Intimplasztika műtétek

Az intimplasztika műtétek megoldást jelentenek minden olyan nőnek, akik elégedetlenek a nemiszervükkel és változtatni szeretnének rajta. Az elégedetlenség fakadhat szülés utáni elváltozásokból: kitágul a hüvely és vizelettártartási panaszok lépnek fel; de akár a genetikánkból adódó elváltozásokat is tudnak kezelni, például: a nagyobb kisajkak kilógnak a szeméremajkak alól és problémát okoznak a mindennapok során.

Az intim területek elváltozásai pszichés problémákat is okozhatnak, hiszen kevésbé vagyunk magabiztosak a bőrünkben, a negatív gondolatok megpecsételhetik párkapcsolatainkat is. Legyen szó genetikai hajlamról, szülés utáni elváltozásokról, a mai modern technikának köszönhetően biztonságosan tudunk testünk ezen részén is változtatni és a legjobbat kihozni magunkból.

Cikkünkben szót ejtünk az intimplasztika műtét fajtáiról, megfogalmazzuk a legfontosabb tudnivalókat. Megtárgyaljuk, hogy kiknek ajánlott az intimplasztikai műtét, milyen eredményeket lehet velük elérni és mennyibe kerülnek.

Mi az az intimplasztika?

Intimplasztikának nevezünk minden olyan beavatkozást, amely során a nemiszerv esztétikai átalakítása történik. Különböző intimplasztika műtétek léteznek, hiszen egyes beavatkozások különböző problémákra kínálnak megoldást.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az intimplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Kiknek ajánlott intimplasztikai műtét?

Az intimplasztikai műtét azoknak ajánlott, akiknek valamilyen formában problémát okoz a mindennapi életben nemiszervük elváltozása.

 • Egyes nőknek a szülés után meggyengül a hüvelyfal, ami nehézséget okoz a szexuális együttlétek során.
 • Másoknál a kilógó kisajkak okoznak problémát a hétköznapokban.
 • Vannak olyanok, akiknél a szeméremdomb megnagyobbodása a felelős a nem esztétikus megjelenésért.
intimplasztika műtét

Milyen fajtái vannak az intimplasztikának?

Az intimplasztikának különböző fajtái vannak, a nők számára a leggyakoribbak:

 • Kisajak plasztika: kisajakplasztika során a szeméremdomb alól kilógó kisajkak átalakítása történik.
 • Hüvelyplasztika: hüvelyplasztika a gyenge vagy tág hüvelyfal feszességének visszaállítását jelenti.
 • Szeméremdomb korrekció: a szeméremdomb korrekció során a szeméremcsont felett felgyülemlett felesleges zsírt távolítják el.
 • Intim lézeres kezelés: az intim lézeres kezelés azoknak kínál megoldást, akik nem szeretnének kés alá feküdni, viszont szeretnének változtatni intim területeiken. Intim lézeres kezeléssel egyszerre több terület kezelhető, több problémára kínál megoldást.

A konzultáció és a vizsgálat során válik egyértelművé, hogy pontosan melyik műtét a megfelelő a páciens számára.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az intimplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Hogyan zajlik az intimplasztika vizsgálat?

Minden intimplasztikai műtétet egy konzultáció és egy kivizsgálás előz meg. A nőgyógyász megvizsgálja a nemiszervet, illetve előírja az egyéb szükséges vizsgálatokat. Ilyen lehet többek között az EKG, a hüvelyi ultrahang vagy a röntgen. Minden vizsgálat helyben, a klinikán elvégezhető, így nem kell más kórházakban sorban állással tölteni az időt.

Ha a vizsgálaton minden rendben, akkor ki lehet választani az intimplasztika időpontját, ami általában a menstruációt követő 3. vagy 4. nap. Ennek az oka, hogy a sebek a következő menstruációs ciklus idejére szinte teljesen begyógyulnak.

Hogyan zajlik az intimplasztika műtét?

Az intimplasztika műtét menete eltér a műtét jellegétől, tehát attól függ, hogy milyen beavatkozást szeretnél. Azonban minden műtétnél elmondható, hogy az orvosok felszívódó varratokkal dolgoznak, megkímélve ezzel a pácienst a varratszedés kellemetlenségétől. A beavatkozások nagy része jellemzően nem történik altatásban, csupán helyi érzéstelenítést használnak. Ez alól kivétel a hüvelyplasztika és a szeméremdomb korrekció. Ezeket a beavatkozásokat altatásban végzik.

Mire kell figyelnem az intimplasztika után?

Az intimplasztikától után a következő dolgokra kell figyelni:

 • 1-2 hétig nem végezhetsz megerőltető fizikai munkát, nem sportolhatsz
 • 2 hónapig kerülnöd kell a szauna használatot, az uszodákat és az ülőfürdőket.

Ezt követően szép lassan visszatérhetsz a szokásos rutinodhoz.

Mi az eredménye az intimplasztikának?

Az intimplasztika után megszűnnek az egészségügyi problémák, újra teljes életet élhetsz, hiszen a beavatkozás során a normál anatómiai állapotot állítják vissza. Ezen felül megszűnnek az ebből adódó mentális problémák is, hiszen újra szexinek és vonzónak érezheted magad, amilyen valójában vagy. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az intimplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mennyire kockázatos az intimplasztika?

Az intimplasztika műtétek rutinbeavatkozásnak számítanak, így nagyon kevés az esély arra, hogy komplikáció lépjen fel, viszont nem zárhatjuk ki 100%-ban a szövődmények előfordulását. Ilyen szövődmény lehet például a sebfertőzés, a vér-vagy savógyülem kialakulása vagy gyulladás. A lehetséges szövődményekről a konzultáció során a plasztikai sebész fog részletes tájékoztatást adni.

intimplasztika árak

Intimplasztika árak

Az intimplasztika árak műtéttípusonként eltér, nagyjából 400.000 Ft és 800.000 Ft között mozognak. Ha szeretnél részletesebb információt az intimplasztika műtétek árazásáról, akkor a fenti linkre kattintv nézd meg a specifikus műtétekről szóló cikkeket:

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az intimplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Van még kérdésed?

Ha szeretnél többet tudni az intimplasztika műtétekről, olvasd el a különböző intimplasztikákról szóló cikkeinket, ahol részletesebb tájékoztatást kaphatsz a beavatkozások menetéről és arról, hogy milyen eredményeket lehet velük elérni. Jelentkezz be egy ingyenes konzultációra, ahol egy plasztikai sebész fog válaszolni a kérdéseidre.

Merj változtatni, merd a legjobbat kihozni magadból, hogy újra teljes életet élhess.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2022 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 10% kedvezmény a plasztikai műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia