Mommy makeover – komplex kezelés szülés után

Mommy makeover

A mommy makeover egy olyan plasztikai és esztétikai beavatkozásokat tartalmazó csomag, ami segít, hogy a hölgyek újra az általuk kitűzött legjobb formában legyenek. A szülés előtti test visszanyerése sokak számára nehézség és a fizikai tünetek mellett mentális következményekkel is jár. Az újdonsült anyukák azonban már sokat tehetnek azért, hogy újra jól érezzék magukat a bőrükben! Ilyen például a mommy makeover is, ami sebészeti eljárásokkal segíti és gyorsítja meg ezt a folyamatot.

A terhesség, illetve a szülés után a nők teste megváltozik, amivel általában elégedetlenek a hölgyek és idővel sem tudják megszokni. Ezek a negatív irányba történő változások, például a mellek megereszkedése, lógó, nem feszes has vagy túlzott zsírfelesleg eltávolítása ma már mind-mind egyszerűen korrigálható. Éppen ezért az orvosok kidolgoztak egy olyan komplex kezelési módszert, ami több műtétet is tartalmaz, amelyek biztonságosak és egymás után, vagy egyidőben elvégezhetőek. Cikkünkben összeszedtük, általában milyen beavatkozásokat tartalmaz egy ilyen csomag és milyen garantáltan pozitív eredményeket tud hozni egy-egy műtét. 

Mikortól ajánlott elvégezni a műtéteket?

Fontos kérdés, amit gyakran feltesznek a páciensek, hogy mikor lehet a műtéteket elvégezni. A szakorvos azt ajánlja, hogy a mommy makeover beavatkozásokkal mindenképpen meg kell várni, amíg tart a szoptatási időszak, és csak ez után kerülhet sor a beavatkozásokra. Ekkor is, elsőnek a kisebb beavatkozásokat érdemes csak elvégezni. A nagyobb beavatkozásokkal ajánlott a szoptatás után hat hónapot várni. Ez alatt az idő alatt viszont a kisebb műtéteket, például egy saját zsírral történő mellfeltöltést, feszesítést el lehet végezni. Érdemes előbb átgondolni, hogy érkezik-e több gyermek a családba. Ha igen, megfontolandó, hogy a legutolsó után jelentkezzünk a beavatkozásokra. Így kevésbé lehet szükség későbbi korrigálásokra és a sikerélmény is tovább fog tartani.

Megereszkedett mellek, lógó bőr, szűnni nem akaró zsírpárnák

A mommy makeover csomag összeállításakor a legtöbben a megereszkedett, szoptatás után petyhüdté vált kebleket szeretnék újra feszesnek látni, hasplasztika segítségével a hasi részeket újra feszesnek és tónusosnak érezni, vagy a főleg csípőtájékon lerakódott zsírpárnáktól szabadulnának. A csomag kínálatában sokrétű megoldások szerepelnek. Ezeket általában kombinálni szokták, és akár egy beavatkozás alkalmával több műtét is elvégezhető.

Mommy-Makeover budapest

Általában milyen típusú plasztikai beavatkozások szükségesek?

A mommy makeover gyakran kezdődik mellplasztikai beavatkozással. A szülés és szoptatás során természetes, hogy változik a mellek formája, megereszkedhet a bőr, illetve ide is nagy súlyfelesleg rakódhat le.  A tejtermelés miatt és a szülési időszak alatt felszedett kilók miatt a keblek jelentős méretbeli változáson esnek át. A szoptatási időszak után lehet, hogy a súlyfelesleg megmarad a kebleken és ekkor a páciens mellkisebbítő műtétet szeretne, vagy éppen ellenkezőleg, és a keblek megereszkednek. Ebben az esetben implantátummal történő mellnagyobbításra van lehetőség. Mindkét eljárás, a kicsinyítés és a nagyobbítás is mellfelvarrással kombinálható a tökéletes eredmény elérése érdekében.

A has és fenék feszesítése szintén gyakori eljárás a mommy makeover keretein belül. Általában zsírleszívással kezdik a korrekciót, a fenék, has vagy/és deréktájról. A has alatti zsír esetében sebészeti beavatkozásra is szükség lehet. Ezek után következhet a bőr feszesítése, amit felvarrással, illetve a felesleges bőr eltávolításával tesznek lehetővé.

A comb, azon belül is a bricsesz korrekciója legtöbbször lézeres zsírleszívással történik. A felvarrás szintén opció, ha szükség van rá, továbbá innen is el tudják távolítani a felesleges, megnyúlt bőrt. A kar és a hónalj plasztikája is elsősorban nagyobb műtét nélkül, lézeres zsírleszívással történik. Ha karon lógó bőr nagyobb fokú, akkor teljes karplasztika ajánlott

Az arc a test legkifejezőbb, legmegigézőbb része lehet, így nagyon fontos a korrekciója az egészséges testkép érdekében. A szemhéj körül alsó és felső szemhéjplasztika javasolt, ugyanakkor a hyaluronsavas ráncfeltöltés is megfelelő választás lehet. További esztétikai arcfiatalító módszerek is igénybe vehetők, melyek igen népszerűek, hiszen nem járnak szikés beavatkozással, valamint rendkívül hatásossága miatt. 

Mire kell figyelni a mommy makeover csomagnál?

Itt is, mint a legtöbb plasztikai műtétnél, nagyon fontos a műtét előtti tervezés. Konzultáljon egy szakorvossal a lehetőségekről, hogy Ön azt kapja, amire leginkább szüksége van. Ne legyünk telhetetlenek, a kevesebb néha több, és adjunk időt magunknak a beavatkozások között. Ha például mellplasztika esetében már egy felvarrás megoldhatja a problémát, érdemes várni a feltöltéssel és megfigyelni az eredményt. Kombinált műtétek esetében fontos tudni, hogy hosszabb lesz az altatásban töltött idő. Emiatt még inkább szükség van egy részletes, műtét előtti kivizsgál ásra, hogy az altatóorvos felmérje, hogyan fog a páciens reagálni az altatásra. Fontos továbbá a műtét időpontjának megfelelő időzítése. Olyan időszakot válasszunk, mikor megengedhetjük magunknak a pihenést. Ellátásra és közvetlen segítségre csak pár napig lesz szükség, de fontos, hogy utána is nyugodt körülmények között töltsük a felépülést.

Mommy Makeover árak

Mivel itt egy komplex, általában több különböző plasztikai beavatkozásról van szó, az ár is összetettebb, pontos árat csak és kizárólag személyes konzultáció keretében kaphat az érdeklődő.

 • Hasplasztika 1.390.000.- forinttól
 • Mellplasztika 900.000.- forinttól 
 • Zsírleszívás 450.000.- forinttól
 • Viszonyítási pontot azonban adhatnak a lehetséges műtétek alapárai. Fontos megjegyezni, hogy a végösszeg nem feltétlenül ezek összegéből tevődik ki, lehet kevesebb és lehet több is! Részletekért kérjen időpontot ingyenes konzultációra!

  Nem sikerült dönteni?

  Elvesztél az információtengerben?

  Semmi probléma! 

  Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

  Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia