A mellkisebbítés hegek kezelése műtét után

A mellkisebbítés hegek alapvetően könnyen kezelhetők, és a gyógyulás során szinte teljesen láthatatlanná válik. Ott lesz, de csak az látja, aki keresi. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a műtétet követő időszakban olyan kezelésben részesüljön a heg, amely elősegíti ezt a fajta gyógyulást. 

A műtéti technikától is függ a hegek mérete és helyzete!

A mellkisebbítés hegek a mellbimbóudvar körül, illetve függőleges, az áthajlási redő felé haladva találhatók. Kisebb bemetszésekkel a sebész körülvágja a mellbimbót, illetve egy egyenes vonalban lefelé, az áthajlási redő felé is ejt egy bemetszést. Így lényegében egy nyalókához hasonló bemetszés alakul ki, amelyen keresztül a sebész el tudja távolítani a szükséges mennyiségű szövetet. Általában ezzel az eljárási móddal egy kosárméretnyi csökkenés érhető el.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítő műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A hagyományosan alkalmazott mellkisebbítés (és gyakran felvarrásnál is használt módszer) három bemetszésből áll: egy a mellbimbó körül, egy a mellbimbótól az áthajlásig, illetve egy a mell alatt az áthajlási redőn „vízszintesen”. Ezt nevezik fordított „T” vagy horgony-metszésnek is. (Talán az utóbbi jobban érzékelteti, hogy kb. milyen alakú a bemetszés).

mellkisebbítés hegek

A hegek tekintetében az első módszer a legkedvezőbb, ugyanakkor a második is csak egy plusz bemetszéssel jár, ami a mell alatt van, tehát a láthatósága viszonylag alacsony.

Változnak-e a hegek idővel?

Fontos megjegyezni, hogy ha nincs kezelve, akkor minden heg jobban láthatóvá válik. Van néhány olyan tevékenység, ami rontja a hegek gyógyulását, és láthatóbbá válnak miattuk azok. Ilyen dolog többek között a dohányzás, a napozás, a seb környékének vakarása vagy dörzsölése, illetve a nem megfelelő hidratálás.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítő műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A hegek megszüntetésének legjobb módjairól a kezelőorvos tud majd tájékoztatást adni, de arra figyeljünk, hogy ne vásároljunk olyan termékeket, amelyek nincsenek klinikailag tesztelve! Sok olyan, állítólag természetes hatóanyagokat tartalmazó készítmény van, amelyek allergiás reakciót vagy jó esetben egyszerű irritációt válthatnak ki!

Így kezeljük a sebeket és a hegeket a műtét után!

Orvosi javallatok

Mindenképpen hallgassuk meg, hogy az orvos mit javasol a műtét utáni hegek eltávolítására, kezelésére. Az első pár napban még biztos, hogy kell kötést viselni, illetve a speciális, tartást biztosító melltartót. Ha a sebek összezáródtak, akkor kezdődik el az a folyamat, amelyet az orvosi utasítások szerint lehetséges arra felhasználni, hogy a sebek minimális heggé szelídüljenek.

Masszírozás

A hegek óvatos, finom masszírozása segíthet abban, hogy a gyógyulás folyamán ne dudorodjon ki a heg, illetve abban, hogy a vérkeringés optimalizálásával szebben nézzen ki amikor a var már leesik. A masszázs segíti a kollagén-termelést és a rugalmasabbá teszi bőrt, mialatt csökkenti a kényelmetlenség érzetét is! Nagyjából 2-3 héttel a műtét után már lehetséges masszírozni, erről érdemes az orvossal is egyeztetni.

Hegkezelő gél

Elsősorban a sebész által felírt szereket érdemes használni, ezek között valószínűleg lesz ajánlott gél is, amellyel segíthető a hegek szép gyógyulása. A legtöbb készítmény, amit erre a területre alkalmazni lehet vagy kollagént, vagy hyaluronsavat tartalmaz, amelyek mind segítik a bőr rugalmasságának, nedvességének megőrzését.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítő műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Ha minden kötél szakad: mellkisebbítés utáni hegek eltávolítása műtéti úton

Amennyiben a mellkisebbítés után olyan hatások érik a szervezetet, ami miatt a hegek nem gyógyulnak úgy ahogy kellene, lehetséges, hogy szükség lesz a hegek műtéti úton történő korrekciójára is. Remélhetőleg erre nem kell sort keríteni, de ha mégis, első körben a kisebbítést végző sebésszel egyeztessünk!

Összegzés a mellkisebbítés utáni hegek kérdésében

Mint ahogy azt számos helyen sokan leírták már, a különböző plasztikai beavatkozás utáni hegek mindig kezelhetők, és némi odafigyeléssel szinte láthatatlanul elgyógyulnak. Mellkisebbítés előtt állókat megnyugtathatjuk: nem lesz csúnya a mellük a műtét után! A kívánt hatást el fogják érni, és a hegek szinte láthatatlanok lesznek!

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia