Ajakfeltöltés

Ajakfeltöltés során a vékony ajkakat lehet vastagítani és a száj körüli ráncokat lehet kisimítani. Az ajakfeltöltés hyaluronsavval, a szervezetünkben is megtalálható természetes anyaggal történik, melyet fecskendő segítségével juttat a plasztikai sebész a bőr alá. A hyaluronsavas szájfeltöltés népszerű beavatkozás, mert biztonságos, gyorsan elvégezhető és hosszú távon eredményes.

Cikkünkben bemutatjuk az ajakfeltöltés fajtáit, előnyeit, menetét, valamint bemutatjuk, hogy mennyibe kerül egy szájfeltöltés.

Az ajakfeltöltés fajtái

Az ajakfeltöltés fajtái a bejuttatott anyag típusában különböznek. A sebészek alapvetően kétféle anyaggal szoktak ajakvastagítást végezni

 • felszívódó
 • nem felszívódó („végleges”) készítményekkel.

Mivel az ajakfeltöltés Budapest egyik legnépszerűbb esztétikai beavatkozása, ajánlott klinikánk a legjobb ajakfelöltés érdekében felszívódó anyagú töltéseket végez, melyek lehetnek hyaluronsav (Juvederm ajakfelöltés, Russian lips ajakfeltöltés) és saját zsír alapúak. Ezek biztonságos, hatékony és eredményes beavatkozások.

A nem felszívódó permalip és a szilikonos szájfeltöltést csak a teljesség igénye miatt mutatjuk be, azokkal a klinika nem foglalkozik.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az ajakfeltöltéssel kapcsolatos kérdésekről!

ajakfeltöltés hyaluron

Hyaluronsavas ajakfeltöltés

A hyaluronsavas ajakfeltöltés tulajdonságai közé tartozik, hogy az ajkak jól formálhatók, vastagíthatók, eltüntethetőek a száj körüli ráncok, továbbá kontúrkiemelő képességgel is rendelkezik. A hyaluronsavas szájfeltöltéshez használt, a szervezetben természetes módon is megtalálható hyaluronsav felszívódása szinte sohasem jár komplikációval.

A hyaluronsavas ajakfeltöltés segíthet a

 • felszínes és mélyebb ráncok kezelésében,
 • az ajak körvonalának kiemelésében,
 • hidratáltságának és teltségének fokozásában,
 • a nem szimmetrikus ajkak korrigálásban.

A hyaluronsavas ajakfeltöltés előnyei

A hyaluronsavas ajakfeltöltés két legfőbb előnye, ami mindent visz, hogy megfizethető és gyorsan elvégezhető beavatkozás. Megfizethető, hiszen kevés töltőanyaggal is nagyszerű eredményeket lehet elérni és gyors, mert akár "ebédszünetben", 20 perc leforgása alatt elvégezhető az ajaktöltés.

További előnyök

 • Az ajkak teltsége jól szabályozható: Mivel az injektált anyag mennyisége szabályozható, a plasztikai sebész könnyen kontrollálja, hogy mennyire legyenek teltek az ajkak.
 • Fokozatos kezelés: Az injekciók beadása fokozatosan történik, így addig ismételhetjük meg kisebb lépésekben a kezelést, míg a kívánt eredményt el nem érjük.
 • Esetleges csomók, dudorok gyors feloldása: Az ajkak mozgása nyomán esetlegesen létrejövő csomók és dudorok könnyen feloldódnak.
 • Biztonságos: Kisebb a véraláfutások vagy duzzanatok kialakulása, mint más töltőanyagok esetében.
 • Tartós eredmény: Bár az eredmények nem állandóak, de meglehetősen hosszútávúak!
 • Az allergiás reakció esélye kicsi: Mivel a hyaluronsav természetes anyag, így nagyon ritka, hogy allergiás reakciót váltana ki.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az ajakfeltöltéssel kapcsolatos kérdésekről!

A hyaluronsavas ajakfeltöltés menete

A hyaluronsavas ajakfeltöltés menete minden esetben konzultációval és rövid rutinvizsgálatokkal kezdődik, amely során az orvos szemügyre veszi a szád, segít eldönteni, hogy milyen megoldás lenne a legkedvezőbb számodra.

A kezeléseket ambulánsan végzik, az adott terület érzéstelenítése után vékony injekciós tűvel juttatják a folyékony hyaluronsavat az ajkakba. Mivel az apró  tűszúrások kis duzzanatot okozhatnak, így a beavatkozás végeredménye csak 1-2 nap múlva állandósul. Az ajkak injekció utáni közvetlen mérete akár 30-40%-kal is csökkenhet.

Mi történik az hyaluronsavas ajakfeltöltésután

Mennyire fáj a szájfeltöltés?

Az szájfeltöltés nem jár fájdalommal. Az apró tűszúrások - melyekkel a feltöltőanyagot bejuttatja a plasztikai sebész - sem érzékelhetőek az érzéstelenítő miatt.

A beavatkozás után sem kell fájdalomra számítani, nincs klasszikus értelemben vett felépülési idő.

A tartós ajakfeltöltés meddig tart?

A tartós ajakfeltöltés azt jelenti, hogy az eredmény legalább 8 hónapig fennáll. Ugyanis a hyaluronsavat tartalmazó készítmények felszívódási ideje 8-14 hónap. A kívánt hatás hosszabb ideig tartó eléréséhez a kezelést időnként meg lehet ismételni.

A beavatkozás sikeressége és tartóssága függ a páciens életmódjától, bőrtípusától, korától, izmainak aktivitásától, valamint természetesen bőrének egyéni szerkezetétől is, ezért személyenként más-más lehet.

Szájfeltöltés után

Mit nem szabad:

 • Szájfeltöltés után egy-két napig a kezelt területen kerülje a kozmetikai szerek használatát!
 • Nem szükséges a hyaluronsavas ajakfeltöltés után masszírozás! Akkor sem, ha csomó vagy duzzanat keletkezik. Ezek a rövidesen elmúlnak, nem igényelnek speciális eljárást.
 • A hyaluron ajakfeltöltés után dohányzás, szolárium nem javasolt!

Előfordulhat még bőrpír, véraláfutás, herpesz, deformáltság vagy enyhe aszimmetria, de ezek a tünetek az esetek nagy részében rövid időn belül megszűnnek.

ajakfeltötés után

Ajakfeltöltés árak

A hyaluron ajakfeltöltés ár pontos összegét mindig alapos tervezés után mondja el a plasztikai sebész. Emellett az ár minden esetben függ a feltöltőanyag minőségétől, és attól is, hiszen minél több anyagra van szükség a beavatkozás értelemszerűen annál több pénzbe kerül.

Töltőanyag

Mennyiség

Ára

Juvederm

0,1 ml

16.000 Ft

Juvederm Smile

0,55 ml

80.000 Ft

Juvederm Smile

1,1 ml

120.000 Ft

Juvederm Voluma/Volift/Volbella

0,5 ml

80.000 Ft

Juvederm Voluma/Volift/Volbella

1 ml

120.000 Ft

Látható tehát, hogy az ajakfeltöltés 1 ml hyaluronsav esetén kicsivel átlépi a százezer forintot, továbbá az szájfeltöltés akció keretében is igénybe vehető!

1 ml hyaluronsav mire elég?

Már 0,5 ml töltőanyag is elég lehet a kívánt a vastagság eléréséhez. Általában 0,5 és 1 ml közötti mennyiséget injekcióznak az ajkakba.

Az ajakfeltöltés során felhasznált töltőanyag mennyisége mindig a kívánt formától függ. Értelemszerűen a vastagabb ajkakhoz több, a kisebb módosításhoz kevesebb töltőanyagra van szükség. Hogy neked személy szerint hány milliliter szükséges, csak a plasztikai sebész tudja megmondani. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az ajakfeltöltéssel kapcsolatos kérdésekről!

Egyéb ajakfelöltési módszerek

Az alábbi három ajakfeltöltési módszerről is olvashatsz, azonban a hyaluron ajakfeltöltés vélemények alapján a klinika a fenti szájfeltöltést javasolja!

Ajakfeltöltés saját zsírral

A saját zsírral való ajakfeltöltés a másik természetes módja az ajkak teltebbé, vastagabbá tételének.

Előnyök:

 • Abból a szempontból kedvező ez a módszer, hogy a zsír lassabban szívódik fel, mint a hyaluronsav, így a hatás tartósabb lehet.
 • Sokaknak azért tetszik első hallásra ez az ajakvastagítási technika, mert idegen anyag egyáltalán nem kerül a szervezetbe, ezért allergiás reakcióktól és túlérzékenységtől egyáltalán nem kell tartani.

Hátrányok:

 • Ugyanakkor kicsit macerásabb is, hiszen a kezelést zsírleszívó műtét előzi meg, mely során legtöbbször a köldök, a has, vagy a belső comb felszínéről szívják le azt a zsírt, melyet később az ajkakba töltenek vissza. 
 • Ez a folyamat mind időben, mind pedig anyagiakban megnövelik a saját zsírral történő feltöltést.

Menete

A leszívott zsírsejteket megtisztítják, beültetésre alkalmas állapotba hozzák. Ez a fajta zsírleszívás speciális gépet igényel, illetve kiegészítő képzettséget is, mivel itt a lényeg az, hogy a zsírsejtek a leszívás során ne sérüljenek, illetve a tisztítás során is épek maradjanak, mert csak úgy tudnak megfelelően kötődni.

Ajakfeltöltés saját zsírral árak

A saját zsírral történő beavatkozás ára 400.000 forint. Mivel nem csak az ajakfeltöltés, de a zsírleszívás, a helyi érzéstelenítés és az előkészítés költségeit is beleszámítják az árba. A pontos összegről a konzultáció során tud minket tájékoztatni a kezelést végző orvos.

Ahogy már korábban említettük, nincs két ugyanolyan száj a világon, ezért is előz meg minden kezelést egy személyes konzultáció, mely során az orvos a pácienssel egyeztetve, száját megvizsgálva eldönti, hogy milyen beavatkozás lenne a legkedvezőbb számára.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az ajakfeltöltéssel kapcsolatos kérdésekről!

Szilikonos szájfeltöltés

Éveken keresztül a szilikon volt az egyetlen olyan anyag, mellyel hosszabb távú hatást lehetett elérni az ajkak teltségének, nagyságának szempontjából.

A szilikonos ajakfeltöltésnek két változata van, az egyik a szilikonolaj, a másik a szilikon implantátum.

A szilikonos beavatkozások mára teljesen a háttérbe szorultak mind az ajakfeltöltés, mind pedig a ránctalanítás területén is. Különösen igaz ez a szilikon injekcióval való szervezetbe juttatására.

Szilikonos szájfeltöltés, Permalip ajakfeltöltés


Ez főleg annak következménye, hogy az ilyen anyagok használatának esetében a kockázatok és mellékhatások kialakulásának esélye sokkal nagyobb, mint felszívódó társaik (például a hyaluronsav, vagy a saját zsír) alkalmazásakor.

Permalip ajakfeltöltés

Szilikonos megoldások közé tartoznak az újabb, szilikon implantátum-alapú beavatkozások is, melyek napjainkban is népszerűek. Az implantátum mérete állítható, így tökéletesen az egyedi szájra szabható, a szövődmények kialakulása azonban sajnos itt is gyakoribb.

Bár több helyen is elvégeztethető a Permalip implantátumos ajakfeltöltés, ugyanakkor magas ára miatt nem ez a legjobb választás.  Sebésztől és implantátumtól függően a két ajak implantátumos nagyobbítása többszázezres tétel lehet.

 Ha mégis a Permalip mellett döntenél, adunk egy jótanácsot. Beavatkozás előtt a plasztikai sebészetek által használt Permalip implantátumokat ellenőrizni kell, hogy rendelkeznek-e FDA és CE minősítéssekkel, ami garantálja a biztonságot és a minőséget.  

Melyik szájfeltöltés ideális számodra?

A különböző beavatkozások különböző célokra lehetnek ideálisak.

 • A hyaluronsavas ajakfeltöltést akkor ajánljuk, ha telt, formás ajkakat szeretnél viszonylag olcsón és szinte 100%-os biztonsággal. A beavatkozás rövid időt vesz igénybe és a maximális hatás érdekében megújítható.
 • A saját zsírral való feltöltés egy bonyolultabb beavatkozás. Mivel először a zsírleszívásnak kell megtörténnie, amit aztán az ajkakba juttatnak, az idő és pénz faktorok jelentősen növekednek. Ez a módszer ugyan biztonságos, de korántsem olyan egyszerű, mint a hyaluronsavas ajakfeltöltés.
 • A szilikonos és permalip ajakvastagítást szakmailag nem tudjuk ajánlani, a klinika ilyen jellegű tevékenységet nem folytat

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az ajakfeltöltéssel kapcsolatos kérdésekről!

Összefoglalás

Az ajakfeltöltő beavatkozások témájában alapvetően kétféle kezelést különböztettünk meg.

 • Hyaluronsavas ajakfeltöltést leginkább akkor érdemes elvégeztetned, ha még nem volt ilyen beavatkozásod, de szeretnéd kipróbálni, hogy milyen az élet dúsabb ajkakkal. Pozitívumai közé tartozik, hogy a nagyon rövid ideig tartó és viszonylag olcsó kezelés után nincs gyógyulási idő, pár napon belül ajkaid elnyerik tökéletes formájukat. Elsősorban ez az az ajakfeltöltési módszer, amelyet ajánlani tudunk, hiszen gyorsan elvégezhető, a hatása akár egy évig is megmarad, és arányaiban a legolcsóbb is.
 • A saját zsírral történő szájfeltöltés legnagyobb előnye, hogy mivel a te testedből szívják le a zsírt egy külön műtét során, ezért teljesen természetes, szervezeted számára egyáltalán nem idegen anyaggal végzik a kezelést. Az ilyen beavatkozások hatása valamivel tovább tart, mint a hyaluronsavas feltöltésé, bár egy összetettebb eljárás, hiszen a zsír leszívása is a folyamat része, illetve speciális gépet is igényel. Elsősorban azoknak ajánlott, akik ódzkodnak az implantátumoktól vagy attól, hogy idegen anyagot fecskendezzenek be az ajkukba. Hátránya tehát a beavatkozás összetettsége és költsége.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia