A kisajkak elváltozásai

A kisajkak elváltozásai általában jóindulatú megbetegedések, egyeseknél kamaszkorban, másoknál a menopauza után okoz kellemetlenséget a szeméremajkak deformálódása. A formásabb kis- és nagyajkak eléréséhez azonban nem kell feltétlen kés alá feküdni - az intim lézeres kezelés segítségével töredékáron és műtéti beavatkozás nélkül lehet orvosolni a problémát.

Az alábbi cikkben még több információhoz juthat arról, hogy mi miatt változhat meg a kisajak és a nagyajak; érdemes-e kezelni az elváltozást; és mind közül miért az intimlézer kezelés a legjobb módszer arra, hogy ismét jól érezhesse magát a bőrében; és ez mennyibe kerül.

A kisajkak elváltozásának okai

A szeméremtest külső részei különböző okok miatt deformálódhatnak.

  • Van, aki már kamaszkorában megtapasztalja, hogy a kisajkai túlnyúlnak a nagyajkakon, ami fizikai kellemetlenséggel járhat - mint a jól ismert tevepata kialakulása-, másrészt őt vagy partnerét zavarba ejti esztétikai szempontból.
  • Egyeseknek szülés után következik be az elváltozás: a megerőltető hatások következtében az ajkak külleme elváltozik, és végül nem tudja visszavenni régi formáját.
  • Az előzőhöz hasonlóan járnak azok, akiknél rövid időn belül következik be nagy mértékű súlyváltozás.
  • A korosodás, és végül a menopauza következtében a szervezetben lecsökken a kollagén és ösztrogén termelése, ami a test minden pontján kifejti kevésbé szerencsés hatását - ez leginkább a bőr kinyúlásával és ráncosodásával jár.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhass az intim lézeres kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!


kisajkak elváltozásai

A kisajak elváltozások kezelése

Az elváltozások kezelésére az alábbi non-invazív és invazív beavatkozási lehetőségek vannak:

Intim lézeres kezelés

Az intimlézer kezelés során egy specifikus, orvostechnikai eszközzel direkt és indirekt módon lehet kezelni a szeméremtest külső és belső területeit. A metódushoz egy előzetes konzultáció és állapotfelmérés szükséges csak, amelyen az orvos meghatározza az alkalmak számát. 

Intimplasztika

Az intimplasztika egy helyi érzéstelenítéssel vagy altatásban végzett sebészeti beavatkozás, mely során a felesleges bőrt kimetszik, a kisajkakat ezzel rövidebbé és szimmetrikusabbá formálva. Mivel klasszikus orvosi műtét, ezért vérvétel, EKG és más kért laboreredmények szükségesek, továbbá varratszedéssel jár, és a lábadozási idő akár több hétig is eltarthat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhass az intim lézeres kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Kisajak elváltozások kezelése lézerrel

Egy plasztikai beavatkozással szemben az intimlézer kezelés sokkal kevesebb procedúrával jár, valamint kés alá sem kell feküdni hozzá. Az eszköz egy specifikus hőhullámot bocsát ki a területekre, amellyel segít beindítani a kollagéntermelést és felpezsdíti a vérkeringést. Az eljárás segítségével a kisajkak és nagyajkak visszanyerhetik rugalmasságukat és korábbi, fiatalos színüket.

Mivel nem jár sebészeti beavatkozással, ezért olyan, máskor természetes előkészületekre sincsen szükség, mint a vérvétel, és a mindennapjait is a megszokott ütemterv szerint végezheti. Még csak több hetes betegszabadságot sem kell kivennie, csupán arra kell figyelnie, hogy a kezelést követő egy héten tartózkodjon a nemi élettől és az ülőfürdőzéstől - szemben a hónapokig vérzéssel és fájdalommal járó plasztikai beavatkozás utáni lábadozási idővel.

Emellett az intim lézeres kezelés cukorbetegeknek és krónikus betegségekben szenvedőknek is olyan elérhető lehetőség, melyet bármilyen komplikáció nélkül bátran igénybe vehetnek.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2023 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • 10% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia