Mennyi a mellimplantátum műtét időtartama?

A mellimplanátum műtét ideje nagyjából kettő, maximum három órát vesz igénybe. Ebben az esetben mellnagyobbításról beszélünk. Azonban, amikor olyan összetett beavatkozásról van szó mint a mellnagyobbító műtét mellfelvarrással, azaz úgynevezett kombinált mellplasztikát végeztetünk, akkor valamivel hosszabb lehet az eljárás ideje. Alapszabály, hogy a plasztikai sebész annyi időt használ fel, amennyi szükséges a biztonságos és eredményes műtét végrehajtásához.

A műtét után pedig következik egy pár hétig tartó lábadozási, kímélési időszak, majd ezután – és részben ezzel egyidőben – zajlik a külső-belső gyógyulás.

Hogy néz ki egy mellnagyobbítás műtét?

A mellnagyobbítás nem egy olyan műtét, ahol beszélhetünk „rutin” eljárásról. Minden esetben egyedileg kell az orvosnak mérlegelni számos olyan tényezőt, ami befolyásolja a műtét tényleges lebonyolítását. Mivel mindenkinek más a testfelépítése, így nincs két egyforma mellnagyobbító műtét sem.

mellimplantátum műtét időtartama

A mellnagyobbítás előtt ezekről a kritériumokról biztosan egyeztetni fog veled a sebész:

 1. Mellimplantátum típusa (szilikon vagy sóoldat, profil és alak) - legtöbbször a szilikongéllel töltött, FDA minősítéssel rendelkező implantátumokat javasolják a magyar plasztikai sebészek.
 2. Bemetszés helye (hónalj felől, mell alatt, mellbimbóudvar körül) - a mérettől és a technikától függ, pl.: kerek implantátumot hónalj felől helyezik be, míg felvarrással együtt végzett nagyobbításnál a mellbimbó környékén és az alsó áthajlási redőben ejtenek bemetszést.
 3. Implantátum elhelyezése (izom fölé, izom alá, részben izom alá) - a legtermészetesebb eredményt általában az izom alá, vagy részben izom alá helyezett implantátumok adják. Hogy hova kerüljön a mellimplantátum, a cikkből kiderül!
 4. Implantátum mérete - ez egyéni választás kérdése, de annyi bizonyos, hogy a sebésze nem biztos, hogy engedi olyan méret kiválasztását ami nem illik a testalkatához.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

A döntéshez persze minden segítséget megkap majd a sebésztől, így mire műtétre kerül sor, pontosan látni fogja, hogyan néznek majd ki mellei.

A mellnagyobbító műtét lépései

 • Altatás: minden mellplasztikát teljes altatásban végeznek, ez alól senki sem lehet kivétel. Az altatást képzett altatóorvos végzi majd.
 • Bemetszések megejtése: az előzetesen felrajzolt, tervezett helyeken a sebész bemetszéseket ejt, mindig csak a szükséges mértékben.
 • Zsebek létrehozása: a sebész kialakítja a mellimplantátum helyét. A választott behelyezési módtól függően a mellizom alatt vagy fölött kerül kialakításra a zseb. Lehetséges az is, hogy csak részben az izom alá kerüljön az implantátum.
 • Az implantátumok behelyezése: a szilikon implantátumokat szimplán behelyezik a zsebbe, míg a sóoldatos implantátumot behelyezés után töltik fel.
 • Lezárják a bemetszéseket, az orvos ellenőrzi, hogy minden a terveknek megfelelően lett kivitelezve.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Mi történik a műtét után?

Amikor a műtét befejeződött, „visszagurítják” a kényelmes betegszobába, ahol az ébredést követően teljes ellátásban részesül. Minden mellnagyobbítás után minimum egy éjszakát a klinikán kell tölteni és csak másnap lehet kijelenteni, hogy a műtét lezárult, és megtörtént a mellnagyobbítás.

A legtöbb budapesti magánklinikán az egyéjszakás benntartást részesítik előnyben, emiatt mindenképpen úgy érdemes készülni, hogy nem csak egy napra lesz szükség. A mellnagyobbítást, illetve az egyéb mellplasztikai műtétet egy hosszabb, egy-két hetes lábadozási időszak követi.

A mellnagyobbítás folyamata nagyjából fél év után zárható le véglegesen, ekkora látszik a végleges eredmény, illetve innentől már inkább csak a belső gyógyulás várható. Ha betartottunk minden orvosi javaslatot, akkor alig láthatóak a bemetszések nyomai, és megszűnt minden kellemetlenség, ami esetleg jelentkezett!

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson a műtéttel kapcsolatos kérdésekről!

Összefoglalva, azt kell tudnia, hogy a klinikáról nem távozhat egyedül, mivel nem vezethet, illetve a tömegközlekedést is kerülni kellene. Otthon az első héten pihenni kell, kímélni magát, különösen a mellkasát. A második héten már viszonylag normális életmódot lehet folytatni, de a sportok, a mellkas fokozottabb terhelése (pl.: bevásárlótáska, kosarak hurcolása, magas polcokra való nyújtózás) továbbra is kerülendő.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Kapcsolódó cikkek

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

 • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
 • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
 • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia