Kompressziós melltartók mellműtét után

Minden mellplasztikai beavatkozás után, akár mellnagyobbításról, mellfelvarrásról vagy esetleg más eljárásról beszélünk, fontos, hogy megfelelő tartást biztosítsunk a melleknek. Ebben nyújt jelentős segítséget az úgynevezett kompressziós melltartó. Nézzük is meg, hogy pontosan miről van szó!

Mi a különbség a kompressziós melltartó és a sportmelltartó között?

Gyakori tévedés, hogy egy mellműtét után elég a sportmelltartó is, hiszen az is eléggé szűk, kellőképpen szorosan tartja a melleket. Ez azonban nem így van! Mint ahogy a neve is mutatja, a sportmelltartót sportolásra fejlesztették ki, ez az elsődleges funkciója. Minden ilyen melltartó azt a célt szolgálja, hogy a megerőltető fizikai megterhelésnek számító sporttevékenység közben a mellek a helyükön maradjanak. Ezzel egyidőben pedig a sportolásra szánt melltartók anyaga, felépítése elősegíti a nedvesség (izzadság) elvezetését, valamint a megfelelő szellőzés biztosítását. 

Aki hordott már sportmelltartót, az tudja, hogy általában kétféle van, ami eléggé elterjedt: a hátul kapcsos, illetve a „belebújós”. Mellműtét után egyik sem éppen szerencsés, hiszen a hátul kapcsos kényelmetlen, és a hátranyúlással a mellkasi izmokat is használjuk, ami nem tesz jót a frissen műtött melleknek. A belebújós melltartó hasonló okból nem jó, hiszen aki hordott már ilyet, tudja, hogy nem egyszerű sem be-, sem kibújni belőle.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellplasztikai műtétekkel kapcsolatos kérdésekről!

A kompressziós melltartó tulajdonságai

A megfelelő támogatás érdekében mindenképpen a kifejezetten mellműtét után időszakra kifejlesztett kompressziós melltartók használatát javasoljuk! Ennek több oka van:

Kialakítása

A sportmelltartókkal ellentétben a kompressziós melltartókat úgy fejlesztették ki, hogy a le- és felvétele egyszerű legyen. Ezt segíti, hogy a legtöbb forgalomban lévő ilyen melltartó elöl kapcsos, illetve cipzáras. Így mosakodás előtt ezeket könnyű levenni, és ugyanolyan könnyű visszavenni.

Anyaga

A kompressziós melltartók mindig olyan anyagokból készülnek, amelyek nem irritálják a bőrt, kellemes érzetet kölcsönöznek, ugyanakkor megfelelő szellőzést biztosítanak. Ma már elég sok helyen találkozni olyan műtéti utáni kompressziós melltartóval, amely speciális anyagból vagy speciális bevonattal készül. Ilyen például az aloe verás kompressziós melltartó, ami segíti a bőrregenerációt is, valamint a sebgyógyulást.

Tartása

Ez akár a kialakításhoz is mehetett volna, de érdemes külön beszélni róla. A mellműtétek utáni viselésre kifejlesztett kompressziós melltartók erősebb és stabilabb tartást biztosítanak a hagyományos vagy a sportmelltartókhoz képest. Ezzel elősegítik a mellek, és a legfőképpen a behelyezett implantátumok helyben maradását. Mivel ezeket a melltartókat éjjel-nappal hordani kell az előírt időszakban, ezért különösen fontos volt a fejlesztés során a tartás és a kényelem.

Ára

A tapasztalatok és némi kutatás segítségével könnyebb behatárolható, hogy mennyibe kerül egy ilyen melltartó. Általában a 15-25 ezer forintos, belépő kategóriás (ebben az árkategóriában kapható már aloe verás is, többek között) kompressziós melltartók megfelelnek az igényeknek, de ennél magasabb áron is lehet vásárolni. Elsősorban legalább két ilyen melltartó beszerzését ajánljuk – mármint azon kívül amit biztosítunk – annak érdekében, hogy a mosással ne legyen gond.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a mellplasztikai műtétekkel kapcsolatos kérdésekről!

Meddig kell hordani a kompressziós melltartót?

A kompressziós melltartókat tehát érdemes, sőt kötelező használni amíg az orvos mást nem mond (általában ez 4-6 hét), illetve érdemes úgy gondolkodni, hogy a későbbiekben is fel-fel veszi. Mivel a teljes gyógyulás nagyjából egy évig tart, addig mindenképpen okos lehet otthoni viseletként vagy egy-egy éjszaka hordani. Így még jobb eredményt és tartást érhet el, valamint segítheti a komplikációmentes gyógyulást!

Nem kaptál választ a kérdésedre?

Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be egy ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia