Lézeres arcfiatalítás frakcionált CO2 lézerrel

Frakcionált CO2 lézeres

A lézeres bőrfiatalítás egy olyan új technológia, amely a bőr felületének megsértése, tűk és hasonló behatások nélkül segíti elő a ránctalanítást, bőrfeszesítést. Jelen esetben a hámlasztáshoz és az ultrahangos kezeléshez (ezekről itt és itt olvashat) hasonlóan olyan eljárási módról beszélünk, amely során nem történik fizikai behatolás a bőrbe, nincsenek szúrások és vágások sehol.

Az évek során az arcbőr számos olyan hatásnak van kitéve (maga a kor, a napsütés, a stressz, stb.), hogy egy idő után veszít rugalmasságából. Ez különösen igaz nem csak az arc egészére, de a nyakra, a mellkas felső részén látható bőrre, illetve a kézfejünk bőrére is. Először csak finom vonalak, később pedig mély ráncok jelennek meg. A szén-dioxidos lézerkezelés egy olyan nem-invazív kezelés, ami segít helyreállítani az elfáradt bőr frissességét, feszességét, kiegyenlíti a táskákat, ráncokat. Más szemszögből nézve pedig ez a kezelési módszer a bőrhibák megszüntetésére is alkalmazható.

Mikor érdemes a frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítást választani?

Önmagában a frakcionált CO2 lézeres kezelés a 20-40 éves korosztály ajánlott, bár 30 év felett érdemes lehet más arcfiatalító kezeléssel együtt igénybe venni. A legtöbb ilyenfajta arcfiatalító kezeléshez hasonlóan a lézeres kezelés is a bőr öngyógyító képességeit aknázza ki, emiatt van az, hogy nem mindenkinek ajánlott. 

Hogy működik szén-dioxidos lézeres arcfiatalítás?

A frakcionált szén-dioxidos lézeres arcfiatalítás egy olyan speciális működés elven alapul, amit nem könnyű elmagyarázni. Anélkül, hogy a technikai rejtelmekbe elmerülnék, a következőképpen írható le a kezelés lényege: a lézer a bőr alsó rétegében hatol – előre meghatározott terület-méretben (pixelben határozzák meg), ahol a hősérülést okoz a sejtekben. Ezzel kikényszeríti a szervezetből a gyógyulási folyamat megindítását, amely során kollagén és elasztán termelődik. Ellentétben a hámlasztással vagy a mikrotűs kezeléssel, nem az egész arcfelületet éri a hatás, hanem előre meghatározott pontokat. Ez amiatt előnyös, mert így minden sérült sejt környezetében van egészséges őssejt is, tehát a gyógyuláshoz szükséges biológiai információ rendelkezésre áll! A technika lényege, hogy új bőr keletkezik, ami feszesebb, simább felületű, mint a régi. Így az esetleges bőrhibák is elmúlhatnak.

A frakcionált CO2 lézeres arcfiatalítás előnyei

Amikor mérlegelésre kerül a sor, mindig az előnyöket érdemes először összeszedni, hogy aztán láthassuk, hogy milyen kevés is a hátrány egy-egy ilyen kezelés tekintetében. Mindenki utálja a fájdalmat, emiatt keresünk mindig olyan megoldást, ami nem, vagy csak minimális fájdalommal jár. A lézeres arcfiatalítás egy ilyen eljárás, mivel csak minimális kellemetlenséggel jár együtt. Hatását tekintve magas hatásfokú, gyors kezelés, ami minimális kiesést okoz a mindennapok rohanásában. Megismételni szükséges lehet párszor, de egy-egy turnus után elég lehet egy év múlva egy emlékeztető kezelés. A hatás egyébként akár 3 évig is kitarthat!

A szén-dioxidos lézeres kezelés hátrányai

A hátrányok tekintetében igen rövidre lehet fogni a listát. Ezzel a kezeléssel lehetőség van megújítani a bőrt, de csak akkor hatásos, ha vannak még tartalékai a bőrünknek. Talán ez okozza a kezelés egyetlen nagy hátrányát: nem alkalmazható minden korosztályban – minél fiatalabb valaki, annál látványosabb, annál hosszabban tartó hatást lehet elérni. Egy ponton azonban már elérjük azt a kort, amikor már csak a műtéti technikákkal lehet lényegesen látványos és tartós eredményeket elérni.

Így néz ki a CO2 lézeres kezelés

Lévén nem egy műtétről van szó, a szén-dioxidos lézeres kezelés előkészületei nem bonyolultak. Az eljárás megkezdése előtt megtisztítják az érintett bőrfelületet, majd ezt követően felviszik az érzéstelenítőt. Ezzel gyakorlatilag meg is van a terület előkészítése.

Az eljárást egy kézi eszközzel végzik, az előre megbeszéltek szerint beállítva. A kezelés során több ponton a szén-dioxid lézerrel a bőr alsóbb rétegében mikroszkopikus égési sérülést okoznak, ami miatt megindul a természetes gyógyulás, ami kollagén és elasztán keletkezésével jár. Várhatóan pár napig hámlani fog az arcbőr, ez azt jelenti, hogy a kezelés működött, és új bőrréteg keletkezik. A végleges hatást kb. 2-3 hónap után lehet elérni, ami a kollagén termelés lezárultával valósul meg. Ismétlés tekintetében két-három kezelésre szükség lehet, nagyjából 6-8 hét elteltével, később pedig szinten tartás végett évente egy ismétlő kezelésre szükség lehet.

Ezt kell tennie, ha érdekli a szén-dioxidos lézeres kezelés!

Érdemes átgondolni, hogy mit szeretne a következőkben. Ha úgy érzi, úgy látja, hogy a bőrére „ráférne” egy frissítés, akkor ez az eljárás az egyik legjobb lehetőség. Biztonságos, kényelmes, látványos, és a hatása hosszan tartó. Jelentkezzen be konzultációra minél előbb, és beszélje meg szakértővel, hogy az Ön arcának mi lehet a legjobb!

További kérdéseid vannak?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2021 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció, kötelezettségek nélkül
  • most 20% kedvezmény mellplasztika műtétekre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia