Mellkisebbítés házilag – mellkisebbítő torna és más praktikák

A mellkisebbítő torna és a különböző gyakorlatok, illetve természetes megoldások sokat segíthetnek abban, hogy műtét nélkül valamennyire optimalizálni lehessen a mellek méretét. Viszonylag sok olyan nő van, akinek nagyobbak a mellei annál, mint amit ő kényelmesnek találna, s emiatt gyakran keresnek alternatív megoldásokat arra, hogy a méreteket csökkenteni tudják. El kell azonban oszlatnunk a tévedést, amibe sokan esnek: nem csak a túlsúllyal küzdőknek lehet túl nagy a melle, pubertás korban is kialakulhatnak a testalkathoz kevésbé illő, de nem „zsíros” emlők!

Azon túl, hogy a túl nagy mellek kényelmetlenséget okozhatnak, előfordulhat az is, hogy egészségügyi problémák lépnek fel miattuk. Ebben az esetben nagyon fontos, hogy csökkentve legyen a méretük, a súlyuk, amit gyakran elég gyakorlatokkal, diétával kivitelezni, bár sok esetben inkább a műtét adja a legjobb eredményt. Szögezzük le: a lentebb olvashatók nem minősülnek orvosi javallatnak, ha bármilyen edzést, diétát, vagy más módszert próbálna ki, minimum a háziorvosával egyeztessen róla.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítő műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mellkisebbítés tornával

A mellkisebbítő torna olyan edzéseket takar, amelyek zsírégető, illetve mellizom erősítő gyakorlatokat tartalmaz. Számos edzésterv található online, amelyek segítenek elindulni az úton. Összefoglalóan ezek az edzések két területet érintenek: általános testzsírszázalék csökkentés és mellizom-erősítés.

Mellkisebbítés házilag

Az első területe, a zsírégetés a mellkisebbítő gyakorlatok egyik alapja. Természetesen ez csak azokon érhet el hatást, akiknek van is mit elégetni: akinek arányaiban jó a testzsírszázaléka, nekik nem ajánlott tovább csökkenteni. A zsírégetés gyakran kardió edzéseket jelent, ami lehet futás, aerobik vagy akár más hasonló tevékenység. Ezeket nem szabad csak úgy a semmiből elkezdeni, fokozatosságra van szükség.

A mellizom-erősítés általánosan elfogadott módja a mellkisebbítő edzésnek. Célzott gyakorlatokkal lehetőség van egybekötni a zsírégetést a tartás megőrzésével. Megfelelően edzett mellizmok egyrészt gátolják a megereszkedést, másrészt némileg segíthetnek a mellek elhelyezkedésének megváltoztatásában azáltal, hogy megemelik és a helyükön tartják őket.

Mellkisebbítés házilag diétával

Tudatos étkezéssel sok mindent el lehet érni. Az edzések mellé társított célzott diétával lehetségessé válhat a mellek méretének időleges csökkentése. Azért időleges, mert előbb vagy utóbb az elégetett zsír visszatérhet, vagy más egyéb körülmény miatt újra megnőhet a keblek mérete. Nincs célzott diéta erre a területre, tehát csak általános terveket lehet találni online: együnk kevesebb kalóriát, mint amennyit elégetünk, illetve minél több rostban gazdag ételt vigyünk be. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítő műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Ezek ma már közhelyes frázisnak számítanak, de igazságtartalmukon ezt mit sem változtat. Ha az egészséges és tudatos étkezést kombináljuk a mellkasi edzésekkel és némi kardióval, valamennyire csökkenthető mellek mérete. 

Mellkisebbítés otthoni módszerekkel

Két olyan metódus van az mellkisebbítés otthon történő kivitelezésére, amit érdemes lehet megfontolni: a melltartók cseréje és mellek kiegészítő rögzítése. Az utóbbi mindössze annyit takar, hogy valamilyen módon, egy szalaggal, vagy valamivel a melleket finoman rögzítjük, ezáltal a helyükön tartva őket és valamivel konszolidáltabb hatást keltve.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellkisebbítő műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Ennél egy fokkal hatékonyabb megoldás a mellkisebbítő melltartók használata (ezekről bővebben itt olvashat). Természetesen nem csoda melltartókról beszélünk, amelyek egy csapásra kisebbítenek a melleken: olyan melltartók ezek, amelyek kialakításának köszönhetően finoman összenyomják és helyben tartják a kebleket. Ezáltal oldalról és szemből nézve is esztétikusabb benyomást keltenek.

Mennyi ideig lehet ezekkel a megoldásokkal élni?

A torna és az ésszel étkezés könnyen a mindennapok részévé válhat, sőt ajánlott is odafigyelni erre, nem csak a mellek miatt, de az általános egészség miatt is! Ezzel hosszú távon pozitív hatást lehet elérni, és csökkenteni lehet a mellek méretét, illetve biztosítani az erős tartást.

Az idő azonban ellenünk dolgozik, így előbb vagy utóbb lehetséges, hogy már nem lesz olyan hatása az étkezésnek és az edzésnek, mint szeretnénk. Ekkor válik érdekessé a mellkisebbítő műtét, illetve a mellfelvarrás. Mindkettő olyan plasztikai sebészeti procedúra, ami segíthet abban, hogy akár 10-15 évig megmaradjon az az optimális mellméret és forma, amit szeretnénk. A plasztikai sebészet ma már nagyon fejlett, nem jelent olyan kockázatot mit mondjuk harminc évvel ezelőtt. És noha vannak kockázatok, sokat segíthet, ha beszélünk ezekről egy hozzáértővel! 

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia