Hogyan válasszak a különböző mellimplantátum profilok közül?

Szerencsére senkinek sem kell laikusként a mellimplantátum profilok közül választania, hiszen a plasztikai sebész minden lépésnél ott van, és segít a döntésben.

A mellimplantátumok gyártási technológiájának fejlődésével ma már számos variáció közül választhat a plasztikai sebész és a műtét előtt álló hölgy. A mellimplantátum töltőanyaga ma már csak egyike az eldöntendő kérdéseknek: el kell dönteni azt is, hogy milyen profilú, milyen alakú, és hogy sima vagy texturált implantátum kerüljön beültetésre. Természetesen a sebészek mindig segítenek eldönteni, és mindenkinek megvan a saját praxisában preferált típusa és gyártója, de nem kell aggódni, nem lesz rábeszélés.

És ami nagyon fontos: szinte mindenki az FDA által jóváhagyott implantátumokat fogja elsőként ajánlani. A konzultációk során meghozott döntések nagyon fontosak: ezek befolyásolják a végeredményt.

Mi is az a mellimplantátum profil? 

A mellimplantátum profilja határozza meg, hogy mennyire fogja az implantátum projektálni (kiemelni előrefelé) a melleket a mellkashoz képest. Amikor két ugyanolyan méretű, de eltérő profilú implantátumot hasonlítunk össze, láthatjuk, hogy a szélesebb kevésbé magas, tehát kevésbé emeli ki előre a melleket, mint a másik, ami ránézésre keskenyebb, de magasabb. A magas profilú implantátumokkal látványosabb eredmény érhető el, míg az alacsony profil inkább a természetesebb hatás felé mozdítja a mérleget.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Milyen mellimplantátum profilok vannak?

A három alap profil mellett - alacsony, közepes, magas - létezik a közepes profilnak egy közép-magas verziója is, ami egy finomított átmenet a közepes és a magas profil között. Általában az alacsony, közepes és magas kifejezésekkel jellemzik a profilokat, de előfordulhat, hogy egy-egy gyártó más jelzőt használ, vagy éppen a sebész használ eltérő szavakat. A lényeg mindig ugyanaz: a profiltól függ, hogy mennyire emelkednek meg az emlők.

mellimplantátum profilok

Alacsony profil: az alacsony profilú implantátumok ránézésre szélesebbek, mondhatni laposabbak, mint a többi. Ezek az implantátumok elsősorban a finom, természetesebb hatású nagyobbításhoz alkalmasak. Gyakran javasolt olyan hölgyeknél, akiknek szélesebb mellkasa, mivel nem emeli ki annyira a melleket, de elégséges dekoltázst eredményez, természetes kinézet mellett.

Közepes profil: a közepes profil gyakori választás, mivel szinte minden testalkathoz alkalmazható. Attól függően, hogy milyen a mellnagyobbítás előtt álló hölgy testalkata, a közepes, vagy a közepes-plusz profil lehet a megfelelő. Ezzel egy látványos, de továbbra is természetes hatást lehet elérni, amely egyben erőteljesebb dekoltázst eredményez.

Magas profil: a magas profil erősebben emeli ki a melleket, és emiatt nem minden esetben ajánlott az alkalmazása, mivel egyes esetekben szemmel láthatóan eltér a természetestől a megjelenés. Emiatt a sebészek többsége nem is erőlteti, és inkább a közepes felé tereli a vendégeket –  ez amiatt van, mert lehet, hogy egy nagy kerek helyett egy közepes csepp alakú implantátum szebb eredményt ad, miközben a természetesség is megmarad. Olyan nőknél, akik alapból apró testalkatúak, gyakran remek eredményt kölcsönöz a magas implantátum.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Melyik a legjobb mellimplantátum profil?

Nincs olyan, hogy legjobb mellimplantátum profil. Legalábbis nem mondhatjuk azt, hogy például a közepes mindenkinek ideális, mert ez így nem igaz. A mellplasztika területén nincsenek abszolút igazságok, mindent egyénenként, egyedileg kell mérlegelni.

Minden, a mellnagyobbítást megelőző konzultáció azt szolgálja, hogy a mellnagyobbítás előtt álló hölgy testalkata, kívánságai, valamint sebészetileg és esztétikailag legjobb terv készüljön el. Többek között nem mindegy, hogy mennyi és mekkora bemetszésre van szükség, mekkora zsebet kell készíteni, mint ahogy az sem mellékes, hogy milyen eredményeket várunk: a természetes megjelenés kompromisszumot igényel szinte minden esetben. 

Amit ajánlani tudunk az az, hogy ha mellnagyobbítást fontolgatsz, akkor keress fel profi plasztikai sebészt, és beszéljétek meg az elérhető lehetőségeket!

További kérdéseid vannak?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia