Minden, amit tudnia kell a hasplasztikáról - fajtái, menete és árak

hasplasztika budapest

Szeretné ha lógó hasa feszes lenne? Úgy érzi az edzés és a krémek nem használnak? Akkor jobb, ha tudja, hogy a hasplasztika ma már nem számít tabunak és teljes mértékben rutin műtétnek számít. Az eljárás egyszerű, teljes mértékben egyénre szabható, így mindenki számára elérhetővé teszi, hogy a neki ideális esztétikai alakot elérje! A hasplasztika eredménye szinte azonnal látható, azonban van pár fontos tanács, amit a tartós, és egészséges eredmények érdekében fontos betartani. Cikkünkben ezekről is szó lesz, illetve megnézzük, hogy hogyan is zajlik egy hasplasztikai műtét, mire kell számítani, illetve mennyibe kerül a beavatkozás.

A hasplasztika fajtái

A hasplasztikának jelenleg három fajtája létezik. A beavatkozás mértékétől függően beszélhetünk midi, mini és teljes hasplasztikáról. 

Midi hasplasztika

Ez a fajta műtét jelenti a legkisebb beavatkozást a hasplasztikák körében. Általában akkor alkalmazható, ha a súlyingadozás nem volt jelentős mértékű és a felső rétegek alatt a has izomzata épp és egészséges. Ebben az esetben csak minimális korrekcióról van szó, aminek nem része például a zsírleszívás.

Mini hasplasztika

Akkor lehetséges és elegendő egy mini plasztika is, ha a hasfalon nem kell változtatnia a sebésznek és csak egy kevés lógó bőrt kell eltávolítania. Hasonlóan a midi hasplasztikához, csak épp és egészséges hasfalon végezhető el a beavatkozás. A heg minimálisan nagyobb lesz, mint a midi beavatkozásnál, azonban fehérneműből, fürdőruhából ez sem látszik ki!

Teljes hasplasztika

Teljes hasplasztikára súlyosan túlsúlyos pácienseknél van szükség, akik esetében általában már kötényhas is kialakult. Ilyenkor nem csak a hatalmas zsír és bőrfelesleg okozza a problémát, hanem a meggyengült és szétnyílt hasizmok is.

A hasplasztika menete 

A plasztikai műtétek nulladik lépése minden esetben egy személyes konzultáció egy profi szakemberrel. Ekkor a szakorvos és a páciens egyeztetnek arról, hogy mik a páciens igényei és a szakorvos milyen megoldást, beavatkozást javasol. Maga a műtét nagyjából 2-3 órát vesz igénybe, jól felszerelt, modern körülmények között. A sebész egy vágást ejt a két csípőcsont között, a szeméremdomb felett. Ezt a vágást később a legtöbb fürdőruha jól takarja, így már közvetlenül a gyógyulás időszak után bátorkodhat strandra menni.

hasplasztika menete

A vágás mérete az eltávolítandó zsír és bőr mennyiségétől függ. A műtét során sor kerülhet zsírleszívásra is, hogy a has egységes legyen, és ne legyen rajta kitüremkedő, hepehupás részek. Ha kiterjedt méretben van szükség a szövetek eltávolítására, akkor előfordulhat, hogy a köldököt is át kell helyezni.

A műtét után egyéntől függően 1-2 napig még megfigyelés alatt bent kell tartózkodni a kórházban. Ezt az időt legnyugodtabb körülmények között töltheti a páciens, hogy csak a pihenésre fókuszáljon. Has plasztikai műtét után kötést kell viselni, ezt a szakorvos fogja felírni. Ez egy gyógyászati eszköznek számított haskötő elősegíti a gyógyulást, amit a műtétet követően 4-6 hétig kell viselni. Ez alatt az időszakban nem szabad túlzott mértékű fizikai aktivitást folytatni. A haskötő továbbá elősegíti a bőr visszatapadását a megfelelő helyre és gátolja a savóképződést. Nem kell túl nagy fájdalmakra számítani, a kellemetlen hatás a gyógyulás idejében egy izomlázzal egyenértékű

Felkészülés a hasplasztikára

A műtétre érdemes testben és lélekben felkészülni, mivel fontos, hogy a lehető legjobb fizikai állapotban legyünk. Az egészséges életmódra különösen oda kell figyelni a beavatkozás előtti két hétben. Például ha lehet, ne dohányozzon, mivel a nikotin lassítja a természetes gyógyulási folyamatot és a műtét után a hegnek sem tesz jót. Éppen ezért a gyógyulás első szakaszában is ajánlott tartózkodni tőle. Továbbá igyon sok folyadékot és ne egyen nehéz ételeket. C-vitamin szedése indokolt lehet egy pár hétig, hiszen nagy szükség lesz az immunrendszer regeneráló képességére. A megfelelő vizsgálatok elvégzése a műtét előtt létfontosságú, ami egyéntől függően lehet EKG, hasi ultrahang vagy röntgen.

Hasplasztika után

A hasplasztika után jelentősen meg fog változni az élete! Nem lesz mit takargatnia vagy szégyellnie, így kényelmesebben öltözhet és mozoghat a mindennapokban. A műtét után 1-2 éjszakát még a kórházban kell tölteni megfigyelés alatt. Az ezt követő időszakban pedig nyomókötés viselésére van szükség, amit később levált a már fent említett haskötő. Nagyjából két hét a teljes felépülési idő, ezután következhet a varratszedés. Pár nap után vissza lehet térni a munkavégzéshez, de a fizikai munkát és az aktív testmozgást továbbra is kerülni kell. Ezen kívül pedig érdemes a heget naptól védeni és rendszeresen kenegetni. Bővebben a hasplasztika utáni felépülésről ebben a cikkben olvashat.

Mikor és kinek érdemes a hasplasztikát választania?

kinek ajánlott a hasplasztika

Szülés után a bőr megereszkedhet, lóghat a hason. A megnyúlt bőr végleg elveszti feszességét és nem idomul megfelelően a hasfalhoz. A megereszkedett bőr egy intenzívebb fogyás után is kialakulhat, amire szintén nem igazán van természetes megoldás. Hasi plasztikával azonban mindkettő eset nagyon szépen helyrehozható. Ma már egy felvarrás, felesleges bőr eltávolítás vagy zsírleszívás rutin eljárásnak számít. Így nem kell aggódni a kockázatok miatt, a beavatkozást mindig tökéletes higiénia mellett végzik és nagyon ritka bármilyen komplikáció kialakulása.

Hasplasztika árak 

A hasplasztika árak 1.090.000 és 1.400.000 forint között vannak.

A hasplasztika ára mindig a beavatkozás nagyságától függ, illetve attól, hogy mily en egyéni előzetes vizsgálatokra van szükség. Továbbá az befolyásolja, mennyire komplex a beavatkozás és kombinálva van-e zsírleszívással.

Összegzés

A mai korszerűen végzett hasplasztika megszabadulhat a lógó bőrtől és újra feszes lehet a hasa, ami akár szüléstől, akár fogyástól alakult ki. Ha Ön nem elégedett hasával és úgy érzi, magára talált a fenti leírásban és szeretne még többet megtudni, vegyen részt egy ingyenes konzultáción! Ha esélyt sem ad neki, továbbra is együtt kell élnie a problémával. A konzultáción felteheti a kérdéseit, és megbizonyosodhat, hogy az eljárás biztonságos. A hasplasztika egy befektetés, mivel visszanyerheti vele önbizalmát és csodaszerekre sem kell tovább költenie. Az Ön számára a legmegfelelőbb műtéttel olyan eredményekhez juthat, amivel bátran büszkélkedhet majd a strandon és elfelejtheti hogy valaha takargatnia kellett hasát mások előtt.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 15% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia