Mellfelvarrás

A mellfelvarrás megemeli a melleket a felesleges bőr eltávolításával és a környező szövetek megfeszítésével, hogy fiatalosabb melleket hozzon létre. A mellfelvarrás megszünteti a lógó mell effektust és a megfelelő helyre pozicionálja a melleket.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a mellfelvarrásról, hogy megismerjétek, hogy miben is lesz részetek, amennyiben úgy döntenétek, hogy igénybe veszitek a plasztika segítségét.

A mellfelvarrás előnyei

 • A mellfelvarrást lehet kombinálni mellnagyobbítással vagy mellkisebbítéssel, ezáltal hozzásegítve a pácienst a tökéletes mérethez és formákhoz
 • A mellfelvarrás után kényelmesebb a melltartó viselése
 • Az ülő helyzetben végzett munkákhoz akár már 1 hét után visszatérhetünk
 • Az orvos a bemetszést a bimbó körül ejti, így az könnyen elrejthető akár egy bikini felsővel is

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhass a mellfelvarrással kapcsolatos kérdésekről!

Kinek ajánlott a mellfelvarrás?

A mellfelvarrást jellemzően nem a kis mellű nők szokták igénybe venni, hanem a nagyobb keblű hölgyek, akiknek nehezek melleik, annak súlya miatt megnyúlik és megereszkedik.

 • Számukra a szakorvosok a kombinált műtétet javasolják, hiszen nem elég a melleket felvarrni, de mellkisebbítés is célszerű. Ilyenkor egy mellkisebbítő műtétet is elvégeznek. A műtét során eltávolításra kerül a felesleges bőr és az emlőállomány egy része is. A műtét során az orvosok precízen, szimmetrikusan a helyére illesztik a melleket, ügyelve a páciens küllemére, testi adottságaira, hogy a mellek a lehető legszebb összhatást érhessék el.
 • A nagyméretű, lógó mellek esetén a páciensek sokszor kérik a bimbóudvar méretének csökkentését is, ilyenkor ezt a műveletet is elvégzik a beavatkozások alatt. A műtéti beavatkozást manapság már felszívódó varratokkal végzik, így azok a műtétet követően el is tűnnek. A műtét végét a speciális tapaszokkal való seblezárás jelzi, amelyek segítenek megóvni a sebet és segítik a felépülés folyamatát.

Mellfelvarrás implantátummal


Mellfelvarrás során lehetőség van méretnövelésre is. A mellfelvarrás implantátummal történő beültetéssel kombinálva kiváló eredményekkel rendelkezik, mert így helyzetbeli és formai téren is esztétikus változás történik.

További információt erről a típusú beavatkozásról a kombinált mellplasztika cikkünkben olvashatsz.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhass a mellfelvarrással kapcsolatos kérdésekről!

Mellfelvarrás árak

A mellfelvarrás ára egyénenként változó, amit csak a személyes konzultáció után lehet pontosan megállapítani, mivel ilyenkor derül ki, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség.

Mellfelvarrás típusa

Kezdő árak

Mellfelvarrás

1.080.000 Ft

Mellfelvarrás implantátummal

1.670.000 Ft

Mellfelvarrás mellkisebbítéssel

1.650.000 Ft

A mellfelvarrás árát befolyásolja, hogy a három beavatkozási mód közül - mellbimbó körüli bemetszés, mellbimbó körüli bemetszés vertikális bemetszéssel kiegészítve vagy mellbimbó körüli bemetszés fordított T alakú bemetszéssel együtt - melyiknek az alkalmazására van szükség.

A mellfelvarrás gyakran társul zsírleszívással vagy mellnagyobbítással is, amik szintén növelik az árat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhass a mellfelvarrással kapcsolatos kérdésekről!

A mellfelvarrás menete

A mellfelvarrás menete minden esetben egy konzultációval kezdődik, ahol a páciens megismerkedik plasztikai sebészével és tájékoztatást kap a műtét menetéről, kockázatairól és annak pontos áráról.

 • A sebész felméri a páciens egyéni állapotát és konkrét műtéti megoldásokat javasol. A találkozón lehetőség van személyes igényeket is megbeszélni és az orvos készségesen áll a páciens rendelkezésére, hogy minden kételyét eloszlassa, kérdéseit megválaszolja.
 • A műtét előtt, még egy egészségfelmérő vizsgálatokra is szükség van, amely a laboratóriumban kezdődik és egyéni orvosi igény szerint EGK, röntgen, illetve mell ultrahang és mammográfia párosulhat hozzá.
 • A mellfelvarrásra egészséges életmódváltással készülhetünk leghatékonyabban. El kell hagyni a káros dolgokat mint a cigaretta és az alkohol. Emellett egészséges ételeket fogyasztani, sok vizet inni és megfelelő vitaminokat is szedni (C-vitamin, szelén, cink). A mellfelvarrás előtt nem szabad aszpirint, ginkgo biloba és egyéb természetgyógyászati szereket sem szedni, mert növeli a műtét kockázatát.
 • A testi felkészülés mellett természetesen időt kell szánni a lelki felkészülésre is.
Mellfelvarrás

A mellfelvarrásnak több technikai alkalmazása is lehetséges

 1. Az egyik ilyen lehetőség a vertikális vagy más néven rövid technika, amely egy körkörös és egy rövid függőleges bemetszésből áll.
 2. A kiemelten lógó mellek esetén azonban a fordított T bemetszést alkalmazzák a szakorvosok.

Ez utóbbi technikával egy kosármérettel kisebb mellméretet is kaphatunk eredményül.

A különböző technikákat az orvosok mindig egyeztetik a pácienssel, még a műtét előtt.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhass a mellfelvarrással kapcsolatos kérdésekről!

A mellfelvarrás utáni lábadozás

Mivel a mellfelvarró műtét altatásban történik, ezért egy éjszakát benn kell maradni megfigyelésen a kórházban, de előfordul, hogy az orvos utasítására, több napra is elhúzódhat ez a kontrollált lábadozási időszak.

Amennyiben nem felszívódó anyagokkal dolgoztak az orvosok, a varratszedésre 2-3 héten belül kerül majd sor, de ettől függetlenül is még vissza kell járni majd kötözésekre és óvni kell a sebet, azt ugyanis legalább két hónapig nem érheti víz! Ezt segítendő léteznek speciális tapaszok és vízhatlan melltartók, amik segítik a gyógyulást és rögzítik a testrészeket is.

A műtétet követően tilos az alábbi tevékenységek végzése:

 • hason fekvés
 • a testmozgás és a fizikai munka
 • olyan házimunkák végzése ami a kéz emelésével, mozgásával történik (például mosogatás, vasalás és ablak pucolás)
 • Továbbá óvni kell a hőtől, napfénytől, sugárzástól és az izzadságtól is.

A legtöbben gond nélkül vészelik át ezeket a hónapokat, hogy végül egy tökéletes, gyönyörű testrésszel büszkélkedhessenek.

Mi alapján válasszuk ki az orvost és a plasztikai sebészetet?

Ahhoz, hogy minőségi szolgáltatást kapjunk, professzionális szakrendelő intézetet is kell keresnünk. Egy ilyen fontos esztétikai műtéttel csak nagyon tapasztalt szakembert bízzunk meg, aki sok éves szakmai múlttal, gyakorlottan képes az egyéni igényeinket is figyelembe véve megoldani a rá váró feladatokat.

1. Keressünk ingyenes konzultációt

Ahogy írtuk, a mellfelvarrást mindenképp egy személyes konzultációnak kell megelőznie, ahol megismerkedhetsz a leendő orvosoddal és személyre szabott megoldási javaslatot kapsz. Sok klinika kér el 30 - 40 000 forintot is akár csak azért, hogy hamar kiderüljön, nem náluk szeretnéd megejteni a beavatkozást.

Egy ingyenes konzultáció során kvázi nincs mit veszítened, hiszen ha mégsem a kiszemelt klinika mellett döntenél, akkor is felhasználhatod azt a tudást a döntés során, amit egy tapasztalt szakember ingyen megosztott Veled.

2. A helyszín és az orvosok múltja sokat elárul

A mellfelvarrás ugyan ma már egy rutin műtétnek számít, mégsem mindegy milyen környezeten végzik azt el. Válasszunk tehát olyan plasztikai sebészetet, ahol kiváló körülmények között tölthetjük el a felkészülési és a lábadozási idő is. A luxushotel jellegű ambulanciák általában megbízható szolgáltatásokkal és hozzáértő, neves szakorvosokkal várják pácienseiket, akiknek életét megváltoztathatják.

Legalább ilyen fontos az orvosok szakértelme. Sajnos a plasztikai sebész szakma is egyre jobban felhígul, így hatalmas különbség lehet az éppen új rendelőjüket megnyitók és a 20 éve a szakmában lévők tudása közt. A kétirányú kommunikáció és az orvos személye nagyban hozzájárul a műtét sikerességéhez és a páciens lelki felkészüléséhez, ezért ne hanyagold el ezt a tényt sem a választás során!

A mellműtétek után biztosan egy új emberként hagyjuk el az intézményt. Legyen tehát ez a hely az újjászületésünkhöz méltó közeg!

Persze nem minden esetben a klinika helye és szolgáltatásai fogják meghatározni, hogy hova mész végül, hanem jó eséllyel az orvos kiléte határozza meg. Ha szeretnéd megtudni, hogy melyik az általunk leginkább ajánlott klinika, olvasd el a cikket!

Nem sikerült dönteni?


Elvesztél az információtengerben?


Semmi probléma! 


Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia