Minden, amit a mellfelvarrásról tudni érdemes 

Mi, keményen dolgozó nők általában egyáltalán nem vetjük meg a lazaságot, és annál kevésbé szeretünk feszengni dolgokon. Van azonban meglátásom szerint pár olyan dolog, amit nehezebben viselünk el lazán, mint feszesen. Ezek közé tartoznak például a nőiességünket szimbolizáló telt, feszes keblek.

Szinte mindennel meg tudunk küzdeni, ha elhatározzuk magunkat, azonban az idő és a gravitáció azonban sajnos ebben az esetben nem esik bele a „szinte minden” kategóriába. Szerencsére a modern plasztikai megoldások lehetőséget nyújtanak arra, hogy ezekkel a gondokkal is szembeszálljunk, azonban erre a „harcra” mindenképp fel kell készülnünk.


Éppen ezért összegyűjtöttük nektek a legfontosabb információkat tehát a mellfelvarrásról, hogy pontosan megtudjátok, hogy miben is lesz részetek, amennyiben úgy döntenétek, hogy igénybe veszitek a plasztika segítségét.


Érdekességek

 • A mellfelvarrást lehet kombinálni mellnagyobbítással vagy mellkisebbítéssel, ezáltal hozzásegítve a pácienst a tökéletes mérethez és formákhoz
 • A mellfelvarrás után kényelmesebb a melltartó viselése
 • Az ülő helyzetben végzett munkákhoz akár már 1 hét után visszatérhetünk
 • Az orvos a bemetszést a bimbó körül ejti, így az könnyen elrejthető akár egy bikini felsővel is

Milyen lehetőségek vannak a megereszkedett mellek helyrehozatalára?

A lógó mellek kellemetlen hatásától sok nő szenved. Azonban, szerencsére ma már bárkinek lehetősége van mellfelvarró plasztikai műtétek által helyrehozni testi hibáit. A mellfelvarró eljárások között is több lehetőség áll a hölgyek rendelkezésére, hogy az ernyedt melleiket egy bombázó idomokra cserélhessék.

A mellfelvarrás ma már rutinműtétnek számít és eredményül nem csak az új, gyönyörű idomokat kapják a nők, hanem egy új, magabiztosabb személyiséget is.

Kisebb megereszkedések esetén elég lehet egy implantátum

Amennyiben csupán kisebb megereszkedésről van szó, lehetőség van egy implantátum behelyezésével, azonnal korrigálni a hibát.

Amennyiben csupán kisebb megereszkedésről van szó, lehetőség van egy implantátum behelyezésével, azonnal korrigálni a hibát. Ekkor a lógó mell azonnal visszanyeri korábbi alakját és feszességét.

Azon páciensek számára, akik ellenzik az idegen anyagok testbe ültetését, lehetőség van saját zsírral való feltöltéssel is. Ebben az esetben még kisebb látható nyoma marad a beavatkozásnak és a mellek újra természetes állagot kapnak. A szükséges zsírt ebben az esetben a test más részéről nyerik és egy műtét alatt történik a zsíreltávolítás és a behelyezés is.

Nagy kebleknél elkerülhetetlen a mellfelvarrás

mellek megemelése

Amennyiben méretes mellek ereszkednek meg, akkor már nem elegendő csupán az implantátum vagy zsír behelyezés, feltöltés. A nagy súly és a megereszkedett bőr miatt, a nagy mellek esetén szükségessé válik a mellek felvarrása is.

Bizonyos helyeken azt lehet olvasni, hogy vannak otthoni praktikák, amelyek segíthetek ezeken a problémákon, azonban ezek sajnos nem bizonyulnak hatékonynak. A mellfelvarrás nem jár szövetkiemeléssel, csupán a bőrköpenyt kisebbítik meg sebészeti úton. A mellfelvarrásnak több technikai alkalmazása is lehetséges.

Az egyik ilyen lehetőség a vertikális vagy más néven rövid technika, amely egy körkörös és egy rövid függőleges bemetszésből áll. A kiemelten lógó mellek esetén azonban a fordított T bemetszést alkalmazzák a szakorvosok. Ez utóbbi technikával egy kosármérettel kisebb mellméretet is kaphatunk eredményül. A különböző technikákat az orvosok mindig egyeztetik a pácienssel, még a műtét előtt.

Felkészülés a mellfelvarrásra - mi történik a műtét előtt?

A plasztikai műtétet minden esetben egy konzultáció előzi meg, ahol a páciens megismerkedik a kezelő orvosával és tájékoztatást kap a műtét menetéről, kockázatairól és annak pontos áráról.


Az általunk ajánlott klinika most ingyenes konzultációt kínál!

 • A sebész felméri a páciens egyéni állapotát és konkrét műtéti megoldásokat javasol. A találkozón lehetőség van személyes igényeket is megbeszélni és az orvos készségesen áll a páciens rendelkezésére, hogy minden kételyét eloszlassa, kérdéseit megválaszolja.
 • A műtét előtt, még egy egészségfelmérő vizsgálatsorozatra is szükség van, amely a laboratóriumban kezdődik és EGK, röntgen, illetve mell ultrahang és mammográfia párosulhat hozzá.
 • A mellfelvarrásra egészséges életmódváltással készülhetünk leghatékonyabban. El kell hagyni a káros dolgokat mint a cigaretta és az alkohol. Emellett egészséges ételeket fogyasztani, sok vizet inni és megfelelő vitaminokat is szedni (C-vitamin, szelén, cink). A mellfelvarrás előtt nem szabad aszpirint, ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szereket sem szedni, mert növeli a műtét kockázatát.
 • A testi felkészülés mellett természetesen időt kell szánni a lelki felkészülésre is.

A beavatkozás - így történik a lógó kis és a megereszkedett nagy mellek felvarrása

Abban az esetben, ha a lógó mellek méretével sincs a páciens megelégedve, egy kombinált műtéti eljárást lehet alkalmazni. A legszebb eredményt egy mellfelvarrás és egy implantátum helyezésével valósítják meg.

Így a szilikon implantátum behelyezésén túl megtörténik a mellfelvarrás is. A műtét során a sebészek eltávolítják a felesleges bőrt és az emlőállományt az eredeti helyére helyezik vissza, ezután pár öltéssel rögzítik is azt.

Az implantátum hatására a keblek feszessé és formássá is válnak. A műtét pedig nem lesz kihatással a szoptatásra és az érzékenységre.

A mellfelvarrást jellemzően nem a kis mellű nők szokták igénybe venni, hanem a nagyobb keblű hölgyek, akiknek nehéz melleik, annak súlya miatt megnyúlik és megereszkedik.

Számukra a szakorvosok szintén a kombinált műtétet javasolják, hiszen nem elég a melleket felvarrni, de kisebbíteni is célszerű. Ilyenkor egy mellkisebbítő műtétet is elvégeznek. A műtét során eltávolításra kerül a felesleges bőr és az emlőállomány egy része is.

A műtét során az orvosok precízen, szimmetrikusan a helyére illesztik a melleket, ügyelve a páciens küllemére, testi adottságaira, hogy a mellek a lehető legszebb összhatást érhessék el.

A hatalmas, lógó mellek esetén a páciensek sokszor kérik a bimbóudvar méretének csökkentését is, ilyenkor ezt a műveletet is elvégzik a beavatkozások közepette. A műtéti beavatkozást manapság már felszívódó varratokkal végzik, így azok a műtétet követően el is tűnnek. A műtét végét a speciális tapaszokkal való seblezárás jelzi, amelyek segítenek megóvni a sebet és segítik a felépülés folyamatát.

A mellfelvarrás műtét utáni lábadozás

Mivel a mellfelvarró műtét altatásban történik, ezért legalább egy éjszakát benn kell maradni megfigyelésen a kórházban, de előfordul, hogy az orvos utasítására, több napra is elhúzódhat ez a kontrollált lábadozási időszak.

Amennyiben nem felszívódó anyagokkal dolgoztak az orvosok, a varratszedésre 2-3 héten belül kerül majd sor, de ettől függetlenül is még vissza kell járni majd kötözésekre és óvni kell a sebet, azt ugyanis legalább két hónapig nem érheti víz! Ezt segítendő léteznek speciális tapaszok és vízhatlan melltartók, amik segítik a gyógyulást és rögzítik a testrészeket is.

A műtétet követően tilos az alábbi tevékenységek végzése:

 • hason fekvés
 • a testmozgás és a fizikai munka
 •  olyan házimunkák végzése ami a kéz emelésével, mozgásával történik (például mosogatás, vasalás és ablak pucolás)

Továbbá óvni kell a hőtől, napfénytől, sugárzástól és az izzadságtól is. A legtöbben gond nélkül vészelik át ezeket a hónapokat, hogy végül egy tökéletes, gyönyörű testrésszel büszkélkedhessenek.

Mi alapján válasszuk ki az orvost és a plasztikai sebészetet?

Ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást kapjunk, professzionális szakrendelő intézetet is kell keresnünk. Egy ilyen fontos esztétikai műtéttel csak nagyon tapasztalt szakembert bízzunk meg, aki sok éves szakmai múlttal, gyakorlottan képes az egyéni igényeinket is figyelembe véve megoldani a rá váró feladatokat.

1. Keressünk ingyenes konzultációt

Ahogy írtuk, a mellfelvarrást mindenképp egy személyes konzultációnak kell megelőznie, ahol megismerkedhetsz a leendő orvosoddal és személyre szabott megoldási javaslatot kapsz. Sok klinika kér el 10-30.000 forintot is akár csak azért, hogy hamar kiderüljön, nem náluk szeretnéd megejteni a beavatkozást.

Egy ingyenes konzultáció során kvázi nincs mit veszítened, hiszen ha mégsem a kiszemelt klinika mellett döntenél, akkor is felhasználhatod azt a tudást a döntés során, amit egy tapasztalt szakember ingyen megosztott Veled.

2. A helyszín és az orvosok múltja sokat elárul

A mellfelvarrás ugyan ma már egy rutin műtétnek számít, mégsem mindegy milyen környezeten végzik azt el. Válasszunk tehát olyan plasztikai sebészetet, ahol kiváló körülmények között tölthetjük el a felkészülési és a lábadozási idő is. A luxushotel jellegű ambulanciák általában megbízható szolgáltatásokkal és hozzáértő, neves szakorvosokkal várják pácienseiket, akiknek életét megváltoztathatják.

Legalább ilyen fontos az orvosok szakértelme. Sajnos a plasztikai sebész szakma is egyre jobban felhígul, így hatalmas különbség lehet az éppen új rendelőjüket megnyitók és a 20 éve a szakmában lévők tudása közt. A kétirányú kommunikáció és az orvos személye nagyban hozzájárul a műtét sikerességéhez és a páciens lelki felkészüléséhez, ezért ne hanyagold el ezt a tényt sem a választás során!

A mellműtétek után biztosan egy új emberként hagyjuk el az intézményt. Legyen tehát ez a hely az újjászületésünkhöz méltó közeg!

Persze nem minden esetben a klinika helye és szolgáltatásai fogják meghatározni, hogy hova mész végül, hanem jó eséllyel az orvos kiléte határozza meg. Ha szeretnéd megtudni, hogy kik a legjobb plasztikai sebészek ma Magyarországon, ebben a listában összegyűjtöttük neked őket.

Mellfelvarrás árak - mennyibe kerül a mellfelvarrás?

A mellfelvarrás ára 900.000 Ft – 1.100.000 Ft között mozog,

A mellfelvarrás ára egyénenként változó, amit csak a személyes konzultáció után lehet pontosan megállapítani, mivel ilyenkor derül ki, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség.

A mellfelvarrás árát befolyásolja, hogy a három beavatkozási mód közül - mellbimbó körüli bemetszés, mellbimbó körüli bemetszés vertikális bemetszéssel kiegészítve vagy mellbimbó körüli bemetszés fordított T alakú bemetszéssel együtt - melyiknek az alkalmazására van szükség. A mellfelvarrás gyakran társul zsírleszívással vagy esetleg implantátum beültetéssel is, amik szintén növelik az árat.

Nem sikerült dönteni?


Elvesztél az információtengerben?


Semmi probléma! 


Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 15% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia