Ajakfeltöltés - Minden amit a szájfeltöltésről tudnod kell!

ajakfeltöltés tudnivalók

Arcunk egyik leghangsúlyosabb, legszembetűnőbb eleme a szánk. Beszélgetés közben gyakran figyeljük egymás száját, és bizony lehetséges partnereinken is az első dolgok között van, amit megnézünk. Éppen ezért az átlagosnál vékonyabb felső vagy alsó ajkak sajnos igen komolyan befolyásolhatják az első benyomást.

Ha te is úgy érzed, hogy előnytelen vastagságúak ajkaid, olvass tovább nyugodtan, mutatjuk a megoldást!

Az ajakfeltöltés fajtái

A formás, telt ajkak mindig is a nőiesség szimbólumai voltak, ezért nem lehet meglepetés, hogy napjainkban az ajakfeltöltés a legnépszerűbb szépészeti beavatkozások közé tartozik. Részben épp ezért az idők során fontossá vált, hogy minél biztonságosabban legyen végezhető a kezelés, valamint szükséges volt egy olyan anyag megtalálása, mely lehetővé teszi ezt a biztonságot miközben csökkenti a szövődmények kialakulásának lehetőségeit is. A száj feltöltését a sebészek alapvetően kétféle anyaggal szokták végezni: felszívódó, és nem felszívódó („végleges”) készítményekkel.

Ajakfeltöltés fajták

Szilikonos szájfeltöltés

Éveken keresztül a szilikon volt az egyetlen olyan anyag, mellyel hosszabb távú hatást lehetett elérni az ajkak teltségének, nagyságának szempontjából.

A szilikonos ajakfeltöltésnek két változata van, az egyik a szilikonolaj, a másik a szilikon implantátum.

A szilikonos beavatkozások mára teljesen a háttérbe szorultak mind az ajakfeltöltés, mind pedig a ránctalanítás területén is. Különösen igaz ez a szilikon injekcióval való szervezetbe juttatására.

Szilikonos szájfeltöltés, Permalip ajakfeltöltés


Ez főleg annak köszönhető, hogy az ilyen anyagok használatának esetében a kockázatok és mellékhatások kialakulásának esélye sokkal nagyobb, mint felszívódó társaik (például a hyaluronsav, vagy a kollagén) alkalmazásakor.

Permalip ajakfeltöltés

Szilikonos megoldások közé tartoznak az újabb, szilikon implantátum-alapú beavatkozások is, melyek napjainkban is népszerűek. Az implantátum mérete állítható, így tökéletesen az egyedi szájra szabható, a szövődmények kialakulása azonban sajnos itt is gyakoribb. Magyarországon több helyen is elvégeztethető a Permalip implantátumos ajakfeltöltés, ugyanakkor viszonylag magas ára miatt nem biztos, hogy elsőre ez a legjobb választás - sebésztől és implantátumtól függően a két ajak implantátumos nagyobbítása többszázezres tétel lehet.

Mivel a hyaluronsavas feltöltés kevésbé megterhelő a szervezetnek, szinte nincsenek kockázatai és sokkal jobban formázható vele az ajak, inkább azzal érdemes kezdeni.

Ha mégis a Permalip mellett döntenél, adunk egy jótanácsot. Beavatkozás előtt a plasztikai sebészetek által használt Permalip implantátumokat ellenőrizni kell, hogy rendelkeznek-e FDA és CE minősítéssekkel, ami garantálja a biztonságot és a minőséget.  

Hyaluronsavas ajakfeltöltés

A hyaluronsavas ajakfeltöltés legnagyobb előnye, hogy ez az anyag a szervezetben természetes módon is megtalálható, így felszívódása szinte sohasem jár semmilyen komplikációval.

ajakfeltöltés hyaluron

A kis kockázat mellett a hyaluronsavas ajakfeltöltés segíthet a

 • felszínes és mélyebb ráncok kezelésében,
 • az ajak körvonalának kiemelésében,
 • hidratáltságának és teltségének fokozásában,
 • a nem szimmetrikus ajkak korrigálásban.

Aki a hyaluronsavas ajakfeltöltést választja, az biztos lehet abban, hogy több előnyt fog élvezni, mindenféle hátrány nélkül! Többek között például fontos megemlíteni, hogy az ajkak alakja jobban formálható, szabadabb a választás abban az értelemben, hogy mekkora változást akarunk.

Fontos kiemelni két olyan előnyt, ami mindent visz: a hyaluronsavas ajakfeltöltés megfizethető és gyors beavatkozás!

Érdemes még azt is tudni, hogy a hyaluronsavat tartalmazó készítmények felszívódási ideje 8-14 hónap, a kívánt hatás hosszabb ideig tartó eléréséhez a kezelést időnként meg kell ismételni.

Ajakfeltöltés saját zsírral

A saját zsírral való ajakfeltöltés a legtermészetesebb útja az ajkak teltebbé, vastagabbá tételének. Abból a szempontból kedvező ez a módszer, hogy a zsír lassabban szívódik fel, mint a kollagén vagy a hyaluronsav, így a hatás tartósabb, mint ezeknél a készítményeknél.

Ugyanakkor kicsit macerásabb is ez módszer, hiszen a kezelést zsírleszívó műtét előzi meg, mely során legtöbbször a köldök, a has, vagy a belső comb felszínéről szívják le azt a zsírt, melyet később az ajkakba töltenek vissza. A leszívott zsírsejteket megtisztítják, beültetésre alkalmas állapotba hozzák. Ez a fajta zsírleszívás speciális gépet igényel, illetve kiegészítő képzettséget is, mivel itt a lényeg az, hogy a zsírsejtek a leszívás során sem sérüljenek, illetve a tisztítás során is épek maradjanak, mert csak úgy tudnak megfelelően kötődni. 

Ezek a lépések mind időben, mind pedig anyagiakban megnövelik a saját zsírral történő feltöltést. Éppen ezért - bár ideálisnak tűnik - véleményünk szerint nem ez a legjobb módszer az ajkak vastagítására.

Sokaknak azért tetszik első hallásra ez az ajakvastagítási technika, mert idegen anyag egyáltalán nem kerül a szervezetbe, ezért allergiás reakcióktól és túlérzékenységtől egyáltalán nem kell tartani.

Melyik kezelés ideális számodra?

A különböző beavatkozások különböző célokra lehetnek ideálisak.

 • A Permalip szilikon implantátum akkor lehet jó megoldás, ha igazán elégedett vagy ajkaid beavatkozások utáni teltségével, és szeretnél minél tartósabb, minél hosszabb ideig látványos változást elérni szád formájának szempontjából. Hátránya azonban a magas komplikációs tényező.
 • A saját zsírral való feltöltés egy bonyolultabb beavatakozás. Mivel először a zsírleszívásnak kell megörténnie, amit aztán az ajkakba juttatnak, az idő és pénz faktorok jelentősen növekednek. Ez a módszer ugyan biztonságos, de korántsem olyan egyszerű, mint a hyaluronsavas ajakfeltöltés.
 • A hyaluronsavas ajakfeltöltést akkor ajánljuk, ha telt, formás ajkakat szeretnél viszonylag olcsón és szinte 100%-os biztonsággal. A beavatkozás rövid időt vesz igénybe és a maximális hatás érdekében megújítható.

Amennyiben már van róla elképzelésed, hogy melyik módszer lenne számodra a legmegfelelőbb ahhoz, hogy teltebbé varázsold ajkaid ezzel vonzóbbá téve arcod, fordulj bizalommal az oldalunkon ajánlott klinikához ingyenes konzultációért, hogy egy igazi szakértővel is átrághasd a dolgot!

A hyaluronsavas ajakfeltöltés előnyei

 • Az ajkak teltsége jól szabályozható

Mivel az injektált anyag mennyisége szabályozható, az orvos könnyen kontrollálja, hogy mennyire legyenek teltek az ajkak.

 • Fokozatos kezelés

Az injekciók beadása fokozatosan történik, így addig ismételhetjük meg kisebb lépésekben a kezelést, míg a kívánt eredményt el nem érjük.

 • Esetleges csomók, dudorok gyors feloldása

Az ajkak mozgása nyomán esetlegesen létrejövő csomók és dudorok könnyen feloldódnak.

 • Biztonság

Kisebb a véraláfutások vagy duzzanatok kialakulása, mint más töltőanyagok esetében.

 • Tartós eredmény

Bár az eredmények nem állandóak, de meglehetősen hosszútávúak!

 • Az allergiás reakció esélye kicsi

Mivel ahogy azt az előbb már említettük, a hyaluronsav természetes anyag, így nagyon-nagyon ritka, hogy allergiás reakciót váltana ki.

A beavatkozás menete

A kezelést minden esetben konzultáció és rövid rutinvizsgálatok előzik meg, amely során az orvos szemügyre veszi a szád, segít eldönteni, hogy melyik megoldás lenne a legkedvezőbb számodra.

Mi történik az ajakfeltöltés után

A kezeléseket ambulánsan végzik, az adott terület érzéstelenítése után vékony injekciós tűvel juttatják a folyékony feltöltő anyagot az ajkakba. Mivel az apró  tűszúrások kis duzzanatot okozhatnak, így a beavatkozás végeredménye csak 1-2 nap múlva állandósul. Az ajkak injekció utáni közvetlen mérete akár 30-40%-kal is csökkenhet.

A beavatkozás sikeressége és tartóssága függ a páciens életmódjától, bőrtípusától, korától, izmainak aktivitásától, valamint természetesen bőrének egyéni szerkezetétől is, ezért személyenként más-más lehet.

Mi történik az ajakfeltöltés után?

A kezelt területen pár napig az injekció után kozmetikai szerek használata tilos. Szintén 1-2 napig nem szabad nagyon sokat beszélnünk, erősen rágnunk. Tartózkodjunk az arcizmainkat túlzottan megerőltető mimikától is, ne nyomkodjuk és ne tegyük ki nagyobb izommozgásnak a területet.

A beavatkozás után kisebb duzzanatok, bőrpír, deformáltság vagy enyhe aszimmetria alakulhat ki, de ezek a tünetek az esetek nagy részében 1-2 nap alatt megszűnnek. Az ideális hatás megtartása érdekében a kezelt területet ne tegyük ki erős napsugárzásnak, szoláriumba se menjünk legalább 2-3 hétig.

A feltöltés hatása körülbelül 8-12 hónapig látványos, ezt követően a szervezet lebontja, vagy átcsoportosítja a korábban bejuttatott hyaluronsavat. A saját zsírral történő ajakfeltöltés után valamivel később következik be ez a folyamat.

Ajakfeltöltés árak - Mennyibe kerül egy szájfeltöltés?

Ahogy már korábban említettük, nincs két ugyanolyan száj a világon, ezért is előz meg minden kezelést egy személyes konzultáció, mely során az orvos a pácienssel egyeztetve, száját megvizsgálva eldönti, hogy milyen beavatkozás lenne a legkedvezőbb számára.

ajakfeltötés utáni napok

Emellett az ár minden esetben függ a feltöltőanyag minőségétől, és attól is, hogy mennyire szeretnénk dúsítani ajkainkat, hiszen minél több anyagra van szükség a beavatkozás értelemszerűen annál több pénzbe kerül.

Hyaluronsavas szájfeltöltés ára 

Általánosságban elmondható, hogy a hyaluronsavas szájfeltöltés ára 0,1 milliliterben van megadva, általában 16.000 forint körül mozog. A pontos összeget - a bejuttatott anyag mennyiségétől függően - mindig alapos tervezés után mondja el a plasztikai sebész.

Saját zsírral történő szájfeltöltés ára

A saját zsírral történő beavatkozás ára igen változó, mivel nem csak a szájfeltöltés, de a zsírleszívás és az előkészítés költségeit is beleszámítják az árba. A pontos összegről a konzultáció során tud minket tájékoztatni a kezelést végző orvos.

Permalip ajakfeltöltés ára

Ennek a műtétnek az összege is klinikánként, orvosonként, személyenként eltérő lehet, azonban a felső vagy alsó ajkak implantátummal való feltöltése általában bőven 200.000 forint felett van, míg a két ajak egyszerre történő feltöltése akár félmillió forintra is rúghat.


Reméljük sikerült segítenünk neked abban, hogy könnyebben eligazodj a szájfeltöltés szakterületén! A biztonság kedvéért most foglaljuk össze, miről is volt szó.

Ha maradtak még kérdéseid, itt egy gyors összefoglaló, és elmondjuk mit lépj ezután!

Miután megállapítottuk, hogy a száj az emberi arc egyik leghangsúlyosabb eleme, ezért annak esztétikai minősége kifejezetten fontos például az első benyomások szempontjából, az ajakfeltöltő beavatkozások témájában alapvetően három féle kezelést különböztettünk meg.

 • Hyaluronsavas ajakfeltöltést leginkább akkor érdemes elvégeztetned, ha még nem volt ilyen beavatkozásod, de szeretnéd kipróbálni, hogy milyen az élet dúsabb ajkakkal. Pozitívumai közé tartozik, hogy a nagyon rövid ideig tartó és viszonylag olcsó kezelés után nincs gyógyulási idő, pár napon belül ajkaid elnyerik tökéletes formájukat. Elsősorban ez az az ajakfeltöltési módszer, amelyet ajánlani tudunk, hiszen gyorsan elvégezhető, a hatása akár egy évig is megmarad, és arányaiban a legolcsóbb is.
 • A saját zsírral történő szájfeltöltés legnagyobb előnye, hogy mivel a te testedből szívják le a zsírt egy külön műtét során, ezért teljesen természetes, szervezeted számára egyáltalán nem idegen anyaggal végzik a kezelést. Az ilyen beavatkozások hatása valamivel tovább tart, mint a hyaluronsavas feltöltésé, bár egy összetetebb eljárás, hiszen a zsír leszívása is a folyamat része, illetve speciális gépet is igényel. Elsősorban azoknak ajánlott, akik ódzkodnak az implantátumoktól vagy attól, hogy idegen anyagot fecskendezzenek be az ajkukba. Hátránya tehát a beavatkozás összetettsége és költsége.
 • Bár a szilikon injekciós úton történő használata mára már elavulttá vált a plasztikai sebészetben, az implantátumokhoz még mindig gyakran használják. Erre példa a Permalip, mely segítségével szintén természetes teltség kölcsönözhető az ajkaknak. Bár drágább és valamivel kockázatosabb megoldás, mint az előző kettő, ez rendelkezik a leghosszabb távú eredménnyel! Ez a helyi érzéstelenítésben végzett ajakformálás adja a legtartósabb eredményeket, ugyanakkor a megfelelő implantátum méret kiválasztása nem egyszerű!

Ha szeretnéd te is vékony ajkaidat dúsabbá, teltebbé tenni, ezzel növelve arcod harmóniáját és önbizalmad, jelentkezz be ingyenes konzultációra az általunk ajánlott plasztikai sebészetre!

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 15% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia