Vádliplasztika - Amit tudni érdemes

Férfiak és hölgyek egyaránt döntenek a vádliplasztika mellett. A férfiak elsősorban a nagyobb vádli igényével fordulnak a szakemberhez, míg a hölgyek formásabb, nőiesebb lábakon szeretnének távozni a műtét után.

Cikkünkből megtudhatja, hogy a páciensek milyen esetekben döntenek a vádlijuk átalakítása mellett, milyen vádli implantátumok vannak, illetve szó lesz arról is, hogy mire kell számítani egy ilyen műtét során, hogyan kell rá felkészülni, milyen gyógyulási fázison kell átesni és hogy mennyi a vádliplasztika ára.

Mi az a vádliplasztika?

A vádliplasztika a vádli plasztikai műtéttel történő korrekcióját jelenti, hogy lábszárunk minél formásabb és esztétikusabb legyen. Ezt egy szilikon implantátum behelyezésével érhetjük el, amit egy altatásos műtét keretében ültetnek be.

Kiknek ajánlott a vádliplasztika?

A vádliplasztika azoknak ajánlott, akik vékony vagy formátlan vádlijukat szeretnék műtéti úton formásabbá tenni. Megoldást jelent továbbá azoknak is, akik kitartó edzésekkel sem tudnak vádlijuk nagyságán és formáján változtatni.

Baleset következtében is érheti olyan sérülés a lábunkat, amely során az deformálódik, kevésbé esztétikus látványt nyújt, ám erre is megoldást kínálhat a vádliplasztika.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a vádliplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Vádli implantátum fajták

A vádli implantátumok lehetnek

 • amerikai
 • német
 • brazil gyártásúak.

Formájukat tekintve lehetnek

 • anatómiai vagy
 • orsó alakúak.

Hogy kinek melyik fajtájú implantátum az ideális, a plasztikai sebész dönti el a konzultációk során. Férfiak esetében az anatómiai implantátumok, nőknek pedig az orsó alakúak az ajánlottak a kívánt forma eléréséhez.

A vádliba ültetett implantátumok állandó használatra készülnek, tehát nem kell őket évekkel később kicserélni.

Hogyan zajlik a műtét?

Műtét előtt

A műtétet egy teljeskörű kivizsgálás előzi meg. A vizsgálatok során szűrnek ki minden olyan egészségügyi tényezőt, amely valamilyen formában befolyásolhatja a műtét kimenetelét. Laborvizsgálatok mindenképp végeznek, egyéb vizsgálatokat (pl. EKG) a plasztikai sebész döntése alapján rendelnek el.

A vizsgálatokon kívül a konzultáció alkalmával egyéb életviteli tanácsokat is adnak a páciensnek: például a dohányzók esetében tanácsos lemondani a cigarettáról a műtét előtti időszakban, mivel a nikotin lassítja a gyógyulási folyamatot.

Műtét alatt

A műtét kb. 1 órát vesz igénybe és altatásban történik, ezért azt követően egy éjszakát a kórházban kell tölteni, viszont hosszabb bennfekvés nem indokolt. A műtét során kb. 4 cm-es vágást ejtenek a térdhajlatban, majd pedig a vádli izomhártyája alá helyezik az implantátumot.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a vádliplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Műtét utáni gyógyulás

A külső hegek 2-3 héten belül gyógyulnak, a teljes belső sebgyógyulás 18 hónap, a végleges forma eléréshez 6-8 hónap szükséges, de az eredmény már a műtétet követően szemmel látható.

A műtét után feszítő érzést tapasztalhatsz, ami teljesen normális. Amikor csak teheted, 2-3 héten át polcod fel a lábadat, enyhítve ezzel a fájdalmakat. A kellemetlenség csupán 4-5 hétig tart, azt követően visszatérhetsz a megszokott rutinodhoz, immár telt, formás lábakkal. Varratszedésre nem lesz szükség, hiszen a klinikák ilyen műtét esetében felszívódó varrattal dolgoznak. A vádliplasztikát követően 4 héten keresztül szorítókötést kell viselned. Ennek a helyes használatát természetesen megmutatja a plasztikai sebész.

Íme egy összefoglaló arról, hogy mire számíts a műtét utáni hetekben:

1.hét

2-3.hét

4.hét

6.hét

12.hét

- Kontroll vizsgálat

- Kerüld a lépcsőzést

- Kontroll vizsgálat

- A külső hegek begyógyulnak

- Könnyű testmozgás végezhető

- Kontroll vizsgálat

- Kontroll vizsgálat

- A 12. hétig kerüld a szoláriumot, napozást és szaunát

Mennyire kockázatos?

A vádliplasztika nem kockázatos, rutinműtétnek számít, de természetesen – mint minden műtét esetében - a komplikációk előfordulási esélye nem zárható ki. A konzultációk alkalmával megbizonyosodnak arról, hogy minden kockázati tényezőt kiszűrjenek, elkerülve ezzel a lehetséges szövődményeket.

vádliplasztika

Vádliplasztika ára - mennyibe kerül?

A műtét ára 930.000 Ft – 1.000.000 Ft között mozog, ami akár élethosszig tartó örömöt nyújthat Neked.

Ez az összeg fedezi az műtéttel kapcsolatos összes díjat:

 • a megelőző vizsgálatokat (amennyiben az adott feltételek teljesülnek),
 • a beavatkozást
 • az altatást
 • a vádli implantátumokat
 • a beavatkozás utáni klinikai tartózkodást, megfigyelést és ellátást.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a vádliplasztika műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Van még kérdésed?

Ha szeretnél többet tudni a vádliplasztikáról, akkor vegyél részt az ingyenes konzultáción, ahol egy plasztikai sebész fog válaszolni a kérdéseidre. Minden ember más, más preferenciáink, elképzeléseink vannak és természetesen más testalkatunk. Éppen ezért kiemelkedően fontos, hogy mindenki személyre szabott tanácsot kapjon a kívánt eredmény elérése érdekében.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
 • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia