Ajakfeltöltés - Minden amit a ​szájfeltöltésről tudnod kell!

ajakfeltöltés tudnivalók

Arcunk egyik leghangsúlyosabb, legszembetűnőbb eleme a szánk. Beszélgetés közben gyakran figyeljük egymás száját, és bizony lehetséges partnereinken is az első dolgok között van, amit megnézünk. Éppen ezért az átlagosnál vékonyabb felső vagy alsó ajkak sajnos igen komolyan befolyásolhatják az első benyomást.

Megtaláltuk Budapest legjobb plasztikai sebészetét

8 döntő szempont szerint összehasonlítottuk Budapest plasztikai sebészeteit. Kíváncsi vagy a szempontokra és az eredményre?


Ha te is úgy érzed, hogy előnytelen vastagságúak ajkaid, olvass tovább nyugodtan, mutatjuk a megoldást!

Az ajakfeltöltés fajtái

A formás, telt ajkak mindig is a nőiesség szimbólumai voltak, ezért nem lehet meglepetés, hogy napjainkban az ajakfeltöltés a legnépszerűbb szépészeti beavatkozások közé tartozik. Részben épp ezért az idők során fontossá vált, hogy minél biztonságosabban legyen végezhető a kezelés, valamint szükséges volt egy olyan anyag megtalálása, mely lehetővé teszi ezt a biztonságot miközben csökkenti a szövődmények kialakulásának lehetőségeit is. A száj feltöltését a sebészek alapvetően kétféle anyaggal szokták végezni: felszívódó, és nem felszívódó („végleges”) készítményekkel.

Ajakfeltöltés fajták

Permalip ajakfeltöltés, Szilikonos szájfeltöltés

Éveken keresztül a szilikon volt az egyetlen olyan anyag, mellyel hosszabb távú hatást lehetett elérni az ajkak teltségének, nagyságának szempontjából.

​​A szilikonos beavatkozások mára teljesen a háttérbe szorultak mind az ajakfeltöltés, mind pedig a ránctalanítás területén is. Különösen igaz ez a szilikon injekcióval való szervezetbe juttatására.

Szilikonos szájfeltöltés, Permalip ajakfeltöltés


Ez főleg annak köszönhető, hogy az ilyen anyagok használatának esetében a kockázatok és mellékhatások kialakulásának esélye sokkal nagyobb, mint felszívódó társaik (például a hyaluronsav, vagy a kollagén) alkalmazásakor.

Szilikonos megoldások közé tartoznak az újabb, szilikonimplantátumalapú beavatkozások is, melyek a napjainkban is népszerűek. Az implantátum mérete állítható, így tökéletesen az egyedi szájra szabható, a szövődmények kialakulása azonban sajnos itt is gyakoribb.

Megtaláltuk Budapest legjobb plasztikai sebészetét

8 döntő szempont szerint összehasonlítottuk Budapest plasztikai sebészeteit. Kíváncsi vagy a szempontokra és az eredményre?


Hyaluronsavas ​ajakfeltöltés

A hyaluronsavas ajakfeltöltés legnagyobb előnye, hogy ez az anyag a szervezetben természetes módon is megtalálható, így felszívódása szinte sohasem jár semmilyen komplikációval.

​Hyaluronsavas ajakfeltöltés

A kis kockázat mellett az ajakfeltöltés segíthet a

 • felszínes és mélyebb ráncok kezelésében,
 • az ajak körvonalának kiemelésében,
 • hidratáltságának és teltségének fokozásában,
 • a nem szimmetrikus ajkak korrigálásban.

​A hyaluronsavat tartalmazó készítmények felszívódási ideje 8-14 hónap, a kívánt hatás hosszabb ideig tartó eléréséhez a kezelést időnként meg kell ismételni.

Szájfeltöltés Előnyök

 • Az ajkak teltsége jól szabályozható

Mivel az injektált anyag mennyisége szabályozható, az orvos könnyen kontrollálja, hogy mennyire legyenek teltek az ajkak.

 • Fokozatos kezelés

Az injekciók beadása fokozatosan történik, így addig ismételhetjük meg kisebb lépésekben a kezelést, míg a kívánt eredményt el nem érjük.

 • Esetleges csomók, dudorok gyors feloldása

Az ajkak mozgása nyomán esetlegesen létrejövő csomók és dudorok könnyen feloldódnak.

 • Biztonság

Kisebb a véraláfutások vagy duzzanatok kialakulása, mint más töltőanyagok esetében.

 • Tartós eredmény

Bár az eredmények nem állandóak, de meglehetősen hosszútávúak!

 • Az allergiás reakció esélye kicsi

Mivel ahogy azt az előbb már említettük, a hyaluronsav természetes anyag, így nagyon-nagyon ritka, hogy allergiás reakciót váltana ki.

Megtaláltuk Budapest legjobb plasztikai sebészetét

8 döntő szempont szerint összehasonlítottuk Budapest plasztikai sebészeteit. Kíváncsi vagy a szempontokra és az eredményre?


Ajakfeltöltés saját zsírral

A saját zsírral való ajakfeltöltés a legtermészetesebb útja az ajkak teltebbé, vastagabbá tételének. Abból a szempontból is kedvező ez a módszer, hogy a zsír lassabban szívódik fel, mint a kollagén vagy a hyaluronsav, így a hatás tartósabb, mint ezeknél a készítményeknél.

A kezelést zsírleszívó műtét előzi meg, mely során legtöbbször a köldök, a has, vagy a belsőcomb felszínéről szívják le azt a zsírt, melyet később az ajkakba töltenek vissza.

​​A saját zsírral történő műtétek azért is kedvezőek, mert idegen anyag egyáltalán nem kerül a szervezetbe, ezért allergiás reakcióktól és túlérzékenységtől egyáltalán nem kell tartanunk.

Melyik kezelés ideális számodra?

A különböző beavatkozások különböző célokra lehetnek ideálisak.

 • A Permalip szilikon implantátum akkor lehet jó megoldás, ha igazán elégedett vagy ajkaid beavatkozások utáni teltségével, és szeretnél minél tartósabb, minél hosszabb ideig látványos változást elérni szád formájának szempontjából.
 • A saját zsírral való feltöltés egy következő lépcső. Amennyiben a hyaluronsavas feltöltés által elért állapotot kedvezőnek látod, ez ugyanolyan biztonságos módon, de valamivel hosszabb távra nyújthat megoldást, mint a hyaluronsavas injekció.
 • A hyaluronsavas ajakfeltöltést főleg akkor ajánljuk, ha szeretnél megismerkedni a telt, formás ajkakkal, szeretnéd viszonylag olcsón letesztelni, hogy hogy nézne ki arcod egy húsosabb száj látványával kiegészülve.

Amennyiben már van róla elképzelésed, hogy melyik módszer lenne számodra a legmegfelelőbb ahhoz, hogy teltebbé varázsold ajkaid ezzel vonzóbbá téve arcod, fordulj bizalommal az oldalunkon ajánlott klinikák bármelyikéhez ingyenes konzultációért, hogy egy igazi szakértővel is átrághasd a dolgot!

Megtaláltuk Budapest legjobb plasztikai sebészetét

8 döntő szempont szerint összehasonlítottuk Budapest plasztikai sebészeteit. Kíváncsi vagy a szempontokra és az eredményre?


A beavatkozás menete

A műtétet minden esetben konzultáció és rövid rutinvizsgálatok előzik meg, amely során az orvos szemügyre veszi a szád, segít eldönteni, hogy melyik megoldás lenne a legkedvezőbb számodra.

Mi történik az ajakfeltöltés után

A kezeléseket ambulánsan végzik, az adott terület érzéstelenítése után vékony injekciós tűvel juttatják a folyékony feltöltő anyagot az ajkakba. Mivel az apró  tűszúrások kis duzzanatot okozhatnak, így a beavatkozás végeredménye csak 1-2 nap múlva állandósul. Az ajkak injekció utáni közvetlen mérete akár 30-40%-kal is csökkenhet.

​​A beavatkozás sikeressége és tartóssága függ a páciens életmódjától, bőrtípusától, korától, izmainak aktivitásától, valamint természetesen bőrének egyéni szerkezetétől is, ezért személyenként más-más lehet.

Mi történik az ajakfeltöltés ​után?

A kezelt területen pár napig az injekció után kozmetikai szerek használata tilos. Szintén 1-2 napig nem szabad nagyon sokat beszélnünk, erősen rágnunk. Tartózkodjunk az arcizmainkat túlzottan megerőltető mimikától is, ne nyomkodjuk és ne tegyük ki nagyobb izommozgásnak a területet.

A beavatkozás után kisebb duzzanatok, bőrpír, deformáltság vagy enyhe aszimmetria alakulhat ki, de ezek a tünetek az esetek nagy részében 1-2 nap alatt megszűnnek. Az ideális hatás megtartása érdekében a kezelt területet ne tegyük ki erős napsugárzásnak, szoláriumba se menjünk legalább 2-3 hétig.

A feltöltés hatása körülbelül 5-12 hónapig látványos, ezt követően a szervezet lebontja, vagy átcsoportosítja a korábban bejuttatott hyaluronsavat. A saját zsírral történő ajakfeltöltés után valamivel később következik be ez a folyamat.

Ajakfeltöltés​ árak​ - Mennyibe kerül egy szájfeltöltés?

Ahogy már korábban említettük, nincs két ugyanolyan száj a világon, ezért is előz meg minden kezelést egy személyes konzultáció, mely során az orvos a pácienssel egyeztetve, száját megvizsgálva eldönti, hogy milyen beavatkozás lenne a legkedvezőbb számára.

ajakfeltötés utáni napok

Emellett az ár minden esetben függ a feltöltőanyag minőségétől, és attól is, hogy mennyire szeretnénk dúsítani ajkainkat, hiszen minél több anyagra van szükség a beavatkozás értelemszerűen annál több pénzbe kerül.

Hyaluronsavas és saját zsírral történő szájfeltöltés ára

Általánosságban elmondható, hogy a hyaluronsavas szájfeltöltés ára 60-80.000 forint között mozog, a saját zsírral történő beavatkozás ára 140.000-150.000 forint körül van. A pontos összegről a konzultáció során tud minket tájékoztatni a kezelést végző orvos.

Permalip ajakfeltöltés ára

Ennek a műtétnek az összege is klinikánként, orvosonként, személyenként eltérő lehet, azonban a felső vagy alsó ajkak implantátummal való feltöltése általában 160-190.000 forint, míg a két ajak egyszerre történő feltöltése 300-320.000 forint között mozog.


Reméljük sikerült segítenünk neked abban, hogy könnyebben eligazodj a szájfeltöltés szakterületén! A biztonság kedvéért most foglaljuk össze, miről is volt szó.

Miután megállapítottuk, hogy a száj az emberi arc egyik leghangsúlyosabb eleme, ezért annak esztétikai minősége kifejezetten fontos például az első benyomások szempontjából, az ajakfeltöltő beavatkozások témájában alapvetően három féle kezelést különböztettünk meg.

 • Hyaluronsavas ajakfeltöltést leginkább akkor érdemes elvégeztetned, ha még nem volt ilyen beavatkozásod, de szeretnéd kipróbálni, hogy milyen az élet dúsabb ajkakkal. Pozitívumai közé tartozik, hogy a nagyon rövid ideig tartó és viszonylag olcsó kezelés után nincs gyógyulási idő, pár napon belül ajkaid elnyerik tökéletes formájukat.
 • A saját zsírral történő szájfeltöltéslegnagyobb előnye, hogy mivel a te testedből szívják le a zsírt egy rövid műtét során, ezért teljesen természetes, szervezeted számára egyáltalán nem idegen anyaggal végzik a kezelést. Az ilyen beavatkozások hatása valamivel tovább tart, mint hyaluronsavas feltöltésé.
 • Bár a szilikon injekciós úton történő használata mára már elavulttá vált a plasztikai sebészetben, az implantátumokhoz még mindig gyakran használják. Erre példa a Permalip, mely segítségével szintén természetes teltség kölcsönözhető az ajkaknak. Bár drágább és valamivel kockázatosabb megoldás, mint az előző kettő, ez rendelkezik a leghosszabb távú eredménnyel!

Ha szeretnéd te is vékony ajkaidat dúsabbá, teltebbé tenni, ezzel növelve arcod harmóniáját és önbizalmad, jelentkezz be ingyenes konzultációra az általunk ajánlott plasztikai sebészek valamelyikéhez!

Megtaláltuk Budapest legjobb plasztikai sebészetét

8 döntő szempont szerint összehasonlítottuk Budapest plasztikai sebészeteit. Kíváncsi vagy a szempontokra és az eredményre?