mellimplantátumok összehasonlítása kerek és csepp

Mellimplantátumok összehasonlítása: csepp alakú vagy kerek a nyerő?

A mellimplantátumok összehasonlítása nem egyszerű dolog. Számos tényezőt lehet figyelembe venni az implantátum megválasztásánál, amelyeket nem csak az egyéni igények, de az orvosi javaslatok is befolyásolnak. Általában az implantátumok mérete (töltöttsége köbcentiméterben), profilja (alacsony, közepes, magas) - a mellimplantátum profilokról itt olvashat bővebben - és töltőanyaga (szilikon vagy sóoldat) a leginkább emlegetett kritériumok, az alak kiválasztása ugyanolyan fontos: Látványos különbségek vannak a csepp- más néven anatómiai - alakú és a kerek implantátumok által produkált eredmények között!

Az anatómiai (csepp) alakú implantátumok

A csepp alakú, vagy szakmai nevén anatómiai implantátumok alakjukat tekintve egy csepphez hasonlítanak. Felülről lefelé szélesednek, és az alsó részük lekerekített. Ez az alak járul hozzá ahhoz, hogy természetes hatást keltsenek a mellek. A kialakítás miatt a töltőanyag jó része az alsó felében összpontosul a csepp alakú implantátumoknak.

Leginkább egy fél-szilárd, gélszerű anyaggal vannak ezek töltve, a kohezív szilikon gélhez hasonlóan. Ez a töltőanyag nagyon stabil, van tartása, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy megmaradjon a csepp alakú forma.

A kerek implantátumok

Sok bemutatást ez a típus nem is nagyon igényel, hiszen sokáig csak ez volt elérhető. A mellnagyobbítások jelentős részében még ma is ezt alkalmazzák, mivel a behelyezése egyszerűbb mint a csepp alakúé. Ezek a teljesen szimmetrikus implantátumok általában inkább folyósabbnak tűnő anyaggal vannak töltve: vagy sóoldattal, vagy lágyabb szilikongéllel - ez utóbbi a preferált választás a tartás és a tartósság tekintetében. Ennek a típusnak a profilja (magassága) nagyban meghatározhatja a végeredményt.

Előnyök és különbségek

Megjelenés: Általános vélekedés, hogy a csepp alakú implantátumokkal óhatatlanul természetesebben kell kinéznie a melleknek, mivel itt már egy előre beállított formáról van szó. Ez azonban korántsem ilyen abszolút igazság. Sőt, a kerek implantátumok sok esetben természetesebb hatást tudnak adni, különösen akkor ha a mellek természetes viselkedését vesszük figyelembe. Például vízszintes helyzetben (fekve) a mellszövetek követik a gravitációt, és egyenletesen eloszlanak a mellkason. Az anatómiai implantátum esetében a mellek megőrzik a formájukat, míg a kerek implantátumok természetesebben viselkednek egy ilyen helyzetben. 

Elfordulás: A csepp alakú implantátumoknál előfordulhat – az aszimmetrikus kialakítás miatt –, hogy elfordul a kialakított zsebben. Ez a mellek aszimmetrikus megjelenését okozhatja, amelyet csak korrekciós műtéttel lehet javítani. Ezzel szemben a kerek implantátumok szimmetrikusak, így nem tudnak elfordulni.

Egyéb észrevétettelek: Annak érdekében, hogy csökkentsék az elmozdulás lehetőségét, a csepp alakú implantátumok csak texturált felülettel kaphatóak. Ez a texturált burok segíti a tok kialakulását, ugyanakkor növeli az esélyét annak, hogy egyenlőtlenségek, hullámok alakulhatnak ki, amelyek később kívülről is láthatóvá válhatnak.

Bemetszés: A kerek implantátummal összevetve a csepp alakúnak hátránya, hogy a behelyezéshez valamivel nagyobb bemetszésre, illetve nagyobb méretű zsebre van szükség. Ez nem jelent közvetlen gondot, de megnövekedhet a gyógyulási idő.

Árak: Körülnézve a plasztikai sebészetek oldalain, láthatjuk, hogy az anatómiai implantátummal végzett mellnagyobbítási műtétek magasabb áron érhetők el, mint a hagyományos, kerek implantátum beültetésével járó procedúrák. A műtéti költségek is várhatóan magasabbak, mivel hosszabb időt vehet igénybe a műtét.

Akkor most melyik a jó választás?

Nincsenek tanulmányok vagy kutatási eredmények arra vonatkozóan, hogy melyik implantátum a legjobb. Arra vonatkozóan viszont van előírás, hogy mely implantátumok a legbiztonságosabbak. Mindenképp FDA minősítéssel rendelkező mellimplantátumot válasszon! A legtöbb esetben erre a plasztikai sebészetnek is figyel, ugyanakkor nem árt megbeszélni a dolgot orvosával.


Ami azt illeti, senki sem mondhatja meg százszázalékos biztossággal, hogy Önnek, Neked, melyik implantátum adja meg a legjobb formát. Ez egy olyan kérdés, amit csak a plasztikai sebészek tudnak megválaszolni, ők is csak akkor ha már látták, hogy „mivel kell dolgozniuk”. Nem árt tehát első körben felkeresni egy klinikát, bejelentkezni konzultációra, hogy kiderüljön, hogy Önnek melyik forma a legmegfelelőbb.

További kérdéseid vannak?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Kapcsolódó cikkek: