Mellnagyobbítás és mellimplantátum behelyezés szülés előtt vagy után?

A mellimplantátum szülés előtti behelyezése minden gond nélkül elvégezhető beavatkozás. Azonban tudni kell, hogy terhesség alatt, illetve szülés után egy ideig nem végezhető mellnagyobbító műtét. A szülés előtti mellnagyobbításra tehát csak akkor van lehetőség, amikor a terhesség nincs megerősítve. Szülés után pedig a szoptatás befejezése után kb hat hónapnak kell eltelnie, mire a beavatkozás elvégezhető.

Mellnagyobbítás szülés előtt - lehetséges?

Igen, természetesen lehetséges mellnagyobbítás szülés előtt. A plasztikai sebészek külön figyelemmel és megfelelő technikával végzik azokat a mellnagyobbító műtéteket, akinél a későbbiekben gyermeket terveznek és a melleknek szoptatásra alkalmasnak kell lenniük.

mellimplantátum szülés előtt

Az előzetes tervezés része az alapos kikérdezés és a páciens részletes kivizsgálása, melynek során a plasztikai sebész javasolni fogja, hogy  hova kerüljön a mellimplantátum (pl.: izom alá kell helyezni, hogy a tejcsatorna és a mirigyállomány épsége fokozottan védve legyen).

A tervezés része az is, hogy szó szerint megtervezik az új melleket. Ezt sok helyen ma már 3D-s digitális szimulációval teszik, de még a korábban használt, különböző méreteket bemutató melltartós, melltartóbetétes módszert is sok helyen alkalmazzák. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A mellimplantátum terhesség alatt hogyan viselkedik?

Igazából semmi különlegesre nem kell számítani, a mellimplantátumok a terhesség során nem okozhatnak komplikációkat. Külsőleges változások előfordulhatnak, de az is inkább amiatt, mert a hormonháztartás változása okán a mellek mérete megváltozik, felkészülnek a szoptatásra.

A mellnagyobbítás terhesség alatt nem végezhető

Amikor mellnagyobbítás előtt áll valaki, laborvizsgálatokat is végeznek, illetve számos egyéb vizsgálatra is sor kerül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kiszűrik a várandós hölgyeket, ezzel együtt pedig általában a műtét is elhalasztásra kerül. A terhesség ideje alatt nem végezhető olyan műtét, amely altatással jár, márpedig a mellplasztika teljes altatásos műtét.

Szülés előtt vagy után? Egyéni döntés!

A plasztikai sebészeti konzultációk célja, hogy minden olyan körülmény és kérdés megbeszélésre kerüljön, amelyek hozzájárulhatnak a megfelelő döntés meghozatalához. Az egyik ilyen valóban fontos eleme az eljárásnak, hogy átgondolja, hogy mikor szeretne gyermeket vállalni.

Ha mondjuk egy éven belül szeretné, akkor lehet orvosa javasolni fogja, hogy inkább később, a szülés után kb. egy évvel végezzék el a műtétet. Ennek oka, hogy nem csak a terhesség alatt változik a mell, de a szülést követően nagyjából 12 hónap kell ahhoz, hogy a mirigyállomány a szülés előtti állapotra fejlődjön vissza. 

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellnagyobbító műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Ha már behelyezésre került az implantátum, akkor pedig lehetőség van arra, hogy a szülés után esetleg igazítsanak a melleken mellfelvarrással vagy mellimplantátum cserével. Az általános nézettel eltérően a tapasztalatok és a kutatások azt mutatják, hogy nem okoz drasztikus változást a mellekben a szoptatás, tehát nem feltétlenül van szükség újabb nagy műtétre!

Összegzésként megállapítható, hogy a mellimplantátum szülés előtt behelyezhető, de csak akkor, ha nem áll fenn terhesség. Ha mégis, akkor a mellnagyobbítást el kell halasztani, mint ahogy akkor is javasolt eltolni a műtétet, ha belátható időn belül tervez gyermeket vállalni! Minden esetben az első és legokosabb lépés az, ha kérdéseivel megkeres egy hozzáértő plasztikai sebészt!

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia