Mellfelvarrás tartóssága

Milyen a mellfelvarrás tartóssága? Meddig marad meg a felvarrt mell?

A mellfelvarrás tartóssága sok tényezőtől függ. Ez egy olyan mellplasztikai beavatkozás, amelyet sok nő szeretne elvégeztetni, hogy visszanyerjék melleik fiatalos, esztétikus megjelenését. Egy ilyen eljárással elérhető egy általános javulás nem csak fizikailag és esztétikailag is, de akár tudatban is. Ahogy a névből is látható, a felvarrás műtéttel lehetséges, a mellek megemelése a feleslegesnek ítélt, megnyúlt bőr, illetve a mellbimbó és a bimbóudvar áthelyezésével. Természetes dolog, hogy felmerül a kérdés, hogy mennyi ideig tart egy mellfelvarrás eredménye!

Milyen hosszú a mellfelvarrás tartóssága?

Ha röviden kell válaszolni erre a kérdésre, akkor azt mondhatjuk, hogy „attól függ”. Egyéni adottságoktól, életviteltől és számos más tényezőtől is függ. Vannak, akiknek hosszú akár egy évtizedig is megmaradt a felvarrt mell, és vannak olyanok is, akiknek pár év után kisebb korrekcióra lehetett szüksége. Ahhoz, hogy megjósolható legyen, hogy meddig marad meg tartósan a mellfelvarrás eredménye, olyan faktorokat is figyelembe kell venni, mint a kor, a genetika, étkezési és életviteli szokások, vagy éppen a műtéti technika. Ugyanakkor van néhány olyan dolog, amit befolyásolhatunk, ezáltal maximalizálva a mellfelvarrásunk eredményét!

Bőrápolás a mellfelvarrás tartóssága érdekében!

A bőr rugalmassága csökken az évek során. Ennek sebességét a genetikai adottságok is meghatározzák, de számos olyan külső tényező is létezik, amelyek befolyással vannak a bőr tulajdonságaira, állapotára. Ma már nem egy gyártó nem egy terméke kínál megoldást arra, hogy a bőrünk öregedését, a rugalmasság elvesztését megakadályozzuk. A következő pár tipp segíthet abban, hogy megőrizzük a bőr feszességét, garantálva a mellfelvarrás tartósságát:

  • Ne vigyük túlzásba a napozást és a szoláriumot! Egyik sem tesz túl jót a bőrnek, különösen, ha leégünk.

  • Pótoljuk a vitaminokat: a C, a D és az E-vitamin nagyon fontos a bőr szempontjából, ezért, ha a táplálkozással nem juttatunk be eleget, a bőr minősége romolhat.
  • Hidratáljunk! A napi 2-3 liter folyadék nem csak a belső működés miatt, de a test és a bőr általános hidratáltságának megőrzése miatt is. 

Kerüljük a hirtelen súlyvesztést és a jojó-diétázást!

A gyors súlyvesztés, illetve a hirtelen elhízás nem csak a mellfelvarrásnak, de más plasztikai sebészeti vagy bármely más sebészeti eljárásnak sem kedvez. Műtét után egy ideig nem szabad túlzásba vinni a testmozgást, de ez nem jelenti azt, hogy óhatatlanul el kell hízni. Inkább arra kell törekedni, hogy egészségesen, változatosan étkezzünk, és kerüljön elég vitamin és tápanyag a szervezetbe!

A súlyt kontroll alatt kell tartani, hiszen így garantálható a mellfelvarrás hosszabb tartóssága! Addig valójában nem is érdemes belevágni a mellfelvarrásba, amíg nem érjük el az ideális súlyt. Egyrészt kisebb a kockázat, másrészt egy már kialakult súlyt könnyebb megtartani mint ledolgozni a fölösleget!

Válasszunk megfelelő megtartókat!

Van olyan melltartó, ami szexi. Van olyan, ami kényelmes. És van olyan is, ami jó. Egy jó melltartó elég szexi, kényelmes, és megfelelően a helyén tartja azt, amit tartania kell. Egy mellfelvarrást követően biztos, hogy le kell cserélni a teljes otthoni melltartó készletet, és lehetőleg olyanokat választani, amelyek stabilan tartják a melleket. A plasztikai sebészek ellátják a vendégeket tanácsokkal azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet tartósabbá tenni az eredményeket, többek között a jó melltartók kiválasztásának szempontjaival.

Mennyire tartós a mellfelvarrás?

A mellek megemelése igen tartós lehet, ha a beavatkozás után megfelelően odafigyelünk a tartásra és a bőrápolásra. Nem kell azonban megijedni: egy idő után minden apró procedúra rutinná válik, és nem fog különösebb gondot okozni a vitaminbevitel vagy éppen a bőrápolás!


Kapcsolódó cikkek: