hyaluronsavas mellnagyobbítás

Hyaluronsavas mellnagyobbítás

A hyaluronsavas mellnagyobbítás ma már egy viszonylag elterjedt, sok nő által preferált beavatkozás, amely során valamennyire – nagyjából egy kosárral – megnövelhető a mellméret. Egyszerűsége és viszonylagos kedvező ára mellett a hyaluronsavval történő „mellfeltöltés” számos hátránnyal, illetve bizonyos komplikációkkal is jár. Az alábbiakban közelebbről is szemügyre vesszük ezt a módszert. 

Mielőtt azonban rátérünk a különböző hyaluronsavas technikákra, fontos leszögezni, hogy klinikánk orvosai nem végeznek ilyen típusú beavatkozást. A hosszú távú, biztos eredményt, és vendégeink elégedettségét figyelembe véve inkább az implantátummal való nagyobbítást támogatjuk. Ennek elsődleges oka, hogy akár egy évtizedre megőrzi formáját a mell, nem kell 1,5-2 évente újra elvégezni, így pedig lényegesen jobb Önnek is, és bankszámlájának is.

A kozmetikai Szent Grál

A hyaluronsav létezéséről már mindenki hallott. Ma már alig kapni olyan kozmetikai kiegészítőt, amely ne tartalmazna legalább egy minimális mennyiséget belőle. Egy olyan anyagról beszélünk, amely természetes módon megtalálható az emberi szervezetben, ebből adódóan a negatív reakciók előfordulására igen alacsony esély van. Számtalan plasztikai sebészeti alkalmazása van már a hyaluronsavnak; lényegében a test szinte minden részén alkalmazható.

A Macrolane és a Hyacorp technikák

Magyarországon viszonylag kevés helyen végeztethető el a hyaluronsavas mellfeltöltés, ahol elvégzik, akkor ott vagy a Macrolane vagy a Hyacorp mellnagyobbítást végeznek. Ez a két anyag majdnem ugyanaz, a különbség főleg abban áll, hogy a Hyacorp gél egy újabb találmány, és elvileg más technológiával készül, mint a másik. A lényeg az, hogy ebből az a kettő az általános, ma már inkább Hyacorp felé billen a mérleg nyelve.

A hyaluronsavas mellnagyobbítás előnyei

  • Nincs műtéti heg: a hyaluronsavval történő nagyobbítás előnye, hogy nem normál bemetszéssel, hanem injekciós kanüllel történik a zseb kialakítása (oda fecskendezik be a hyaluronsavat)
  • Nincs szükség altatásra: elegendő az érzéstelenítés, mivel nagyon apró bemetszésről van szó
  • Nincs szükség bennfekvésre: maga a beavatkozás maximum egy órát vesz igénybe

A hyaluronsavas mellnagyobbítás hátrányai

  • Rövid ideig tartó eredmény: a hyaluronsav felezési ideje kb. egy év, így egy év után már láthatóan csökken a mellméret, kb. 2 év után az eredeti méret áll vissza.
  • Nem biztonságosabb, mit az implantátum: való igaz, hogy kisebb megterhelést jelent a szervezetnek, de a tokképződés kisiklása, a tokzsugorodás (erről itt talál bővebb információt), ugyanúgy felmerülhet. Nem megfelelő szakértelemmel végzett műtét pedig nem várt károkat okozhat.
  • Nem lehet nagyobb változást elérni: az újra ismétlés gyakoriságán túl talán az egyik legnagyobb hátránya ennek a módszernek az, hogy maximum egy kosárméretet lehet nyerni, ami nem biztos, hogy kielégíti az Ön vágyait.
  • Drága: a mellnagyobbítás hyaluronsavval az árak tekintetében az egyik drágább beavatkozások közé tartozik. Korábban 10 ml Macrolane közel 35.000 forintba került, és az átlagos igény kb. 240 ml volt egy személyre (mellenként kb. 120 ml). Ehhez még vegyük hozzá a magánsebészeteknél felmerülő további költségeket, tehát a vizsgálatokat, a műtét díját stb. Az eredmény így bőven egy millió forint fölé rúg (csak az „anyag” közel 800.000 forint), és két év után újra meg kell ismételni. Ezzel szemben az implantátum nagyon ritkán kerül 1,5 millió forintnál többe, és bőven egy évtizedig megtartja a formáját!

Érdemes-e mégis kipróbálni?

Az igazság az, hogy klinikánkon egyrészt nem végzünk ilyen beavatkozást, másrészt pedig a hyaluronsavas nem az igazi megoldás. Ha szeretné a melleit megnövelni, akkor érdemes inkább konzultálni orvosainkkal. Sajnos a hyaluronsav túl drága, és túl kis mértékű változást hoz, így lényegében még arra sem igazán alkalmas – ellentétben a sok helyen olvasható véleményekkel –, hogy „megnézze” milyen lenne egy nagyobb mell. Jelentkezzen be konzultációra, és beszéljen szakértőkkel!


Kapcsolódó cikkek:

Lógó mell feszesítése – mit lehet tenni a probléma ellen?
​A lógó mell sokak számára okoz kellemetlenségeket. Bár egészségügyi kockázata önmagában nincs, lelki gondokat generálhat. Léteznek módszerek a lógó mell[...]
A kiszakadt mellimplantátum tünetei, okai, kezelése
A mellimplantátum kiszakadása egy – ma már – nagyon ritka komplikáció, amely minőségi vagy esetleg szimplán időhöz kötődő okokra vezethető[...]
Kaphatok új implantátumot a mellimplantátum eltávolítása után?
Igen, a legtöbb esetben lehetőség van a mellimplantátum eltávolítása után újabb implantátumot behelyeztetni. Ez azért lehet így, mert a mellimplantátum[...]