Mellnagyobbítás - minden, amit a beavatkozásról tudni érdemes!

mellnagyobbító műtét budapesten

A mellnagyobbítás kétségtelenül a legnépszerűbb mellplasztika műtét, világszinten az összes plasztikai sebészeti beavatkozás 40%-át teszi ki. A formás, dús melleket nem csak a férfiak szeretik, hanem a nők is, számukra azonban a mellek formája, állaga és mérete nem csupán egy státusszimbólum.

A kis mellekkel vagy lógó keblekkel rendelkező nők irigykedve tekintenek azokra a magabiztos társaikra, akik feszes, telt idomokkal rendelkeznek. A kisebbségérzet önértékelési problémákat okoz, ami számtalan negatív következményt vonz a szégyenérzettől visszahúzódóvá váló hölgyeknél.

Cikkünkből megtudhatja, milyen biztonságos és hatékony módszerekkel történhet mellnagyobbító műtét, megismerheti a beavatkozás menetét és a tájékozódhat a mellnagyobbítás árát illetően is.

Melyik korosztály veszi igénybe leggyakrabban a mellnagyobbítást?

A mellnagyobbító műtétekről az mondható el, hogy mára széleskörűen veszik igénybe a 20-30 évesek és a negyven felettiek is. Mivel a beavatkozás nem befolyásolja a mellek tejtermelését, ezért természetesen az sem gond, ha valaki szülés, szoptatás előtt akarja elvégeztetni a mellnagyobbítást.

Jelentős méretű halmaz a 40 év feletti nők csoportja is, akik éppen a szülés után, a megereszkedett, lógó melleiket szeretnék műtéti úton teltre és formásra változtatni.

Hogyan készüljünk fel a mellnagyobbító műtétre?

A pácienseknek a mellnagyobbító műtét előtt át kell esnie egy teljes körű kivizsgáláson, ahol felmérik alkalmasságát és egészségügyi állapotát, hogy minden esetleges problémára fény derülhessen, ami akadályozhatná a műtéti beavatkozást.

A kivizsgálás során egy átfogó laboratóriumi vizsgálatra van szükség, valamint orvosi elrendelés alapján szükség lehet még EKG, röntgen, ultrahang és mammográfia vizsgálatokra is.

felkészülés mellnagyobbításra meditációval

A test felkészítése

A pácienseket megkérik, hogy a műtét előtti időszakban ne dohányozzanak, ne fogyasszanak alkoholt, mert ezek rontják a regenerációs képességeket. Ezenkívül kerüljék az aszpirin, a ginkgo biloba és a természetgyógyászati szereket.

Emellett célszerű egészségesebb életmódot folytatni a felkészülés előtti napokban, hetekben. A műtét előtti időszakban érdemes többet mozogni, egészséges ételeket enni, kisebb adagokat fogyasztani és sok-sok vizet inni. A mellnagyobbítás előtt C-vitamin, szelén és cink szedése javasolt.

A testi felkészülés mellett pedig fontos figyelnünk a lelki világunkra is. Relaxáljunk, meditáljunk és pihenjünk sokat és készüljünk fel, hogy életünk gyökeresen megváltozhat a műtét után.

Mi történik mellnagyobbítás közben?

A mellnagyobbítás mellimplantátummal vagy saját zsírral történhet, így pótolják a hiányzó térfogatot az emlőkben. A beavatkozásra minden esetben altatásban kerül sor.

A mellnagyobbító műtétek során az orvosok a mell alatti redőbe ejtenek egy 3-4 centiméter körüli kis nyílást és ezen keresztül helyezik be az előzőleg kiválasztott mellimplantátumokat. Ez, a mára már rutinműtétnek számító beavatkozás rendkívül minimális kockázattal jár, ráadásul nagy előnye, hogy a beavatkozás során lehetőség van az implantátumokat megfelelően szép formára kialakítani a hatás maximalizálása érdekében. További előnye ennek a típusú beavatkozásnak, hogy nem sérülnek sem a tejcsatornák sem a mirigyek.

mellbimbó udvara alatti vágásVan másik módszere is a mellimplantátumok behelyezésének. Ebben az esetben a mellbimbó udvara alatt ejtik meg a vágást és azon a nyíláson keresztül helyezik be az implantátumot. Ez sokkal kisebb heggel jár, ezért rendkívül sokan választják ezt a műtéti eljárást. Hátránya viszont, hogy sérülhet a tejcsatorna és a kivezető csatorna is a mellben, így ezt a beavatkozás típust inkább szülés után szokták javasolni az orvosok.

A harmadik lehetőség a mellnagyobbításra, ha a hónaljon keresztül helyezik be az implantátumot. Méretében itt keletkezik a legnagyobb bemeneti rés, hiszen itt már akár 5 centiméteres nyílásra is szükség lehet, az implantátum behelyezéséhez. Ráadásul erre a megoldásra csupán a kisméretű implantátumok esetén van lehetőség. További hátránya a hónaljon keresztüli behelyezésnek, hogy sérülhetnek a nyirokmirigyek és az utak is. Varratszedésre csak akkor van szükség, ha nem felszívódó varratokkal dolgoznak.

Hová kerül majd pontosan a mellimplantátum?

Gyakran felmerülő kérdés, hogy akkor most pontosan hová is fog kerülni a behelyezendő mellimplantátum a mellekben. Erre is, akárcsak a behelyezés helyére, több lehetőség is rendelkezésre áll, hiszen kerülhet, a mell mirigyállománya mögött lévő mellizom, mögé illetve elé is. Általában az izom alá helyezést preferálják az orvosok, mivel ez a legkíméletesebb megoldás, ráadásul itt lesz a leggyönyörűbb hatása az új dekoltázsnak.

Bővebben itt olvashat a témáról: Izom alá vagy fölé kerüljön a mellimplantátum?

implantátum behelyezés lehetőségek

Milyen mellimplantátumok használnak mellnagyobbításhoz?

A behelyezendő mellimplantátumok nem csak anyagukban és méretükben különbözhetnek, hanem formájukban is. Az egyik legmutatósabb darabok a csepp formájú implantátumok, melyek gyönyörű formájú melleket képesek a régi, kis mellek helyére varázsolni, úgy, hogy közben dekoratív dekoltázst is varázsolnak a hölgyek számára.

A mellimplantátumok fajtáját nem csak a páciens határozza meg, hanem annak testi adottsága is, ugyanis legfőképpen a testmagasság és a mellkasszélesség határozza meg milyen implantátum lenne a legoptimálisabb a páciens számára.

implantátum formák

A csepp formájú implantátumok mellett még népszerűek a kör alakú implantátumok is, amelyek szimmetrikusabb és biztonságosabb formában nyújtják ugyanazt a gyönyörű dekoltázs hatást, mint társaik. Fontos, hogy a páciens bőrszerkezete megfelelő legyen a beavatkozásra, hiszen ennek rugalmassága is meghatározza a behelyezendő implantátum tulajdonságait.

A bőr rugalmasságán felül, fontos még a bőr vastagsága és a zsírszövetnek a vastagsága is, hiszen a mellizom elé helyezéses változatban kiemelten fontos, hogy elegendő mennyiségű mellmirigy állománnyal rendelkezzen a páciens.

Több infó: mellimplantátumok

Mellnagyobbítás saját zsírral

Sok esetben ellenzik a nők, hogy idegen anyag kerüljön be a szervezetükbe, viszont nagyobb kebleket szeretnének. Ilyen esetben lehetőség van a saját zsírral való feltöltésre is. Ez a mellnagyobbító eljárás egy speciális zsírleszívással egybekötött beavatkozás. Az implantátumos mellnagyobbítással szembeni hátránya, hogy nem garantált a hosszútávú eredményesség.


Előnye ennek az eljárásnak, hogy csupán egy pár milliméteres seb fog keletkezni a feltöltés hatására és sokkal gyorsabban be is gyógyul, mint az implantátumos behelyezésnél. A saját zsíros mellfeltöltés feltétele a meglévő plusz zsírtöbblet a testen, ahonnan az leszívásra kerülhet.

Tovább a saját zsírós mellnagyobbítás cikkre!

Mi történik mellnagyobbítás után?

Mivel a mellnagyobbító műtétet is altatásban végzik, ezért egy éjszakát a kórházban kell tölteniük a pácienseknek. Mielőtt a páciens elhagyná az intézményt, egy kényelmes, vízálló kötést helyeznek fel a sebre. A sebeket ugyanis nem érheti víz, a kötésnek köszönhetően viszont a zuhanyzás megengedett. A felszívódó varratok miatt, nem lesz szükség varratszedésre visszamenni, de több kontroll vizsgálatra is vissza kell majd járni.

A mellnagyobbítás után egy hónapig kell a speciális melltartót hordani és ebből két hétig semmilyen munka végzése nem ajánlott. Két-három hét elteltével lehet könnyebb mozgásokat végezni és két hónapig a szoláriumozást, napozást és szaunát is kerülni kell.


A mellnagyobbító műtét után egy és két héttel valamint másfél és három hónap után kontroll vizsgálaton kell részt venni, hogy a külső és belső hegek gyógyulását és a mellforma alakulását nyomon tudják az orvosok kísérni. A külső hegek ideje kb fél év, még a belső hegek gyógyulásához akár két évre is szükség lehet. A külső hegek gyógyulása érdekében akár hegkezelő krémeket is alkalmazhatunk.

mellnagyobbítás utáni regeneráció

Mellnagyobbítás árak - mennyibe kerül a műtét?

A mellnagyobbítás ára 1.100.000 Ft és 1.360.000 Ft között mozog. A pontos ár minden esetben az egyéni konzultáción kerül meghatározásra.

A mellnagyobbítás ára több tényezőtől is függ. Először is függ a mellnagyobbítás módszerétől, hogy saját zsírral vagy implantátummal történik. Másodszor pedig függ a korrekció mértékétől. Saját zsírral történő mellnagyobbítás esetében, ha nagyobb kebleket szeretne a páciens, több beavatkozásra van szükség. Implantátummal történő mellnagyobbítás esetén pedig a protézis méretétől, töltőanyagától, alakjától, profiljától és felszínétől is függ. Ezen felül pedig a mellnagyobbítás gyakran társul más műtétekkel, mint például mellfelvarrás, ami tovább növeli az árat.

A tökéletes mellekhez, tökéletes plasztikai sebészetet válasszunk!

A gyönyörű nagy mell teljesen átváltoztatja a korábban kis mellűként élő nők egyéniségét. A pozitív hatást nem csak ők fogják magukon észrevenni, de a környezetük is. Nem egyszer fordult elő, hogy egy teljesen új személyiség bontakozott ki az addig visszafogott és csendes nőből. Gyakran az önbecsülésüket visszanyert hölgyek ilyenkor új ambíciókat találnak ki maguknak és elég erőt kapnak a saját tükörképükből ahhoz, hogy céljaikat meg is valósítsák.


Ahhoz pedig, hogy egy ilyen magabiztosságot kaphasson egy páciens, megfelelő szakértelemre, tökéletes intézményi körülményekre és jó orvosokra van szükség, akikben a páciensek is megbíznak.

A mellplasztikai műtétek során a páciens és a doktora között egy kölcsönös bizalmi kapcsolat alakul ki, ami segíti a közös munkát. A sok évnyi tapasztalattal rendelkező, neves orvosok mindig tökéletes választásnak bizonyulnak, főleg, ha luxus környezetben képes a páciens a műtét után lábadozni. Készüljünk fel tehát testileg és lelkileg, hogy egy új élet kapujában állunk, ha mellnagyobbításra készülünk!

A mellnagyobbítás mennyi idő?

A mellimplantátummal történő mellnagyobbítás legfeljebb másfél órát vesz igénybe. 

Saját zsírral történő mellnagyobbítás esetén valamivel több idővel kell számolni, mert ott először zsírleszívás történik, aztán kerül feltöltésre a saját zsírszövet a mellekbe. Így ebben az esetben általában két óra alatt végeznek a plasztikai sebészek.

Érdemes tudni, hogy az esetek 99%-ában altatásban történik a mellnagyobbító műtét.


Mellnagyobbítás után meddig fáj?

Implantátumos mellnagyobbítás esetén a műtét utáni 24 órában jelentkező fájdalom csökken és néhány napon belül teljesen elmúlik.

Saját zsíros mellfeltöltés esetében különösebb fájdalomra nem kell számítani!

Kivételes esetekben az egyik mellnél jelentkező érzékenység vagy érzéketlenség is megjelenhet, de idővel ez is elmúlik.

Mennyibe kerül a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás ára az alkalmazott módszertől és eszközöktől függ, ezért az alábbi tájékoztató táblázat adhat iránymutatást.

  • Mellnagyobbítás kerek implantátummal: 1.100.000 - 1.360.000 Ft
  • Mellnagyobbítás anatómiai (csepp) implantátummal: 1.100.000 - 1.360.000 Ft
  • Mellimplantátum csere (kerek és anatómiai): 1.100.000 - 1.360.000 Ft

A fenti árak minden felmerülő költséget (altatás, teljes ellátás, kompressziós melltartó stb) magukban foglalnak!

Nézd meg ajánlott plasztikai sebészetünket!

Mellnagyobbítás terhesség és szülés előtt

Mivel a mellnagyobbítás egyik formája sincs hatással a terhességre és a szoptatásra, elvégezhető a beavatkozás.

Ugyanakkor fontos figyelembe venni, hogy gyermekvárás és szoptatás idején változhat a test, így a mellek is, ezért a megnagyobbított mellek helyzete is formálódhat. Érdemes lehet tehát fontolóra venni, hogy a műtétet a családtervezés utáni időpontra tervezzük.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia