Hasplasztika

Felépülés a hasplasztikai műtét után

Bár a hasplasztika nem tartozik a legkomplikáltabb és legkockázatosabb plasztikai beavatkozások közé, a felépülés során mégis fontos lesz pár dolognak különös figyelmet szentelned ahhoz, hogy még véletlenül se lépjen fel semmilyen komplikáció.

Megtaláltuk Budapest legjobb plasztikai sebészetét

8 döntő szempont szerint összehasonlítottuk Budapest plasztikai sebészeteit. Kíváncsi vagy a szempontokra és az eredményre?


Az alábbiakban összegyűjtöttük neked, hogy pontosan mikre is kell majd figyelned az operációt követő 1-2 hónapban, valamint a felépülés pontos menetét is bemutatjuk neked.

Érdekességek

  • 2013-ban több, mint évi 130,000 ember esett át hasplasztikai beavatkozáson
  • A bemetszések általában nagyon aprók, így szabad szemmel egyáltalán nem is vehetők észre
  • 2-3 héttel a műtét után már vissza is állhatsz munkába
  • Info Circle
    Az eredményen véglegesnek tekinthetőek, ha a páciens megtartja a súlyát

Közvetlenül a hasplasztikai műtét után 1-2 éjszakát mindenféleképpen azon a klinikán kell majd töltened, ahol a beavatkozást elvégezték. Ezalatt a műtött területből egy apró csövet vezetnek ki, melyen keresztül a keletkező váladék távozhat.

Bizonyos esetekben ez az 1-2 éjszaka akár 3-4 is lehet, amennyiben az orvosod úgy állapítja meg, hogy további kontrollra van szükséged. Mivel így a maradásod hosszabb idő is lehet, ezért érdemes olyan klinikát választanod, ahol tökéletes kényelemben töltheted az időt.

Ezt a csövet majd akkor fogják kivenni, amikor már hazatérhetsz a sebészetről, tehát az otthoni pihenés során már nem lesz szükség a használatára.

Ezen felül azt is meg kell jegyeznünk, hogy mivel ez a beavatkozás valójában igen nagy területet érint, ezért bizonyos esetekben jelentkezhet fájdalom az érintett részeken. Emiatt az ilyen esetekben fájdalomcsillapító, vagy antibiotikum szedése is ajánlott lehet, ezt az orvos a kérésedre kiírhatja neked.

A hasplasztikai műtét után lehetséges, hogy gyengébbnek és aluszékonyabbnak fogod érezni magad, hiszen az operáció és a változás hajlamos megterhelni a szervezetet. Ezekben az esetekben különösen kitüntetett fontosságú az, hogy minél többet pihenj, hiszen a szervezetednek is az lesz a legjobb, ha hagyod igénye szerint regenerálódni.

Fontos megemlíteni azt is, hogy az eredmény stabilizálásának érdekében nyomókötést kell majd hordanod, hiszen ez segíti a has gyógyulását és a felpreparált bőr visszatapadását, valamint a savóképződést is gátolja. Ezt a speciális kötést az operáció előtt fogod kiválasztani az azt végző sebész segítségével, hiszen ennek szerepe különösen fontos, hangsúlyos az ideális állapot elérésének érdekében.

A hasplasztika műtét után 2 héttel

Általában 2 hét után kerül sor a varratszedésre, azonban a haskötőt egy ideig még ezután is hordanod kell majd. Az érzékenység miatt a műtétet követő 1-2 hónapban a fizikai munkától tartózkodnod kell, azonban a varratszedés után ha irodai munkát végzel, akkor visszatérhetsz a munkába.

A varratszedésig – ahogy már az előbb is említettük – azonban kiemelkedő szerepe lesz a pihenésnek, próbálj minél több időt fekvő vagy ülő helyzetben tölteni ezalatt, hogy ne terheld az érintett területet. Különösen fontos, hogy tartózkodj a nyújtózkodó, szélesebb mozdulatoktól.

A műtét után 4-5 hétig nem ajánlott sportolni vagy tornázni sem, azonban általában az ötödik hét leteltével már fokozatosan vissza lehet térni ezekhez a testmozgásokhoz is. A műtét esztétikai végeredménye körülbelül 2-3 hónap után lesz látható, azonban bizonyos ritka esetekben (pl. lassabban gyógyuló varrat) ez akár 5-6 hónapig is eltarthat.

Fontos megjegyezni azt is, hogy a beavatkozás eredménye akkor lesz teljesen állandó, ha a testsúlyod a műtét után már nem változik drasztikusan. A nagyobb mértékű fogyás, vagy hízás természetesen a kezelt területet ugyanúgy érinteni fogja, bár a kialakított arányok már nem fognak változni.

Megtaláltuk Budapest legjobb plasztikai sebészetét

8 döntő szempont szerint összehasonlítottuk Budapest plasztikai sebészeteit. Kíváncsi vagy a szempontokra és az eredményre?