Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás kétségtelenül a legnépszerűbb mellplasztika műtét, világszinten az összes plasztikai sebészeti beavatkozás 40%-át teszi ki. A formás, dús melleket nem csak a férfiak szeretik, hanem a nők is, számukra azonban a mellek formája, állaga és mérete nem csupán egy státusszimbólum.

A mellnagyobbítás fajtái

A mellnagyobbítás három fajtáját alkalmazzák a hiányzó térfogat kitöltése érdekében. A beavatkozás történhet:

beültetésével, illetve befecskendezésével.

Cikkünkből megtudhatja, hogy a fent említett módszerek mennyire biztonságosak és hatékonyak. Megismerheti a mellnagyobbító műtét menetét és a tájékozódhat a mellnagyobbítás árát illetően is.

Mellnagyobbítás implantátummal

A mellnagyobbítás implantátummal három különböző műtéti úton történhet meg. Hogy melyiket kell alkalmazni, mindig attól függ, hogy a páciens milyen adottságokkal rendelkezik.

 1. A mell alatti redőbe ejtenek egy 3-4 centiméter körüli kis nyílást és ezen keresztül helyezik be az előzőleg kiválasztott mellimplantátumokat. Ez, a mára már rutinműtétnek számító beavatkozás rendkívül minimális kockázattal jár, ráadásul nagy előnye, hogy a beavatkozás során lehetőség van az implantátumokat megfelelően szép formára kialakítani a hatás maximalizálása érdekében. További előnye ennek a típusú beavatkozásnak, hogy nem sérülnek sem a tejcsatornák sem a mirigyek.
 2. Másik módszere a mellimplantátumok behelyezésének, amikor a mellbimbó udvara alatt ejtik meg a vágást és azon a nyíláson keresztül helyezik be az implantátumot. Ez kisebb heggel jár, ezért sokan választják ezt a műtéti eljárást. Hátránya viszont, hogy sérülhet a tejcsatorna és a kivezető csatorna is a mellben, így ezt a beavatkozás típust inkább szülés után szokták javasolni az orvosok.
 3. A harmadik lehetőség a mellnagyobbításra, ha a hónaljon keresztül helyezik be az implantátumot. Méretében itt keletkezik a legnagyobb bemeneti rés, hiszen itt már akár 5 centiméteres nyílásra is szükség lehet, az implantátum behelyezéséhez. Ráadásul erre a megoldásra csupán a kisméretű implantátumok esetén van lehetőség. További hátránya a hónaljon keresztüli behelyezésnek, hogy sérülhetnek a nyirokmirigyek és az utak is. 
mellnagyobbító műtét budapesten

Hová kerül majd pontosan a mellimplantátum?

A behelyezés helyére több lehetőség is rendelkezésre áll, hiszen kerülhet, a mell mirigyállománya mögött lévő mellizom, mögé illetve elé is. Általában az izom alá helyezést preferálják az orvosok, mivel ez a legkíméletesebb megoldás, ráadásul itt lesz a leggyönyörűbb hatása az új dekoltázsnak.

Bővebben itt olvashat a témáról: Izom alá vagy fölé kerüljön a mellimplantátum?

Milyen mellimplantátumokat használnak mellnagyobbításhoz?

A mellimplantátumok nem csak anyagukban és méretükben különböznek, hanem formájukban is. Az ideális mellimplantátumokat a páciens kívánsága és testi adottságai alapján (testmagasság, mellkasszélesség), valamint a plasztikai sebész javaslatai szerint választják ki.

A mellimplantátumok biztonságossága kiemelten fontos! Ajánlott klinikánkon a legjobb, az FDA által elfogadott mellimplantátumok közül választhat! Ezzel nagy lépést tehet a lehetséges komplikációk elkerülése érdekében!

További információkat a mellimplantátumok cikkünkben olvashat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mellnagyobbítás saját zsírral

A saját zsírral történő mellnagyobbítás azoknak ajánlott, akik nem szeretnének implantátumot beültetni. Ebben az esetben lehetőség van a saját zsírral való feltöltésre is. Ez a mellnagyobbító eljárás egy speciális zsírleszívással egybekötött beavatkozás mely során a kinyert testzsírt töltik vissza a mellekbe.

Előnye ennek az eljárásnak, hogy csupán egy pár milliméteres seb fog keletkezni a feltöltés hatására és sokkal gyorsabban be is gyógyul, mint az implantátumos behelyezésnél. A saját zsíros mellnagyobbítás feltétele a meglévő plusz zsírtöbblet a testen, ahonnan az leszívásra kerülhet.

Tovább a mellnagyobbítás saját zsírral cikkre.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A hyaluronsavas mellnagyobbítás

Egyes klinikák végeznek hyaluronsavval történő mellnagyobbítást. A módszer a szakmában megosztó, egyes szakemberek nem javasolják, mások előszeretettel ajánlják.

Mindkettő érv érthető, részletesebben a hyaluronsavas mellnagyobbítás cikkünkben olvashat a beavatkozás eredményeiről és hatékonyságáról.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mellnagyobbítás árak

A mellnagyobbítás ára 1.100.000 Ft és 1.360.000 Ft között mozog. A pontos ár minden esetben az egyéni konzultáción kerül meghatározásra.

A mellnagyobbítás ára több tényezőtől is függ.

 • Először is függ a mellnagyobbítás módszerétől, hogy saját zsírral vagy implantátummal történik.
 • Másodszor pedig függ a korrekció mértékétől.
 • Saját zsírral történő mellnagyobbítás esetében, ha nagyobb kebleket szeretne a páciens, több beavatkozásra is szükség lehet.
 • Implantátummal történő mellnagyobbítás esetén pedig a protézis méretétől, töltőanyagától, alakjától, profiljától és felszínétől is függ.
 • Ezen felül pedig a mellnagyobbítás gyakran társul mellfelvarrással, ekkor kombinált mellplasztikáról beszélünk.

Mellnagyobbítás részletre

Az ajánlott klinikán lehetőség van a mellnagyobbítás részletre történő kifizetésére, kamatmentesen. Ebben az esetben előre meghatározott részletekben törlesztheti a műtét díját. A beavatkozás az után kezdődhet el, miután a teljes összeg befizetésre került. A részletekről pontos tájékoztatást konzultáció keretében kaphat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mi történik mellnagyobbítás után?

Mivel a mellnagyobbító műtétet altatásban végzik, ezért egy éjszakát a klinikán kell tölteniük a pácienseknek. Mielőtt a páciens elhagyná az intézményt egy kényelmes, vízálló kötést helyeznek fel a sebre. A sebeket ugyanis nem érheti víz, a kötésnek köszönhetően viszont a zuhanyzás megengedett. A felszívódó varratok miatt, nem lesz szükség varratszedésre visszamenni, de több kontroll vizsgálatra is vissza kell majd járni.

A mellnagyobbítás után egy hónapig kell kompressziós melltartót hordani és ebből két hétig semmilyen fizikai megterhelés nem ajánlott. Három-négy hét elteltével lehet könnyebb mozgásokat végezni és két hónapig a szoláriumozást, napozást és szaunát is kerülni kell.

Mikor kell kontrollra menni mellnagyobbítás után?

A mellnagyobbító műtét után egy és két héttel valamint másfél és három hónap után kontroll vizsgálaton kell részt venni, hogy a külső és belső hegek gyógyulását és a mellforma alakulását nyomon tudják az orvosok kísérni.

A külső hegek gyógyulási ideje kb fél év, míg a belső hegek végleges gyógyulásához akár két évre is szükség lehet. A külső hegek gyógyulása érdekében akár hegkezelő krémeket is alkalmazhatunk.

További tudnivalókat a mellnagyobbítás után cikkben olvashat.

mellnagyobbítás utáni regeneráció

Melyik korosztály veszi igénybe leggyakrabban a mellnagyobbítást?

A mellnagyobbító műtétekről az mondható el, hogy mára széleskörűen veszik igénybe a 20-30 évesek és a negyven felettiek is. Mivel a beavatkozás nem befolyásolja a mellek tejtermelését, ezért természetesen az sem gond, ha valaki a mellnagyobbítást szülés előtt szeretné elvégeztetni.

Jelentős méretű halmaz a 40 év feletti nők csoportja is, akik éppen a szülés után, a megereszkedett, lógó melleiket szeretnék műtéti úton teltre és formásra változtatni.

Mellnagyobbítás hány éves kortól végezhető?

Magyarországon 18 éves kor alatt még szülői beleegyezéssel sem végezhető esztétikai célú mellnagyobbítás. Kivételt a helyreállító műtétek jelenthetnek, amikor bizonyos fejlődési rendellenesség korrigálására van szükség. Erre is alapos kivizsgálás és a mellek végleges méretének elérése után kerülhet sor.

Hogyan készüljünk fel a mellnagyobbításra?

A pácienseknek a mellnagyobbító műtét előtt át kell esnie egy teljes körű kivizsgáláson, ahol felmérik alkalmasságát és egészségügyi állapotát, hogy minden esetleges problémára fény derülhessen, ami akadályozhatná a műtéti beavatkozást.

A kivizsgálás során egy átfogó laboratóriumi vizsgálatra van szükség, valamint orvosi elrendelés alapján szükség lehet még EKG, röntgen, ultrahang és mammográfia vizsgálatokra is.

A test felkészítése a mellnagyobbításra

A pácienseket megkérik, hogy a műtét előtti időszakban ne dohányozzanak, ne fogyasszanak alkoholt, mert ezek rontják a regenerációs képességeket. Ezenkívül kerüljék az aszpirin, a ginkgo biloba és a természetgyógyászati szereket.

Emellett célszerű egészségesebb életmódot folytatni a felkészülés előtti napokban, hetekben. A műtét előtti időszakban érdemes többet mozogni, egészséges ételeket enni, kisebb adagokat fogyasztani és sok-sok vizet inni. A mellnagyobbítás előtt C-vitamin, szelén és cink szedése javasolt.

A testi felkészülés mellett pedig fontos figyelnünk a lelki világunkra is. Relaxáljunk, meditáljunk és pihenjünk sokat és készüljünk fel, hogy életünk gyökeresen megváltozhat a műtét után.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A mellnagyobbítás veszélyei, kockázatai

A mellnagyobbítás alapvetően nem veszélyes, kockázatai minimálisak. Ritkán előfordulhat komplikáció, de az esetek döntő többségében csak átmeneti problémák merülnek fel műtét után.

Az alábbi cikkekben az előfordulható balszerencsés esetekről olvashat, mely problémák korrekciós műtéttel elmulaszthatók.

Ezért is kiemelten fontos, hogy a mellnagyobbítást olyan plasztikai sebészeten végeztessük olyan plasztikai sebésszel, melyek értékelése a legmagasabb kategóriába tartozik.

Mennyibe kerül a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás ára az alkalmazott módszertől és eszközöktől függ, ezért az alábbi tájékoztató táblázat adhat iránymutatást.

 • Mellnagyobbítás kerek implantátummal: 1.100.000 - 1.360.000 Ft
 • Mellnagyobbítás anatómiai (csepp) implantátummal: 1.100.000 - 1.360.000 Ft
 • Mellimplantátum csere (kerek és anatómiai): 1.100.000 - 1.360.000 Ft

A fenti árak minden felmerülő költséget (altatás, teljes ellátás, kompressziós melltartó stb) magukban foglalnak!

Igény szerint a mellnagyobbítás részletre is fizethető, kamatmentesen!

Kérj árajánlatot ingyenes konzultáció keretében!

Mellnagyobbítás után meddig fáj?

Implantátumos mellnagyobbítás esetén a műtét utáni 24 órában jelentkező fájdalom csökken és néhány napon belül teljesen elmúlik.

Saját zsíros mellfeltöltés esetében különösebb fájdalomra nem kell számítani!

Kivételes esetekben az egyik mellnél jelentkező érzékenység vagy érzéketlenség is megjelenhet, de idővel ez is elmúlik.

Tedd fel kérdéseid plasztikai sebésznek, aki készséggel válaszol egy ingyenes konzultáció keretében

A mellnagyobbítás mennyi idő?

A mellimplantátummal történő mellnagyobbítás legfeljebb másfél órát vesz igénybe. 

Saját zsírral történő mellnagyobbítás esetén valamivel több idővel kell számolni, mert ott először zsírleszívás történik, aztán kerül feltöltésre a saját zsírszövet a mellekbe. Így ebben az esetben általában két óra alatt végeznek a plasztikai sebészek.

Érdemes tudni, hogy az esetek 99%-ában altatásban történik a mellnagyobbító műtét.

Jelentkezz be ingyenes konzultációra és minden kérdésedre választ kapsz!


Mellnagyobbítás terhesség és szülés előtt

Mivel a mellnagyobbítás egyik formája sincs hatással a terhességre és a szoptatásra, elvégezhető a beavatkozás.

Ugyanakkor fontos figyelembe venni, hogy gyermekvárás és szoptatás idején változhat a test, így a mellek is, ezért a megnagyobbított mellek helyzete is formálódhat. Érdemes lehet tehát fontolóra venni, hogy a műtétet a családtervezés utáni időpontra tervezzük.

A tökéletes mellekhez, tökéletes plasztikai sebészetet válasszunk!

Egy jól sikerült plasztikai sebészeti beavatkozás a korábban túlzottan visszafogott és csendes nőből egy egészséges önbizalommal rendelkező személyiséget hozhat létre. A pozitív hatást nem csak ők fogják magukon észrevenni, de a környezetük is.

Gyakran az önbecsülésüket visszanyert hölgyek ilyenkor új ambíciókat találnak maguknak és elég erőt kapnak a saját tükörképükből ahhoz, hogy céljaikat meg is valósítsák.

Ahhoz pedig, hogy egy ilyen magabiztosságot kaphasson egy páciens, megfelelő szakértelemre, tökéletes intézményi körülményekre és jó orvosokra van szükség, akikben a páciensek is megbíznak.

A mellplasztikai műtétek során a páciens és a doktora között egy kölcsönös bizalmi kapcsolat alakul ki, ami segíti a közös munkát. A sok évnyi tapasztalattal rendelkező, neves orvosok mindig tökéletes választásnak bizonyulnak, főleg, ha luxus környezetben képes a páciens a műtét után lábadozni. Készüljünk fel tehát testileg és lelkileg, hogy egy új élet kapujában állunk, ha mellnagyobbításra készülünk!

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 15% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia