A double bubble mell

A kettős kontúrú mell, vagy ahogy a hétköznapokban hivatkoznak rá: a double bubble mell egy olyan probléma, amely számos okra visszavezethető, és egyike a leggyakoribb félelmeknek a mellnagyobbítással kapcsolatban.
Ma már a kettős kontúr egy viszonylag ritka jelenség, és a modern technikáknak köszönhetően elkerülhető, s ha mégis megjelenik, akkor korrigálható.

A double bubble fogalma

Általában a mellek alsó pólusán vehető észre a kettős kontúr, ami egyes esetekben a mellimplantátum nem megfelelő elhelyezkedése miatt alakul ki. Ilyenkor a fő gond az szokott lenni, hogy a technikai tervezés során nem megfelelően lett felmérve a mell helyzete, tulajdonságai, és emiatt nem megfelelő formájú vagy méretű implantátum került behelyezésre. Emiatt a mell alsó pólusán, az áthajlási redőben (ahol a mell és a mellkas találkozik) két kontúr alakul ki: egy a mell, egy pedig az implantátum kontúrja.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A kettős kontúr kialakulásának okai

Alapvetésként két fő okot szokás megemlíteni ennél a komplikációnál: az egyik az, hogy nem volt megfelelően megtervezve a műtét, a másik pedig a testi adottságok és folyamatok. Ilyen folyamat többek között a tokzsugorodás.

double bubble mell
  1. Technikai okok

A kettős kontúr kialakulásának elkerüléséhez az első lépés az, hogy Ön is és orvosa is egy hullámhosszon legyenek. Mindenképpen olyan méretet és alakot kell választani, amely illeszkedik az Ön testalkatához, illetve a jelenlegi mellformához. Ez különösen fontos, ha a mellnagyobbítást mellfelvarrással együtt kéri, mivel ebben az esetben lehet, hogy kisebb implantátum is elég a megfelelő eredményhez.

A műtéti technikát illetően még egy fontos körülmény van, ami végül a double bubble mellekhez vezethet, ez pedig az implantátum elhelyezése. Plasztikai sebészeti körökben megfigyeltek alapján úgy tűnik, hogy a mellizom fölé helyezett implantátumoknál viszonylag gyakrabban fordul elő a kettős kontúr, ezért inkább a mellimplantátumot teljesen vagy részlegesen a mellizom alá helyezik.

  1. Biológiai okok

Talán két olyan gyakrabban előforduló állapot van, amely double bubble melleket eredményez. Ezek az ödéma és a tokzsugorodás. Az ödéma általában magától felszívódik, esetleg a felszívódást segítő krémmel masszírozva lehet gyorsítani a gyógyulás. A IV. fokozatú tokzsugorodás miatt is kialakulhat a kettős körvonal, ritkábban már a III. fokon is látszik.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A double bubble mell elhárítás módjai

A double-bubble természetes módon is megjelenik a műtét után, és ha az implantátum elhelyezkedik, tok képződik, magától is megszűnhet. A tartóssá váló (kb. 6 hét után is látható) kettős kontúrt legtöbb esetben műtéti korrekcióval lehet megszüntetni, amit vizsgálatok és konzultáció előz meg.

Lehetséges megoldási mód az implantátum kivétele és kisebb, vagy kerek helyett csepp alakú behelyezése. Ha a mellfelvarrás nem volt megfelelően kiszámítva, akkor annak a „kiigazításával” is lehet javítani a melleken. 

A kettős kontúr javítása nem egyszerű, de mindenképpen kivitelezhető. Ha úgy látja, hogy perzisztáló double bubble alakult ki Önnél, jelentkezzen a beavatkozást végző plasztika sebésznél. Amennyiben érdekelné a korrekció vagy szeretné elkerülni az esetleges komplikációkat jelentkezzen be egy ingyenes konzultációra!

Nem kaptál választ a kérdésedre?

Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be egy ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia