Minden, amit a mellimplantátumokról tudnod kell!

Ez az egyik legátfogóbb cikk a neten a mellimplantátumok témájában.

Beszélni fogunk az implantátumok anyagáról, formájáról, méreteiről, áráról, valamint összegyűjtöttük Neked a legnagyobb implantátumgyártó cégeket.

Röviden: ha Te is mellnagyobbító műtétet tervezel és a tökéletes mellimplantátumot keresed, akkor a legjobb helyen vagy. 

A mellplasztika a plasztikai sebészet legnépszerűbb területévé nőtte ki magát. Egy alapos nemzetközi tanulmány szerint évente több mint 4 millió mellplasztika műtétet végeznek szerte a világon. Ez naponta több mint 11 ezer mellplasztika műtétet jelent, melyek döntő többsége valamilyen implantátummal történő mellnagyobbító beavatkozás.

Miért ennyire népszerű a mellnagyobbítás? Ennek alapvetően két oka van:

 • Rutinműtétnek számít: mára rengeteg plasztikai sebész specializálódott mellnagyobbító műtétekre. Ennek köszönhetően manapság egy teljesen biztonságos rutinműtétnek számít a beavatkozás.
 • Rengeteg féle, kiváló minőségű mellimplantátum érhető el: Az előző ponttal kéz a kézben fejlődtek a különböző típusú, formájú és méretű mellimplantátumok is. Több 100%-ban biztonságos és megbízható implantátumgyártó cég szerepel a piacon. Az implantátumok minőségét sikerült olyan magas szintre emelni, hogy egyes gyártók élethosszig tartó garanciát vállalnak termékeikre.

Mellnagyobbítás élethosszig tartó implantátum garanciával, az ország egyik legelismertebb klinikáján:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • akár 30% kedvezmény mellplasztikára
 • elismert plasztikai sebészek, több mint 10.000 elvégzett plasztikai műtét
 • Luxuskörülmények, életre szóló implantátum garancia, mégis megfizethető árak

Bevezetés

Milyen mellimplantátumokat használnak ma?

A kohezív szilikon-gél alapú implantátumok

Az implantátumok formája: csepp vagy kerek alakú

Milyen garanciák léteznek a mellimplantátumokra?

A legnépszerűbb mellimplantátum márkák

Megveheted Te magad is a mellimplantátumokat?

Kell-e időnként cserélni a mellimplantátumokat?

Pár fontos gondolat a műtét utáni időszakra

Akkor végülis milyen implantátumot válassz?

Milyen mellimplantátumokat használnak ma?

Az implantátumok különböző formájúak és méretűek, hogy minden egyéniséghez és test formához tökéletesen illeszkedhessenek. Léteznek kerek és csepp alakú formák is de mind a természetes mellformához hasonlít. A különböző mellimplantátumok más-más méretben kaphatóak és a felszínük is lehet sima vagy érdes.

A jobb minőségű, ismert márkájú implantátumok ára jellemzően 250-450 ezer forint körül mozog, de átlagosan érdemes 300.000 Ft/párral számolni.

A kohezív szilikon-gél alapú implantátumok

A mai, modern mellimplantátumok fala egy erős szilikon burok, amelyet szilikon géllel töltenek fel. Ezek az implantátumok kiváló minőségűek és természetes hatást eredményeznek, amellett rendkívül formatartók. Eddig mintegy 30 millió nő élt a lehetőséggel és kérte ezt az implantátumot.

szilikon implantátumok

A választott plasztikai sebészet általában úgy tudja a páciens igényeihez igazítani az implantátumot, hogy egy úgynevezett 3D képalkotás és tervezés történik meg a kiválasztás során. A problémák így feltárásra kerülnek és a megoldás is sokkal kézenfekvőbb lesz mindegyik páciens számára.

Ezt az eljárást alkalmazzák a mellnagyobbító műtétek mellett más mellplasztikai eljárásoknál és a zsírszívásnál is. A mellnagyobbító műtét előtt a mellnagyobbítás így modellezik a pácienseknek, ennek segítségével teljesen jól átgondolt döntést lehet hozni. Ezek a szilikon-gél alapú megoldások már az új generációs implantátumok közé tartoznak, ezért bátran kijelenthetjük, hogy műtét után egy teljesen természetes, nagyobb mellet tudnak a sebészek a pácienseknek felkínálni.

A beültetés után semmilyen idegentest érzetük nem lesz a megműtött pácienseknek. Ráadásul a kohezív szilikon-gél implantátum olyannyira biztonságos, hogy egy esetleges baleset esetén sem történhet meg az, hogy a töltőanyag kifolyjon a testben.

Ezek az implantátumok kiemelkedő minőséget képviselnek. A teljesen modern implantátumoknak köszönhetően a kötőszöveti gyulladások sem fordulnak elő olyan gyakran, hiszen ezek az implantátumok optimálisan kötődnek a saját testszövetekhez.

Mellnagyobbítás élethosszig tartó garanciával

Ha Te is mellnagyobbítást szeretnél, akkor a lehető legjobbkor vagy most a legjobb helyen.

Jelentkezz be  ingyenes konzultációra most!

Az implantátumok formája: csepp vagy kerek alakú

Egy mellimplantátum legfontosabb jellemzőit a profilja és formája határozza meg. Ezek a tulajdonságok tulajdonképpen a magasságát és szélességét jelölik. Létezik magas, alacsony és közepes profil. Az orvos és a páciens közösen határozzák meg, hogy milyen típusú, méretű és felületű szilikon mellimplantátum kerüljön az új mellekbe.

 • A csepp alakú implantátumok sokkal jobban képesek a mell természetes formáját utánozni, de természetesen attól is függ a végeredmény, hogy mekkora mértékű mellnagyobbításról van éppen szó. A csepp alakú implantátumok hátránya viszont, hogy elmozdulásuk esetén számítani kell arra, hogy a mell alakja egyenetlenné válhat.
 • Kerek implantátumoknál ilyen baleset nem fordulhat elő, ráadásul jóval kedvezőbb az áruk, mint a csepp formájúaknak.

Még a csepp formájú implantátumok a mell természetes formáját utánozzák, a kerek implantátumok sokkal hangsúlyosabb dekoltázst biztosítanak. A mellnagyobbító műtétek során a páciens is eldöntheti, hogy melyik változatot óhajtja majd viselni.

Érdekesség, hogy egyes gyártók már kúp formájú mellimplantátumokat is gyártanak, melyek a fiatalosabb kinézetű melleket hivatottak újra visszahozni.

Mellnagyobbítás élethosszig tartó garanciával

Ha Te is mellnagyobbítást szeretnél, akkor a lehető legjobbkor vagy most a legjobb helyen.

Jelentkezz be  ingyenes konzultációra most!

Milyen garanciák léteznek a mellimplantátumokra?

A FDA a világon az egyik legszigorúbb minőségbiztosítási rendszer és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságtól származik.

FDA logó

Ha szeretnéd az FDA eredeti ajánlásait megvizsgálni, hogy pontosan milyen szabályozás alá esnek a különböző implantátumok nyomán, akkor ezt a linkre kattintva megteheted.

Bővebben ebben a cikkünkben olvashatsz az FDA által adott minősítésekről.

A CE pedig az EU Ellenőrzési Hatóság által kiállított tanúsítvány. Ezekben az esetekben élettartamra is képesek a klinikák garanciát biztosítani. A CE szabályozásairól a linkre kattintva olvashatsz részletesebben.

A gyártó cégek a következő esetekre vállalnak garanciát:

 • tok zsugorodása és az emiatt kialakuló sérülésekre
 • implantátum deformálódása (ha egy implantátum deformálódik, akkor is mind a kettő implantátum kerül cserélésre)
 • csere esetén a gyártó bármelyik terméke rendelkezésedre áll és szabadon választható

Figyelem, a garancia nem vonatkozik az alábbi esetekre:

 • ha az implantátum műtét közben sérül
 • a beültetést követően különféle esztétikai problémák alakulnak ki
 • kapszula hatás kialakulása esetén, illetve ha kapszula műtétre kerül sor és az implantátum tokja sérül meg.
 • A garancia a csere során bekövetkező műtéti költségeket nem fedezi.

Mellnagyobbítás élethosszig tartó garanciával

Ha Te is mellnagyobbítást szeretnél, akkor a lehető legjobbkor vagy most a legjobb helyen.

Jelentkezz be  ingyenes konzultációra most!

A legnépszerűbb mellimplantátum márkák

A legnépszerűbb FDA minősítéssel rendelkező márkák:

 • Mentor (USA) - A Mentor texturált felületű és sima szilikont, valamint sóoldatos mellimplantátumokat kínál. Elérhető formák a Mentor kínálatában: kerek és csepp.
 • Allergan (USA) - Az Allergan által kínált Natrelle sóoldatos szilikonok texturált és sima kivitelben érhetők el.
 • Silimed (Brazília) - A Silimed Brazil cég texturált és pure polyuretán felületű szilikonokat kínál. Ezek kerek és anatómiai szilikonokat kínálnak. Az anatómiai csepp formájú és széles vagy hosszú anatómiai. A Silimednél már a kúp formájú szilikonok is elérhetők.

Megvehetjük mi magunk is az implantátumokat?

A mellimplantátumokat nem szükséges a páciensnek külön helyről beszereznie. Nem is tanácsos, hiszen a kedvezőnek ígérkező árak, bizonytalan származást feltételeznek és pocsék minőséget is jelenthetnek.

Az orvosok valószínűleg el is utasítják a páciens által hozott, nem bevizsgált és ellenőrzött mellimplantátumok behelyezésének kérelmét.

Ezért mindig a plasztikai sebészeten válasszuk ki, a megfelelő mellimplantátumot, vagy válasszuk a saját zsírral való feltöltést.

Kell-e időnként cserélni a mellimplantátumokat?

Javasolt, hogy rendszeresen végezzenek önvizsgálatot a páciensek és évente járjanak vissza kontrollvizsgálatra. Az orvosok igényelhetik a mellultrahangos vizsgálatot és a mammográfiát is. Esetenként még MRI szűrésre is szükség van, hogy az implantátumok és a mellek állapotát nyomon tudják követni. Bármilyen feltűnő kellemetlenség esetén, mint a fájdalom, redőzés, keménység, csomó vagy deformáció azonnal fel kell keresni a kezelőorvost. Előfordulhat ugyanis, hogy probléma lép fel ami újabb műtétet vagy az implantátumok cseréjét vonja maga után.

A legtöbb mellimplantátum egyébként sem tart egy életen át és szükséges a cseréjük. A régebben, 60-as és 70-es években gyártott sima felszínű mellimplantátumok élettartama mindössze 10-15 év volt, a mai modern, kohezív géllel tölött és texturált változatokkal ellentétben, amelyek már 20-25 évig is képesek feladatukat ellátni.

Ez az idő letelte után megsűrűsödnek a kontrollvizsgálatok és hamarosan újabb plasztikai beavatkozást írnak elő a sebészek, ahol a mellimplantátumok cseréjére is sor kerül.

A legmodernebb, poliuretán hab bevonatú implantátumokat azonban már nem kell cserélni, ezek képesek egy életen át tartós formát biztosítani a gyönyörű kebleknek.

Mellnagyobbítás élethosszig tartó garanciával

Ha Te is mellnagyobbítást szeretnél, akkor a lehető legjobbkor vagy most a legjobb helyen.

Jelentkezz be  ingyenes konzultációra most!

Pár fontos gondolat a műtét utáni időszakra

Az új mellekkel való törődés első lépcsőfoka már a műtőasztalról való távozás után megkezdődik.

műtét után

Ahhoz azonban, hogy melleink egy életen át a műtét utáni, gyönyörű állapotban maradjanak, nem hanyagolhatjuk el őket a műtét után sem.

A műtétet követően ugyanis gondos odafigyeléssel kell a gyógyulási időszakban óvni a mellek állapotát:

 • A vízhatlan sebtapaszokkal ellátott melleket, heteken át speciális melltartóban kell hordani.
 • A gyakori átkötözéseket pedig orvosi rendelőben vagy plasztikai sebészeten végzik, hogy ellenőrizhessék a gyógyulási folyamatokat és a sebek állapotát.
 • A sebeket óvni kell fénytől, hőtől, nedvességtől, hiszen a külső hegek gyógyulási ideje is legalább 2 hónapot vesz igénybe, a belső hegek pedig fél évig gyógyulnak.
 • A felépülési szakasz első részében, több héten át tilos a mozgás és a megerőltető fizikai munka. Heteken át nem szabad még otthoni munkát sem végezni, hogy a sebeket megóvjuk és a mellek gyógyulását elősegítsük.
 • A sportot csak fokozatosan szabad vissza vezetni az életbe a sebek begyógyulása után is. A mellimplantátumokkal ellátott mellekre pedig egy életen át vigyázni kell! Ha nem szeretne a páciens újabb mellműtétet vagy mellfelvarrást, akkor a túlzott hízás és fogyás is kerülendő.

Akkor végülis milyen implantátumot válassz?

Erre lehetetlen válaszolni, hiszen minden eset egyedi.

Amennyiben szeretnéd elolvasni olyan nők véleményét, akik már átestek implantátumuk beültetésén, csupa pozitív visszajelzéssel fogsz találkozni.

A műtét előtti, orvosi konzultáció minden részletre kiterjed, így nem csak a műtét előtti és utáni teendőket, de a műtét menetét és a beépítendő szilikon mellimplantátum pontos típusát, méretét is megbeszélhetjük. Az egyéni igényeinket is figyelembe vevő orvosok tehát nagyon sokat számítanak, az egyébként is nagy bizalmat igénylő mellműtétek során.

Ezért mindig válasszunk olyan intézményt, ahol neves, tapasztalt és kedves doktorokra bízhatjuk melleink új formájának kialakítását. Ha szeretnénk a műtét közben és után is professzionális, luxus körülmények között lábadozni, válasszunk minden felszereléssel ellátott plasztikai sebészetet.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 15% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia