet esztétikai szempontból. Ha már korábban jelennek meg a ráncok a szemeid körül, vagy szeretnéd korábban feltöltetni a szemed alatti karikákat, megszüntetni a szem alatti táskáidat, akkor a beavatkozást korábban is el lehet végeztetni.

A legjobb klinikát keresed szemhéjplasztika műtéthez? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

alsó szemhéjplasztika

A szemhéjplasztika fajtái

A szemhéjplasztikának alapvetően két különböző fajtáját különböztethetjük meg, ami kombinált módon is elvégezhető

 1. Felső szemhéjplasztika esetén a sebészek általában a maximális mennyiségű felesleges bőrt távolítják el.
 2. Alsó szemhéjplasztika esetében azonban annak érdekében, hogy ne feszüljön túlzottan a bőr, nem távolítanak el sok bőrt. Ezen a területen inkább a könnyárok kitöltése kap fontosabb szerepet.
 3. Teljes szemhéjplasztika elvégzésekor alsó felső szemhéjplasztika egyszerre történik

A legjobb klinikát keresed szemhéjplasztika műtéthez? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Szemhéjplasztika árak - Mennyibe kerül egy szemhéjfelvarrás?

A szemhéjplasztika árak 450.000 forinttól indulnak. A beavatkozás mértékétől függően ez az összeg az alábbiak szerint változhat.

Szemhéjplasztika típusa

Árak

Alsó szemhéjplasztika

500.000 Ft

Felső szemhéjplasztika

450.000 Ft

Alsó felső szemhéjplasztika

750.000 Ft

Lézeres szemhéjplasztika

50.000 Ft

A felső szemhéjplasztika árak, az alsó szemhéjplasztika árak és az alsó felső szemhéjplasztika árak helyi érzéstelenítés esetén érvényesek.

A lézeres szemhéjplasztika árak vágás nélküli szemhéjplasztika esetén értendők, CO2 lézeres arckezelés esetén.

Pontos árat személyes konzultáció során tud adni a plasztikai sebész, miután szemügyre vette az érintett területet. Jelentkezz be most ingyenes konzultációra, ahol személyre szabott árat kapsz és minden kérdésedre felkészült szakember válaszol.

Ajánlott klinikánkon a szemhéjplasztika részletre is fizethető!

Tudj meg többet a szemhéjplasztika műtétről egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

A szemhéjplasztika műtét menete

A legelső lépcső az, hogy be kell jelentkezned egy előzetes konzultációra, ahol a klinika plasztikai sebésze fel fogja mérni a szemed területének állapotát, és meg fogjátok beszélni a műtét pontos részleteit.

 • Szükség lesz különböző laborvizsgálatokra, valamint életviteli tanácsokkal látnak el.
 • Igény szerint fényképeket is készíthetnek a műtendő területről, hogy egymás mellé lehessen majd állítani a régi és az új állapotot.
 • Közvetlenül a műtét előtt a sebész egy fertőtlenítő oldattal le fogja mosni az arcod, hogy semmilyen fertőző elem ne kerülhessen a bőröd alá miközben később végzi a beavatkozást.
 • Maga a beavatkozás körülbelül 1 órát vesz igénybe.
 • A műtétet helyi érzéstelenítéssel végzik. A kezelendő területre apró tűszúrásokkal fogják bevinni az érzéstelenítő szert. A szemhéjplasztika altatásban történő elvégzése nem indokolt.
 • Lézeres szemhéjplasztika, bár kevesebb vérzéssel és rövidebb műtéti idővel jár, csak a legritkább esetben végezhető, mert magas a kockázata a szemkörnyék roncsolódásának. A szikével ejtett aprócska vágások szinte láthatatlanok és nem okozhatnak semmilyen kárt. [1]

A szemhéjplasztika műtét megtekinthető ezen a rövid animációs videón is

A legjobb klinikát keresed szemhéjplasztika műtéthez? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Az alsó szemhéjplasztika menete

Az alsó szemhéjplasztika eredményei már azonnal látványosak, az eredmény azonban körülbelül csak 2 hónap elteltével lesz teljesen végleges. 

A beavatkozás lépései

 • Bemetszés: A szempillák alatt 1-2 milliméterre végzi a bemetszést a sebész, ekkor szabadítja fel a lógó bőrt. A többi érintett terület a ráncok és a szemzug határán található.
  A tökéletes eredmény érdekében a szemzugra rálógó bőrt is kimetszi. Ahogy azt már korábban is említettük a bemetszés, és így később a heg is szinte teljesen láthatatlan.
 • Szem alatti terület kezelése: Táskás szemek esetén a sebész felszabadítja a zsírpárnákat, majd ezekkel kitölti a szem alatti ráncokat és a könnyárkot. Ekkor lehetőség nyílik ezek elvékonyítására és megkisebbítésére is.[2]
 • Bőr eltávolítása: A plasztikai sebész megállapítja a biztonságosan eltávolítható bőr mennyiségét, és lemetszi azt, így biztosítva a tökéletes feszességet a szem körül.
 • Varrás: A sebész plasztikai varrattal fogja zárni a sebet. Az eltávolított bőr mellett kisebb mennyiségű laza bőrt fog hagyni a szemhéjadon, hogy megelőzze annak túlzott feszülését.

Alsó szemhéjplasztika előtte utána

alső szemhéjplasztika után
alsó szemhéjplasztika képek

Tudj meg többet a szemhéjplasztika műtétről egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

A felső szemhéjplasztika menete

A beavatkozás ezen típusáról is az mondható el, mint az alsó szemhéjplasztikáról abból a szempontból, hogy végeredménye szintén 7-8 hét alatt válik véglegessé.

Bár az alsó szemhéj környékén jóval egyértelműbben láthatóak az öregedés jelei, bizonyos esetekben pusztán a felső szemhéjplasztika segítségével is jelentős változást érhetünk arcunk fiatalos kinézetének tekintetében.[3]

A beavatkozás lépése

 • Bemetszés: A bemetszés a belső szemzugtól a pillasor felett halad a külső szemzug irányába, és a természetes ráncok területét is érinti. A metszés során távolítja el a sebész a lógó bőrt, mely így többet nem fog a szembe lógni és nem zavarja a látást.
 • Vékonyítás és nyíltabb tekintet kialakítása: Ebben a stádiumban a kidülledő zsírpárnákat és a szemet öregebbnek mutató megvastagodott bőrt, izmokat megkisebbíti, megvékonyítja a sebész. Ezután új szemhéjredő is kialakításra kerül.
 • Bevarrás: Ennél a műtétnél is plasztikai varrattal fogja bezárni a sebet sebész, de gyakran lehetőség adódik arra is, hogy felszívódó varrattal történjen a folyamat, így akár varratszedésre sem kell majd feltétlenül visszamenned.

Felső szemhéjplasztika előtte utána

upper blepharoplasty
felső szemhéjplasztika képek

A legjobb klinikát keresed szemhéjplasztika műtéthez? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Szemhéjplasztika után

Szemhéjplasztika után, miután bevarrták a sebeidet, bőrszínű, vagy áttetsző vékony ragasztócsíkot fog az orvosod a varrat vonalára helyezni, ezeket körülbelül 1 hétig kell majd hordanod. A szemedet nem fogják bekötni, alkalmi látászavarokat sem fogsz észlelni, nincs homályos látás és ödéma sem jellemző.

A szemhéjplasztika utáni felépülés otthon történik, mert általában a műtét után rögtön hazaengednek, bizonyos különleges esetekben az adott klinikán tarthatnak kontroll érdekében.

A műtét napján a beavatkozás által érintett felületet mindenképpen pihentetned és hűtened kell majd. Ez azért is fontos, mert a hűtés nem kizárólag az utóvérzés esélyét minimalizálja, de a fájdalmat és az esetleges apróbb duzzanatot is csökkenti.

Tulajdonképpen semmilyen speciális utókezelést nem igényel ez a beavatkozás, és 3-4 nappal utána már akár vissza is állhatsz munkába, amennyiben az nem okoz komoly fizikai megterhelést.

Amennyiben nem felszívódó varrattal varrták össze a sebed, úgy 6-8 nap után fogják kiszedni a sebészeti fonalat a bőrödből. Ez szinte minden esetben teljesen fájdalommentes.

Komolyabb megerőltetésnek az első 2-3 hétben egyáltalán nem ajánlott kitenned magad, azonban a 4. héten már nyugodt szívvel mehetsz akár sportolni is.

Összességében elmondható, hogy az alsó felső szemhéjplasztika gyógyulási ideje 4 hét

Szemhéjplasztika előtte utána

szemhéjplasztika előtte utána
Szemhéjplasztika előtte utána

Tudj meg többet a szemhéjplasztika műtétről egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen előnyökkel jár a szemhéjfelvarrás?

A szemhéjfelvarrás előnyei az alábbi pontokban foglalhatók össze:

 • Műtét után teljesen természetesnek ható fiatalos tekintet 
 • Kifejezetten rövid gyógyulási idő plasztikai beavatkozáshoz képest
 • Rövid és kíméletes beavatkozás, melynek tartós az eredménye
 • Kevés esély a szövődmények kialakulására, komplikáció fellépésére a műtét közben
 • A hegek a szempilla vonalában helyezkednek el, így szinte teljesen észrevehetetlenek a gyógyulási idő alatt is
 • Azonnal látható eredménnyel rendelkezik, a végeredmény eléréséhez sem kell sokat várnod

A legjobb klinikát keresed szemhéjplasztika műtéthez? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

A szemhéjplasztika fájdalmas beavatkozás?

A szemhéjplasztika fájdalommentes, hiszen az érzéstelenítés miatt nem érezhető a beavatkozás. A gyógyulás során enyhe érzékenység előfordulhat, de napokon belül ez is megszűnik.

A legjobb klinikát keresed szemhéjplasztika műtéthez? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Mivel lehet a szemhéjplasztika hatékonyságát növelni?

Amennyiben szélesebb körű fiatalítást szeretnél végezni arcodon, úgy érdemes megfontolnod, hogy szeretnéd-e bizonyos más műtétekkel kiegészíteni az igénybe vett szolgáltatást. Ezekben az esetekben az egyes műtétek költségei nem összeadódnak, hanem egyéni árajánlatot fogsz kapni a konzultáció során a plasztikai sebésztől.

Gyakori és talán a legjobb szemhéjplasztika kombináció, ha arcplasztika keretében végzik el. Ezzel időt és pénzt takaríthatsz meg, továbbá a vágyott, fiatalos forma hamarabb elérhetővé válik.

A legjobb klinikát keresed szemhéjplasztika műtéthez? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Hivatkozások

 • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28724810/
 • https://en.wikipedia.org/wiki/Blepharoplasty
 • https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/bags-under-eyes/symptoms-causes/syc-20369927

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
 • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben? Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.