Kaphatok új implantátumot a mellimplantátum eltávolítása után?

Igen, a legtöbb esetben lehetőség van a mellimplantátum eltávolítása után újabb implantátumot behelyeztetni. Ez azért lehet így, mert a mellimplantátum eltávolításának oka sokszor csak az, hogy már 20-25 éve bent van, és időszerű a csere, vagy úgy megváltoztak a keblek, hogy cserélni kell a behelyezett implantátumokat.

Amikor mellimplantátum eltávolításáról beszélünk, három lehetőség létezik:

1. A mellimplantátumok cseréje miatt kell az implantátum eltávolító műtétre bejelentkezni.

2. A mellimplantátumok helyzetén igazítani kell, amely során a már behelyezetteket eltávolítják, és új zsebet alakítani ki.

3. A mellimplantátum környékén kóros elváltozás észlelhető, például kóros tokképződés figyelhető meg (a tok a mellimplantátum körül kialakuló szövetréteg, általában nem okoz gondot, sőt segít a természetesség megőrzésében), vagy esetleg sejtnekrózis, fertőzés történik.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson mellimplantátum csere műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Nem csak komplikációk esetében távolítható el a mellimplantátum!

Sokaknak van egy olyan téves elképzelése, hogy a mellimplantátumokat csak akkor lehet eltávolítani, ha valamilyen gond adódik. A gond alatt itt az egészségügyi gondot értjük, tehát fertőzés, kóros tokosodás, szivárgás stb. Az igazság az, hogy az egészségügyi okból történő implantátum eltávolító műtét viszonylag ritka. Ha a páciens betartja az utasításokat, odafigyel a gyógyulásnál, akkor egészségügyi gondok ritkán lépnek fel az implantátum miatt. 

mellimplantátum eltávolítása után

Tehát lehetséges a mellimplantátumok végleges eltávolítását kérni olyan okból is, aminek nincs különösebb egészségügyi vonzata. Többek között lehetséges például az, hogy azért kérje az eltávolítást valaki, mert nem elégedett teljesen az eredménnyel. Ez sokszor csak évek után merül fel, amikor a test már változott valamennyit, vagy éppen már több szülésen van túl a vendég. Ugyanígy lehetséges, hogy a mellek esetleg az évek során nem egyformán változnak, és aszimmetria alakul ki. És persze a legtöbb eset az, amikor 20-25 év után esedékessé válik a mellimplantátumok cseréje.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson mellimplantátum csere műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A mellimplantátum végleges eltávolításának előnyei

Van arra lehetőség, hogy a mellimplantátumokat véglegesen eltávolítsuk, és ennek több előnye is lehet, amelyeket érdemes megfontolni.

  1. Egészségügyi gondok elhárítása: alapvetően maga a mellnagyobbítás és az eltávolítás is egy-egy olyan műtét, amelynek vannak kockázatai. Az implantátumok ugyan mindig a lehető legjobb minőségűek, még az sem garantálja, hogy a szervezet megfelelően reagál. Többnyire fertőzések, sejtelhalás és a tokzsugorodás azok az egészségügyi okok, amelyek indokolják a mellimplantátumok eltávolítását.
  2. Testképi zavar, aszimmetria és más lelki gondok megszüntetése: megeshet, hogy valaki megbánja a mellnagyobbítást. Ez is elég ritka, de azért előfordul. Nekik is lehetősége van arra, hogy a mellimplantátumot eltávolíttassák, vagy kisebbre, esetleg más típusúra cseréltessék. 
  3. Rövid gyógyulási idő: a mellimplantátumok eltávolítása utáni felépülési idő sokkal rövidebb, mint felvarrás vagy nagyobbítás esetén.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson mellimplantátum csere műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A mellimplantátum eltávolítás ára Budapesten

Jelenleg a mellimplantátum eltávolítás ára – felvarrás nélkül – kb. 800 ezer forint kedvezményesen. felvarrással 1.550.000 Ft kedvezményesen. Ebben benne van az összes olyan költség, amellyel a műtét jár. Természetesen mindig megelőzi a mellplasztikai műtétet legalább egy konzultáció, illetve a szükséges vizsgálatok. A budapesti plasztikai sebészeti intézetek többségében ez egy egynapos műtét, tehát ha zöld utat kap, akkor csak a műtét éjszakáját kell bent tölteni.

Mielőtt úgy dönt, hogy eltávolíttatja a mellimplantátumokat, érdemes megfontolni, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak, mivel nem ajánlott többször kitenni magát egy ekkora műtétnek. Amit javasolni fog a sebész, érdemes megfontolni, hiszen lehet, hogy nem végleges eltávolításra, hanem kisebb méretre, esetleg egy igazító felvarrásra, vagy akár kerek helyett anatómiai típusú implantátumra van csupán szükség a kívánt eredmény eléréséhez.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia