Kombinált mellplasztika

A kombinált mellplasztika során egy műtéten belül kétfajta mellplasztikai műtétet hajt végre a plasztikai sebész. Mellnagyobbítással vagy mellkisebbítéssel a mellek méretet, mellfelvarrással pedig a mellek helyzetét is megváltoztathatja.

A mellfelvarrás nagyobbítással a legnépszerűbb kombinált mellplasztika típus, melyet az alábbi cikkben bemutatunk.

Mit érdemes tudni a kombinált mellplasztikáról?

 • A legfontosabb dolog, amit érdemes erről az eljárási módról tudni, hogy az egyik legjobb módja annak, hogy szinte tökéletes melleket kapjon!
 • Ezen összetett műtét során mellimplantátum behelyezésével a sebész megnöveli a mellek méretét, továbbá a mellfelvarrás azok helyzetét is az ideális pozícióba teszi.
 • A mellfelvarrás akár egyszerűnek is nevezhető, hiszen itt „mindössze” arról van szó, hogy pontosan kiszámított mennyiségű szövet eltávolításával a melleket feljebb emelik, ezzel biztosítva jobb tartást. A nagyobbítás ehhez ad hozzá még egy lépést.
 • A műtét során a mellbimbó körül keletkeznek hegek, az implantátumokat is az ezen keresztül kialakított zsebben helyezik el.
 • A mellfelvarrás során egy fordított T alakú heg keletkezik, ez rövid időn belül alig láthatóvá válik.
 • A komplex felvarrás során általában csepp alakú, azaz anatómiai implantátum kerül behelyezésre. A konzultációk során ezzel kapcsolatban a sebésszel mindent át lehet majd beszélni! 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kombinált mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mellfelvarrás nagyobbítással - a műtét menete

A mellfelvarrás nagyobbítással egy olyan eljárás, amit altatásban végeznek, és legalább egy éjszakát a klinikán kell tölteni utána. Az alábbiakban összeszedtük, hogyan zajlik a beavatkozás.

 1. Vizsgálatok és konzultációk: A beavatkozást minden esetben számos vizsgálat és konzultáció előzi meg. Ezekkel kiszűrésre kerülhetnek a különböző betegségek, amelyek késleltethetik, rosszabb esetben akár gátolhatják is a tervezett műtét végrehajtását. Az általunk ajánlott magánklinika helyben el tudja végezni ezeknek a vizsgálatoknak a jó részét. Ezek költsége a legtöbb esetben a teljes díjban benne van, tehát a laborvizsgálatok, a mellultrahang és/vagy mammográfia, valamint a konzultációk díja is szerepel szerződésben meghatározott díjak között.
 2. Altatás: a kombinált mellplasztika egy nagy műtét, amit minden plasztika sebész altatásban végez.
 3. Műtét: A beavatkozást végző orvos elvégzi a megbeszélt mértékű felesleges bőr eltávolítását (mellfelvarrás), majd az előre kiválasztott mellimplantátumot a megfelelő technikával beülteti (mellnagyobbítás), végül pedig zárja a nyílást.
 4. Gyógyulás: A felépülés menete megegyezik a mellnagyobbítás utáni folyamatokkal.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kombinált mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A kombinált mellplasztika ára

A kombinált mellplasztika árak 1.600.000 forint körül érhetők el. Az árak attól függnek, hogy milyen kombinációban végzik a mellplasztika műtétet.

Kombinált mellplasztika

1.670.000 Ft

Mellkisebbítés felvarrással

1.590.000 Ft

Mellfelvarrás nagyobbítással

1.600.000 Ft

Mellimplantátum csere

1.300.000 Ft

A műtét értékét tekintve teljes mértékben megéri a kombinált mellplasztika elvégzése. A kb. 1,6 millió forintos ár soknak tűnhet, ugyanakkor itt két plasztikai műtétet végeznek el egy beavatkozás alatt. Külön-külön végezve akár a duplája is lehet a végösszeg. 

kombinált mellplasztika

Egy ilyen plasztikai műtét hatása 15 évig, vagy akár annál hosszabb ideig is megmaradhat, míg több plasztikai beavatkozás (mellfeltöltés saját zsírral, vagy hyaluronsavval például) csak ideig-óráig hoz hatást, árban pedig szinte ugyanott van. Lehet, hogy ezek kényelmesebbnek vagy biztonságosabbnak tűnhetnek, de 2-3 évente (vagy még hamarabb) több százezret költeni rájuk végeredményben többre jön ki, mint ha egyszer megcsináltatjuk a melleket.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kombinált mellplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

További kérdései vannak?

Ha úgy érzi, hogy nem rendelkezik elegendő információval ahhoz, hogy teljes mértékben felelős döntést hozhasson ebben a kérdésben, mindenképpen hozzáértővel kell beszélni. Javaslatunk, hogy jelentkezzen be egy ingyenes konzultációra, és tegye fel kérdéseit egy plasztikai sebésznek! 

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia