Hogyan működnek a mellkisebbítő melltartók?

Ahogy a neve is mutatja, a mellkisebbítő melltartó elsődleges feladata az, hogy mellek kisebbnek tűnjenek úgy, hogy közben ugyanúgy vonzók maradnak. Le kell szögeznünk már a legelején, hogy mellkisebbítő melltartók nem teszik kisebbé a melleket, tehát nem tekinthetők tartós megoldásnak! Ugyanakkor természetesen átmeneti, esztétikai megoldásként az ajánlott opciók között szerepelnek.

Hogy néz ki egy mellkisebbítő melltartó?

Az angol nyelvben „minimizer”-nek nevezett melltartók párnázata nem csak a melltartó alján található, hanem az egész melltartóban, így kényelmesen és stabilan „összefogja” a melleket, megemeli és megtartja azokat. Függetlenül attól, hogy teljes egészében bélelt melltartóról van szó, mégsem látszanak nagyobbnak tőle mellek, mivel kialakítása miatt elsősorban tartást ad, és enyhe nyomást gyakorol a mellekre, finoman lenyomva azokat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítő műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mikor érdemes hordani?

A mellkisebbítő melltartókat leginkább laza ruházattal érdemes felvenni, de szorosabb ruháknál is hatásos a viselésük. A nagyobb mellel rendelkezők gyakran szembesülnek azzal, hogy a melleik szinte kiugranak, kidomborodnak a ruhából, ami sok esetben kellemetlen egy nő számára. A minimizer melltartók pont ezt a hatást csökkentik, mivel az egész mellett lefogják, nem tudnak úgy kidomborodni, mint egy normál melltartó esetében. Itt egyébként nem csak arról van szó, hogy a dekoltázs túl nagy: a nem megfelelő melltartó miatt a felsőtest sokkal nagyobb tűnhet, mint amekkora valójában!

mellkisebbítő melltartó

A kiválasztás szempontjai

Noha a mellkisebbítésre a legjobb mód egy mellkisebbítő műtét lenne, azért érdemes lehet kipróbálni, hogy milyen eredményt, milyen érzést kelt egy minimizer melltartó. Vásárlás során elsősorban a jelenlegi melltartóméretet keressük, általában ugyanaz a méret tökéletes eredményt tud produkálni. Mindenképpen fel kell próbálni a melltartó vásárlás előtt (tehát ne szorítkozzunk elsősorban az online rendelésre), hogy lássuk, hogy mutat, milyen változást érhetünk el vele.

A kialakítás tekintetében a következőket kell figyelembe venni:

  • Pánt és kialakítás: ezeknek a melltartóknak a célja, hogy konszolidált, kellemes külsőt kölcsönözzenek. ehhez fontos, hogy melltartó pántja kényelmes legyen, illetve elég szorosra lehessen állítani. Egy mellkisebbítő melltartó pántjának szorosnak és stabilnak kell lennie, de sosem kényelmetlenül szorítónak.

  • A kosár: a saját kialakítása miatt a mellkisebbítő melltartó kosarának tökéletesen kell illeszkednie. Ha túl kicsi a kosár, a mellek ugyanúgy kitüremkednek, ha pedig túl nagy, akkor gyakorlatilag ellentétes hatást kölcsönöz. A kosárnak finom nyomást kell gyakorolnia mellekre, ez jelzi, hogy megfelelő a méret és tartás is.
  • Nyomás és alak: vannak olyan mellkisebbítő melltartók is, amelyek szimplán csak elosztják mellet, szétnyomják, ezzel kisebbnek mutatva őket. Ez nem a megfelelő melltartó-típus, mivel így hosszú távon mellfelvarrásra lehet szükség. A jó kisebbítő melltartó finoman változtatja meg a mellek alakját, kiegyensúlyozottabbnak és egyformábbnak mutatva azokat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítő műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Érdemes-e foglalkozni a mellkisebbítő melltartókkal?

Alapvetően ideig-óráig elérhető egy kis esztétikai elégedettség, de hosszú távon az idő előrehaladtával már kevés lehet a melltartóval való trükközés. Ma már számos plasztikai sebészeten elérhető a mellkisebbítő műtét, ami sokat segíthet abban, hogy akár egy évtizedre biztosítva legyen, hogy a mellei olyanok, amilyeneknek lenniük kell. A különböző tippek és trükkök (mint az itt olvasható otthoni módszerek) nem garantálnak tartós és stabil hatást, sőt, többségük hosszú távon nagyobb változtatást okozna a mindennapokban, mint ha egyszer végrehajtanának egy műtétet, és jó időre garantálva lenne az eredmény. Azt már bizonyára mondanunk sem kell, hogy mindig szakértővel kell beszélni ezekről a kérdésekről, hiszen egy plasztikai sebész jobban láthatja, hogy mi lehet a megoldás!

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia