Mellnagyobbítás - minden, amit a beavatkozásról tudni érdemes!

mellnagyobbító műtét budapesten

A mellnagyobbítás kétségtelenül a legnépszerűbb mellplasztika műtét, világ szinten az összes plasztikai sebészeti beavatkozás 17%-át teszi ki. A formás, dús melleket nem csak a férfiak szeretik, hanem a nők is, számukra azonban a mellek formája, állaga és mérete nem csupán egy státusszimbólum. A kis mellekkel vagy lógó keblekkel rendelkező nők irigykedve tekintenek azokra a magabiztos társaikra, akik feszes, telt idomokkal rendelkeznek. A kisebbségérzet önértékelési problémákat okoz, ami számtalan negatív következményt vonz a szégyenérzettől visszahúzódóvá váló hölgyeknél.

Melyik korosztály veszi igénybe leggyakrabban a mellnagyobbítást?

A mellnagyobbító műtétekről az mondható el, hogy mára elég sokat változott az a korosztály, amely előszeretettel veti alá magát ezeknek az operációknak. Mivel a beavatkozás egyébként nem befolyásolja a mellek tejtermelését, ezért természetesen az sem gond, ha valaki szülés előtt akarja elvégeztetni a mellnagyobbítást. Jelentős méretű halmaz a 40 év feletti nők csoportja is, akik éppen a szülés után, a megereszkedett, összement, lelaposodott melleiket szeretnék műtéti úton újra peckesre, keményre és formásra változtatni.

A műtétek előtt egy konzultációra is sor kerül, ahol felkészítik a pácienseket a műtét alatt zajló beavatkozásra. A műtét pontos menetének meghatározása mellett ilyenkor kerül sor az implantátum kiválasztására is – már amennyiben nem más zsírszövettel töltik fel a mellet.

Hogyan készüljünk fel a mellnagyobbító műtétre?

A pácienseknek a mellnagyobbító műtét előtt át kell esnie egy teljes körű kivizsgáláson, ahol felmérik alkalmasságát és egészségügyi állapotát, hogy minden esetleges problémára fény derülhessen, ami akadályozhatná a műtéti beavatkozást. A kivizsgálás során egy átfogó laboratóriumi vizsgálatra van szükség, valamint EKG, röntgen vizsgálatokat is kérhetnek a kezelőorvosok. A mellnagyobbító műtétnél általában mell ultrahangra és mammográfiára is szükség van, hogy az orvosok felmérhessék a helyzetet és pontosan meghatározhassák a műtét forgatókönyvét.

felkészülés mellnagyobbításra meditációval

A pácienseket megkérik, hogy a műtét előtti időszakban ne dohányozzanak, ne fogyasszanak alkoholt sem más kábítószert. Ezenkívül kerüljék el az aszpirin, a ginkgo biloba és a természetgyógyászati szereket ez idő alatt. Emellett célszerű egészségesebb életmódot folytatni a felkészülés előtti napokban, hetekben. Célszerű többet mozogni, egészséges ételeket enni, kisebb adagokat fogyasztani és sok-sok vizet inni. A mellnagyobbítás előtt C-vitamin, szelén és cink szedése javasolt. Amennyiben kíváncsi vagy az életmód megváltoztatása és a műtét eredményének sikerességének összefüggéseire, itt többet is olvashatsz a témáról.

A testi felkészülés mellett pedig fontos figyelnünk a lelki világunkra is. Relaxáljunk, meditáljunk és pihenjünk sokat és készüljünk fel, hogy életünk gyökeresen megváltozhat a műtét után.

Mi történik mellnagyobbítás közben?

A mellnagyobbító műtét során általában valamilyen implantátummal vagy saját zsírral pótolják a hiányzó térfogatot az emlőkben. A beavatkozásra minden esetben altatásban kerül sor.

A mellnagyobbító műtétek során az orvosok a mell alatti redőbe ejtenek egy 3-4 centiméter körüli kis nyílást és ezen keresztül helyezik be az előzőleg kiválasztott implantátumokat. Ez, a mára már rutinműtétnek számító beavatkozás rendkívül minimális kockázattal jár, ráadásul nagy előnye, hogy a beavatkozás során lehetőség van az implantátumokat megfelelően szép formára kialakítani a hatás maximalizálása érdekében. További előnye ennek a típusú beavatkozásnak, hogy nem sérülnek sem a tejcsatornák sem a mirigyek.

mellbimbó udvara alatti vágásVan másik módszere is az implantátumok behelyezésének. Ebben az esetben a mellbimbó udvara alatt ejtik meg a vágást és azon a nyíláson keresztül helyezik be az implantátumot. Ez sokkal kisebb heggel jár, ezért rendkívül sokan válasszák ezt a műtéti eljárást. Hátránya viszont, hogy sérülhet a tejcsatorna és a kivezető csatorna is a mellben, így ezt a beavatkozás típust inkább szülés után szokták javasolni az orvosok.

A harmadik lehetőség a mellnagyobbításra, ha a hónaljon keresztül helyezik be az implantátumot. Méretében itt keletkezik a legnagyobb bemeneti rés, hiszen itt már akár 5 centiméteres nyílásra is szükség lehet, az implantátum behelyezéséhez. Ráadásul erre a megoldásra csupán a kisméretű implantátumok esetén van lehetőség. További hátránya a hónaljon keresztüli behelyezésnek, hogy sérülhetnek a nyirokmirigyek és az utak is. A műtétek után a mellnagyobbítás nyomai 2-3 nap múlva fognak eltűnni, de a varratszedésre csak néhány hét múlva kerülhet sor. Bár manapság sok esetben felszívódó varratokkal dolgoznak, így ebben az esetben a varratszedést megspórolhatjuk.

Hová kerül majd pontosan az implantátum?

Örök kérdés, hogy akkor most pontosan hová is fog kerülni a behelyezendő implantátum a mellekben. Erre is, akárcsak a behelyezés helyére, több lehetőség is rendelkezésünkre áll, hiszen kerülhet, a mell mirigyállománya mögött lévő mellizom, mögé illetve elé is. Általában az izom alá helyezést preferálják az orvosok, mivel ez a legkíméletesebb megoldás, ráadásul itt lesz a leggyönyörűbb hatása az új dekoltázsnak.

implantátum behelyezés lehetőségek

A behelyezendő implantátumok nem csak anyagjukban és méretükben különbözhetnek, hanem formájukban is. Az egyik legmutatósabb darabok a csepp formájú implantátumok, melyek gyönyörű formájú melleket képesek a régi, kis mellek helyére varázsolni, úgy, hogy közben dekoratív dekoltázst is varázsolnak a hölgyek számára. Az implantátumok fajtáját nem csak a páciens határozza meg, hanem annak testi adottsága is, ugyanis legfőképpen a testmagasság és a mellkasszélesség határozza meg milyen implantátum lenne a legoptimálisabb a páciens számára.

implantátum formák

A csepp formájú implantátumok mellett még népszerűek a kör alakú implantátumok is, amelyek szimmetrikusabb és biztonságosabb formában nyújtják ugyanazt a gyönyörű dekoltázs hatást, mint társaik. Fontos, hogy a páciens bőrszerkezete megfelelő legyen a beavatkozásra, hiszen ennek rugalmassága is meghatározza a behelyezendő implantátum tulajdonságait. A bőr rugalmasságán felül, fontos még a bőr vastagsága és a zsírszövetnek a vastagsága is, hiszen a mellizom elé helyezéses változatban kiemelten fontos, hogy elegendő mennyiségű mellmirigy állománnyal rendelkezzen a páciens.

Ha a páciens idegenkedik az implantátumtól

Sok esetben ellenzik a nők, hogy idegen anyag kerüljön be a szervezetükbe, viszont nagyobb kebleket szeretnének. Ilyen esetben lehetőség van a saját zsírral való feltöltésre is. Ez a mellnagyobbító eljárás egy speciális zsírleszívással egybekötött beavatkozás. Az implantátumos mellnagyobbítással szembeni előnye, hogy a mell továbbra is természetes tapintású és formájú marad.


További előnye ennek az eljárásnak, hogy csupán egy pár milliméteres seb fog keletkezni a feltöltés hatására és sokkal gyorsabban be is gyógyul, mint az implantátumos behelyezésnél. Hátránya viszont, hogy itt nincs lehetőség a mellek alakítására, így nehezebben irányítható a komoly klinikai hátteret is igénylő műtéti eljárás.

Mi történik mellnagyobbítás után?

Mivel a mellnagyobbító műtétet is altatásban végzik, ezért egy éjszakát a kórházban kell tölteniük a pácienseknek. Mielőtt a páciens elhagyná az intézményt, egy kényelmes, vízálló kötést helyeznek fel a sebre. A sebeket ugyanis nem érheti víz. A felszívódó varratok miatt, nem lesz szükség varratszedésre visszamenni, de több kontroll vizsgálatra is vissza kell majd járni.

A mellnagyobbítás után egy hónapig kell a speciális melltartót hordani és ebből két hétig semmilyen munka végzése nem ajánlott. Két-három hét elteltével lehet könnyebb mozgásokat végezni és két hónapig a szoláriumozást, napozást és szaunát is kerülni kell.


A mellnagyobbító műtét után egy és két héttel valamint másfél és három hónap után kontroll vizsgálaton kell részt venni, hogy a külső és belső hegek gyógyulását és a mellforma alakulását nyomon tudják az orvosok kísérni. A külső hegek ideje kb fél év, még a belső hegek gyógyulásához akár két évre is szükség lehet. A külső hegek gyógyulása érdekében akár hegkezelő krémeket is alkalmazhatunk.

mellnagyobbítás utáni regeneráció

Ha szeretnéd elolvasni egy olyan nő tapasztalatait a gyógyulásról, aki sikeres plasztikai műtéten esett át, akkor ezt ide kattintva megteheted.

A tökéletes mellekhez, tökéletes plasztikai sebészetet válasszunk!

A gyönyörű nagy mell teljesen átváltoztatja a korábban kis mellűként élő nők egyéniségét. A pozitív hatást nem csak ők fogják magukon észrevenni, de a környezetük is. Nem egyszer fordult elő, hogy egy teljesen új személyiség bontakozott ki az addig visszafogott és csendes nőből. Gyakran az önbecsülésüket visszanyert hölgyek ilyenkor új ambíciókat találnak ki maguknak és elég erőt kapnak a saját tükörképükből ahhoz, hogy céljaikat meg is valósítsák.


Ahhoz pedig, hogy egy ilyen magabiztosságot kaphasson egy páciens, megfelelő szakértelemre, tökéletes intézményi körülményekre és jó orvosokra van szükség, akikben a páciensek is megbíznak.

A mellplasztikai műtétek során a páciens és a doktora között egy kölcsönös bizalmi kapcsolat alakul ki, ami segíti a közös munkát. A sok évnyi tapasztalattal rendelkező, neves orvosok mindig tökéletes választásnak bizonyulnak, főleg, ha luxus környezetben képes a páciens a műtét után lábadozni. Készüljünk fel tehát testileg és lelkileg, hogy egy új élet kapujában állunk, ha mellnagyobbításra készülünk!

Mellnagyobbítás árak - mennyibe kerül a műtét?

A mellnagyobbítás ára több tényezőtől is függ. Először is függ a mellnagyobbítás módszerétől, hogy saját zsírral vagy implantátummal történik. Másodszor pedig függ a korrekció mértékétől. Saját zsírral történő mellnagyobbítás esetében, ha nagyobb kebleket szeretne a páciens, több beavatkozásra van szükség. Implantátummal történő mellnagyobbítás esetén pedig a protézis méretétől, töltőanyagától, alakjától, profiljától és felszínétől is függ. Ezen felül pedig a mellnagyobbítás gyakran társul más műtétekkel, mint például mellfelvarrás, ami tovább növeli az árat.

Ennek fényében a mellnagyobbítás ára nagyjából 900 000 Ft és 1 150 000 Ft között mozog. A pontos ár minden esetben az egyéni konzultáción kerül meghatározásra.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia