Hasplasztika

A hasplasztika sebészeti eljárás, mely során a hasról eltávolítják a felesleges bőrt és zsírt, valamint megfeszítik a hasfal izomzatát. Ezáltal a has vékonyabbá, laposabbá és feszesebbé válik. A szükséges korrekció mértékétől függően a hasplasztika különféle típusú műtétekből állhat.

Kiknek javasolt a hasplasztika?

A hasplasztika férfiaknak és nőknek egyaránt javasolt beavatkozás.

 • Javasolt azoknak, akiknek szülés után vagy a megterhelő súlyemelés következtében szétnyílt hasizom műtét javasolt. Ezzel a kombinációval a hasi izomzat és az alba linea helyreállítható, amelynek nemcsak esztétikai, de egészségügyi fontossága is van.
 • Akik nehezebben adják le a hátramaradt zsírfelesleget, azok számára a hasplasztika zsírleszívással kombinálva lesz az ideális választás, hiszen a fogyás után hátramaradó bőr- és zsírfelesleget egyszerre lehet kezelni az eljárással.
 • Akiknél kötényhas alakult ki - ekkor a nagy mértékű fogyás után a bőr megereszkedik és nem tud rugalmasan visszafeszülni a hasizmokra.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a hasplasztikával kapcsolatos kérdésekről!

A hasplasztika fajtái

A hasplasztikának jelenleg három fajtája létezik. A beavatkozás mértékétől függően beszélhetünk mini, midi és teljes hasplasztikáról. 

Mini hasplasztika

A mini plasztika akkor lehet elegendő, ha a hasfalon nem kell változtatnia a sebésznek és csak egy kevés lógó bőrt kell eltávolítania az alhasi területekről. Csak ép és egészséges hasfalon végezhető el a beavatkozás. A heg minimálisan nagyobb lesz, azonban fehérneműből, fürdőruhából ez sem látszik ki!

Midi hasplasztika

Midi hasplasztika általában akkor alkalmazható, ha a súlyingadozás nem volt jelentős mértékű és a felső rétegek alatt a has izomzata épp és egészséges. Ebben az esetben csak minimális korrekcióról van szó, aminek nem része a zsírleszívás.

Teljes hasplasztika

Teljes hasplasztikára túlsúlyos pácienseknél van szükség, akik esetében általában már kötényhas is kialakult. Ilyenkor nem csak a hatalmas zsír és bőrfelesleg okozza a problémát, hanem a meggyengült és szétnyílt hasizmok további egészségügyi problémákhoz vezetnek, ami kezelésre szorul. Heg előfordulhat a köldök környékén is, hogyha az szintén áthelyezésre szorulna a műtét során.

hasplasztika budapest

A hasplasztika előtti teendők 

A hasplasztika műtétek nulladik lépése minden esetben egy személyes konzultáció egy profi szakemberrel. Ekkor a hasplasztika specialista és a páciens egyeztetnek arról, hogy mik a páciens igényei és a szakorvos milyen megoldást, beavatkozást javasol.

A műtétet megelőzően szükség lesz:

 • Egy vizeletvizsgálati és vérvétel alapú laborképre, illetve a vércsoport típusára;
 • Egy mellkasi röntgenre és EKG eredményre;
 • Hasi ultrahang eredményre;
 • Listára az allergiáiról és érzékenységeiről;
 • Valamint az alkalmazott gyógyszereinek listájára, amelyet akut és krónikus betegségeire szed.

Emellett a szakorvos külön felhívja majd a figyelmét arra, hogy a műtétet megelőző két hétben és majd a gyorsabb lábadozás érdekében igyekezzen egészségesebb életmódot folytatni: ebbe beletartozik a cigarettázás legalább ideiglenes elhagyása. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a hasplasztikával kapcsolatos kérdésekről!

A hasplasztika menete

A hasplasztika műtét nagyjából 2-3 órát vesz igénybe, jól felszerelt, modern körülmények között. A sebész egy vágást ejt a két csípőcsont között, a szeméremdomb felett. A vágás mérete az eltávolítandó zsír és bőr mennyiségétől függ.

A beavatkozás során a megnyúlt, renyhe izmokat egyesíti a plasztikai sebész és ha kell, a köldököt is rögzíti egy új, anatómiailag megfelelő helyen. A folyamatot végül jellemzően felszívódó varratokkal zárja, illetve a felesleges váladék elvezetésére úgy nevezett drain csöveket helyezhet a hasfalba. 

Később a heget a legtöbb fürdőruha jól takarja, ezért nem kell attól tartania a következő strandszezonban, hogy látszani fog-e. 

Hasplasztika árak 

Hasplasztika árak

1.260.000 és 1.400.000 Ft között

A konkrét összeg a beavatkozás nagyságától függ, illetve attól, hogy milyen egyéni előzetes vizsgálatokra van szükség. A teljes árat befolyásolja a beavatkozás mértéke és komplexitása, miszerint zsírleszívás vagy szétnyílt hasizom kezelés is szükséges-e.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a hasplasztikával kapcsolatos kérdésekről!

Hasplasztika után

A műtét után egy, specifikus esetben legfeljebb két éjszakát még a kórházban kell töltenie, hogy megfelelően stabilizálják az állapotát, ez időszak alatt nyomókötésre van szükség. A drain csöveket leghamarabb egy hét után távolítják el. Amennyiben kivételesen varratszedésre kerülne sor, arra még két hetet kell majd várni. Ezután továbbra is kíméletes életmód ajánlott, azonban munkára ismét alkalmas lesz. 

További információkat és teendőket a Felépülés a hasplasztikai műtét után cikkben olvashat

Összegzés

A mai korszerűen végzett hasplasztika megszabadítja a lógó bőrtől és újra feszes lehet a hasa. Ha Ön nem elégedett hasával és úgy érzi, magára talált a fenti leírásban és szeretne még többet megtudni, vegyen részt egy ingyenes konzultáción! A konzultáción felteheti a kérdéseit, és megbizonyosodhat, hogy az eljárás biztonságos.

A hasplasztika egy befektetés, mivel visszanyerheti vele önbizalmát és csodaszerekre sem kell tovább költenie. Az Ön számára a legmegfelelőbb műtéttel olyan eredményekhez juthat, amivel bátran büszkélkedhet majd a strandon és elfelejtheti, hogy valaha takargatnia kellett hasát mások előtt.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia