Izom alá vagy fölé kerüljön a mellimplantátum?

Mellnagyobbítás esetén a mellimplantátum elhelyezése nagyban befolyásolja az eredményt, mind külső, mind belső tulajdonságaiban. Külsőlegesen például a mellizom alá helyezett implantátum tapintásra természetesebb hatást kelt, míg az izom fölé helyezettnél csak a teljes tokképződés után érzékelhető ez a hatás.

Ha belülről nézzük, a részben vagy teljesen izom alá helyezett implantátum inkább a helyén marad, illetve a kóros tokképződés, tokzsugorodás esélye is jelentősen csökken. 

Mit kell tudni a mellimplantátum behelyezése során alkalmazható technikákról?

Kétféle mellimplantátum behelyezési technika létezik:

  • teljesen az izom fölé

  • részben vagy teljesen az izom alá való elhelyezés, azaz a dual plane behelyezés.

E kettő közül az első általánosan elterjedt megoldás volt hosszú ideig, mivel nem kellett olyan mélyre hatolni a mellben, a gyógyulás tehát gyorsabb is lehetett. Ugyanakkor az izom fölé való elhelyezés során gyakrabban léptek fel komplikációk, mivel a mellimplantátum és a bőr között csak minimális szövet alakul ki.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Izom alá vagy fölé kerüljön a mellimplantátum

A mellimplantátum dual plane módszerrel történő behelyezése

A dual plane technika lényege, hogy a mellimplantátumnak a zsebet a mellizom alatt, a mell felső, középső vagy alsó részén alakítják ki, az egyéni tulajdonságok és a várt eredmény függvényében. Érdemes olyan plasztikai sebészt keresni, aki jártas ebben a technikában, mivel így garantálható a megfelelő eredmény. 

A dual plane technika elsősorban izom alatti nagyobbítási módszer, de ez nem az egyetlen alap jellemzője. A „dual” szó a technika nevében azt jelzi, hogy a sebész a zseb kialakítása során nem csak a mellizom alatt nyit zsebet, de az izomhoz kapcsolódó mellszöveten is ejt bemetszést. Ezzel elérhető az, hogy a mellimplantátum természetes módon helyezkedhessen el, anélkül, hogy furcsán állna emiatt a mellbimbó.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Gyógyulás dual plane technikával végzett mellnagyobbítás után

Egy mellnagyobbító műtét után szükség van egy viszonylag hosszabb ideig tartó lábadozásra, ami általában egy, esetleg két hetet jelent. A mellimplantátum dual pane módszerrel történő elhelyezésével egy kicsit változhat a teljes gyógyulási idő, mivel más a gyógyulás ideje a mellszövet, és más a mellizom esetében.

A gyógyulási időben a mellizom a felette lévő mellszövethez viszonyított természetes pozíciójában tud elhelyezkedni és gyógyulni, emiatt pedig az eredmények végleges megjelenése némileg hosszabb időt vesz igénybe. Az, hogy mellnagyobbítás történt, azonnal látható, de a forma és a természetes tapintás kb. 4-6 hónap után alakul ki véglegesen. Ennyi idő kell az izomszövet megfelelő gyógyulásához.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Kinek javasolt a dual plane technika?

Ezt a technikát a lógó mellek korrekciójához fejlesztették ki, illetve azok számára, akik a mellnagyobbítás során természetesebb eredményt szeretnének elérni. A hagyományos mellnagyobbítási eljárással nem valósítható meg maradéktalanul a lógó mellszövet megfelelő mértékű korrekciója a mellizom miatt. Elsősorban itt az alsó pólus felé húzó mellekre kell gondolni, tehát amikor a mellbimbó is lefelé áll. A dual plane technikával jobban megemelhető a mell, és a mellbimbó „iránya” is javítható. 

Ugyanígy jelentős javulás érhető el a csőmell kezelésében is, ha a plasztikai sebész a korrekció és a nagyobbítás során a dual plane technikával helyezi el a mellimplantátumot. A megfelelően kiválasztott, jó méretű és alakú implantátummal a lefelé forduló mellbimbó és a lógó mell is esztétikusabbá tehető csőmell esetén is.

Vizsgálatok a mellműtét előtt

A mellek felmérése szemrevételezéssel történik, illetve, ha a műtét mellett dönt, akkor pedig ultrahang, esetleg mammográfiai vizsgálat is történhet. Első lépése az áhított mellek megszerzése felé legyen az, hogy felméri önmagában az igényeit, vágyait, majd bejelentkezik konzultációra, hogy megtudhassa, Önnek való-e a dual plane technika, vagy sem!

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia