A mellimplantátum cseréje

Mellimplantátum cseréje során a korábban beültetett mellimplantátumot eltávolítják és helyére egy újat tesznek. Az csere mellimplantátum lehet kisebb vagy nagyobb a korábban beültetettnél és a műtét kiegészülhet mellfelvarrással is. Na de mikor van szükség a mellimplantátum cseréjére? 

Ebben a cikkben ezekről az esetekről fogunk beszélni. Megtárgyaljuk, hogy mire lehet számítani a műtét alatt és a lábadozási időszakban, valamint szót ejtünk a mellimplantátum csere áráról is. Ha részletesebben szeretnél hallani a mellimplantátum cseréről, esetleg felmerült olyan kérdés, amit a cikkben nem említünk, ne habozz, kérj egy időpontot az ingyenes konzultációra, ahol a plasztikai sebész minden kérdésedre válaszol.

A mellimplantátum cseréje mikor szükséges?

A mellimplantátum cseréje általában az alábbi okok miatt szokott bekövetkezni

1. A testünk megváltozott

Az évek során testünk megváltozik, átalakul. Előfordulhat nagyobb mértékű testsúlyváltozás, például fogyás esetén a mellek is veszítenek zsírt, így azok kevésbé lesznek feszesek. Ezen kívül a testünk változására más események is hatással vannak. Ilyen például:

  • szülés
  • szoptatás
  • baleset
  • öregedés.

Ezek mind előidézhetik a mellimplantátum csere szükségességét, hiszen a korábban behelyezett formájú és méretű mellimplantátum a régebbi testalkathoz lett igazítva. Ha szeretnénk változtatni a mellünk pozícióján vagy méretén, akkor a mellimplantátum cseréje szükséges.

2. Megváltozott igények

Ha nem elsőroban a test fizikai változásai miatt szükséges a mellimplantátum cseréje, akkor általában a megváltozott igények miatt kerül sor a műtétre. Az 5-10 évvel korábban behelyezett mellimplantátumok nem feltétlenül passzolnak annyira a jelenlegi elképzeléseinkhez, hogy azokkal maradéktalanil elégedettek lennénk. Ilyenkor lehet kisebbre vagy nagyobbra váltani, ahogy az adott igény kívánja.

mellimplantátum cseréje

3. Szövődmények alakultak ki - a legritkább eset

Szinte ki nem mutatható arányban és szinte mindig a kétes nevű és helyű plasztikai sebészetekről hallani ilyen rémtörténeteket, hogy az implantátum megreped és a töltőanyaga belekerül a kötőszövetek alkotta tokba. Ennek következménye fájdalom és duzzanat. Ilyenkor az implantátum mielőbbi eltávolítása szükséges.

4. A mellimplantátum elhasználódik - tévhit!

Az FDA minősítésű gyártók magas minőségű mellimplantátumokat kínálnak, így azok cseréjére nem is lenne szükség, nem ’’elöregednek el’’, nem használódnak el. Maga a mellimplantátum több évtizedet bír változás nélkül, ellenben a testünkkel, ami folyamatosa változik. Több márka is élettartam garanciát vállal termékére. A mellimplantátum szavatossági idejéről a linkre kattintva olvashat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellimplantátum csere műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Hogyan zajlik a mellimplantátum csere műtét?

Műtét előtt

A műtét előtt konzultáción és egy teljeskörű kivizsgáláson kell részt venned. A konzultáció során a plasztikai sebésszel közösen megtervezitek, hogy milyen változtatásokat kell végrehajtani a formás keblekért.

Ezen felül laborvizsgálaton is át kell esned, illetve minden olyan vizsgálatot el kell végezni a beavatkozás előtt, amiket a plasztikai sebész előír. A vizsgálatokra a klinikán kerül sor, így nem kell más kórházakba elutaznod és sorban állással tölteni az idődet. Ilyen vizsgálat lehet többek között az EKG, mammográfia vagy az ultrahang.

Műtét alatt

A műtétre minden esetben altatásban kerül sor és nagyjából 1 órát vesz igénybe. Először egy apró bemetszést ejt az orvos a mellen és azon keresztül távolítja el a régi implantátumot. Az új implantátum beültetésének a módját a plasztikai sebész határozza meg úgy, hogy az megfeleljen az adottságaidnak, a melled szerkezetének.

Műtét után

A műtét után 1 éjszakát a klinikán kell tölteni, majd egy vizsgálat után haza lehet menni. Ezt követően figyelned kell arra, hogy nagyjából 10 napon keresztül ne érje víz a műtött területet, ne végezz fizikai munkát és ne sportolj legalább 2 hétig. Ezek után fokozatosan lehet visszatérni a megszokott rutinunkhoz. Két hónapig azonban kerülnöd kell a szolárium és a szauna használatot, valamint a napozást.

A műtétet követően egy vékony hegvonal marad a mellen, ám ez idővel halványodni fog. A melled nagyjából fél év alatt fogja elérni a végleges formáját. A műtét után újra teljes életet élhetsz, hiszen biztos, hogy az implantátum:

  • új, nem állta még ki az idő próbáját,
  • megfelelően illeszkedik a testedhez és
  • magabiztosságot, büszkeséget ad a viselőjének.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellimplantátum csere műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mennyire kockázatos a mellimplantátum cseréje?

A mellimplantátum csere rutinműtétnek számít, hiszen napjainkban a mellimplantátum beültetése az egyik legnépszerűbb mellplasztika beavatkozás. Azonban, mint minden műtétnél, itt is előfordulhatnak szövődmények, például utóvérzés, sebfertőződés. Ezeknek a szövődményeknek a megfelelő kezeléséről a plasztikai sebész gondoskodik a kontrollvizsgálatok során.

mellimplantátum csere

Mellimplantátum cseréje ár 

A mellimplantátum cseréje 1.300.000 Ft. Az árat nagyban befolyásolja az implantátum mérete, illetve az, hogy szükség van-e mellfelvarrásra vagy sem. A mellimplantátum csere során nemcsak újra esztétikussá és kívánatossá teszik melleidet, hanem az idő előre haladtából adódó szövődményeket is orvosolni tudják.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellimplantátum csere műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Van még kérdésed?

Ha szeretnél többet tudni a mellimplantátumok cseréjéről, akkor kérj időpontot egy ingyenes konzultációra. A konzultáció során egy plasztikai sebész fogja megvizsgálni a melledet és személyre szóló tanácsot ad azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudna Neked szép, formás és telt kebleket varázsolni.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia