Striás mell és has ellen – Stria eltüntetése

A striás mell és has ellen már megelőző lépéseket is tehetünk bőrünk megfelelő ápolásával. Ha már kialakultak a csíkok, a stria eltüntetése legeredményesebben különböző esztétikai kezelésekkel, valamint plasztikai műtéttel lehetséges.

Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen lehetőségei vannak, ha el szeretné tüntetni a hasfalán megjelenő csíkokat, mi a menete egy ilyen műtétnek. Olvashat arról is, milyen lépéseken kell keresztül mennie, amíg elérheti a kívánt állapotot, milyen költségekkel kell számolnia, valamint arról, hogy mi a gyógyulás menete

Mi a stria?

A stria latin eredetű szó, csíkokat, barázdákat jelent. A köznyelvben a „csíkok” jelentése terjedt el leginkább, mivel ha az ember ránéz, piros és fehér csíkokat lát a bőrön.

A stria alapvetően akkor alakulhat ki, ha várandósság alatt megnyúlt a bőr - ezt szokás terhességi csíknak is nevezni -, vagy amikor nagy mértékű fogyás vagy hízás következett be. Ilyenkor a megnyúlt bőrben meggyengülnek a kötőszövetek, aminek következtében kialakulnak a csíkok.

Fontos, hogy a striákat nem lehet teljesen eltüntetni, csak halványítani.

Kinek ajánlott a stria elleni kezelés?

A stria elleni kezelés az alábbi esetekben ajánlott:

 • A várandósságot követően megnyúlt a bőre, és nem húzódott vissza.
 • Jelentős súlygyarapodás vagy súlyvesztés során a megnyúlt bőrőn fehér vagy piros, szabálytalan alakú csíkok jelentek meg hasfalán, vagy a mellkasán.
 • A korosodás következtében bőre természetes módon megnyúlt, és szeretné, ha bőre újra feszes és rugalmas lenne.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a stria kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Striás mell és has elleni kezelések fajtái

A striaeltávolító kezeléseknek számos típusa létezik. A következő néhány sorban tájékoztatást kap arról, mik ezek, illetve információt arról, mi a menete, és a gyógyulási folyamata, ideje.

 • Mikrotű kezelés: A mikrotűzés, ahogy neve is mutatja, mikró sérüléseket okoznak a bőr felső rétegén, melynek köszönhetően serkentik a kollagén és elasztin termelését. Már az első kezelés után észre lehet venni a bőr textúrájának javulását a kezelést követően.
 • CO2 lézeres kezelés: A kezelés során mikro-lézernyalábokat bocsátanak a bőr felületére, melynek következtében köszönhetően visszaállítható a bőr mindkét rétegének eredeti állapota: az epidermisz és a dermisz is. 
 • Hyaluronsavas kezelés: A hyaluronsav egy természetes anyag, amelyet testünk előállít. A kezelés során egy tűvel vagy rugalmas kanil segítségével hyaluronsavat juttatnak a bőrünkbe, melynek köszönhetően visszaállítható a bőr fiatalsága és rugalmassága. A kezelés az arcon, nyakon, szem alatt alkalmazható.
 • Fraxel lézeres kezelés: A Fraxel lézer egy arcfiatalító kezelés, mellyel el lehet halványítani a striákat a test különböző részeiről.
 • Hegtetoválás: A hegtetoválás baleseti hegek eltávolítására, égési sérülések elfedésére, valamint a striák elfedésére is alkalmas.

A stria eltávolítása műtéttel

A stria eltávolítása műtéttel hasplasztika műtéttel lehetséges. A beavatkozás során a kezelőorvos kimetszi a striákat a bőrből, és a sértetlen, feszes bőr varratával el lehet érni a kívánt hatást, mivel a bőr finoman beforr, és az addigi 2-3 centiméteres striából 2-3 milliméter marad. A műtét során a bőrt nem lehet teljes mértékben kimetszeni, ám el lehet érni, hogy ismét feszessé váljon.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a stria kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Mire számíthat műtét után?

A kezelést követően bőre érzékennyé válik néhány napig, ezért ajánlott kerülni a forró fürdőt, a testedzést, valamint minden olyan tevékenységet, ami igénybevételnek teszi ki bőrét. Érdemes kerülni továbbá az erős napfényt, a szoláriumot, valamint a szaunát. 

A kezelés után javasolt egy hámosító kezelést is igénybe venni, melynek következtében bőre frissebb és homogénebb hatású lesz, és nem fog különbséget tapasztalni a kezelt területen, és környezetében.

striás has

Stria eltávolítás ára

A stria eltávolítás ára 59.000 forinttól 449.000 forintig terjedhet. A szülés illetve fogyás vagy hízás utáni alakkorrekció a klinikán egyedi árazás alapján működik. 

Pontos árról és a kezelés(ek) szükségességéről, menetéről ingyenes konzultáció keretében ad tájékoztatást a plasztikai sebész.

Nem sikerült dönteni?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
 • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia