Hyaluronsavas ráncfeltöltés

A hyaluronsavas ráncfeltöltés nem műtéti beavatkozás, így nem igényel komolyabb felkészülést a páciens szempontjából, gyógyulási idővel pedig nem kell számolni. A körülbelül egy ebédszünetnyi ideig tartó folyamat után rögtön mehetünk is a dolgunkra, szóval akár bármelyik hétköznapunkba is kényelmesen beleférhet.

A hyaluronsavas ráncfeltöltés fiatalos hatást kelt és természetesnek is hat, így kiváló arcfiatalító módszernek bizonyul.

Cikkünkben olvashatsz a ráncfeltöltés előnyeiről és menetéről,és miután ellátunk pár exkluzív tippel, a legnépszerűbb feltöltő anyagok összehasonlításának segítségével bemutatjuk azok pozitívumait, valamint kockázatait és esetleges szövődményeit is!

A ráncfeltöltés előnyei

Az öregedés sajnos nagy hatással van a kollagénhálózatra, mely a bőr feszességéért felelős. A bőr elgyengülése és a gravitáció hatására ráncok alakulnak ki, melyek egyenlőtlen bőrfelületet eredményeznek.

A ráncfeltöltés ezeket az egyenlőtlen bőrfelületeket egyenlíti ki, ezzel javulást eredményezve a bőr szerkezetében.

 • Biztonságos és természetes eljárás
 • Egyáltalán nem fájdalmas
 • Az arc legtöbb területén alkalmazható
 • Mindössze 20-30 percig tart
 • Azonnal látható eredménnyel rendelkezik
 • Visszaállítja a bőr rugalmasságát, teltségét
A ráncfeltöltés előnyei

A hyaluronsavas ráncfeltöltés menete

Az első kezelést a ráncfeltöltés esetén is rövid konzultáció előzi meg, így ha nem akarunk fölöslegesen pénzt költeni az egyébként egyáltalán nem drága kezelési áron felül, érdemes olyan klinikát keresnünk, mely ingyenes konzultációt kínál (mint például az oldalunkon ajánlott klinika.)

A beavatkozás körülbelül 20-30 percet vesz igénybe attól függően, hogy milyen területet akarunk kezeltetni az adott alkalommal. A feltöltés során az orvos egy vékony tűvel juttatja a bőr alá a feltöltőanyagot, azonban ez az érzéstelenítés miatt egyáltalán nem fájdalmas.

A ráncfeltöltés menete

Mennyire tartós a ráncfeltöltés?

A hyaluronsavas kezelés hatása körülbelül 6-18 hónapig jelent látványos változást, viszont miután a hatás megszűnik, gond nélkül mehetünk új kezelésre bármikor.

Az eljárás pozitívuma az is, hogy az arc számtalan területén alkalmazható, így például:

 • a homlokon
 • a szemöldökök körül és között
 • az ajkak körül megjelenő kisebb ráncokon
 • az orr és szájzugok közötti (nasolabialis) redőkön
 • a glabellán

A kezelés tehát hosszútávú hatással bír a kollagénrendszerre, egyes kutatások szerint az ismételt injekciók segíthetnek stimulálni a szervezet kollagén-újratermelését. Ez segít természetes módon csökkenteni a ráncok számát az arcon, valamint azzal is együtt jár, hogy az idő előrehaladtával a kezelések során egyre kevesebb feltöltőanyagot kell használni azonos hatás eléréséhez.

Az általunk ajánlott klinikán a legmegfelelőbb körülmények között profi orvosok végzik az eljárást, így biztosan elégedett leszel a végeredménnyel!

Hyaluronsavas ráncfeltöltés ár

A hyaluronsavas ráncfeltöltés ár az általunk ajánlott budapesti plasztikai sebészeten a felhasználandó mennyiségtől függ: 0,1 milliliter töltőanyag ára jelenleg 12.000 forint.

Ráncfeltöltés hyaluronsavval

140.000 Ft/ml

Szem alatti karika kezelés

140.000 Ft/ml

Ajakfeltöltés

90.000 Ft/0,55 ml

Esztétikai konzultáció

ingyenes


Az, hogy a végösszeg pontosan mennyi, nehezen meghatározható, hiszen az arcon általában nem egy ránc van. A plasztikai sebészeten ugyanakkor tapasztalat alapján meg tudják mondani, hogy mire számíthat.

Emiatt a ráncfeltöltés ára nincs kőbe vésve és nincs olyan, hogy általános árfekvés. Minden kezelés és minden ajánlat egyedi, ezért fontos, hogy mindenképpen a kezelő plasztikai sebésszel együtt mérje fel, hogy milyen mennyiségű töltőanyagra lehet szükség!

ráncfelvarrás

Nem sikerült dönteni?


Elvesztél az információtengerben?


Semmi probléma! 


Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

A ráncfeltöltő anyagok fajtái 

Hyaluronsav

A feltöltőanyagok piacán manapság a legnépszerűbb termékek a hyaluronsavas ráncfeltöltők. Ezek legnagyobb előnye, hogy a hyaluronsav természetes anyag, tehát az emberi szervezetben alapból megtalálható.

Kollagénes feltöltőanyagok

Már az első ráncfeltöltő készítmények is kollagénnel készültek. Ezen termékek hatása a kezdetekben nagyon rövid volt, azonban ma már szintetikus anyagokkal keverve ez a probléma megoldódott.

A kollagénes injekciók mellékhatásai viszonylag hasonlók, mint szintetikus és hyaluronsavas társaiké. Ugyanúgy jelentkezhet kipirosodás és duzzanat. Ezen termékek sajátossága a szövődmények szempontjából, hogy nagyobb eséllyel válthatnak ki allergiás reakciókat, így használatuk előtt érdemes lehet allergia vizsgálatot végeztetni.

Szintetikus anyagok

Olyan ráncfeltöltő termékek, melyeket laborban állítanak elő, nem tartalmaznak olyan anyagokat, melyek természetes módon megtalálhatóak a bőrben. Előnyük az ilyen készítményekkel szemben az, hogy hatásuk általában hosszabb ideig tart. A szintetikus ráncfeltöltők között találkozhatunk olyanokkal is, melyek bizonyos esetekben képesek lehetnek elérni az egyes ráncok szinte élethosszig tartó eltűnését.


Az ide tartozó anyagok összetételük különbségei miatt különböző mellékhatásokkal rendelkezhetnek. Itt is felléphet az injekció helyén bőrpír, vagy duzzanat. A bőr alatti csomók és dudorok megjelenése a szintetikus anyagok használatának esetében valamivel valószínűbb, mint a természetes anyagokat tartalmazó készítmények esetében.

injekció okozta bőrpir

Ezek a dudorok és csomók néha kézzel is érezhető, szabad szemmel is látható formát öltenek, szélsőséges esetekben sebészeti beavatkozással kell őket eltüntetni.

A hyaluronsavas ráncfeltöltés mellékhatásai

A mellékhatások a ráncfeltöltés során általánosságban elég ritkák, és gyakran nem is az anyagok típusával vannak összefüggésben, sokkal inkább a bőr reakciójával az adott anyagra. Az a terület, melybe az injekciót adja az orvos bizonyos esetekben bepirosodhat, vagy kis duzzanat jöhet létre környékén, vagy apró dudorként jelenhet meg az arcbőrön.

Ezek a mellékhatások általában az első alkalmakkor jelentkezhetnek, de előfordulásuk esélye csekély, a későbbi beavatkozások során pedig nagyon valószínűtlen.

Exkluzív tippek ráncfeltöltés esetén

Hogyan csökkentsd a szövődmények kialakulásának lehetőségét, hogyan növeld a pozitív hatásokat?

Bár a ráncfeltöltés a kozmetikai beavatkozások közül az egyik legkevesebb kockázattal bír, mégis érdemes pár dolgot szem előtt tartani, mielőtt belevágnál! Nézzük is ezeket:

1. Ne dőlj be az olcsó áraknak!

Ha valahol feltűnően olcsón találsz ráncfeltöltési ajánlatot, akkor nagy figyelemmel szimatolj körbe a kezelés körülményeivel kapcsolatban. Az arcod és a szépséged nem játék, és egy egyébként sem túl drága beavatkozáson végképp nem érdemes spórolni, ha ilyen kockázatot jelent!

2. Fontos, hogy hol és ki végzi az eljárást!

A ráncfeltöltő kezeléseket minden esetben profi orvosnak kell végeznie steril eszközökkel! A hotelekben, fürdőkben ajánlott beavatkozások kézenfekvő megoldásnak tűnhetnek, de ahogy az előbb is említettük, arcunk szépségével kapcsolatban érdemes mindig biztosra menni!

3. Figyelj a forrásra!

Ne vásárolj injekcióval bőrbe vihető ráncfeltöltő anyagokat bárkitől! Az orvosban megbízhatsz, ő pontosan tudni fogja, hogy mit fecskendez a bőröd alá! Ha biztos akarsz lenni abban, hogy milyen anyag kerül a szervezetedbe, nyugodtan kérdezd meg az eljárást végző orvost! Amennyiben nem biztosítják számodra ezt az információt, ne hagyd, hogy elvégezzék beavatkozást, nyugodtan keress egy másik klinikát!

4. Használj naptejet!

A töltőanyag hatása akkor marad igazán látványos, ha véded a naptól! Ez segít meggátolni az apró tűszúrásokból fakadó pigment-elváltozásokat is!

Reméljük, hogy összefoglalónk segített a ráncfeltöltés témakörében való tájékozódásban. A biztonság kedvéért azért nem árt még egyszer áttekintenünk a kezeléssel kapcsolatos legfontosabb dolgokat!

ráncfeltöltés előtte utána

Az arcfiatalító megoldások közül a ráncfeltöltés rendelkezik a legkevesebb kockázattal, azonban mindig érdemes megbizonyosodni róla, hogy klinikai körülmények között, profi orvosok végzik a beavatkozást!

Amennyiben további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, fordulj bizalommal az oldalunkon ajánlott klinikához és kérj ingyenes konzultációs időpontot!

Nem sikerült dönteni?


Elvesztél az információtengerben?


Semmi probléma! 


Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
 • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia