Hasplasztika

Hasplasztika során esztétikai korrekciót végeznek, megfeszítik a hasfal izomzatát, ezáltal a has vékonyabbá, laposabbá és feszesebbé válik. 

A legfontosabb tudnivalók a hasplasztikával kapcsolatban:

 • Kiválóan alkalmas fogyás, terhesség és szülés utáni alakkorrekcióra.
 • Ideálisan kombinálható zsírleszívással, így nem csak a lógó bőr, hanem a felesleges zsír is egy műtét keretében eltávolítható. Adott esetben mellplasztikával együtt is végezhető!
 • A hasplasztika ára 1.450.000 forinttól érhető el, a szükséges korrekció mértékétől függően: mini, midi, teljes hasplasztika vagy hasplasztika zsírleszívással.
 • A beavatkozás altatásban történik és 2-3 órát vesz igénybe.
 •  A műtét után már két héttel fokozatosan és óvatosan vissza lehet térni a mindennapi életmódba, három hét után már laza testmozgás is végezhető.

Tudj meg többet a hasplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tartalomjegyzék

Kiknek javasolt a hasplasztika?

A hasplasztika vélemények alapján mindazoknak ajánlott a beavatkozás, akik valamilyen oknál fogva nem elégedettek hasuk méretével, bőrével és kinézetével.

 • Javasolt a hasplasztika szülés után, vagy megterhelő súlyemelés következtében szétnyílt hasizom-műtét javasolt. Ezzel a kombinációval a hasi izomzat és az alba linea helyreállítható, amelynek nemcsak esztétikai, de egészségügyi fontossága is van.
 • Azok számára, akik nehezebben adják le a felhalmozódott zsírfelesleget, a hasplasztika zsírleszívással kombinálva az ideális választás, hiszen a fogyás után hátramaradó bőr- és zsírfelesleget egyszerre lehet kezelni az eljárással.
 • Akiknél kötényhas alakult ki - ekkor a nagy mértékű fogyás után a bőr megereszkedik és nem tud rugalmasan visszafeszülni a hasizmokra.
 • Férfi hasplasztika általában fogyás után szükséges a megmaradó, felesleges bőrt műtéti úton eltávolítani, egészségügyi és esztétikai célból egyaránt.

A legjobb klinikát keresed hasplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

A hasplasztika fajtái

A hasplasztikának jelenleg három fajtája létezik. A műteni szükséges terület nagysága, valamint a has állapota és környezete alapján különböztetjük meg a hasplasztika típusokat.

Mini hasplasztika

A mini plasztika akkor lehet elegendő, ha a hasfalon nem kell változtatnia a sebésznek és csak egy kevés lógó bőrt kell eltávolítania az alhasi területekről. Csak ép és egészséges hasfalon végezhető el a beavatkozás. A heg minimálisan nagyobb lesz, azonban fehérneműből, fürdőruhából ez sem látszik ki! Ugrás a mini hasplasztika árakhoz!

Midi hasplasztika

Midi hasplasztika általában akkor alkalmazható, ha a súlyingadozás nem volt jelentős mértékű és a felső rétegek alatt a has izomzata épp és egészséges. Ebben az esetben csak minimális korrekcióról van szó, aminek nem része a zsírleszívás.

Teljes hasplasztika

Teljes hasplasztikára túlsúlyos pácienseknél van szükség, akik esetében általában már kötényhas is kialakult. Ilyenkor nem csak a hatalmas zsír és bőrfelesleg okozza a problémát, hanem a meggyengült és szétnyílt hasizmok további egészségügyi problémákhoz vezetnek, ami kezelésre szorul. Heg előfordulhat a köldök környékén is, hogyha az szintén áthelyezésre szorulna a műtét során.

A legjobb klinikát keresed hasplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

hasplasztika budapest

Hasplasztika árak - mennyibe kerül?

A hasplasztika árak 1.450.000 forintos kezdőártól indulnak. Pontos hasplasztika ár mindig a személyes konzultáció során kerül kiszámításra!

Műtét típusa

Kedvezményes ár

Listaár

Hasplasztika

1.450.000 Ft

1.600.000 Ft

Hasplasztika inverz T metszéssel

1.700.000 Ft

1.900.000 Ft

Hasplasztika deréktáji zsírleszívással

1.450.000 Ft

1.600.000 Ft

A hasplasztika ára a beavatkozás nagyságától függ, illetve attól, hogy milyen egyéni előzetes vizsgálatokra van szükség. A teljes árat befolyásolja a beavatkozás mértéke és komplexitása, miszerint zsírleszívás vagy szétnyílt hasizom kezelés is szükséges-e. Végezhető továbbá mell és hasplasztika egyszerre, egy műtét keretében.

Tudj meg többet a hasplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

A hasplasztika menete

A hasplasztika műtétek nulladik lépése minden esetben egy személyes konzultáció egy profi szakemberrel. Ekkor a hasplasztika specialista és a páciens egyeztetnek arról, hogy mik a páciens igényei és a szakorvos milyen megoldást, beavatkozást javasol.

Műtét előtti teendők 

A műtétet megelőzően szükség lesz:

 • Egy vizeletvizsgálati és vérvétel alapú laborképre, illetve a vércsoport típusára;
 • Egy mellkasi röntgenre és EKG eredményre;
 • Hasi ultrahang eredményre;
 • Listára az allergiáiról és érzékenységeiről;
 • Valamint az alkalmazott gyógyszereinek listájára, amelyet akut és krónikus betegségeire szed.

Emellett a szakorvos külön felhívja majd a figyelmed arra, hogy a műtétet megelőző két hétben és majd a gyorsabb lábadozás érdekében igyekezz egészségesebb életmódot folytatni: ebbe beletartozik a cigarettázás legalább ideiglenes elhagyása. 

A műtét lépésről lépésre

A hasplasztika műtét nagyjából 2-3 órát vesz igénybe, jól felszerelt, modern körülmények között. A sebész egy vágást ejt a két csípőcsont között, a szeméremdomb felett. A vágás mérete az eltávolítandó zsír és bőr mennyiségétől függ.

A beavatkozás során a megnyúlt, renyhe izmokat egyesíti a plasztikai sebész és ha kell, a köldököt is rögzíti egy új, anatómiailag megfelelő helyen. A folyamatot végül jellemzően felszívódó varratokkal zárja, illetve a felesleges váladék elvezetésére úgy nevezett drain csöveket helyezhet a hasfalba. 

Később a heget a legtöbb fürdőruha jól takarja, ezért nem kell attól tartania a következő strandszezonban, hogy látszani fog-e. 

Hasplasztika után

Hasplasztika után az alábbi legfontosabb információkat szükséges tudnod:

 • A speciális haskötő viselése a műtét után kötelező – ezt a klinika biztosítja számodra, de gyógyászati segédeszközöket forgalmazó üzletekben is elérhető. A haskötő elősegíti a bőr visszatapadását a megfelelő helyre és gátolja a savóképződést.
 • A hasplasztika után 8 héttel már nem kell tovább viselned az alakformáló haskötőt.
 • A hasplasztika utáni fájdalom az izomlázzal egyenértékű érzés, ami a gyógyulás jele.
 • Fontos továbbá, hogy a műtött területet egy hétig ne érje víz, valamint a beavatkozás utáni három hétben polcold a derekad, hátad az alvás során.
 • A hasplasztika után edzés vagy megerőltető fizikai munka tiltott az első két hétben, hogy a varratok ne repedjenek fel - a harmadik héttől pedig óvatossággal, de visszavezethető a testmozgás a mindennapokba.
 • Igyál sok folyadékot és szedj C-vitamint, szelént és cinket, amivel elősegíthető a mihamarabbi gyógyulás.
 • A műtétet követően ne menj szoláriumba, strandra napozni vagy szaunába még legalább két hónapig.
 • Ezután a megfelelő testápolás és a fényvédő használata kifejezetten ajánlott, így a felszíni hegek mihamarabb elhalványulnak (jellemzően 6 hónap alatt), a bőr alattiak pedig kevésbé lesznek feltűnőek (ezek körülbelül két év alatt halványodnak el).

A legjobb klinikát keresed hasplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Gyakran ismételt kérdések

Mikor lesz látható a hasplasztikai műtét eredménye?

A végeredményre hónapokat kell várni, azonban már pár hét után látszódik a változás. A heg nyoma idővel halványodik és szinte alig fog látszani. Nagyjából a bikinivonal tájékon fog elhelyezkedni, így még a strandon is könnyű lesz fürdőruhával elfedni.

Így nem kell többé takargatnia magát mások előtt. Javulni fog a testképe, így az önbizalma is megnő. Könnyebb lesz a sportolás is, mivel nem fogja zavarni a megereszkedett, lógó bőr.

A legjobb klinikát keresed hasplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Milyen kockázatok és komplikációk vannak?

A hasplasztikának nagyon alacsony kockázatai vannak. Előfordulhat, hogy elfertőződik a seb vagy annak keloidos képződése. Átmenetileg, elveszítheti a has érzékelő képességét, erre viszont nagyon kicsi az esély. A korszerű technológiának köszönhetően nem igazán kell komplikációktól tartani.

A legjobb klinikát keresed hasplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Hasplasztika után mikor lehet emelni?

Hasplasztika után 14 napig semmilyen megerőltető fizikai mozdulatot nem szabad végezni. Egy hónappal a műtét után óvatosan lehet lehajolni és kicsit emelni, de erről kizárólag az orvosod tanácsára hallgass, aki látja a gyógyulásod folyamatát, állapotát.

A legjobb klinikát keresed hasplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!


Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
 • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben? Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.