Mellimplantátumok összehasonlítása: csepp alakú vagy kerek a nyerő?

A mellimplantátumok összehasonlítása forma szerint lehet csepp vagy kerek alakú. Hogy kinek melyikre van szüksége, azt a páciens igénye szerint a plasztikai sebész javaslata alapján közösen döntik el. Mindig a teljes testképet kell figyelembe venni az arányosság és esztétikusság elvét követve.

Az anatómiai (csepp) alakú implantátumok

A csepp alakú, vagy szakmai nevén anatómiai implantátumok alakjukat tekintve egy csepphez hasonlítanak. Felülről lefelé szélesednek, és az alsó részük lekerekített. Ez az alak járul hozzá ahhoz, hogy természetes hatást keltsenek a mellek. A kialakítás miatt a töltőanyag jó része az alsó felében összpontosul a csepp alakú implantátumoknak.

mellimplantátumok összehasonlítása kerek és csepp

Leginkább egy fél-szilárd, gélszerű anyaggal vannak ezek töltve, a kohezív szilikon gélhez hasonlóan. Ez a töltőanyag nagyon stabil, van tartása, ez pedig hozzájárul ahhoz, hogy megmaradjon a csepp alakú forma.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A kerek implantátumok

Sok bemutatást ez a típus nem is nagyon igényel, hiszen sokáig csak ez volt elérhető. A mellplasztikai beavatkozások jelentős részében még ma is ezt alkalmazzák, mivel a behelyezése egyszerűbb mint a csepp alakúé. Ezek a teljesen szimmetrikus implantátumok általában inkább folyósabbnak tűnő anyaggal vannak töltve: vagy sóoldattal, vagy lágyabb szilikongéllel - ez utóbbi a preferált választás a tartás és a tartósság tekintetében. Ennek a típusnak a profilja (magassága) nagyban meghatározhatja a végeredményt.

Előnyök és különbségek

Megjelenés: Általános vélekedés, hogy a csepp alakú implantátumokkal óhatatlanul természetesebben kell kinéznie a melleknek, mivel itt már egy előre beállított formáról van szó. Ez azonban korántsem ilyen abszolút igazság. Sőt, a kerek implantátumok sok esetben természetesebb hatást tudnak adni, különösen akkor ha a mellek természetes viselkedését vesszük figyelembe.

Például vízszintes helyzetben (fekve) a mellszövetek követik a gravitációt, és egyenletesen eloszlanak a mellkason. Az anatómiai implantátum esetében a mellek megőrzik a formájukat, míg a kerek implantátumok természetesebben viselkednek egy ilyen helyzetben. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Elfordulás: A csepp alakú implantátumoknál előfordulhat – az aszimmetrikus kialakítás miatt –, hogy elfordul a kialakított zsebben. Ez a mellek aszimmetrikus megjelenését okozhatja, amelyet csak korrekciós műtéttel lehet javítani. Ezzel szemben a kerek implantátumok szimmetrikusak, így nem tudnak elfordulni.

Egyéb észrevétettelek: Annak érdekében, hogy csökkentsék az elmozdulás lehetőségét, a csepp alakú implantátumok csak texturált felülettel kaphatóak. Ez a texturált burok segíti a tok kialakulását, ugyanakkor növeli az esélyét annak, hogy egyenlőtlenségek, hullámok alakulhatnak ki, amelyek később kívülről is láthatóvá válhatnak.

Bemetszés: A kerek implantátummal összevetve a csepp alakúnak hátránya, hogy a behelyezéshez valamivel nagyobb bemetszésre, illetve nagyobb méretű zsebre van szükség. Ez nem jelent közvetlen gondot, de megnövekedhet a gyógyulási idő.

Árak: Körülnézve a plasztikai sebészetek oldalain, láthatjuk, hogy az anatómiai implantátummal végzett mellnagyobbítási műtétek magasabb áron érhetők el, mint a hagyományos, kerek implantátum beültetésével járó procedúrák. A műtéti költségek is várhatóan magasabbak, mivel hosszabb időt vehet igénybe a műtét.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Akkor most melyik a jó választás?

Nincsenek tanulmányok vagy kutatási eredmények arra vonatkozóan, hogy melyik implantátum a legjobb. Arra vonatkozóan viszont van előírás, hogy mely implantátumok a legbiztonságosabbak. Mindenképp FDA minősítéssel rendelkező mellimplantátumot válasszon! A legtöbb esetben erre a plasztikai sebészet is figyel, ugyanakkor nem árt megbeszélni a dolgot orvosával.

Ami azt illeti, senki sem mondhatja meg százszázalékos biztossággal, hogy Neked, melyik implantátum adja meg a legjobb formát. Ez egy olyan kérdés, amit csak a plasztikai sebészek tudnak megválaszolni, ők is csak akkor ha már látták, hogy „mivel kell dolgozniuk”. Nem árt tehát első körben felkeresni egy klinikát, bejelentkezni konzultációra, hogy kiderüljön, neked melyik forma a legmegfelelőbb.

További kérdéseid vannak?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia