Easy TCA hámlasztás – speciális arcfiatalítás a szebb bőrért!

Easy TCA hámlasztás
Az Easy TCA hámlasztás egy kémiai alapú hámlasztási technika, amely hozzájárul a bőr felszínének egyenletesebb megjelenéséhez. Ezzel a technikával a szem és a száj környéki, finomabb ráncok tüntethetők el, illetve általánosságban a bőr egyenlőtlenségei, elszíneződései és akár sebhelyek is kezelhetők. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a TCA hámlasztással a napégés által okozott sérülések és a korral együtt járó bőrhibák is hatásosan kezelhetők. A kémiai hámlasztás elvégezhető nem csak az arcon, de a nyakon, karokon, és szinte minden más bőrfelületünkön.

Mi az a TCA, és hogyan működik?

A TCA a trichloracetic acid, azaz a triklórecetsav, ami egy hatékony, a bőrbe közepes mélységig hatást kifejtő hámlasztást lehetővé tévő anyag. Ezzel a hámlasztási móddal hatékonyan lehet csökkenteni a bőr felszíni egyenletlenségeit, az elszíneződések mértékét, illetve a kiütések, hegek nyomait halványítani.

Az Easy TCA hámlasztás nem igényel altatást vagy érzéstelenítést, és általában 4, hetente elvégzett szekcióból áll, és kettő vagy több kezelésre is szükség lehet a kívánt eredményhez a bőr állapotától függően. Mivel nem műtéti jellegű beavatkozásról beszélünk, így nincs szükség táppénzre vagy szabadságra. 

A kezelés következtében lényegében új bőrfelület alakul ki, a régi pedig lehámlik. Emiatt kiemelten fontos, hogy a kezelést követően (tehát a hámlást követő időszakban) napvédő krémet használjon a vendég a kezelt területen, mivel a friss bőr jóval érzékenyebb az UV-sugárzásra. Speciális esetekben (erősen pattanásos, az átlagnál sötétebb bőr stb.) az orvos a kezelés előtt egy-két hetes előkészítést javasolhat, amely segítségével jelentősen növelhető az Easy TCA hámlasztás hatékonysága.

Hogy zajlik az Easy TCA kezelés?

Egy nagyon egyszerű folyamatról beszélhetünk: a procedúra során egy kémiai anyagot, krémszerű TCA-készítményt alkalmaznak az arc bőrén. Ez az anyag a bőr felső rétegének a leválását, lehámlását okozza. Az ezalatt a réteg alatt lévő új bőr általában simább, feszesebb, kevésbé barázdált, egységesebb színű.

Időbeli lefolyását tekintve egy maximum 30 perces kezelésről beszélhetünk. A bőr megtisztítása után alkalmazásra kerül a TCA készítmény, eltávolításra kerül a bőr, és a kezelés részeként egy hámlás utáni kenőcsöt alkalmaz a sebész, amit másnapig fent kell hagyni.

Egy kezelés mellékhatások nélkül?

Elsősorban nagyon fontos, hogy a sebész tudjon az esetleges érzékenységekről és allergiákról. A mellékhatások nem súlyosak, előfordulhat a bőr kipirosodása, viszketés, szárazság, esetleg duzzanat – ezek főleg allergiás reakcióként jelentkezhetnek. A bőr színének megváltozása a kezeléssel jár, napvédő krémet emiatt mindenképp használni kell. 

Közvetlenül a kezelést követően jelentkezhet:

  • enyhe kipirosodás
  • melegség érzése a kezelt területen
  • alkalmanként viszketés

Az Easy TCA hámlasztás utáni napok

Ennél a kezelésnél egy speciális, legalább négy hétig tartó kezelési időtartamról beszélünk, amely során a kezelést követő két-három napban a következő forgatókönyv szerint zajlanak majd a dolgok:

1. nap: közvetlen a kezelés után felkerül a bőrvédő réteg, amely egy speciális, átlátszó, nem zsíros hatású készítmény. A bőr egy kicsit piros lehet, és a következő reggelig nem szabad piszkálni a bőrt, illetve nem szabad lemosni sem. Kerülni kell az extrém hőhatásokat és az erős napfényt.

2. nap: a bőr már egy kicsit feszesebb lehet. A külön erre a célra kiadott tisztítóhabbal kell lemosni az arcot, majd pedig nappalra és éjszakára alkalmazni kell majd a kezeléshez szükséges krémeket. Érdemes legalább 25 faktoros napvédelmet használni.

3. nap: a bőr elkezdhet már kiszáradni és lehámlani, emiatt a kezeléshez adott krémet minimum napi kétszer alkalmazni kell.

4. nap után: a hámlást nem szabad erőltetni, ne húzzuk le a bőrt, és ne alkalmazzunk szivacsokat, kendőket vagy hasonló eszközöket. Folytatni kell a kezelést a 8. napig, amikor is vissza kell térni a következő kezelési körre a plasztikai sebészhez.

Miért érdemes az Easy TCA kezelést választanom?

Az Easy TCA kémiai hámlasztás egy fájdalommentes, hatékony, általában négy alkalmas kezelés. Ugyanakkor a hatása szemmel látható már az első hét után, és mivel új bőr keletkezik, igen hosszú ideig megmarad az eredmény. Kedvező ára és a kényelmes mivolta előre sorolja az Easy TCA hámlasztás a nem-műtéti arcfiatalító kezelések között.

Easy TCA kezelés ára

TCA hámlasztás alkalmanként 1 ampulla felhasználásával 50.000 forint. Akció keretében most négy alkalom vásárlása csak 140.000 forintba kerül! 
A legjobb eredmény és hatékonyság érdekében a szakemberek 4 alkalom elvégézését javasolják a legtöbb esetben.


További kérdéseid vannak?

Elvesztél az információtengerben?

Semmi probléma! 

Jelentkezz be egy ingyenes és kötelezettségektől mentes konzultációra, ahol minden kérdésedre felkészült szakember válaszol és segít a számodra leginkább megfelelő beavatkozást kiválasztani.

Szerintünk 2024 legjobb plasztikai sebészete:

  • Ingyenes konzultáció  kötelezettségek nélkül
  • 20% kedvezmény a legtöbb plasztikai műtétre
  • Luxuskörülmények, elismert plasztikai sebészek, életre szóló implantátum garancia