Mellrekonstrukció

Mellrekonstrukció során a plasztikai sebész mellimplantátum beültetésével, illetve saját szövettel újjáépíti a mell alakját és megjelenését. Legtöbbször mellrák, daganat miatti teljes vagy részleges masztektómia után kerül sor emlőrekonstrukcióra, azonban egyéb okból kifolyólag is történhet mell helyreállító műtét.

Tudj meg többet a mellrekonstrukcióról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tartalomjegyzék

Milyen esetekben segíthet a mellrekonstrukció?

MASZTEKTÓMIA

A leggyakrabban előforduló ok, ami miatt mellrekonstrukcióra lehet szükség, az az onkológiai okokból eltávolított, vagy csonkított mell. Orvosi nyelven masztektómiának hívják és sajnos egyre gyakrabban kell alkalmazni daganatos megbetegedések során. A sebészek akkor döntenek a műtét mellett, ha más módon (gyógyszerrel, sugárkezeléssel vagy kemoterápiával) nem gyógyítható a rosszindulatú daganat.
További információkat a masztektómia oldalon olvashat.

ELŐZŐ PLASZTIKA JAVÍTÁSA

A második leggyakoribb rekonstrukciós ok az előző plasztikai beavatkozás javítása. Sajnos szép számmal történik meg, hogy a mellplasztika nem úgy sikerül, ahogyan azt a páciens remélte, esetleg aszimmetria, gyulladás vagy fertőződés lép fel. Az sem kizárt, hogy esetleg az implantátum sérül, mely komoly problémákat okozhat a szervezetben, ezért azonnali eltávolítás és tisztítás, majd rekonstrukció szükséges!

BALESET

Ritkán, de előfordulhat, hogy valakinek baleset következtében sérülnek a mellei. Erre is tökéletes megoldás a mellrekonstrukció, mely során lehetőség van az eredeti állapothoz minél inkább hasonló eredményt létrehozni.

Megelőző MELLELTÁVOLÍTÁS

A mellrákos esetek egy részét genetikai mutáció okozza, mely örökletes. A BRCA1 és BRCA2 gének mutációja (speciális) vérvizsgálattal kimutatható. Ha valakinél ez az eset fennáll, az nagyban fokozza a hajlamot a mell-illetve petefészekrákra (de egyéb szervek rákosodásában is rizikófaktort jelenthet). Emiatt néhány esetben a páciens maga dönt úgy, hogy megelőző, úgynevezett prevenciós masztektómiát kér. Ekkor általában a levétellel egyidejűleg a rekonstrukció is megtörténik.

Hogyan zajlik a mellrekonstrukció?

Mint minden beavatkozás, úgy a rekonstrukció első lépése is a személyes konzultáció. Ez a kulcsa annak, hogy a páciens teljes biztonságban érezhesse magát, hiszen itt zajlik a részletek pontos megbeszélése.

A vizsgálat után a kezelőorvos felvázolja a kezelési tervet, kiválasztja a mellimplantátumot (ha szükséges), tájékoztat a pontos árakról, felhívja a figyelmet a műtétet megelőző óvintézkedésekre, elmondja a műtét pontos menetét. Ez az alkalom nem csak egészségügyi szempontból létfontosságú, hanem az orvos-páciens közötti bizalom kialakulásában is döntő szerepe van.

A legjobb klinikát keresed mellplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

mellrekonstrukció

A műtét menete

  • A műtét előtt minden esetben kivizsgálás történik, melyet az ajánlott klinikán helyben el lehet végezni. Ha a páciens egészségügyi állapota megfelelő, akkor a műtét reggelén éhgyomorral kell érkezni, hogy az altatás során ez ne jelenthessen problémát. 
  • Az aneszteziológus szakember altatása után a sebész felnyitja a rekonstruálásra váró területet és elvégzi a beavatkozást. Ha el kell távolítani valamit, akkor először ezt megteszi, kitisztítja a területet, majd pótolja a hiányzó vagy sérült részeket.
  • Ez történhet saját szövettel vagy implantátummal is, ez mindig a probléma jellegétől és a páciens igényeitől függ.
  • A rekonstrukció után zárják a sebeket és már a műtétben feladják a speciális, mellműtétek után kötelező fixáló melltartót. Egy mellrekonstrukciós műtét általában 2-4 órán át tart.

Tudj meg többet a mellrekonstrukcióról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Mellrekonstrukció után

A műtétet követően minimum 1, de egyes esetekben 2 éjszakát kell a plasztikai sebészeten tölteni, ahol folyamatos és egyénre szabott orvosi felügyeletet biztosítanak. Ha letelt a megfigyelési idő, akkor a páciens saját otthonában folytathatja a felépülést.

A mellrekonstrukció egy összetett nagyműtét, mely megviseli a szervezetet, így ajánlott az első két hétben a megfelelő mennyiségű pihenés. A harmadik héttől lehet elkezdeni dolgozni, esetleg mozogni, de ezután is kímélni kell még a friss sebeket és a szervezetet.

A varratszedésekre és a kontrollvizsgálatokra a műtét típusától függően kerül sor, melyet mindig a műtétet végző orvos határoz meg. A speciális mellrögzítő folyamatos viselése 4-6 hétig ajánlott.

A legjobb klinikát keresed mellplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Mellrekonstrukció árak - Mennyibe kerül?

A mellrekonstrukció ára most 3.500.000 Ft helyett 3.100.000 forinttól érhető el kedvezményesen. Általában ez egy műtétsorozatot jelent, ami részletes megelőző vizsgálatok és felmérések után történik meg. Az első konzultációs alkalmon pontos kalkulációt végez a sebész minden páciens számára.

A mellrekonstrukciós konzultációs alkalmak nem ingyenesek!

Mivel a mellhelyreállító műtét minden esetben igazodik a páciens egyéni problémájához és igényéhez, ezért változó, hogy kinek mennyibe kerül. Az is befolyásolhatja az árakat, hogy saját szövettel vagy pedig implantátummal kell pótolni a hiányzó szöveteket. 


Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

A mellrekonstrukciós konzultációs alkalmak nem ingyenesek!

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben? Akkor jelentkezz be konzultációra!

A konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.