Mennyi egy mellimplantátum szavatossági ideje, tíz év múlva cserélni kell?

A mellimplantátumokkal kapcsolatban gyakori tévhit, hogy csak pár évig jók, utána cserélni kell, mert ez benne a „biznisz” a gyártóknak és a plasztikai sebészeknek. Ezzel szemben az igazság az, hogy egy pár mellimplantátum szavatossági ideje igen hosszú (akár 20 év is lehet), illetve ma már speciális gyártói garanciák is léteznek, amelyek közvetetten is hosszabbítják az implantátumok élettartamát.

Kétféle jelentős garancia létezik:

  1.  a gyártók által vállalt szavatossági- és élettartam garancia,
  2. illetve a biztonságot és az alacsony egészségügyi kockázatokat jelző FDA minősítés. 

Érdemes lehet megnézni, hogy pontosan mit csinál az FDA és miért fontos, hogy csak olyan implantátumot fogadjunk el, amely FDA engedéllyel (is) rendelkezik.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A címben feltett kérdésre egyértelmű választ azonban nem tud adni egy plasztikai sebész sem. Nem csak a implantátum élettartama, de a kiválasztott mellplasztika műtéti technikaája és a saját testi adottságaink is befolyásolják, hogy mikor lehet szükség cserére. Ettől azonban nem kell megijedni. Az elmúlt évtizedekben már olyan jelentős fejlődésen mentek át az implantátumok, hogy összehasonlítani sem lehet azokat a régi kiadásokkal!

mellimplantátum szavatossági ideje

Ne féljünk attól, hogy az implantátum kiszakad!

A mellimplantátum kiszakadása az egyik legáltalánosabb félelme a mellnagyobbításon gondolkodóknak. Mivel semmi sem tökéletes, ezért lehetséges, hogy később akár 20 év múlva az implantátumot cserélni kell. Megeshet, hogy szakadás miatt, de lehetséges az is, hogy már annyit változott a testünk, hogy változtatni kell a méreten, az alakon vagy épp felvarrással kell kombinálni az implantátumcserét.

A szakadás azonban a ritka okok között szerepel. A mellimplantátum lényegében műanyag tasakok, amelyeket szilikongéllel vagy sóoldattal töltenek meg. Ezek a tasakok azonban rendkívül strapabírók. Éveket, sőt akár 2-2,5 évtizedet is kibírnak, külső és belső nyomásnak is kitéve.

Létezik örök mellimplantátum?

A legújabb kutatások eredményének köszönhetően kijelenthetjük, hogy igen, van olyan, hogy „örök mellimplantátum”. A poliuretán hab bevonatú mellimplantátumok igencsak időtállóak, akár egy életen át velünk (bennünk) maradhatnak. Jó hír továbbá, hogy korszerűbb, kohezív géllel töltött és texturált mellimplantátumok bírják az időt és a behatásokat, így akár 20-25 év a "szolgálati idejük".

Sokszor pedig a gyártók olyan garanciákat vállalnak, amelyek lényegében örök mellimplantátummá avanzsálják az összes beültetett implantátumot.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

5 pontban a mellimplantátum garanciáról:

  1. A leggyakoribb garanciális esemény, amellyel egy mellnagyobbításon átesett nő találkozhat, az az, hogy bizonyos idő eltelte után, az implantátum szivároghat. Ebben az esetben az összes nagy gyártó vállalja, hogy a szivárgó implantátum helyett másikat biztosítanak, ha szükséges akkor mindkét mellhez. Ebben az esetben csak a műtéti költséget kell kifizetni.
  2. A nagy gyártók hasonló térítésmentes kicserélési lehetőségeket biztosítanak, különös tekintettel arra, amikor a beültetést követő 10 éven belül van szivárgás. Vannak gyártók, ahol ez 15-20 év. Ezzel kapcsolatban erősen javasolt a plasztikai sebésszel egyeztetni erről. 
  3. A mellimplantátum garancia többféle kitételt tartalmaz, ezek egyike például a tokzsugorodással kapcsolatos garancia, amit lényegében bónusz szolgáltatásként szoktak a garanciába belefoglalni. Az implantátum szivárgása, „leereszkedése” kritikusabb pontja a garancia, mivel az biztosan bekövetkezik előbb vagy utóbb, de nagyon ritkán következik be tokzsugorodás.
  4. Amikor szóba kerül a garancia a konzultációk során, javasoljuk, hogy kerüljön terítékre az is, hogy milyen extra opciók vannak a jótállásnál. Érdemes lehet mindenre gondolni, és a speciális lehetőségekkel is élni.
  5. A gyártók minden esetben jelentős felelősséget és garanciákat vállalnak magukra. Nem lehet összehasonlítani ezeket a jótállási feltételeket egyetlen másik termékével sem. Ma már kialakult egy olyan magas iparági alapvetés, ami 100%-ig kielégíti a felhasználói igényeket, és garantálja azt, hogy a mellimplantátumok tartósak, és gond esetén kedvező megoldást találhatunk!

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A legbiztonságosabb mellimplantátum: szilikon vagy sóoldat?

Minden mellnagyobbítás egyedi eset, és egyedi választás alapján dől el, hogy szilikon vagy sóoldat töltőanyagú implantátum kerül beültetésre. A legbiztonságosabb implantátum elsőre talán a sóoldatos lehet, hiszen, ha ki is szakad, a sóoldat felszívódik, ellentétben a szilikonnal. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy mind tartásban, formában, és szavatosságban a szilikon implantátum az elsődleges ajánlott.  A szilikon vagy kohezív géllel töltött mellimplantátumok élettartama hosszú, és noha alkalmanként meg kell vizsgáltatni állapotukat, általánosságban elmondható, hogy nincs velük probléma.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia