Fülplasztika 

Az elálló füleket a valamilyen okból elváltozott porcok okozzák, amit kizárólag a plasztikai sebész által végrehajtott fülplasztika segítségével lehet korrigálni.

A legfontosabb tudnivalók a fülplasztikával kapcsolatban:

  • A fül elváltozásainak széles skálája kezelhető, korrigálható a fülműtéttel.
  • A fülplasztika felnőttek számára helyi érzéstelenítéssel történik, kb 1 órás műtét és 550.000 forinttól érhető el.
  • Fülplasztika után két hétig tilos a megerőltető munka, utána fokozatosan lehet visszatérni a sportoláshoz.

Tudj meg többet a fülplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tartalomjegyzék

A fülplasztika fajtái

A fülplasztika szinte mindenféle deformáció kijavítására alkalmas! A beavatkozások természetesen egyaránt végezhetőek mind a két oldalon, de lehetőség van arra is, hogy csak az egyik fület műtsék meg, így elősegítve a szimmetriát, az arc harmonikus elrendezését, ezzel javítva a páciens önbizalmát és önképét. Lehetőség van továbbá egyéb arcplasztikai műtét együttes elvégzésére is. Ennek pontos menetéről kérd plasztikai sebészed tanácsát!

Elálló fülek korrekciója

A sebészek által leggyakrabban végzett műtét ezen a területen az elálló fülek korrekciója. A beavatkozást helyi érzéstelenítés előzi meg, ám az érzéstelenítő hatásának elmúlása utáni éjszakán, első napon is csak kisebb fájdalommal találkozhat a páciens.

A műtétet a fül hátsó részén ejtett kis metszésen át végzi a sebész. A bemetszés után átalakítja a porcokat, majd eltávolítja a feleslegessé vált bőrt. Ha szükséges, a fület közelebb igazítja a fejhez. Mivel a fül eltakarja a bemetszés helyét, így az szinte láthatatlanul gyógyul be, és nagyon kevés az esély bármilyen komplikáció kialakulására a gyógyulási stádiumban.

A legjobb klinikát keresed fülplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Fülkagyló kisebbítés

A fülkagyló kisebbítése is igen gyakran igényelt beavatkozás a fülplasztikában. Ebben az esetben a bemetszések helye annak a függvénye, hogy a fül mely területén szeretné a páciens végeztetni a műtétet.

Az elálló fülek korrekciójához hasonlóan itt is helyi érzéstelenítés előzi meg az operációt. Ezt a két beavatkozást gyakran végzik egyébként egy alkalommal, hiszen így a fülek pozicionálása és szimmetrikussá tétele tökéletes precízséggel hajtható végre.

Fülcimpa plasztika

Lehetőség van a fülcimpa megműtésére is. Ebben az esetben a kitágult, heges terület kimetszése után a fülcimpát úgy varrja össze a sebész, hogy minél jobban hasonlítson eredeti kinézetére.

A fülcimpák kisebbítése, vagy a fülbevalólyukak helyrehozása a cimpa hátsó oldalán ejtett metszésen keresztül történik, a beavatkozás a porcokat nem érinti. A műtét során keletkezett hegek nagyon kicsik, így szabad szemmel szinte láthatatlanok.

A legjobb klinikát keresed fülplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

A fülplasztika folyamata

A fülplasztikát minden esetben konzultáció előzi meg, hiszen minden fül egyedi, így a beavatkozás elvégzéséhez az orvosnak meg kell vizsgálnia a páciens fülét. A műtét előtt szükséges még bizonyos vizsgálatokat elvégezni, melyekről a plasztikai sebész ad tájékoztatást. 

A műtét az alábbiak szerint alakul:

A műtét hossza

Gyógyulási idő

Varratszedés

Elálló fül műtét

1-1,5 óra

7-10 nap

10-14 nap

Fülkagyló kisebbítés

1-1,5 óra

7-10 nap

10-14 nap

Fülcimpa plasztika

40 perc

1 hét

1 hét

Tudj meg többet a fülplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

A fülplasztika utáni gyógyulás

A műtét után az érzéstelenítő hatása körülbelül 3-4 óráig tart, ezután kisebb fájdalom jelentkezhet, ezért szükség lehet fájdalomcsillapítóra. Ez a kellemetlen érzés általában már a műtét utáni első éjszaka után nem jelentkezik újra.

A fülplasztika utáni első héten fejpántot kell viselni, mely óvja a fület. Mivel a fejtetőt ez a kötés nem fedi el, így egy kicsit hosszabb hajjal ez könnyen eltakarható. Az ez utáni közel 1 hónapban éjszakánként továbbra is ajánlott letakarni, védeni a fület.

Fülplasztika szövődmények

A fülplasztika műtét nem tartozik a plasztikai sebészet kockázatosabb beavatkozásai közé, az esély a szövődmények kialakulására is nagyon alacsony.

A bevérzés és a gyulladásos szövődmények kialakulása egyaránt alacsonyabb 1%-nál!

A műtött terület érzéktelensége, vagy túlérzékenysége sem gyakori jelenség a fülplasztika esetében. Az 5%-nál is ritkábban jelentkező tünetek általában pár hét lefolyása alatt teljesen eltűnnek. Ezen tünetek megelőzésében nagyon fontos szerepet játszik az, hogy megfelelően védjük a fülünket a műtét utáni napokban!

Fontos még megemlíteni azt is, hogy a fülműtét a hallást semmilyen módon nem befolyásolja, nem rontja! Rosszabb hallás még rövid ideig, szövődményként sem jelentkezhet!

A legjobb klinikát keresed fülplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

fülplasztika műtét

Fülplasztika árak

A fülplasztika ára 550.000 forinttól érhető el. Pontos árat a plasztikai sebész fog adni a személyes konzultáció keretében.


Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben? Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

A konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.