Kisajak plasztika

A kisajak plasztika sok olyan nőnek nyújt megoldást, akiknek a szeméremdomb alól kilógó kisajkaik megnehezíti a hétköznapjaikat. Problémát okoznak sportolás közben, a szexuális életüket nehezítik meg, vagy lelki problémákat okoz.

Cikkünkben többek között szó lesz arról, hogy kinek javasolt a kisajak plasztika, illetve megtárgyaljuk azt is, hogy mire kell számítani a  műtét előtt, alatt és után, valamint, hogy milyen kisajak plasztika árakra lehet számítani.

Mi az a kisajak plasztika?

A kisajak plasztika egy intimplasztikai műtét, amely során a szeméremdomb alól kilógó kisajkak átalakítása történik. A nagyobb méretű kisajkak elsősorban genetikai hajlam miatt alakulnak ki, nem betegség miatt. Arról nincs bizonyíték, hogy egészséges életmóddal a kisajkak megnagyobbodása megelőzhető lenne. Azonban ez nem jelenti azt, hogy együtt kell élni az ebből kialakult lelki-és fizikai nehézségekkel. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kisajak plasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Kiknek ajánlott a kisajak plasztika?

A kisajak plasztika azoknak ajánlott, akiknek megnehezíti a mindennapjait a kisajkak abnormális mérete. A megnagyobbodott kisajkak az élet különböző területein okozhatnak problémát.

  • Sportolás: a nagyobb kisajkak miatt diszkomfort érzet alakulhat ki különböző sporttevékenységek során. A páciens nem tud bizonyos gyakorlatokat elvégezni, mivel a kilógó kisajkak korlátozzák a mozgásban, útban vannak.

  • Öltözködés: sok esetben előfordulhat, hogy fehérnemű vásárlásnál bizonyos darabokat kerülni, hiszen az odacsípi, dörzsöli a kisajkakat.

  • Szexuális együttlétek: Az intim együttlétek során a kisajakakra figyelni kell, hiszen ha hátrahajlanak a hüvelyre és becsípődnek, az fájdalommal jár.

Ezen felül fontos kiemelni a pszichés hatását is a kisajkak elváltozásainak, hiszen a nők kevésbé érzik magukat magabiztosnak és szexinek, ez pedig kihat az életvitelükre is.

kisajak plasztika

Hogyan zajlik a műtét?

Műtét előtt

Mint minden műtétet, a kisajak plasztikát is konzultáció és egy teljeskörű kivizsgálás előzi meg. A nőgyógyász szakorvos megvizsgálja a páciens intim területeit, illetve előírja a szükséges vizsgálatokat (pl. EKG, hüvelyi ultrahang). Az orvos által javasolt vizsgálatok elvégzésére a klinikán kerül sor, így nem kell sorban állással tölteni az időt.

A kivizsgálás után lehet egyezteti a műtét lehetséges időpontjáról, amely ideális esetben a menstruációt követő 3. vagy 4. napra időzíteni. Ebben az időszakban alacsonyabb a fertőzésveszély, illetve a következő vérzésre a sebek szinte teljesen begyógyulnak, így a páciensnek nem lesz diszkomfort érzete.

Műtét alatt

A kisajak plasztikai műtét kb. 1 órát vesz igénybe. Altatásra nincs szükség, csupán helyi érzéstelenítőt kap a páciens. A műtét során a plasztikai sebész eltávolítja a felesleges szöveteket, majd pedig felszívódó varratokkal zárja be a bemetszéseket. Ebből kifolyólag nem kell átesni a varratszedés kellemetlenségein, illetve a hegek is sokkal szebben gyógyulnak.

Műtét után

A beavatkozás után a páciens a saját felelősségére elhagyhatja a kórházat, ám megfigyelés céljából ajánlott egy éjszakát a klinikán tölteni, majd azt követően távozni. A műtét utáni 1. és 2. héten részt kell venni egy kontroll vizsgálaton. Ebben az időszakban kerülni kell a megerőltető fizikai munkát és a szexuális együttléteket. A seb a 2. hét végére szinte teljesen be fog gyógyulni. Egy hónap után már könnyebb testmozgás végezhető: nyújtógyakorlatok, kocogás, viszont legalább 2 hónapig kerülni kell az ülőfürdőt, a szauna használatot és a napozást. A 6. és a 12. héten szintén kontroll vizsgálaton kell részt venni. Bár a sebek hamar begyógyulnak, a kisajkak 2-3 hónapon belül érik el végeleges állapotukat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kisajak plasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mennyire kockázatos?

A kisajak plasztika nem kockázatos, rutinbeavatkozásnak számít, a műtétet követő komplikációk előfordulási esélye igen csekély, de természetesen nem zárható ki. Ilyen szövődmény lehet például a sebfertőzés, a vér-vagy savógyülem kialakulása, illetve az aszimmetria.

Mire lehet számítani a műtét után?

A beavatkozáson átesett hölgyek életvitelük javulásáról számolnak be, hiszen többé nem okoz gondot sem a sportolás, sem az öltözködés és a szexuális életre is pozitív hatással van. A műtétet követően nem kell visszafogni magad sportolás közben, bármilyen gyakorlat kényelmesen elvégezhető. Az öltözködésből adódó problémák is megoldódnak, bármilyen neked tetsző fehérneműt felvehetsz, hiszen többé nem okoznak kellemetlenséget a kilógó kisajkak. Ezen kívül az intim együttlétek is örömtelibbé válnak, hiszen visszanyered a magabiztosságod, többé nem kell rejtegetni magad, újra teljes életet élhetsz.

Kisajak plasztika árak

A kisajak plasztika árak 400.000 Ft-tól kezdődnek. Az árat befolyásolhatja, hogy a páciensnek szükséges-e egy éjszakát a klinikán tölteni vagy sem. Ez egy egyszeri kiadás, a műtét megismétlésére a jövőben nem lesz szükség, tehát egy életen át tartó örömöt nyújthat Neked a csupán 1 órás rutinműtét.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a kisajak plasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Van még kérdésed?

Ha szeretnél részletesebben hallani a kisajak plasztikáról, akkor vegyél részt az ingyenes konzultáción, ahol egy plasztikai sebész fog válaszolni a kérdéseidre. Minden ember más, így kiemelkedően fontos, hogy mindenki egyénre szabott tanácsokat kapjon a kívánt eredmény elérése érdekében.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia