mellimplantátum szülés előtt

Behelyezhető a mellimplantátum szülés előtt?

A mellimplantátum szülés előtti behelyezése minden gond nélkül elvégezhető beavatkozás. Azonban tudni kell, hogy terhesség alatt, illetve szülés után egy ideig nem végezhető mellnagyobbító műtét. A szülés előtti mellnagyobbításra tehát csak akkor van lehetőség, amikor a terhesség nincs megerősítve.

Miért is fontos ez a kérdés?

A terhesség során a test számos változáson megy keresztül, amely változások befolyásolják a mellek méretét, súlyát, gyakran a formáját is. Emiatt tehát fontos, hogy aki úgy gondolja, hogy mellnagyobbítás szeretne, mérlegelje annak lehetőségét is, hogy a mellimplantátum behelyezésével hogyan változhat meg a melle. A plasztikai sebészek már ismerik a legtöbb kérdést, amit a hölgyek feltehetnek, így biztos, hogy minden esetben kielégítő és megnyugtató választ kaphatnak.

A mellimplantátum szülés előtt történő behelyezésénél a tervezés a legfontosabb!

Egy mellnagyobbítást nem úgy végeznek, hogy a vendég mond egy méretet, a sebész rábólint, és már megy is a műtéti előjegyzés! Nem, az igazság az, hogy precíz, mindenre kiterjedő előkészítésre van szükség, amely során figyelembe kell azt is venni, hogy tervez-e gyermeket belátható időn belül, vagy sem. Ez például befolyásolhatja az implantátum elhelyezését (pl.: akkor inkább izom alá kell helyezni, a tejcsatorna és a mirigyállomány épségének fokozott megőrzésével), illetve azt is, hogy milyen alakú implantátumra van szükség.

A tervezés része az is, hogy szó szerint megtervezik az új melleket. Ezt sok helyen ma már 3D-s digitális szimulációval teszik, de még a korábban használt, különböző méreteket bemutató melltartós, melltartóbetétes módszer is sok helyütt alkalmazva van. A műtét előtt a sebész felrajzolja majd a mellekre a bemetszések helyét, jelöli az új mellvonalakat, illetve, ha felvarrással együtt történik a nagyobbítás, akkor a mellbimbók új helyét is.

A mellimplantátum terhesség alatt hogyan viselkedik?

Igazából semmi különlegesre nem kell számítani, a mellimplantátumok a terhesség során nem okozhatnak komplikációkat. Külsőleges változások előfordulhatnak, de az is inkább amiatt, hogy a hormonháztartás változása okán a mellek mérete megváltozik, felkészülnek a szoptatásra. 

A mellnagyobbítás terhesség alatt nem ajánlott!

Amikor mellnagyobbítás előtt áll valaki, laborvizsgálatokat is végeznek, illetve számos egyéb vizsgálatra is sor kerül. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy kiszűrik a várandós hölgyeket, ezzel együtt pedig általában a műtét is elhalasztásra kerül. A terhesség ideje alatt nem végezhető olyan műtét, amely altatással jár, márpedig a mellnagyobbítás teljes altatásos műtét.

Az, hogy a mellimplantátum szülés előtt vagy után kerül behelyezésre egyéni döntés!

A plasztikai sebészeti konzultációk célja, hogy minden olyan körülmény és kérdés megbeszélésre kerüljön, amelyek hozzájárulhatnak a megfelelő döntés meghozatalához. Az egyik ilyen valóban fontos eleme az eljárásnak, hogy átgondolja, hogy mikor szeretne gyermeket vállalni. Ha mondjuk egy éven belül szeretné, akkor lehet orvosa javasolni fogja, hogy inkább később, a szülés után kb. egy évvel végezzék el a műtétet. Ennek oka, hogy nem csak a terhesség alatt változik a mell, de a szülést követően nagyjából 12 hónap kell ahhoz, hogy a mirigyállomány a szülés előtti állapotra fejlődjön vissza. 

Ha már behelyezésre került az implantátum, akkor pedig lehetőség van arra, hogy a szülés után esetleg igazítsanak a melleken felvarrással vagy implantátummal. Az általános nézettel eltérően a tapasztalatok és a kutatások azt mutatják, hogy nem okoz drasztikus változást a mellekben a szoptatás, tehát nem feltétlenül van szükség újabb nagy műtétre!

Összegzésként megállapítható, hogy a mellimplantátum szülés előtt behelyezhető, de csak akkor, ha nem áll fenn terhesség. Ha mégis, akkor a mellnagyobbítást el kell halasztani, mint ahogy akkor is javasolt eltolni a műtétet, ha belátható időn belül tervez gyermeket vállalni! Minden esetben az első és legokosabb lépés az, ha kérdéseivel megkeres egy hozzáértő plasztikai sebészt!

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.


Kapcsolódó cikkek: