A mellimplantátum cseréje

Mellimplantátum cseréje során a korábban beültetett mellimplantátumot eltávolítják és helyére egy újat tesznek. Az csere mellimplantátum lehet kisebb vagy nagyobb a korábban beültetettnél és a műtét kiegészülhet mellfelvarrással is. Na de mikor van szükség a mellimplantátum cseréjére? 

Ebben a cikkben ezekről az esetekről fogunk beszélni. Megtárgyaljuk, hogy mire lehet számítani a műtét alatt és a lábadozási időszakban, valamint szót ejtünk a mellimplantátum csere áráról is. Ha részletesebben szeretnél hallani a mellimplantátum cseréről, esetleg felmerült olyan kérdés, amit a cikkben nem említünk, ne habozz, kérj egy időpontot az ingyenes konzultációra, ahol a plasztikai sebész minden kérdésedre válaszol.

Tudj meg többet a mellplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Tartalomjegyzék

A mellimplantátum cseréje mikor szükséges?

A mellimplantátum cseréje általában az alábbi okok miatt szokott bekövetkezni

1. A testünk megváltozott

Az évek során testünk megváltozik, átalakul. Előfordulhat nagyobb mértékű testsúlyváltozás, például fogyás esetén a mellek is veszítenek zsírt, így azok kevésbé lesznek feszesek. Ezen kívül a testünk változására más események is hatással vannak. Ilyen például:

  • szülés
  • szoptatás
  • baleset
  • öregedés.

Ezek mind előidézhetik a mellimplantátum csere szükségességét, hiszen a korábban behelyezett formájú és méretű mellimplantátum a régebbi testalkathoz lett igazítva. Ha szeretnénk változtatni a mellünk pozícióján vagy méretén, akkor a mellimplantátum cseréje szükséges.

2. Megváltozott igények

Ha nem elsősorban a test fizikai változásai miatt szükséges a mellimplantátum cseréje, akkor általában a megváltozott igények miatt kerül sor a műtétre. Az 5-10 évvel korábban behelyezett mellimplantátumok nem feltétlenül passzolnak annyira a jelenlegi elképzeléseinkhez, hogy azokkal maradéktalanul elégedettek lennénk. Ilyenkor lehet kisebbre vagy nagyobbra váltani, ahogy az adott igény kívánja.

A legjobb klinikát keresed mellplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

3. Szövődmények alakultak ki - a legritkább eset

Szinte ki nem mutatható arányban és szinte mindig a kétes nevű és helyű plasztikai sebészetekről hallani ilyen rémtörténeteket, hogy az implantátum megreped és a töltőanyaga belekerül a kötőszövetek alkotta tokba. Ennek következménye fájdalom és duzzanat. Ilyenkor az implantátum mielőbbi eltávolítása szükséges.

4. A mellimplantátum elhasználódik - tévhit!

Az FDA minősítésű gyártók magas minőségű mellimplantátumokat kínálnak, így azok cseréjére nem is lenne szükség, nem ’’elöregednek el’’, nem használódnak el. Maga a mellimplantátum több évtizedet bír változás nélkül, ellenben a testünkkel, ami folyamatosa változik. Több márka is élettartam garanciát vállal termékére. A mellimplantátum szavatossági idejéről a linkre kattintva olvashat.

Tudj meg többet a mellplasztikáról egy vezető plasztikai sebésztől

Foglalj INGYENES, személyre szabott és exkluzív konzultációt, ahol minden kérdésedre választ kaphatsz, valamint megismerheted a beavatkozás menetét, a felépülés folyamatát és a műtét pontos árát.

Nincsenek kötelezettségek. 100% diszkréció.

Hogyan zajlik a mellimplantátum csere műtét?

Műtét előtt

A műtét előtt konzultáción és egy teljes körű kivizsgáláson kell részt venned. A konzultáció során a plasztikai sebésszel közösen megtervezitek, hogy milyen változtatásokat kell végrehajtani a formás keblekért.

Ezen felül laborvizsgálaton is át kell esned, illetve minden olyan vizsgálatot el kell végezni a beavatkozás előtt, amiket a plasztikai sebész előír. A vizsgálatokra a klinikán kerül sor, így nem kell más kórházakba elutaznod és sorban állással tölteni az idődet. Ilyen vizsgálat lehet többek között az EKG, mammográfia vagy az ultrahang.

Műtét alatt

A műtétre minden esetben altatásban kerül sor és nagyjából 1 órát vesz igénybe. Először egy apró bemetszést ejt az orvos a mellen és azon keresztül távolítja el a régi implantátumot. Az új implantátum beültetésének a módját a plasztikai sebész határozza meg úgy, hogy az megfeleljen az adottságaidnak, a melled szerkezetének.

Műtét után

A műtét után 1 éjszakát a klinikán kell tölteni, majd egy vizsgálat után haza lehet menni. Ezt követően figyelned kell arra, hogy nagyjából 10 napon keresztül ne érje víz a műtött területet, ne végezz fizikai munkát és ne sportolj legalább 2 hétig. Ezek után fokozatosan lehet visszatérni a megszokott rutinunkhoz. Két hónapig azonban kerülnöd kell a szolárium és a szauna használatot, valamint a napozást.

A műtétet követően egy vékony hegvonal marad a mellen, ám ez idővel halványodni fog. A melled nagyjából fél év alatt fogja elérni a végleges formáját. A műtét után újra teljes életet élhetsz, hiszen biztos, hogy az implantátum:

  • új, nem állta még ki az idő próbáját,
  • megfelelően illeszkedik a testedhez és
  • magabiztosságot, büszkeséget ad a viselőjének.
mellimplantátum csere

Mennyire kockázatos a mellimplantátum cseréje?

A mellimplantátum csere rutinműtétnek számít, hiszen napjainkban a mellimplantátum beültetése az egyik legnépszerűbb mellplasztika beavatkozás. Azonban, mint minden műtétnél, itt is előfordulhatnak szövődmények, például utóvérzés, sebfertőződés. Ezeknek a szövődményeknek a megfelelő kezeléséről a plasztikai sebész gondoskodik a kontrollvizsgálatok során.

A legjobb klinikát keresed mellplasztikához? Tekintsd meg a leginkább ajánlott klinikát!

Mellimplantátum cseréje ár 

A mellimplantátum cseréje 1.500.000 Ft-tól érhető el. Az árat nagyban befolyásolja az implantátum mérete, illetve az, hogy szükség van-e mellfelvarrásra vagy sem.

Mellimplantátum csere típusa

Listaár

Kedvezményes ár

Mellnagyobbítás-implantátum cserével (kerek)

1 700 000 Ft

1.500.000 Ft

Mellnagyobbítás-implantátum cserével (csepp)

1.850.000 Ft

1.650.000 Ft

Kombinált mellplasztika implantátum cserével (kerek)

2.150.000 Ft

1.900.000 Ft

Kombinált mellplasztika implantátum cserével (csepp)

2.300.000 Ft

2.050.000 Ft

Implantátum eltávolítása mellfelvarrás nélkül

900.000 Ft

800.000 Ft

Implantátum eltávolítása mellfelvarrással

1.750.000 Ft

1.550.000 Ft

A mellimplantátum csere során nemcsak újra esztétikussá és kívánatossá teszik melleidet, hanem az esetleges szövődményeket is orvosolni tudják.


Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben? Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

A konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.