Mellnagyobbítás után

Mellnagyobbítás után számos olyan kérdés merül fel, amelyeket érdemes még a műtét előtt tisztázni, hogy ezáltal már ne érjen senkit meglepetés. Ez az időszak sok mindenről szól: a legelső helyen természetesen a gyógyulás áll, ez a legfontosabb. Talán a második leglényegesebb dolog, ami foglalkoztathatja az a normális életvitelre történő visszaállás. Ezt követi az új mellméret és mellforma megszokása és megszoktatása a környezetünkkel.

Talán ez a három terület az, amelyekre a legegyszerűbben fel lehet osztani a mellnagyobbítással kapcsolatos, beavatkozás utáni kérdéseket. A következőkben megnézzük a lényegesebb folyamatokat, jelenségeket és tennivalókat, amelyekkel a mellnagyobbítás utáni felépülés során találkozhat.

Mellnagyobbítás utáni gyógyulás

A mellnagyobbítás utáni gyógyulás viszonylag hosszú időt vesz igénybe, és ez idő alatt sok minden történhet velünk, amelyeknek a kellemetlenségtől a jelentős gondig terjedően sok végkifejlete lehet. Nem célunk megijeszteni, de a gyógyulás egy nagyon összetett folyamat, amelyet, ha megzavar valami, akkor előre nem látott következményei lehetnek. 

mellnagyobbítás után

Hosszát tekintve kb. 1-1,5 év a teljesnek tekinthető gyógyulási időszak, ennyi idő kell a mellimplantátum körül kialakuló tok végleges létrejöttének, illetve a belső hegek begyógyulásának.

Mellnagyobbítás után meddig fáj?

Eben az időszakban fokozott figyelmet kell fordítani minden olyan apró jelenségnek, ami rendellenesnek tűnhet.Elsősorban a mellkast és a melleket érintő fájdalmakra, kellemetlen érzetekre kell most gondolni.

 • Közvetlenül a műtét után: a műtét után természetes, hogy fájdalmat, feszülő érzést fog érezni a melleiben. Ez általában két-három napon belül megszűnik, és a sebész által javasolt fájdalomcsillapítóval kezelhetők.
 • A műtétet követő hónapokban: a mellnagyobbítás utáni szúró fájdalom nem természetes jelenség, emiatt mindenképpen beszélni kell orvosával. Lehetséges, hogy vérömleny, ödéma alakul ki – ami kezelhető –, de akár ennél nagyobb gond is felléphet. Ha a műtét után bármikor olyan fájdalmat érez, ami váratlan, szokatlanul erős, azonnal forduljon a műtétet végző sebészhez. Ugyanilyen intő jel a láz, a duzzadás és a lüktető fájdalom is. 

A gyógyulási idő alatt számos kisebb-nagyobb komplikáció adódhat. Ezek elkerülésének elsődleges feltétele az, hogy maradéktalanul betartsa az orvosi előírásokat, javaslatokat. Fontos, hogy a kontroll vizsgálatokra elmenjen, így a gyógyulás sebessége felmérhető és kezelhetők a panaszok.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mellnagyobbítás után végleges forma

Szintén fontos kérdéskör az, hogy mikor állhat vissza végre a megszokott tevékenységeihez. E tekintetben is a fokozatosság a lényeg, hiszen ahogy gyógyul a teste, úgy bővül ki az elvégezhető tevékenységek köre és intenzitása is.

 1. Az első két hét mindenképpen a kímélésről és a pihenésről szól. Ebben az időben a megterhelőbb tevékenységeket kerülni kell, illetve többek között mosakodni is úgy szabad, hogy a melleket, a hegeket ne érje víz.
 2. Az első hónap végéig szintén kerülni kell a nagyobb terheléssel, hirtelen mozdulatokkal járó tevékenységeket. Erre az időre már orvosa látja a kontroll vizsgálatokon, hogy hogyan is alakul a gyógyulás – kb. a 6. hét az, amikor már nem kell éjjel-nappal a kompressziós melltartót hordania.
 3. A második hónapban már fokozatosan visszaállhat a szokásos sport tevékenységekre, ha végez ilyenek. Arra mindenképpen felhívnánk a figyelmét, hogy egy darabig a mellek mozgásra érzékenyek, szóval melltartó használata mindig ajánlott.
 4. Nagyjából hat hónapnak kell eltelnie ahhoz, hogy újra napozhasson, szoláriumozhasson vagy éppen szaunába mehessen. Hasonlóképpen kerülendő az első félévben a fürdőzés (tehát ne az év elejére keressenek időpontot a műtétre, ha a bikini szezonban szeretné őket „bevetni”) sem ajánlott, mivel a bőr túlzott felpuhulása, kiázása gátolja a regenerációt.
 5. A hatodik hónapot követően már lényegében visszaáll minden a régi kerékvágásba. 
 6. A mellnagyobbítás utáni végleges forma kb. 1 év után alakul ki. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mellnagyobbító műtét után hegkezelés

A valamivel több mint egy évig tartó teljes felépülés ideje alatt javasolt hegkezelő krémek használata, amelyek jelentősen megnövelik a műtéti bemetszés szép elgyógyulását. A gyógyulás segítése érdekében fokozottan oda kell figyelni arra, hogy ne betegedjen meg: mindig évszaknak megfelelően öltözzön, kerülje a kockázatos tevékenységeket és a tömeget. Akár egy megfázás is visszavetheti a gyógyulást, és növelheti a komplikációk esélyét. 

Mellnagyobbítás utáni gyakori kérdések

A szex és a terhesség fontos témakör, bár sokan félénken állnak hozzá, és nem mernek közvetlenül rákérdezni. Amit tudni kell:

 • Alapvetően az első két hétben a szex sem ajánlott, utána is csak nagyon óvatosan, kíméletesen a mellekkel!
 • Terhesség alatt nem végezhető mellplasztika.
 • Mellnagyobbítás után minimum 6 hónapot érdemes várni a „próbálkozással”, mivel erre az időre már nagyjából megfelelő a tok mennyiség ahhoz, hogy a hormonális változások miatt bekövetkező eltérések ne befolyásolják az implantátum helyét és a mellek általános formáját.
 • A mellnagyobbítás utáni terhességre ugyanúgy van esély, mint előtte. 
 • Mellimplantátum behelyezése után is lehet szoptatni, mivel ma már szövetkímélő technikákat alkalmaznak a plasztikai sebészek.

Érdemes átgondolni, hogy a fentieken túl még mi érdekli a mellnagyobbítás utáni időszakra vonatkozóan. Ezeket a kérdéseket gyűjtse össze – írja le, ha úgy gondolja – és akár már az első konzultáción válaszokat kaphat rá.

Nem kaptál választ a kérdésedre?

Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be egy ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
 • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia