Botox izzadás ellen

A botox injekcióval csökkenthetjük izzadságmirigyek aktivitását, így kevesebbet izzadunk, megelőzve ezzel a kellemetlen helyzetek kialakulását. Az izzadás egy természetes folyamat, testünk így gondoskodik a megfelelő testhőmérséklet fenntartásáról. Bizonyos esetekben, például sportolásnál elengedhetetlen a fokozott verejtékezés, azonban ettől eltérő helyzetekben már egészségügyi problémaként értelmezhetjük az izzadást. Erre a problémára kínál megoldást a botox injekció.

Cikkünkben szót ejtünk a botox injekció működéséről és hatásáról, illetve megtárgyaljuk, hogy kiknek ajánlott az izzadás elleni botox kezelés és milyen költségei vannak. A részletesebb tájékoztatáshoz foglalj időpontot egy ingyenes konzultációra, ahol egy szakember fog neked tanácsot adni a kezeléssel kapcsolatban.

Miért jó a botox izzadás ellen?

Az izzadás elleni botox injekció gátolja az izzadásért felelős mirigyek működését, ezáltal csökkenti az izzadás mértékét. Az állandó verejtékezés erős izzadságszaggal jár, amelyet sok esetben különféle izzadásgátlók sem tudnak megszüntetni. Ezen kívül a makacs izzadságfoltok miatt rendszeresen ruhát kell cserélni, gyakrabban kell tisztálkodni, amire nem mindig van lehetőség, így könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhetünk. Ezekre a problémákra kínál megoldást a botox injekció.

A beavatkozás során a plasztikai sebész injekciós eljárással a botulinum toxin hígított oldatát fecskendezi be a

  • hónaljba és/vagy
  • tenyérbe és/vagy
  • talpba.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az izzadás elleni botox kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Kiknek ajánlott az izzadás elleni botox?

Az izzadás elleni botox injekció azoknak ajánlott, akiknek az izzadságmirigyeik túlzott működése kellemetlenséget okoz a mindennapjaikban. A genetikai adottságokon kívül ennek más kiváltó oka is lehet, például:

  • menopauza,
  • cukorbetegség, vagy
  • pajzsmirigy túlműködés.
botox izzadás ellen

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelés előtt

A beavatkozást egy konzultáció előzi meg. Itt bizonyosodik meg a plasztikai sebész arról, hogy a páciensnek nincsen bőrbetegsége, idegrendszeri vagy izomműködési problémája, amely akadályozhatja az injekciós kezelés elvégzését. Ha a konzultáción minden rendben, ki lehet jelölni egy időpontot a beavatkozásra.

Fontos, hogy az eljárást megelőzően 24 órával ne használj izzadásgátlót, csupán szőrtelenítsd a kezelendő területet.

A kezelés alatt

A procedúra kb. 30 percig tart, területenként 15 percet vesz igénybe, így a konzultációt követően akár azonnal el is lehet végezni a beavatkozást. Ha egyszerre több helyre szeretnél injekciót – tenyér, talp és hónalj -, akkor természetesen a kezelés ideje hosszabb.

Az izzadás elleni botox injekció befecskendezése előtt egy érzéstelenítő sprayvel érzéstelenítik a területet. Ezt követően a plasztikai sebész egy vékony tű segítségével beinjekciózza a hatóanyagot.

Mi történik a botox injekciós kezelés után?

Mivel nem műtéti beavatkozásról beszélünk, hanem egy esztétikai kezelésről, ezért nincsen lábadozási időszak. A végleges eredmény pár nap után máris szemmel látható. Az injekciós kezelést követően nem kell változtatni a napi rutinon, nyugodtan lehet dolgozni és sportolni is.

A kezelés hatása nagyjából 5-6 hónapig tart, utána meg lehet ismételni a botox injekciót. A hatóidőt több tényező is befolyásolhatja, például a hatóanyag hígítása, dózisa, illetve annak beadási módja is. A plasztikai sebész dönti el, hogy kinek mekkora dózis az ideális, a beadási mód pedig elsősorban a kezelendő területtől függ.

Az izzadás elleni botox kezelés után az izzadás mértéke jelentősen fog csökkenni. Nem lesz többé szükség rendszeres dezodor használatra és tusolásra, a ruhákon sem fogsz többé zavaró izzadságfoltokat találni. Ez az egyszerű beavatkozás nagyban megkönnyítheti a mindennapjaidat.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az izzadás elleni botox kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Mennyire kockázatos?

Az izzadás elleni botox injekció rutinkezelésnek számít, így a mellékhatások előfordulása igen csekély, azonban nem zárható ki. Ilyen mellékhatás lehet például a duzzanat, a bevérzés, a fejfájás, a zsibbadás vagy a hányinger. Ezek a tünetek azonban maguktól elmúlnak, így nincs szükség gyógyszeres vagy egyéb kezelésre.

Botox izzadás ellen árak

Az izzadás elleni botox kezelés 140 000 Ft-tól indul. Az árat befolyásolja a kezelendő terület nagysága, illetve a szükséges hatóanyag mennyisége, hígítási módja és a beadás technikája is. A beadás technikája, illetve a hatóanyag mennyisége a kezelendő területtől függ.

Érdemes időpontot kérni ingyenes konzultációra, hogy bővebben és személyre szabottan tájékozódhasson az izzadás elleni botox kezeléssel kapcsolatos kérdésekről!

Van még kérdésed?

Ha szeretnél többet tudni az izzadás elleni botox injekcióról, vegyél részt az ingyenes konzultáción, ahol plasztikai sebész ad neked személyre szabott tanácsot a kezelés menetéről és megválaszolja a kérdéseidet is.

Nem sikerült dönteni? Elvesztél az információtengerben?

Akkor jelentkezz be ingyenes konzultációra!

Az ingyenes konzultáció során partnerklinikánk egyik vezető plasztikai sebésze fog választ adni minden kérdésedre. Megismerheted a műtét menetét, a felépülés folyamatát és beavatkozás pontos árát is megtudhatod.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia