Belső mellfelvarrás – egy új technika, remek eredményekkel!

A belső mellfelvarrás egy viszonylag új plasztikai sebészeti eljárás, amely során nem a szokásos fordított „T” alakú bemetszéssel operál a sebész, hanem egyetlen bemetszésen keresztül igazítja a szöveteket és formázza a mellet. Ezzel ugyanazt a hatást lehet elérni, mint a hagyományos felvarrással, de kisebb megterheléssel jár, illetve a bemetszés olyan helyre kerül, ahol alig lehet észrevenni.

Pontosan hogy néz a belső mellfelvarrás? 

A mellfelvarrás gyakran a mellbimbó áthelyezésével jár együtt. Ebben az esetben a mellbimbóudvar körbevágása történik, majd a mell függőleges tengelyét követve egy lefelé irányuló bemetszést ejt a sebész (a fordított T szára), majd az áthajlási redőnél két irányba ejt bemetszést (a T teteje). Ez így leírva bizonyára nem túl szimpatikus, de az igazság az, hogy az eredmény mindenképpen kárpótol. Mármost, a belső mellfelvarrás során a mellbimbót nem helyezik át, a bemetszést nem ott ejtik, hanem lejjebb, az áthajlásnál (tehát ahol a mell bőre találkozik a mellkas bőrével). Ezen a bemetszésen keresztül pedig kisebb öltésekkel rögzítik a mell belső szövetállományát új helyzetükben. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellfelvarrás műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Ma már arra is van lehetőség, hogy egy „belső melltartót”, egy speciális szövetmátrixot helyezzenek el a mellben, ami extra tartást biztosít, illetve segít megelőzni, lassítani az újabb ereszkedést. Aki úgy gondolja, hogy szeretné a melleit megnagyobbítani, akár ezzel a technikával is élhet, mivel a bemetszésen keresztül kialakítható a mellimplantátum helye, illetve be is helyezhető azon keresztül. 

Belső mellfelvarrás

Nem mindenkinek ajánlott!

A belső mellfelvarrás egy olyan technika, amelyet maximum közepesen megereszkedett melleknél lehet még valóban látványos eredménnyel végrehajtani. Mivel a belső felvarrásnál alapesetben sem bőrszövet, sem pedig belső szövet nem kerül eltávolításra, így erősen megereszkedett, elvékonyodott bőr esetében ez a beavatkozás nem végezhető el.

A belső mellfelvarrás tartóssága

Az eredményeket nézve a belső mellfelvarrás ugyanolyan tartós eredményt biztosít, mint egy hagyományos felvarrás. Ez azt jelenti, hogy akár 5-10 évig is megmarad a kialakított forma és tartás, tehát nem kell egy-két évente újra elvégeztetni a műtétet. Természetesen a tartósságot mindig nagyban befolyásolja az egyéni egészségi állapot és életvitel. Többek között a dohányzás, a túlzott szolárium és napozás negatív hatással van a bőr állapotára, mint ahogy önmagában a kor, az idő haladása is befolyásolja, hogy meddig marad meg a mell a kialakított állapotában. Az 5-10 év nagyon hosszú idő, de nincs kőbe vésve: lehet több is, és néha akár kevesebb is!

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellfelvarrás műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Milyen hátrányai vannak a belső mellfelvarrásnak?

Az egyik legnagyobb hátránya, hogy nem végezhető el mindenkinél. Felvarrásra általában olyanok jelentkeznek, akiknek már látványos megváltozott melle, akár csak a kor, akár mondjuk szülések és szoptatás után. Ezekben az esetekben már nem biztos, hogy elég a belső igazítás, hiszen a megnyúlt, megereszkedett bőrből el kell távolítani valamennyit, illetve a mellbimbókomplexumot is át kell helyezni. A külső felvarrás sem ördögtől való dolog, a kifinomult eszközöknek köszönhetően szinte alig láthatóak a hegek!

A belső mellfelvarrást érdemes választanom?

Nem mondhatjuk ki határozottan, hogy a belső felvarrás a legjobb megoldás lenne pont Önnek, vagy akárki másnak. Ezt csak egy szakavatott plasztikai sebész tudja megmondani, szemrevételezés és fizikai vizsgálatok alapján. Ha mellek csak egy kicsit vannak még megereszkedve, akkor elég lehet a belső felvarrás, de az esetek többségében még mindig a külső felvarrás adja a leglátványosabb eredményt. Jelentkezzen be konzultációra, és kérje ki a plasztikai sebész véleményét!

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia