Frakcionált mikrotűs és rádiófrekvenciás arcfiatalítás

Frakcionált mikrotűs és rádiófrekvenciás arcfiatalítás
Ez a forradalmian új technológia egy kevés fájdalommal járó arcfiatalító kezelés, amivel lassítható a bőr öregedése. Itt egy olyan eljárásról beszélünk, ami rövid idő alatt kivitelezhető, illetve, ami nem jár nagy megterheléssel a testnek. A mikrotűs RF arcfiatalítás az egyik legjobb módszer arra, hogy gyorsan érjünk el látványos hatást. A következőkben nézzük meg, hogy pontosan hogyan néz ki egy ilyen kezelés!

Mi a mikrotű és milyen rádiófrekvenciákról van szó?

A mikrotűs kezelés során egy kézi eszközt használnak, jelen esetben a DeAgeEx nevű dermatológiai eszközt. Ezzel végezhető a hagyományosnak is nevezhető kezelés, amely nem rádiófrekvenciákkal operál, hanem lényégben kontrollált sérülést okoz a bőrön, ami elindítja a bőr természetes öngyógyító folyamatait. A bőr gyógyulása egy összetett folyamat, jelen esetben a technika azon alapul, hogy a gyógyulás során a kollagén és az elasztikus szövetek újratermelődnek – ezek azok, amelyek a bőr öregedésével vagy régebbi sérülések miatt inaktiválódnak. A folyamat végére a bőr vastagabb, kicsit puffadtabb hatású lesz, ami miatt a ráncok, sérülések, kisimulnak, ezzel kölcsönözve fiatalabb hatást.

A rádiófrekvenciás kezelés ehhez még egy olyan plusz lépéssel járul hozzá, hogy a tűk behatolását követően áramot vezetnek a bőrbe, ami a rádiófrekvenciák segítségével – ami lényegében nagyon finom rezgést jelent – felmelegíti a területet, ahova a tűk behatoltak. Az enyhe hő serkenti a kollagén termelését, ezzel növelve a kezelés hatásfokát.

Mire jó a fragmentált mikrotűs RF kezelés?

A folyamat növeli a dermisz (a bőr középső rétege) és az epidermisz (felhám) vastagságát, ez pedig elősegíti a különböző bőrhibák megjelenésének csökkentését. Ilyen bőrhibák többek között:

  • Pigmentációs rendellenességek, bőrelszíneződések

  • Napégés nyomai
  • Sebhelyek – különösen aknés bőrbetegség nyomainak, barázdáinak eltüntetésére kiváló
  • Ráncok

Mennyire hatásos a mikrotűs RF kezelés?

A kezelés hatásfoka több tényezőtől is függ. Többek között például attól, hogy milyen mélyre hatolt be a tű, milyen a bőr általános állapota. Közvetlenül a kezelés után pirosság, kidörzsöltség, esetleg némi duzzadás is előfordulhat, amelyek 1-2 napon belül elmúlnak. Az első héten némi hámlás, szárazság még jelen lehet, de utána már szemmel láthatóan megváltozik a bőr tónusa és felszínének minősége. Ahol elszíneződés van, ott lehet, hogy három hét után lesz szemmel látható a hatás, a ráncok pedig kb. négy hét után kezdenek látványosan kisimulni.

A rádiófrekvenciás mikrotűs kezelés olyan arcfiatalítási eljárás, amit többször meg kell ismételni a hosszabb távon is kitartó eredmények érdekében. Ez egy 4-6 heti különbséggel legalább még egy, de egyéni igényektől és állapottól függően akár még több kezelési turnust is jelenthet. Az eredmények utána akár egy évig is megmaradnak, ismétlő kezeléseket érdemes beiktatni az éves menetrendünkbe!

Így zajlik a rádiófrekvenciás mikrotűs arcfiatalítás!

Az első lépés természetesen az, hogy konzultál a plasztikai sebésszel, és megbeszélik, hogy az elérhető nem-műtéti arcfiatalító kezelések közül melyik Önnek a legjobb. Amennyiben a sebész az RF kezelést javasolja, akkor időpontot kell találni rá, és kezdődhet is a fiatalítás.

Egy-egy kezelés kb. 1,5 órát vesz igénybe, amely magában foglalja az előkészítést is. Mivel ebben az esetben arról van szó, hogy egy tucatnyi tűt szúrnak a bőr alá, fontos, hogy megfelelően érzéstelenítve legyen az arc bőre. Ez felszíni érzéstelenítéssel történik, egy erősebb érzéstelenítő hatású pasztával kenjük be az arcot, a minimumra csökkentve az érzetet.

A rádiófrekvenciás kezelés nem igényel altatást vagy speciális műtéti előkészítést, ugyanakkor egy speciálisan kialakított öltözetet biztosítanak, ami a mellkasig ér. Ez elsősorban kényelmi és higiéniai szempontokból fontos.

Kinek ajánlható az RF kezelés?

Mivel itt egy bőrfiatalító módszerről beszélünk idősebbeknek, illetve nagyon ráncos, esetleg súlyosabban sérült arcbőrrel rendelkezőknek nem ajánlott. Azonban a 20-40 éves korosztályba tartozóknak, akiknek még nem olyan mélyen barázdált az arcbőre, kiváló választás lehet! Mivel nem jár nagy időráfordítással, és nem-műtéti jellegéből adódóan a mellékhatások előfordulásának esélye alacsony, így ez egy olyan technika, amit érdemes lehet megfontolni. De ahogy minden kezelés, ez is egy fontos lépéssel kezdődik: ez pedig nem más, mint a konzultációra történő bejelentkezés!


DeAgeEX mikrotűs frakcionált RF kezelés ára

A nyak területe már 90.000 forintért kezelhető, jelen akció keretében pedig 50% kedvezménnyel veheti igénybe a két és három alkalmas bérletet.


Részletekről érdeklődjön személyes konzultáció keretében.

További kérdéseid vannak?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia