Hüvelyplasztika

A hüvelyplasztika sok olyan nőnek nyújt megoldást, akiknek problémát okoz hüvelyük izomzatának gyengülése, amely megnehezíti a mindennapokat, egészségügyi problémákat okoz és akár a szexuális életükre is hatással lehet. A beavatkozás során a hüvely feszességét állítják vissza, megszüntetve ezzel a hüvelyfal gyengüléséből adódó problémákat.

A cikket olvasva az alábbi kérdésekre kaphatsz választ:

 • Mi az a hüvelyplasztika?

 • Mitől gyengül meg a hüvelyfal és milyen egészségügyi problémákat okozhat?

 • Kiknek ajánlott a hüvelyplasztika?

Ezen kívül röviden bemutatjuk a műtét menetét is, valamint az árazásról is szó fog esni.

Mi a hüvelyplasztika?

A hüvelyplasztika egy intimplasztika műtét, amely során a hüvelynek a feszességét állítják vissza sebészeti úton. A hüvelyplasztika során az elülső, és/vagy a hátulsó hüvelyfal helyreállítása történik. A nőgyógyász állapítja meg, hogy a hüvely feszességének elérése érdekében a hüvely mely részét kell rekonstruálni.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a hüvelyplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mitől gyengül meg a hüvelyfal?

A hüvely izomzata jellemzően a szülést követően lazul meg. Egyéni adottságainkból kifolyólag is tágulhat, gyengülhet a hüvelyfal, hiszen az idő múlásával bőrünk veszít rugalmasságából. Ennek következménye lehet például a vizelettartási probléma, de bizonyos esetekben kitüremkedések is megjelenhetnek a hüvelyfalán. Ez kellemetlenséget okoz szexuális együttlét során is, amely következtében pszichés problémák is felléphetnek.

hüvelyplasztika

Kiknek ajánlott a hüvelyplasztika?

A hüvelyplasztika azoknak ajánlott, akiknek a hüvelyfala meggyengült, kitágult és ez egészségügyi problémákat okoz, megnehezíti a mindennapokat. Legyen az genetikai hajlam vagy a szülés következménye, a hüvelyplasztikával visszaállíthatjuk a hüvely eredetei feszességét.

Hogyan zajlik a műtét?

Műtét előtt

A műtét előtt részt kell venni egy teljeskörű kivizsgáláson és egy konzultáción. Először a nőgyógyász felméri a hüvely állapotát, előírja a szükséges vizsgálatokat. Ilyen vizsgálat lehet lehet például a hüvelyi ultrahang. A vizsgálatok elvégzésére a klinikán kerül sor, így nem kell más kórházakba elutazni és időpontot kérni.

A konzultációk alkalmával a sebész és a nőgyógyász közösen tervezik meg a beavatkozás menetét a kívánt eredmény elérése érdekében. A hüvely állapotától függően szükség lehet

-       hátsó hüvelyfal és/vagy

-       elülső hüvelyfal rekonstrukciójára.

Teljes hüvelyplasztikáról akkor beszélünk, ha a hátsó és az elülső hüvelyfal rekonstrukciója egyaránt megtörténik.

A kivizsgálás után ki lehet tűzni a műtét időpontját, melyet érdemes a menstruációt követő 3. vagy 4. napra időzíteni, így a következő menstruációs időszakra a sebek szinte teljesen begyógyulnak.

Műtét alatt

A műtét nagyjából 1 órát vesz igénybe és altatásban történik, így a műtét után egy éjszakát a klinikán kell tölteni. Az előzetes konzultációk és vizsgálatok során dönti el a sebész, hogy teljes-vagy részleges hüvelyplasztikára van-e szükség.

A hátsó hüvelyplasztika során egy rombusz alakú bemetszést ejt és eltávolítja a felesleges hüvelyhámot. A mellső hüvelyplasztika esetében hosszanti bemetszésekkel felpreparálja a húgycső alatti nyálkahártyát, majd speciális öltésekkel alátámasztja és megemeli a megsüllyedt húgyhólyagot. Ezt követően a felesleges hüvelyfal részeket eltávolítja, így szűkíti a hüvelyt.

Műtét után

Íme egy összefoglaló arról, hogy mire számíts a műtét utáni hetekben:

 • 1. és 2. hét: mind a két héten részt kell venned egy kontroll vizsgálaton a klinikán. Kerülnöd kell a megerőltető fizikai munkát, az edzéseket és a szexuális együttléteket is kerülni kell.
 • 4. hét: ekkor már könnyebb testmozgás végezhető, lassan visszatérhetsz a szokásos rutinodhoz.
 • 6. hét: ezen a héten szinten vissza kell menned egy kontroll vizsgálatra.
 • 8. hét: a műtétet követően 2 hónapig került a szauna használatot és az ülőfürdőket, ideértve az uszodát is
 • 12. hét: 3 hónap elteltével fog sor kerülni az utolsó kontroll vizsgálatra. Ezt követően nem lesz szükség egyéb vizsgálatokra, a hegek begyógyultak és a hüvely elérte a végső állapotát.

A beavatkozás során felszívódó varratokkal dolgozik a plasztikai sebész, így nem kell aggódni a varratszedés kellemetlenségei miatt.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a hüvelyplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mennyire kockázatos?

A hüvelyplasztika rutin beavatkozásnak számít, így kevés az esély komplikáció fellépésére, ám teljesen nem zárható ki. Ilyen szövődmény lehet például az utóvérzés, vizeletürítési nehézségek vagy gyulladás, ám ezeket gyorsan és hatásosan tudják kezelni a lábadozás időszakában.

Mire lehet számítani a műtét után?

Hüvelyplasztikát követően megszűnnek a hüvelyfal tágulásából adódó vizelettartási gondok, kellemetlenségek. A hüvelyplasztikán áteső nők újra teljes szexuális életet élhetnek, hiszen hüvelyük újra feszes lesz, a hegek pedig alig észrevehetők. Mivel a hüvelyed visszanyeri eredeti, feszes formáját, így te is visszakapod a magabiztosságod, jobb lesz a közérzeted és boldogabb, teljesebb életet élhetsz.

Hüvelyplasztika árak

A hüvelyplasztika ára 620.000 Ft-tól érhető el. A végső árat befolyásolja az, hogy teljes hüvelyplasztikáról beszélünk, vagy csupán az elülső vagy hátulsó hüvelyfalat kell rekonstruálni. A hüvelyplasztikába befektetett összeg hamar megtérül, hiszen az életed több területén is javulást fogsz észrevenni.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a hüvelyplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Van még kérdésed?

Ha szeretnél részletesebben hallani a hüvely plasztikáról, akkor vegyél részt az ingyenes konzultáción, ahol egy plasztikai sebész fog válaszolni a kérdéseidre. Minden ember más, így kiemelkedően fontos, hogy mindenki egyénre szabott tanácsokat kapjon a kívánt eredmény elérése érdekében.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2023 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • 10% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia