Mellaszimmetria műtét

A mellaszimmetria műtét magában foglalja az egyik vagy mindkét mell átalakítását úgy, hogy azok jobban hasonlítsanak egymásra. A műtét megoldást jelent azoknak a nőknek, akiknek a két melle nem szimmetrikus és ez megnehezíti a mindennapi életüket.

Cikkünkben be fogjuk mutatni, hogy hogyan zajlik a műtét, hogyan kell rá felkészülnöd és mire kell számítanod a lábadozási időszakban. Ezen kívül szót ejtünk a lehetséges eljárásokról és azok árazásáról is.

Mit jelent a mellaszimmetria?

A mellaszimmetria a két mell közötti látványos eltérést jelenti:

 • formában
 • méretben
 • elhelyezkedésben
 • mellbimbó helyzetében.

Pár mm-es eltérés a mellbimbók elhelyezkedésénél vagy pár cm-es különbség a mellek méretében nem számottevő, viszont ennél nagyobb mértékű eltérés már zavaró lehet. Ilyenkor mondjuk, hogy a két mell aszimmetrikus.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellaszimmetria korrekcióval kapcsolatos kérdésekről!

Hogyan alakul ki a mellaszimmetria?

A mellaszimmetria többféle módon kialakulhat:

 • A test nem szimmetrikus, az apró eltérések teljesen normálisak, viszont egyes esetekben előfordul, hogy csupán ilyen a testfelépítésünk.
 • Kötőszövet-vagy csontozat rendellenessége is okozhatja a mellek aszimmetriáját.
 • Súlyváltozás-, terhesség-, vagy szoptatás után is előfordul, hogy az egyik mell eltér a másiktól.
Aszimmetrikus Mell Korrekció

Mi az aszimmetrikus mell korrekció?

A mellaszimmetria műtét során különböző átalakításokkal bizonyosodnak meg arról, hogy a két mell egyforma legyen.

 1. Mellkisebbítés: ha ez egyik mell nagyobb, mint a másik, akkor lehetőség van arra, hogy az egyiknek a méretét csökkentsük, így egyformák lesznek.
 2. Mellnagyobbítás: a méretbeli eltéréseket nem csak mellkisebbítéssel tudjuk megoldani, az egyik mell méretét a másikkal azonos méretűre tudjuk növelni. Ezt implantátum behelyezésével érjük el.
 3. Mellfelvarrás: ha a mellek mérete megfelelő, viszont az elhelyezkedésük nem – például az egyik lóg -, akkor mellfelvarrásra van szükség, amivel megemeljük a mellet úgy, hogy a másikkal egy vonalban helyezkedjen el.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellaszimmetria korrekcióval kapcsolatos kérdésekről!

Milyen problémákat okozhatnak az aszimmetrikus mellek?

A mellaszimmetria nem okoz egészségügyi problémát, viszont a mindennapjainkat meg tudja nehezíteni. Ilyen probléma lehet például a melltartó vásárlása, hiszen, ha az egyik mell pár kosárszámmal nagyobb, mint a másik mell, akkor nehéz megtalálni a megfelelő méretet.

A nőknek a melltartó vásárláson kívül pszichés problémákat okoz a mellaszimmetria, hiszen nem szeretnek a strandon bikiniben mutatkozni vagy levetkőzni a partnerük előtt, szégyellik a testüket és ez miatt elveszítik a magabiztosságuk, önbecsülésük.

Kinek ajánlott a mellkorrekciós műtét?

A mellaszimmetria műtét azoknak ajánlott, akiknek a két mell között szemmel látható eltérés van és ez problémát okoz a mindennapokban, valamint pszichés kihívások elé állítja a pácienst.

Ha Téged is zavar, hogy a melleid nem egyformák, akkor kérj egy időpontot egy ingyenes konzultációra és tájékozódj a lehetőségeidről.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellaszimmetria korrekcióval kapcsolatos kérdésekről!

Hogyan zajlik a beavatkozás?

Műtét előtt

A konzultáció során elmondod a plasztikai sebésznek, hogy min szeretnél változtatni, mi az, ami téged zavar. Ő ez alapján felvázolja a lehetőségeidet és közösen megállapodtok az eljárás menetében. A beavatkozás előtt még egy laborvizsgálaton is részt kell venned. Ezen kívül az orvos egyéb vizsgálatokat is előírhat, azonban ezek elvégzéséhez nem kell más helyszínekre utaznod, minden vizsgálatot el tudnak végezni a klinikán.

Műtét alatt

A műtét minden esetben altatásban történik, viszont a beavatkozás milyenségétől függ a műtét menete.

Mellnagyobbítás

A mellnagyobbítás során implantátumot helyeznek be, amely előzetesen lett kiválasztva a konzultáció során. Fontos, hogy a mellimplantátum mérete és formája megfeleljen a testi adottságaidnak. Az implantátum a mellizom- vagy a mellmirigyek alá kerülhet. 

Mellkisebbítés

A mellkisebbítés során egy bemetszésen keresztül távolítják el a felesleges mirigy-és zsírszöveteket. Ezt követően a plasztikai sebész a megmard mirigyállományból alakítja ki a kívánt formát. 

Mellfelvarrás

A mellfelvarrás során a mell megemelése a meglévő mirigyállomány segítségével történik. A beavatkozás alatt sor kerül a felesleges bőr eltávolítására és a mellbimbókat a megfelelő helyen rögzítik. Az esetek felében nem szükséges implantátum behelyezése a mellfelvarráshoz, ez a páciens adottságaitól függ.

Műtét után

Összeszedtük Neked a legfontosabb tudnivalókat:

 • A műtét után egy éjszakát a klinikán kell tölteni ezt követően csak kontroll vizsgálatokra kell visszajönni.
 • Kontroll vizsgálatra kell menned 1 hét-, 2 hét-, 6 hét- illetve 12 hét után.
 • Varratszedésre nem lesz szükség, mivel a klinikán felszívódó varratokkal dolgoznak.
 • 10 napig nem feküdhetsz hason, csak háton vagy az oldaladon.
 • 10 napig egy speciális melltartót kell hordanod.
 • 3 héten keresztül kerülnöd kell a megerőltető fizikai munkát és a sportot.

A melled nagyjából fél év után nyeri el a végleges formáját, ekkora a külső hegek már teljesen begyógyulnak.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellaszimmetria korrekcióval kapcsolatos kérdésekről!

Mennyire kockázatos a mellaszimmetria műtét?

A mellplasztika az egyik leggyakoribb a plasztikai műtétek körében, de természetesen a szövődmények előfordulását nem lehet kizárni. Ilyen szövődmény lehet például: utóvérzés, fertőzés vagy mellbimbó érzékenységének változása, ezeket azonban megfelelően lehet kezelni a konzultációk alkalmával.

Mell Aszimmetria műtét

Milyen eredmények érhetők el az aszimmetrikus mell korrekcióval?

A aszimmetrikus mell korrekcióval korrigálható a két mell közötti eltérés. Mindegy, hogy milyen jellegű átalakításról beszélünk, a plasztikai sebész megbizonyosodik arról, hogy a két mell egyforma legyen a műtétet követően. Az aszimmetria szinte teljesen meg fog szűnni, nem fogsz különbséget látni a melleid között.

Visszanyered a magabiztosságod, újra jól érezheted magad a bőrödben és bátran vehetsz fel bikinit is. Fehérnemű vásárlásnál is könnyebb dolgod lesz, hiszen mindkét mell azonos méretű lesz.

Aszimmetrikus mell korrekció műtét ára

Mellaszimmetria műtét

1.080.000 Ft-tól

Mellfelvarrás nagyobbítással

1.600.000 Ft-tól

Kombinált mellplasztika

1.670.000 Ft-tól

Mellkorrekció

220.000 Ft-tól

A műtét árát több tényező befolyásolhatja:

 • a mellet nagyobbítani vagy kisebbíteni kell,
 • meg kell-e emelni a mellet, változtatva annak elhelyezkedésén,
 • illetve az, hogy egy vagy két mell átalakítása szükséges.

A beavatkozás után gyönyörű, formás és természetesen szimmetrikus mellekkel távozhatsz, nem kell többé takargatni magadat vagy stresszelni a tökéletes melltartó megtalálásán. Visszanyered az önbizalmad és a melleid aszimmetriájából adód hétköznapi gondokkal sem kell ezt követően bajlódnod.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellaszimmetria korrekcióval kapcsolatos kérdésekről!

Van még kérdésed?

Ha úgy érzed, hogy maradt még megválaszolatlan kérdésed, akkor foglalj időpontot egy ingyenes konzultációra, ahol egy plasztikai sebész fog személyre szóló tanácsot adni.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia